HSDPA és internet árzuhanás a Vodafone-nál

A holnapi naptól új internetes csomagokat vezet be a Vodafone mind az előfizetéses, mind pedig a feltöltőkártyás ügyfelek számára. Ennek apropója, hogy hazánk harmadik szolgáltatója is elindítja a HSDPA szolgáltatását, amely Budapesten kívül az öt legnagyobb vidéki városban is elérhető, azaz Szegeden, Győrben, Pécsett, Miskolcon és Debrecenben.
"Eddig a Vodafone Csoport 14 országában vehették igénybe előfizetőink a HSDPA szolgáltatást. Büszkék vagyunk rá, hogy már Magyarországon is elérhetők a Vodafone szélessávú mobil internet megoldásai. Számunkra a szolgáltatás minősége és ügyfeleink elégedettsége a legfontosabb, ennek megfelelően alakítottuk ki stabil, gyors és megbízható hálózatunkat, illetve tudunk előfizetőinknek széles készülék- és csomagválasztékot kínálni.” – mondta Beck György, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója.
Az elméletileg 3,6 Mbps sebességű hálózat kihasználásához erre alkalmas készülékre van szükség, ezek száma még viszonylag kevés, de természetesen az egyszerűbb 3G telefonokkal is kihasználható a sima, UMTS-re jellemző 384 kbps sebesség. A Vodafone kínálatában egyelőre a Motorola V1100, a Motorola V3xx, a Nokia N95, az LG KU970 és a Samsung i600 képes a HSDPA átvitelre, illetve létezik egy USB modem, illetve egy PCMCIA kártya is a kínálatban.
Az internet árak nagyot estek, az eddigi 200 megabájtos csomag mostantól 2000 forintos havidíjért vehető igénybe, de az előfizetők választhatnak az 5G és a 10G nevű ajánlatok közül is, amelyek értelemszerűen 5, illetve 10 gigabájtos adatforgalmat tartalmaznak. Előbbi 5000 forintért, utóbbi 10000 forintért rendelhető meg. Mindezeken felül elérhető a Vodafone Internet Start is, amely havidíjmentes, kizárólag forgalmi díjakkal operáló csomag, itt 10KB adatmennyiség 1,2 forintba kerül. Ez utóbbi ajánlat kivételével mindhárom csomag elérhető a feltöltőkártyás ügyfelek számára is, megegyező díjakkal és feltételekkel.
Az induláshoz kapcsolt akció keretében új szerződéskötés és az USB modem (1Ft) megvásárlása, valamint két év hűség aláírása mellett az 5G csomag első havidíját a Vodafone elengedi, illetve nem számlázza fel az 5 gigabájt feletti forgalmat sem külön, ha az ügyfél azt esetleg átlépné. (Ez nem csak az első hónapra vonatkozik, hanem a hűségnyilatkozat - 2 év - végéig.) Fontos viszont tudni, hogy ez csak abban az esetben érvényes, ha a felhasználó nem él vissza a lehetőséggel, és nem használ hardcore letöltési lehetőségeket, például torrentet, vagy DC++-t, és egyéb fájlcserélő alkalmazásokat. Ezeken kívül azonban tetszőleges mennyiségű e-mail küldhető és fogadható, tetszőleges számú weboldal látogatható meg, akár zenéket, képeket vagy filmeket is letöltve. Az internetes telefon, videotelefon és on-line TV is szabadon használható. Szintén nincs korlát a vállalati hálózatok távoli elérésének adatforgalmával kapcsolatban sem. További érdekesség, hogy az Internet Start csomag kivételével mindhárom lehetőség nem csak jelenlegi előfizetés opciójaként rendelhető meg, de külön előfizetésként is kérhető, ilyenkor az opció havidíja lesz a tarifacsomag havidíja, de a SIM kártyán nem lesz hangcsatorna.


Csomagok / opciók összefoglalója

 

Az akció holnaptól indul és visszavonásig tart, kizárólag azokban az üzletekben lesz elérhető, amelyekben van HSDPA lefedettség. A Vodafone 3 napos kipróbálási lehetőséget is biztosít az ügyfélnek, amennyiben 3 munkanapon belül a felhasználó visszaviszi az eszközt és a SIM kártyát, akkor indoklás nélkül visszaveszik azt tőle és a szerződés is bontásra kerül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés