Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MarioAna

    senior tag

    válasz Tomi_Sci #84197 üzenetére

    A kínai F1 (nem csak) szerintem egy nagyon jól lemásolt darab. Élesben (háh) még nem teszteltem, de megtette helyettem már sok ember, youtube tele van vele, a két fontosabb videót linkelem-->
    Magyar YT KínaiF1 teszt
    Kézbe véve is inkább ez a videóban tapasztalt dolgok jutnak eszembe, hogy egyelőre egy elpusztíthatatlan szörnynek tűnik inkább.
    Itt viszont a negatív példa:
    ahol ugyan eltörik a pengéje (ránézésre könnyen),
    de az első videóban meg pont az ellenkezője van, gondolom a kínai minőségbiztosítási rendszerből adódóan :DDD . Minden esetre ha nem próbál vele valaki betonkockát faragni, akkor örök élet+2 év.

    Nyilván nem veszi fel a versenyt az eredetivel, de aki azt hiszi, hogy egy 4 ezer forintért megkap egy svéd! 60 ezres legendát, az szimplán hülye :N . Ami legjelentősebb különbség (nyilván a pengeanyag VG10 acél mellett), hogy az eredeti az - full -konvex éllel rendelkezik, míg a másolat sima "flat grind" , ami ég és föld teljesítményben...DE, szerintem ebben (kínai belépő) árkategóriában a fixed-blade pengék között ez az etalon (még a CIMA-1 - ami egy ESEE-3 klón amit nagyon dícsérnek még, de az már egy kategóriával drágább - 25USD). Ilyen kis budget-túlélő késnek ennyiért nagyon oké és ennyiért úgysem kapsz használható konvex éltípusú kést - maximum skandináv Mora-kat, amik a legjobb ár-érték arányú kések, ha nem akarsz fát hasogatni vele :N.

    A kis kés az meg EDC-nek vagy backup késnek teljesen oké pont a mérete miatt, elég robosztus (ha minden méretét megdupláznánk, de a penge vastagsága maradna, még akkor is egy szolid kis vadászkés maradna!) orosz YT videó, ebben 5:05-nél látszik, hogy milyen vastag a penge. Ezzel és a a tükör-fényezéssel elég vaddidsznó kinézetű, tényleg mint egy miniatűr vadászkés.
    Az egyetlen negatívum az a "gyöngyvászon" tok, mivel a kés pont az őt rögzítő szalagot nyiszálja minden ki-betevésnél és mivel nagyon éles, ezért viszonylag hamar el fog szakadni.
    Attól függ, hogy mire akarod használni, mivel kb annyi helyet foglal mint egy kisebb bicska (de full-tang pengés így valamennyivel erősebb kialakítású) így annak az alternatívája lehet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák