- iOS alkalmazások
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- iPhone topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
BlackBerry Z10 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
turbulencia8
őstag
10.2.1 akkuteszt első nap: reggel 100%-ról 64%-ra csökkent kb 14 óra alatt. Hálózat: 2G+wifi, átlagnál nyugisabb nap volt hívások és email-ek terén, este 15-20 perc RealRacing3 és egy kis net. A gmail push-t tegnap kikapcsoltam, 15 percre állítottam, (a naptárt és kontaktszinkront 2 órára). Összesen három fiókom van, ezek közül egy maradt push módra kapcsolva, fényerő 60%-on.
Ez nagyon jó üzemidőre utal, elégedett vagyok, hamarosan kapcsolom repülőgép üzemmódba, kíváncsi leszek a holnapi napra. -
turbulencia8
őstag
válasz hampidampi #10618 üzenetére
Van pár droidos app. Ha meg importálni akarod a névnapokat pl. a gmail-es naptáradba (bár szerintem ez totál zavaró lesz) nézd meg ezt!
-
ViZo72
tag
Aki esetleg a Z10-hez övre fűzhető tokot keres jó áron, a lentit találtam.
Először (még decemberben) kinéztem ezt:
[link]Picit drágálltam a karácsonyi kiadások mellé, így hanyagoltam.
Aztán most januárban rátaláltam erre:
Bár tartottam tőle az ára alapján, de túl sokat nem bukhattam rajta :-)
Kb. 1.500 Ft volt szállítással egyött és 10 nappal a rendelés után ma megjött.
Azt kell mondjam szerintem ugyanaz, mint a fenti T-s linken lévő.
(Bár az eBayes képeken nem látszik de az enyémen van BB felirat és logó is, pont mint a T-s képeken.)Előnyei:
- Nem gagyi, rendesen meg van csinálva, masszívnak tűnik az övcsatja is (csipeszes, nem felfűzős megoldás).
Nyilván a varrás és az anyag tartóssága még később derül majd ki, de a kezdet biztató.
- Az övcsat körbeforgatható amolyan racsnis módon, tehát megakad pár fokonként és úgy is marad ha nem tekered tovább.
- A csat az övbe alulról is beakad, tehát kis eséllyel esik le magától (pl. leüléskor, hajoláskor guggoláskor), ráadásul azt is megnehezíti, hogy egyszerűen csak lekapják az ember övéről...
- Előlapja, hátlapja kemény, így ütéstől is megvédheti a kijelzőt.
- Mágnesesen záródó fül.
- Kijelzőt feloldja/lezárja ki/be rakáskor (azt hittem ezt biztos nem fogja tudni ennyi pénzért, főleg ha gagyi másolat).Hátrányai (számomra):
- Nincs kihúzó fül rajta, ami segítene a telefont kihúzni a tokból. Ez alapvetően nem lenne baj, mivel maga a telefon kilóg annyira, hogy megfogható (gondolom ezért nincs is külön fül), csak nekem éppen a hangerőgomboknál kényelmes megragadni és azokat nyomkodom állandóan kivételkor.
- Elég passzentos, csak a csupasz telefon fér bele, tehát ha van egyéb tok a telefonon, nem fog beleférni ebbe a tokba. Amint kiveszed ebből a tokból, már nincs védve az ütődések, leejtés ellen.Összességében nagyon megérte, ha tudom, hogy ilyen lesz és nem gagyi, ennyi pénzért biztos rendelek min. 2db-ot, hogy legyen tartalék is...
[ Szerkesztve ]
-
room303
tag
Nem tudom, feltűnt-e a nagy 10.2.1 lázban, de a BlackBerry kinyomott egy frissítést a Facebookhoz. A lényeges újítás, hogy már van tagelés a bejegyzésekben is.
-
xiidavid
csendes tag
Lenne egy kérdésem az FB messengerhez. Mellékletként, csak képeket lehet küldeni, vagy mondjuk PDFet is?
-
Gomba
senior tag
Többen írtátok, hogy a korábban megvasarolt android appjaitok szeretnétek.
A Snap 2.x változatában a tervek szerint benne lesz, hogy ha a megfelelő playes accountod adod meg a snap-nek akkor el tudod vele érni a korábban vett alkalmazasaid.
Szóval kis türelem, de ez is meg fog oldódni.Ép hardverben ép szoftver
-
Krissz1983
aktív tag
Nálam még mindig nagyon zabálja az akkut a mobilnet...nem lesz ez így jó.15 perc nyomkodás 8%akku idő!
Give them nothing but take from them everything
-
Gomba
senior tag
válasz Krissz1983 #10662 üzenetére
Türelem 1-2 nap kell az indexalas miatt os frissítés után.
Ép hardverben ép szoftver
-
sasa134
addikt
Full wipe után (visszaàllítas nem volt) sem megy semmi, ami droid port, pl Skype sem a BlackBerry World -bol.. Előtte 10.0-10.1-10.2-n semmi gondom nem volt. Látom CB -n is van cikk róla. Ötlet? Android Runtime probléma, de nem értem wipe után mi a baja...?
Esetleg BlackBerry Linkkel készülékszoftver újratöltés?Avanti Roma
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz newfee #10650 üzenetére
Köszi akkor legfeljebb kiveszem a hubból.
Bosszantó módon pár dolog nem működik, ami eddig működött. Pl a Profile Changer pro. Eddig ha háttérben futott, kitett különböző infókat, most csak le van kicsinyítve. Remélem frissítik a programot, mert a beállításokban turkálva semmit se sikerült elérnem.
-
Frigo
őstag
Sziasztok
Sajna a frissítés után meghalt a Z10-em .
Frissítéskor még tök jól ment minden egészen az első feltöltésíg. Azóta viszont képtelen vagyok túljutni a boot képernyőn.Felmegy 100%-íg de semmi sem történik , nem jelenik meg a pin megadás felület csak ki/bekapcsolni tudom meg újraindítani de menüig képtelen vagyok eljutni.Egyszer sikerült eljutni a menüig az aksi újra berakásával de most már az sem megy.RIP Z10, élt egy hónapot.
-
hampidampi
senior tag
válasz Polarstar #10661 üzenetére
Szemmel láthatóan műbőr, mint ahogy a leírás szerint is az: Material: PU Leather
Vastagon ki is van szedve.(#10654) turbulencia8
Az a baj, hogy a droidos appok mind gadgetek.
Én is arra gondoltam, hogy a naptárba kéne szinkronizálni. Van is még Symbianról egy vcs-file-om névnapokkal. Ezt elméletileg be lehetne húzni outlookba, majd a BBLinkkel szinkronizálni. A baj csak az, ha beimportálom az outlookba, eltünteti az ékezetes karaktereket. Ha valaki próbálkozni akar, ide feltöltöttem. Hátha jut vele valaki valamire.Szerk.: az általad adott linken lévő 2013-nál újabb naptárnál csak reklám jön ki.
[ Szerkesztve ]
-
Because
őstag
válasz kárátékutyá #10670 üzenetére
az mit jelent?
odrif: igazándiból poén akart lenni, nem gondoltam, hogy ennyire kőBBsekkel lesz dolgom
[ Szerkesztve ]
-
Because
őstag
válasz kárátékutyá #10674 üzenetére
ha nem veszed a lapot a te bajod, de ha nem is tetszene egyszerűen ne reagálj rá és boldog ember maradsz
-
kárátékutyá
őstag
válasz Because #10675 üzenetére
Ilyen dolgon nem tudom felidegesíteni magamat, maximum egyszerűen nem értem, ami nem az intelligencia hiányának az oka, hanem az értetlenségé.
Valamint nem vagyok hithű BB-s sem, de nem szarom tele pld a winfos 8 topikot azzal hogy milyen szar a winfos (pedig szar)
Ugyanitt Sony Xperia T és 6 hetes mangalica van eladó
[ Szerkesztve ]
-
sasa134
addikt
válasz kárátékutyá #10677 üzenetére
"Ugyanitt Sony Xperia T és 6 hetes mangalica van eladó"
Avanti Roma
-
Because
őstag
válasz kárátékutyá #10677 üzenetére
inkább ezt offolod teli, szép!
biztos vagy abban az intelligenciában?
na de térjünk vissza a topik témájához, további szép napot!
-
robesz26
tag
Sziasztok!
AutoCAD360 és a synology NAS-hoz való DS download programokat használ valaki BB Z10 telefonon? Esetleg megvan ezeknek az androidra készült programoknak a Blackberrykre való megfeleői?
Válaszokat előre is köszönöm (nekem ettől függ, hogy megveszem a Z10-et vagy sem!
-
john33
csendes tag
Sziasztok, ha nem szeretnék biztonsági mentést az alkalmazásokról, csak és kizárólag a névjegyzékről+üzenetekről, akkor mit kell kipipálni (akár BB link, akár Sachesi, mindegy) ???
-
MODERÁTOR
Tegnap este egy szokatlan jelenség történt:
Bekapcsoltam a "zseblámpát" a telefonon és kikapcsolt automatikusan.
10 perc telt el mire életet leheltem bele.
Utána újra megpróbáltam, de akkor már működött rendesen.20 éve a Prohardveren
-
kárátékutyá
őstag
Látom sok a baj a frissítések óta, leírom én hogyan csináltam, nála minden kopp-kopp, az 1925 LEAK bugjai eltűntek teljesen, telefon hasít, minden működik, droid appok is.
Adott egy független 100-2. Rajta 1925 LEAK. Itt csináltam egy biztonsági adattörlést.(wipe)
Amikor ez kész volt, USB rádug, BB-Link, felajánlott 10.2.0.424 rátölt.
Amint kész, zacsival (Sachesi) Angol O2 hivatalos 1925 1899-es rádióval feltesz. BB- Link itt már kikapcsolva, telefon bekapcsolt állapotban (persze közben kb 6 hívást nyomtam ki és jött pár mail is , meg 2 smsm... :/ )Amint készen voltam, SEMMILYEN MENTÉST NEM TETTEM FEL, hanem elkezdtem újra belakni a telefont, droid appokat csk 1Mobile-on keresztül tettem fel.
Kopp-kopp-kopp. (jobb kézel asztal alatt felfelé 3x)
-
room303
tag
válasz sasa134 #10664 üzenetére
Tegnap felraktam a 1MobileMarketet és kipróbáltam a Google Mapsot és az Earth-t. Szumma 3 perc volt a telepítés: weboldalról lehúztam a 1MobileMarketet. Letöltött fájl (apk) indítás után feldobta, hogy engedélyezni kell a külső forrásból telepítést. Ezután simán felment. A 1mobileMarket app-ból kikerestem a Maps-t és az Earth-t, telepítés és kész.
A Maps gyakorlatilag használhatatlan. Az elején kér google fiókot, amibe viszont nem lehet belépni - ebből gondolom, hogy itt is a google auth hiány az, ami miatt nem működik.
Az Earth viszont hibátlanul fut, sőt, eddig egyetlen androidomon sem volt olyan gördülékeny, mint a Z10-en.
[ Szerkesztve ]
-
sasa134
addikt
válasz room303 #10689 üzenetére
De nekem nem ez a bajom.
10.2-n is simán ment a Google Maps, bar-t feltettem side loaddal és kész.
Viber is ment- igaz csak próba erejéig.
A Skype 10.0-ás OS óta hibálanul tette a dolgát.De nekem 10.2.1.537 óta SEMMI droid nem megy, a BB World portolt cuccai sem. Nem akarok apk-t telepíteni meg droidos app marketeket sem, csak azt akarom, hogy ami régen ment az menjen most is.
De összefosta magát a runtime-om és nem tudom , hogyan lehetne helyrehozni. A wipe nem segített.Lehet mert a már "rossz" 10.2.1.537-et wipe-oltam. Azaz mindent törölt (appokat, media tartalmat, fiókokat stb) de maga a rendszer maradt, nem települt nulláról (vagy ezt csinálja a wipe...?).
A kérdés, hogy autoloaderrel fel lehet-e rá erőszakolni egy csont új rendszert, ami teljesen felülírja a meglevőt? Mert akkor kipróbálok egy 1055 leak telepítés -wipe - frissítés OTA 10.2.1.537-re - wipe - kézzel beállítok mindent kört... Gyááá[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
room303
tag
válasz kárátékutyá #10688 üzenetére
Nekem a 10.1-ről OTA ment fel a frissítés 10.2.1-re. Csináltam biztonsági mentést, de nem csináltam wipe-ot. A folyamat kb. 1,5 órát tartott, közben szinte végig bekapcsolva maradt a készülék. Ha egy tanácsot adhatok, tegyétek repülő módba a frissítés előtt. Minden appom, adatom megmaradt, eddig semmilyen problémával nem szembesültem (tény, egyik-másik app kicsit lassabban indult el első alkalommal, ilyenkor a türelem segített )
Maps-t is a 1Mobile-ról raktad fel? Nekem ez az egy app hiányzik az androidról.
-
Frigo
őstag
Kipróbáltam a Android app futtatást : felraktam az Amazon app store-t és a leszedtem onnan a Temple run 2-t ami gyönyörűen futott röccenés mentesen. Viszont zavaró ,hogy Android appoknál ott van alul állandóan a BB10 sávja a vissza gombbal. Azt nem lehet valahogy eltüntetni ?
[ Szerkesztve ]
-
Viper26
nagyúr
"Sending core OS" hajaj, csak menjen rendben (UK O2).
S23 | Garmin epix™ Pro
Új hozzászólás Aktív témák
- iOS alkalmazások
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Windows 11
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Wise (ex-TransferWise)
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest