Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Albigator

    őstag

    Hali!
    Szeretnék telefont venni és ez a mobil az egyik fő kiszemeltem.
    Számomra fontos tényezők: gyorsaság, hosszú üzemidő, jó kamera, tartós legyen (sokáig bírja a telefon), jack csatlakozó. Ezzel ellentétben amik nem annyira érdekelnek: qhd felbontású kijelző, vízállóság, rootolás. Amit leváltanék, az egy majdnem 4,5 éves Sony Xperia T LTP30P (1 GB RAM, 2 magos 1,5 GHz-es Snapdragon S4 MSM8260-A) szóval nem egy mai darab :D , van gond vele már bőven, a legnagyobb az az akksi, amit 1 nap 2szer kell már töltsek, annyira elhasználódott. Az nekem tényleg fontos szempont, hogy ha veszek egy csúcskészüléket, az bírja 3-5 évig. Viszont ez nem tudom manapság mennyire elvárható, mikor általában nem így gyártják ezeket az elektronikai termékeket...
    Mivel sokat olvasgattam már és pár videót is néztem az OP5-el kapcsolatban, a két dolog az ami frusztráló: a kamera és jelly effect. Persze nem olvastam el az összes (jelenleg több mint 4400) hsz-t itt a mobilarenán, de 400-tól 1100 igen, szépen lassan érkezett meg az embereknek és senki észre sem vette addig, sőt nekem az erre a hibára rávilágító videók se jönnek át, nem látok rajtuk igazából semmit... Így ezzel én inkább még nem törődök. Maradt a kamera: Ez a 20 és 16 MP nagyon jól hangzik (persze tudom nem csak ezek számítanak), csak hát mégis ezt a részét lehet talán lehúzni a legjobban a többi csúcshoz képest. Az én telefonom 13 MP-es (4:3 - 4128 p x 3096p), de csak a 9 MP-elt (16:9 - 3920p x 2204p) használom a képarány miatt. Ilyen képeket készítek vele, sima automatikus módban:
    [link]
    [link]
    Ezt a szintet azért már úgy látom hozza, csak nem nagyon volt ilyen szélesvásznú fotó amit láttam, szinte mindenki max felbontással 4:3-ban fényképez... Olvastam arról is, hogy az is baj volt, hogy nincs OIS, viszont van helyette EIS, mindegy is az enyémben sztem nincs egyik se, gyakran csinálok emiatt szar képeket, ha nem tartom stabilan a telót. De azért kérnék ezzel kapcsolatban megerősítést, hogy 16:9-ben jobb az OP5, mint a Sanyi.
    Másik kérdés számomra még a 2 változat (64/6 vs 128/8) közül melyiket érné meg megvenni? 6 GB vagy 8 GB RAM teljesen mindegy igazából, úgy olvastam 6 közelit nem használ soha, így felesleges az utóbbi változat ebben a tekintetben. Viszont tárhelyben már nem mindegy. Az lenne a kérdésem, hogy a 64 GB-os változatnál, (amiből kb 50-en vmennyi használható fel) mondjuk legyen csak 45 GB szabad tárhely (alkalmazások stb.) milyen hosszúságú videót lehet felvenni FHD-ban, illetve 4K-ban?
    Mono hangszóróról illetve a teló "rezgéséről" (gyakran használom ezt a funkciót a némítás helyett) mi véleményetek? Nekem a Sanyim alapból nagyon halk, ez nagyon nem tetszik benne...
    Előre is köszi a választ/válaszokat! :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák