- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
torreador22
senior tag
válasz bozarjoska #9951 üzenetére
Cseréni fogják kapsz egy új készüléket max 3 nap és jön az sms!
[ Szerkesztve ]
torreador22 felhasználónak 369 pozitív és 0 negatív értékelése van az oldalon!
-
LUCKY78
tag
NEM kötözködöm, NEM kioktatlak, de a 60 fps (full hd) az annyit tesz, hogy 1mp alatt 60 képkockát rögzít, ezért lesz a videó sokkal simább, nem lesz elmosódott háttér, ha mozgatod a felvétel közben. Értelem szerűen a 30 fps, az 30 képkocka/mp (hd). (Amúgy egy normál videónál 24kocka/mp az alap)
csabi94: próbáld az áruházból a Night Photo and Video Shoot app-ot. itt tudsz felvétel közben is "rekeszértéket" állítani úgy hogy az ujjadat csúsztatod a nagyobb érték felé és világosodik a kép, videó.
Mivel nekem is ez volt a problémám esti fénynél videózás közben, így mióta ezt az app-ot használom, már egész jó a történet.
Nyilván nem ezzel fogom az "ideglelés" 3-t forgatni, de a célnak, amire ezeket a picsányi kamerákat kitalálták tökéletes.
[ Szerkesztve ]
sose nyomjá' full kretént!
-
LUCKY78
tag
Semmi különös, csak mivel azt írtad, hogy "1/60 rekeszérték" erre gondoltam azt, hogy leírom mi is a 60fps. (A 2/2f az már a rekesz értéket jelöli. minél alacsonyabb ez az érték annál több fényt enged be az optika a fényérzékelő lapra.) csak hogy pontosabb képet kapjon csabi94 forumozó társ, meg mindenki más. mindössze csak egy korrektúra volt a részemről. ennyi. Sajnos még nem jöttem rá, hogy a videók miért ilyen alulexponáltak 30,illetve 60 fps-en. mind1 melyik beállítást alkalmazom, ugyan olyan szar este (villanyfénynél is). a vaku meg ugye nem játszik, mert az max 2m-en belül hatékony.
[ Szerkesztve ]
sose nyomjá' full kretént!
-
Blyan
félisten
válasz LUCKY78 #9957 üzenetére
Azzal példálóztam, hogy a fix 60fps videó olyan, hogy mintha minden egyes képkockát 1/60-as záridővel fotóznál és az áll össze egy 60fps videóra, ez a fizikája, ez tudja nyújtani. Ennél jobbat nem, mert fizikai képtelenség.
Sajnos még nem jöttem rá, hogy a videók miért ilyen alulexponáltak 30,illetve 60 fps-en. mind1 melyik beállítást alkalmazom, ugyan olyan szar este (villanyfénynél is). a vaku meg ugye nem játszik, mert az max 2m-en belül hatékony.
Minél kevesebb fény áll rendelkezésre, a 60 fps annál inkább hátrányba kerül a 30 fps felvétellel szemben (nyilván most az iPhonet nézünk, mert egy normális kamerában sokkal jobb és nagyobb szenzor van, és jóval nagyobb lyukon mendegél a fény befele a gépbe ).
Az alkalmazás ami említettél szoftveresen megpróbálja az egekbe világosítani a videót, vagy ha normalról high-ra állítod akkor drasztikusan csökkenti a képkockaszámot, hogy a felvétel még világosabb lehessen.
Mivel mást nem tehet, a fizika határait nem tudja átlépni. Vagy egy rohadt zajos felvételt kapsz, vagy sötét lesz a videó, vagy pedig csökkenti a képkockaszámot és akkor meg oda az a híresen folyamatos 60 frame per secundum felvétel.[ Szerkesztve ]
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
Blyan
félisten
válasz LUCKY78 #9959 üzenetére
Nem én voltam kibukva, hogy miért lesznek sötétek a felvételek, csak elmagyaráztam az okát.
Szóval most ezt ne úgy állítsuk már be, mintha fikáznám a videófelvétel képességeit, mert baromira nincs így.[ Szerkesztve ]
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
LUCKY78
tag
az elméletét, fizikáját én is vágom, meg használom is minden nap, de ez akkor is béna, hogy így kell lennie. (sötét felvételek) a htc one m7 ben jól megoldották, csak ott meg kevés volt a 4mp. na de az már egy másik topik.
az alkalmazás meg csak egy megoldás kínál ezekre a kevés fény melletti helyzetekre.
ne érts félre, egyet értek a képminőség és rekesznyílás és képkocka/mp monológoddal, de még egyszer szeretném hangsúlyozni, hogy NEM kötekedni akartam.sose nyomjá' full kretént!
-
Blyan
félisten
Amúgy remélhetőleg az újabb iPhone-ban már nem ƒ/2.2 lencse lesz, mert már két éve se értettem miért erőltetik, most a 6S meg semmi változást nem hozott ezen a téren.
ƒ/2 vagy ƒ/1.9 lenne a minimum elvárásom.(#9961) LUCKY7
A HTC One M7 már akkor ƒ/2-es értékkel mutatkozott be, ami jócskán ugrás a mostanihoz képest, az Ultrapixel meg nem véletlenül van így nevezve, a pixelek mérete meg jócskán nagyobbak, mint az i6 esetében (2µm vs 1,5 µm )
[ Szerkesztve ]
-
weinmaker
őstag
válasz B-L-A-C-K #9966 üzenetére
Számomra nagyon hasznosak ezek az infók, mert egyáltalán nem vagyok képben Iponeilag. De elnapoltam a vásárlást. Jövö januárban telik le a hűségem, és akkor veszek újat részletre, és akkor már 6s-t, amivel remélhtőleg nem lesz baj.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
solties
tag
Nekem kb 2 hónapja van meg az i6. Eddig az itt említett "szériahibákból" még egyelőre semmi sem jelentkezett ( ez persze nem azt jelenti, hogy nem is fog). De azt azért nehezen tudom elképzelni, hogy normál használat mellett, hogyan hajlik meg, vagy csúszik el a kamera, vagy kezd el recsegni, stb.. Azért ezekhez a dolgokhoz erőhatás kell. Azt is észrevettem, hogy a legtöbb törött, sérült eladó telefon, az általában valamelyik iphone készülék!
-
lugosi
MODERÁTOR
Szerintem kevered a záridőt az fps-sel, a kettő nem ugyanaz. Azaz egy 60fps videó nem jelenti azt, hogy annak a zárideje 1/60 lenne (vagy kellene hogy legyen). (Tehát valójában az egész okfejtésed hibás.)
Egy két érdekes link ha érdekel, de tényleg nagyon off: [link] [link]
A második csak azért, hogy látható legyen, hogy lehet alacsonyabb a shutter speed (záridő) mint a frame rate (képkockaszám) digitális kamerák esetén. Tehát így természetesen se le, se fel nincs kötve a záridő a képkockaszámhoz.
[ Szerkesztve ]
-
Blyan
félisten
Nem mondtam hogy annyi, azzal példálóztam, hogy ahhoz hogy a fix 60 fps videód ne legyen túl sötét, ahhoz megfelelő fény kell és a 30 fps felvétel valamivel világosabb végeredményt eredményez, sőt 24- vagy 20 meg méginkább (egy este, lámpafénnyel megvilágított szobában ez tökéletesen igazolható).
A hasonlat meg arról szólt, hogy a fényképalkotásnál is a hosszabb záridő adja a világosabb képet.
Ez az egész tipikusan az iPhone-ra lett vetítve. (Ilyen 1/13 felvételt egyik iPhone se képes elkészíteni)De írd le a megfelelő cáfolatodat, ha másként gondolod.
[ Szerkesztve ]
-
lugosi
MODERÁTOR
Tehát olvasd el amit írtam még egyszer, és nézd meg a linkelt oldalakat.
Két teljesen külön fogalomról van szó, az egyik az a záridő (mennyi ideig van megvilágítva az érzékelő), a másik a képkockaszám, azaz hogy hány képet rögzít az érzékelő másodpercenként. Tehát az, hogy hány fps egy videó, nincs köze a megvilágításhoz, mert az a felvett/lejátszott képkockaszám, és nem a megvilágítási idő.
Tehát leegyszerűsítve, záridő =/= képkockaszám, te kevered a két fogalmat oda és vissza. De mondom, olvasd el a linkelt oldalakat. -
Blyan
félisten
Nem keverem, de tényleg off már ez az egész, mert Te már a céleszközzel való videórögzítésről beszélsz amit a iPhone jelenleg nem tudja produkálni (a 6S se). Szoftveresen is képtelen erre, fix képkockaszámmal és ahhoz belőtt legalacsonyabb mittomén 1/60 vagy 1/25 shutter speed.
" This is possible and is used either for effect or to compensate for very low light. In this case multiple frames are effectively merged together to accommodate the longer shutter speed."
Ezt nem képes megtenni.
[ Szerkesztve ]
-
lugosi
MODERÁTOR
Egy pillanatra azt hittem hogy megvolt az a pillanat amikor a homlokodra csaptál és rájöttél hogy mi a különbség a két fogalom között, de a hsz végére láttam, hogy sajnos nem.
Tehát nincs olyan, hogy "képkockaszámhoz belőtt shutter". Mivel a két fogalom közül - a digitális filmrögzítés terén - egyik nem determinálja a másikat.
Nem beszéltem céleszközről (ez maszatolás, sehol sem beszéltem róla), két, egymástól különböző fogalmat akartam tisztázni.
Attól még, hogy a záridőt nem tudod manuálisan állítani iphone-on, attól még nem egyezik meg a képkockaszámmal. -
Blyan
félisten
"képkockaszámhoz belőtt shutter". Mivel a két fogalom közül - a digitális filmrögzítés terén - egyik nem determinálja a másikat.
Ez így van, egy olyan eszköznél, amit videózásra (is) találtak ki.Az iPhone-on (nyilván minden más eszköznél is) megvan az a legalacsonyabb shutter value ami alá akkor sem megy be, ha kék manók hullnak az égből, ez pedig meghatározza azt, hogy mennyire "alulexponált" videókat lehet vele készíteni a telefon szempontjából low light körülmények között - egy nem túl erős mesterséges fénnyel kivilágított nappaliban pl.
Ergo egyet lehet tenni az iPhone esetében, csökkenteni a fps számot. És csak ennyiről beszéltem két napja.Ezt az egészet pedig csak és kizárólag azért példáztam az állóképek rögzítésével, hogy érzékelhető legyen az ,hogy megvan a maga korláta ennek is - sőt ennek van igazán az iPhone esetében.
[ Szerkesztve ]
-
csabi94
őstag
Hű, nem kellett volna leírnom a véleményem. Egy szónak is száz a vége: sötétben a kamera szart sem ér. Jóval többet várnék egy ilyen telefontól. Mindemellett nagyon szeretem, csak ne legyen sötét.
-
törölt tag
ez igy volt.Egy hulladék fos lett a minőség ezen kár vitázni,csak te rohadt elfogult vagy.A rendszer baromi stabil.Nem csak nekem hajlott el csak úgy,ha visszaolvasol volt másnak is ilyen problémája.Ha én hajlitottam volna meg,akkor nem cserélték volna ki anyaghibára hivatkozva.Azon kívűl nem csak nekem volt kattogó kijelző,félrecsúszó kamera,stb.Vicces egy 200000ft-os telefonnál.Ez a prémium kategória?
[ Szerkesztve ]
-
Keni21
tag
Hat nekem az elso i6-omat elottem bontottak ki es mar akkor kattogott a kijelzo szele Majd azt kicserelve az ujon is elo jott 3honap utan amit par honap hasznalat utan egy gyors 3napos iStyleban toltott piheno utan egy uj keszuleket kaptam amin most jott elo a hold effektus az elso kameran. Majd ha lesz idom be viszem majd ujra. Pedig vigyaztam rajuk teljes kijezos uvegfolia es szilikon tok.
"Könnyebb hazudni, mint szembenézni az igazsággal." PM
-
lugosi
MODERÁTOR
Szerintem az én hibám, hogy nem tudom megfelelően átadni az infót.
Valóban megvan a legalacsonyabb shutter value, minden eszköznél, így a telefonnál is. És az is igaz, hogy ez alá nem megy. Odáig jó, hogy ez meghatározza, hogy mennyire (alul)exponált videót lehet vele készíteni.
Innentől nem jó, hogy csökkented az fps számot. Az fps nem határozza meg az expozíciót. De szerintem már érted. -
weinmaker
őstag
Ez azért dicséretes, hogy elismeritek a hibákat, mert vannak olyan prémium terméket birtoklók, akik egyáltalán nem, és csak egekig magasztalják a cuccot. Egyetértek abban, hogy egy prémium kategóriás telefonnál ilyenek nem fordulhatnak elő, mert az ár akárhogy is nézzük elég borsos (vagy csak én keresek szarul, nézőpont kérdése).
Nagyon ideges lennék, ha vennék egy ilyen készüléket, és ilyen hibák előjönnének, főleg ha mondjuk használtan veszel, és akkor már nincs gari. Egy 64Gb-os független I6 még most is 150 környéke. A rendszer viszont valóban király, mert ipaden imádom.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
xedos
addikt
Van ötletetek, hogyan lehetne megtalálni egy iPhone 4 gazdáját? Egy ismerősöm találta a Mátrában...
-
Arcképgyáros
válasz buvartacsko #9990 üzenetére
-
Tiger.
nagyúr
Az 5sről mi a véleményetek? Látom a 6-tal vannak gondok, én úgy döntöttem hogy másodlagos telefonnak az 5st választom.
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
B-L-A-C-K
titán
i6-tal sincsenek olyan gondok hogy ne lehetne együtt élni vele. Ez a meghajlás is úgy hülyeség ahogy van, most ha belegondolsz magától hogy hajlik meg? Sehogy, akinek meghajlott ráült, vagy valamit csinált vele, mert attól ha a zsebedbe van, vagy a kezedbe tartod, illetve az asztalra lerakod nem hajlik meg. Fizikai képtelenség. A kamera elcsúszás meg ha megtörténik javítják, de általában a kamerázást nem befolyásolja (ritka esetben igen). Viszont ha ezt elakarod kerülni akkor 6S-t vegyél azzal nincs ilyen gond már, illetve 5S-sel sincsenek gondok, csak ugye tudásban nem egy 6S szint. Amúgy most jelenleg én is 5S-t használok.
-
Tiger.
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #9993 üzenetére
Értem, lehet ez meghajlás hő hatására jöhet elő, mivel nagyon vékony, persze ha tokban van akkor sztem ez is lehetetlen, már le van zsírozva az 5s az lesz tuti.
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
kenwood
veterán
válasz torreador22 #9987 üzenetére
1 , idegbajt kapok a tapsolos emotikontol.a ketto egyutt dupla agyverzes.
2, az, hogy te mit erzel jo megoldasnak,es mire kotelez a ptk. ket kulon fogalom.ennyi erovel adot se fizess,mert ugyis ellopjak a politikusok
3, rosszul mondtam,nem rendorseg,hanem jegyzo : [link]Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
B-L-A-C-K
titán
Hő hatására? Egy fém hogy hő hatására elkezdjen hajolni nem elég neki egy nyári meleg, szóval ebbe ne is menjünk bele mélyebben. Az tény ha nagyobb erő behatás éri könnyebben meghajlik mint pl egy 5S, de ha nem csinálsz vele hülyeségeket magától nem hajolhat meg az biztos. Amúgy a 6S váza már ebből a szempontból is jobb, nagyon erősre csinálták.
[ Szerkesztve ]
-
angelm8
csendes tag
válasz csabi94 #9977 üzenetére
Nekem kb. másfél méterről sötétben tök jó képet csinált a gyerekről - hihetetlen pózokban tud aludni.
A világító billentyűzetről viszont a samsungom sokkal jobb képet tudott csinálni.
A Várból még nem fotóztam a pesti oldalt, de idővel az is megleszMozgás közben viszont nagyon jó képeket csinál, focimeccsen próbáltam, méghozzá világítás nélküli tornateremben, szemből, fentről beszűrődő fényben is vállalható képeket készített
Nem tudom, hogy egy ilyen árban lévő android mit tudna, de az fix, hogy amire nekem kellett (előveszem, és a lehető leggyorsabban, minden extra állítgatás nélkül csak fotózok vele), arra tökéletesen elegendő.
-
Tiger.
nagyúr
Az lehet, de találtam a vaterán egy olyat aminek novemberben jár le a garija, le is ellenőriztem, és sztem 80eftért egy hibátlan garis telefonért az jó ár úgy hogy kijelzővédő üvegfolia és spegen tok van hozzá
[ Szerkesztve ]
-
Gsx-rr
veterán
válasz buvartacsko #9990 üzenetére
Nekem nem nyujt semmi elonyt a 6s.
Az sem erdekel ha gond van vele a farancia miatt!
Sot, legalabb uj telefonom van.
Amugy meg azert sem palya ,mivel I7 megjeleneskor csere azonnal.
En mindig 2 evre tervezek a fomodellekkel. Igaz az elso az 3gs volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest