Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • esfrost

    tag

    válasz lugosi #5196 üzenetére

    Ne viccelj már. Ha tudnád, hogy miért nem lehet zenét, illetve ilyen jellegű tartalmat másolgatni csak úgy, akkor nem írtál volna badarságokat. Az meg ne haragudj, de nem jelent semmit, hogy 3g óta vagy iPhone felhasználó. Ismerek kismillió olyan iPhone felhasználót, aki a kezdetek óta iOS-en van, de kb. fogalma sincs, hogy hogy is működik.

    Illetve azért nem írtam konkrétumokat, mert egy olyan vitába tenyerelsz bele, és tenyereltem volna bele én is, mint amilyen pl. a Windows vs. OSX, ami azóta létezik, amióta a két rendszert megírták. Természetesen ez egy meddő vita... Pont ilyen az iOS vs. Android is.

    Ott hibázol a hozzászólásoddal, hogy megpróbálod a két rendszert összehasonlítani, mikor tökre nem kellene. Mind a két rendszert teljesen más alapokra helyezve, és elképzelések alapján írták, nincs értelme a kettőt összehasonlítani. Talán még célközönség is más egy kicsit a két cég részéről.

    Olyat meg leírni - idézem -, hogy:

    "Ahogy írtam, szerintem ez káros a cégre nézve is, ugyanis ha megnézed a konkurenciát, akkor látod, hogy már a többi platformon a többi gyártónak is vannak iphone árkategóriás telefonjai."

    badarság. Számold össze, hogy hányadik generációs iPhone-nál tart a cég, és hogy melyik iPhone kiadás nem volt sikeres, melyik az az év, ahol az előző évhez képest nem többet, hanem mondjuk kevesebbet adtak el. Van valahol olyan statisztika, ahol lefelé mutató számok lennének az eladások tekintetében? Hány iOS eszközt használnak világ szerte? Ezekre a kérdésekre egyébként nem kell válaszolni, mert magától értetődőek. Nekem nem úgy tűnik, hogy bármilyen formában is káros lenne Apple-re nézve az iTunes vagy éppen a zárt rendszer.

    Csak nagyon röviden, hogy nehogy azt lehessen megint mondani, hogy tartalom nélküli volt a hozzászólásom.

    Mp3 tekintetében első sorban a jogvédelem miatt nem lehet másolni zenéket, filmeket. iTunes a világ legnagyobb zene áruház, csak nem gondolod, hogy az engedélyezett lenne bármikor is a jövőben, hogy X megvásárol egy albumot, majd átmegy a haverjához, ahol aztán szépen felmásolják a megvásárolt, jogvédett zenét Y gépére, vagy iOS eszközére.

    A fájlrendszer hozzáférhetőségével kapcsolatban pedig csak annyit, hogy az iOS felhasználók 95%, vagy akár több nem akarja fájl szinten kezelni a telefont, egyrészt mert nincs rá szüksége, másrészt meg mert nem ért hozzá. A többség egyszerűségre, gyorsaságra, és stabilitásra vágyik. A zárt rendszernek pontosan annyi előnye van, mint hátránya. Illetve a cég sem szeretné, hogy a felhasználók csak úgy bele másszanak a rendszerbe, mert aki nem ért hozzá az akár haza is tudja vágni a rendszert, utána meg szalad az Apple boltba a Genius Bar-hoz, hogy hát fagy a rendszer, meg minden baja van.

    Sem cserélhető akkumlátor, sem pedig bővíthető memória kártya nem lesz szerintem az iPhone készülékeiben. Egész egyszerűn nem fér bele abba a hardware miliőbe, amit az Apple képvisel. Minimalista eszközöket gyártanak, ahol egy egy ilyen sd kártya tartó tálca, vagy éppen egy levehető hátlap csak tönkre teszi az eszköz letisztultságát, szépségét, illetve tovább hardware problémák forrás is lehet az, hogy ha több kivehető, levehető elem van rajta.

    Más telefon gyártó cégek készülékeivel - teljes mértékben, hitelesen - addig nem lehet összehasonlítani egy iPhone-t, amíg nem fut azokon is iOS, ez pedig nem fog bekövetkezni soha. Hardware tekintetében természetesen van értelme az összehasonlításnak, de software szinten, egész egyszerűen ostobaság szerintem.

Új hozzászólás Aktív témák