- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Android szakmai topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Miért is linkeljem a Tesla-t? Mert elektromos? Az Apple, a Samsung és az MS kicsit szűkebb értelemben vett azonos piacon mozognak. Az Apple és a Samsung grafikonján látszik a mobilkütyük miatt megváltozott IT-világban való megjelenés és részvét. Az MS-én is látszik.
Abszolút tőzsdei árfolyamot linkeltem. Amit te annak gondolsz, az a tőzsdei kapitalizáció, azaz a tőzsdén jegyzett részvények ára szorozva az árfolyammal.
De az általad linkelt grafikonok is azt mutatják, hogy a mobilkütyük világára jó időben belépő cégek messze jobban teljesítenek, mint az MS. Az Apple <1,5x-es tőzsdei kapitalizációval 2x akkora nyereséget produkál, a Samsung meg alig fele tőzsdei kapitalizációval többet termel, mint az MS. Tehát a te általad nem csúsztató grafikonok sem mondanak ellent nekem. Vagy te másképp látod? -
félisten
válasz #40553216 #101 üzenetére
> Abszolút tőzsdei árfolyamot linkeltem.
Nem, amit te linkeltel, az az 1994-hez kepesti nyereseg.
Te a topicban folyamatosan a Metro ellen ervelsz, holott lenyegben a Windows 2000 ota az MS tozsdei kapitalizacioja stagnal. Azt senki sem vitatja, hogy az MS keson kapcsolt a mobilpiacon, ellenben lentebb azt probaltad bizonygatni, hogy lam-lam, 'egy egesz iparag mondott nemet a Metro-ra'.
A hozzaszolasod masik resze egesz jopofa:
> Samsung meg alig fele tőzsdei kapitalizációval többet termel, mint az MS
A Google meg magasabb tozsdei kapitalizacioval kevesebbet termel, mint az MS. Most akkor melyik a jo? Mert amit mondasz, azok alapjan vagy a Google, vagy a Samsung muzsikal gyengebben, mint az MS (jo lenne, ha erre egyertelmu valaszt adnal).
Egyebkent a helyzet a kovetkezo: a szamok alapjan az MS-ben jobban biznak a befektetok, mint a Samsungban, nagyobb novekedesi potencialt latnak benne. A Google-ban pedig meg tobbet. (P/E)
while (!sleep) sheep++;
-
<Lacy85>
addikt
válasz #40553216 #101 üzenetére
"Miért is linkeljem a Tesla-t? Mert elektromos? Az Apple, a Samsung és az MS kicsit szűkebb értelemben vett azonos piacon mozognak."
Nyugodtan linkelheted a Tesla-t is, mert kb. annyi köze van a Microsoft-hoz, mint a Samsungnak
Az egyik cég java részt op. rendszereket, üzleti szoftvereket / megoldásokat árul, a másik meg mobilokat, meg tv-ket...
Ezzel csak az a baj, hogy most megy a Samu hype rendesen, de meddig? Pár évig a Nokia is hasonló szinten volt, és nézd meg most. Előbb fog elvérezni a Samu, mint a MS. A Samu addig tud labdába rúgni, amíg viszik a Galaxy-kat. Na és utána? -
Wolflaci
csendes tag
Így van. 8-at 1 napig használtam.
Komolyabb bajom nekem nem azzal van, hogy tapipadra optimalizáltak egy os-t, hanem az, hogy azonnal rá lett erőltettve mindenkire. Ezt szép lassan kellett volna csinálni. Elsőnek választható opció, hogy ki mélyket akarja, aztán meg lassan el lehet engedni a régi vonalat. Úgy 5-7 év átfutási idővel. És ez idő alatt pedig közben fel lehetne mérni, hogy akkor mire is van igény.
De végülis ez a lehetőség is megvan a win7 átal nemigaz? Akkor nem is tudom mi a bajom. Legfeljebb az, hogy ez esetben 5-7 évig a win7 is kapjon meg minden olyan extrát amit a 8 is megkap.
Szóval nem a win8 al van komolyabb bajom, hanem ezzel az üzletpolitikával.[ Szerkesztve ]
I love computer troubleshooting.
-
rootkiller
őstag
A Microsoft nem a realitásban él...
Artengo TR 990 Pro
-
<Lacy85>
addikt
válasz Wolflaci #104 üzenetére
Az üzletpolitika az tényleg elég gáz náluk. Ezt nem is vitatom. De ugye valamivel ösztönözni kell a népet, hogy váltsanak. A Win 7 tuti, hogy jó pár évig támogatva lesz még, de az már erősen kérdéses, hogy mennyit fog megkapni az újításokból (újabb IE, stb.), mert ugye nem az az érdekük, hogy 20 évig lapuljon a nép egy os-en, hanem az, hogy vegyék az újat.
-
BonFire
veterán
Nekem alapvetően bejött a csempés indítóképernyő, ugyanis régebbi Windowsokon is egyfolytában egy dokkszerűséget kajtattam, amiből bármit indíthatok. Volt is 3rd party program elég, egyik rosszabb volt mint a másik. Végül rászoktam, hogy úgy használjam a Win7-et is, ahogy ki lett találva. A leggyakoribb programok a tálcára pinnelve, a második leggyakoribbak a Sart Menübe pinnelve. Amire meg elvétve van szükség, azt a kereső 2 másodperc alatt kiköpi.
A Win8 csempés felületére több programot tudok kitenni, és az Asztalom is tiszta marad. Mindig is utáltam a parancsikonokkal telehintett Asztalt, hiszen az munkaasztal, és arra való, hogy azok a fájlok legyenek rajta, amivel dolgozunk, aztán a munka végeztével lehet kukázni. Főleg, ha csiricsáré háttérképre lettek kitűzve az ikonok, abban nem lehetett végképp eligazodni. Ehhez képest a csempék nekem megváltásként jöttek. Szeretem is őket a mai napig is. Win gomb nyomására előjönnek, és minden a kezem alatt van. Ami mégsincs, azt írom a keresőbe (mert hatvan-egynéhány csempe között ugyanúgy el lehet veszni, mint a parancsikonok között)… és már meg is van az óhajtott program.
A metrós appok viszont nem működnek. Nálam. Mind bugos. Akár a Skype, akár a Posta, akár az Üzenő. De a csempés indítás szvsz teljesen jó.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
King Unique
titán
Azért ilyen megállapításokhoz nem kell annyira képben lenni, akkora ész sem kell hozzá , h rájöjjön az ember, nyilván tisztában vagyok vele, h eladások zöme előtelepített gépekből, céges licenszekből származik, nem a sok mezei home user féle aktivátoros trükközésekből...csak ezt már nem akartam külön taglalni a topikban
Másrészt W8-ban is ugyanúgy ott a desktop környezet, ez evidens, ki mondta, h céges progikat, v bármi mást kötelezően Modern UI-ra kell átszabni és használni Egyes driverek, adott hardverek nem megfelelő támogatása, főleg 8.1-nél, az valóban gond, de használni sem kötelező, az meg megint a másik dolog, mikor 2020-ig jó lesz a W7 is.(#93) tomtyi:
1. nem vagyok infomókus, de nekem ennek ellenére sem kellett semmit se állítgatnom, átszabnom rajta külső progikkal, elég volt egy hosszú délután kiismerni. Azért egy W8 kezeléséhez nem kellenek nagy képességek, itt inkább a megszokotthoz való makacs ragaszkodásról van szó, de akkor meg annál kell maradni és nem az új rendszert erőltetni és erővel fikázni, talán saját maga szűk látótere miatt ezen csoportnak. Az, hogy munkája kinek mennyire értékes, ettől független, nem vontam kétségbe ezt soha, nem tud tudom mért hoztad fel, céges és egyéb hivatali környezetben meg nagyon ritka a W8.
2. nem hinném, h olyan nagyon törpe, bár kétségkívül több az elégedetlenkedő, de itt PH-n, ismeretségi körben is vannak, sőt még középkorúak csoportjában is találkoztam sokakkal, akik nem nyavalyogtak az új rendszer miatt, ha utóbbiaknak ment, akkor nehogy már a 20-4x évesek nyafogjanak...vállalti réteg, fentebb kifejtve meg más tészta.
MS-nek nyilván van felhasználók terén elég nagy tapasztalata, tisztában lehettek vele, h a sok radikális újítás nem mindenkinek fogja elnyerni a tetszését, csak akkor az elején kellett volna meghúzni a vonalat és többféle verziót kiadni, akár külön célcsoportoknak, nem utólag össze-vissza faragni...a fenti jelzőket, stílust, meg otthon...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Benéztem. Biztos figyelmes voltam. De nem nyereség, hanem árfolyamnyereség, ha már...
Viszont nagyon jól mutatja, hogy melyik cég hogy reagált."ellenben lentebb azt probaltad bizonygatni, hogy"
Mintha a HP lépett volna ebbe az irányba legutóbb, korábban meg a mobilkütyü gyártók. Nyilván az újonnan eladott pc-k csökkenéséért csak és kizárólag a Win8-at felelőssé tevő írások túloznak, de hogy nemhogy nem csökkentette az esést, de még rá is segített, az is biztos."Az egyik cég java részt op. rendszereket, üzleti szoftvereket / megoldásokat árul, a másik meg mobilokat, meg tv-ket..."
Már amikor előbbi éppen nem akar -- ezek szerint -- belekontárkodni egy tőle teljesen idegen területre, bízva az egyik piacon meglévő kvázi monopóliumában. De emlékeim szerint mintha az MS is be akart volna szállni (többször is) a hw gyártásba. Ebből gyakorlatilag csak az XBox jött be, a többi bukta. A legújabb éppen a Surface. Ha az okostelefonban nem bukik, az csak annak lesz köszönhető, hogy Elop ellopta nekik a Nokiát.(#108) King Unique
"de akkor meg annál kell maradni és nem az új rendszert erőltetni ezen csoportnak"
Én erőltettem?"nem tudom mért hoztad fel,"
Erre válaszként:
"a piszlicsáré dolgokon nyavalygó, újításokat elfogadni képtelen (vsz hozzá nem értő) pórnép akaratának eleget tegyenek"
Azért, mert nem akarnak elfogadni valamit, amit te igen, még nem kell őket nyavalygó, újításokat elfogadni képtelen pórnépezni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz King Unique #108 üzenetére
"a fenti jelzőket, stílust, meg otthon..."
???"csak akkor az elején kellett volna meghúzni a vonalat és többféle verziót kiadni, akár külön célcsoportoknak, nem utólag össze-vissza faragni..."
Na, ebben egyetértünk. És még nagyon sokan értenek egyet veled az elégedetlenkedők közül, mert rengetegen írtuk, mondtuk ezt már az első nyilvános tesztverzió óta, azaz lassan két éve. -
törölt tag
Ezek mondjuk perifériák, mondjuk kimutathatatlan nyereséget produkálva. Nekem nyilván elég lenne, na de azért ez az MS.
"gyakorlatilag hiánycikk"
Hahaha! A Samsung 14,5, az Apple 26 milliót adott el. Hiánycikk?
De összehasonlításképp:2012 q4
Apple 22,9 millió
Samsung 7,9 millió
MS 1 millió[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz #40553216 #110 üzenetére
A pórnép lehet kicsit túlzó volt, az jogos valóban . mindenkinek szíve joga megítélni az igaz, de eldönteni is és mivel van más alternatíva (W7, linux, akár Mac), így nem kötelező használni. Az meg hogy "nekik" nehéz kiismerni, attól még nem a rendszert kell feltétlenül sárba taposni, mikor 5-10 perc alatt bőven le lehet rendezni az asztalra boot---modern UI kikerülése---aktív sarkok kikapcsolása---start menü pótló felrakása---aero glass stb. dolgokat, ha vkinek annyira fontos. A desktop rész meg szinte majdnem uaz, mint a 7-esnél.
???--->buzulás, igaz nem rám irányult, de az egész hsz megfogalmazás, szövegkörnyezet, ami nem tetszett, persze ez csak az én álláspontom, ezért fenti "p**népes példa alapján, nekem is lehet ilyen véleményem e téren.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz King Unique #113 üzenetére
Gondoltam, hogy a buzulás. Természetesen csak a gépre vonatkozik, és természetesen rám is.
Az egyszerű emberek közül sokan meg sem találják a desktopot. Mert fogalma nincs, hol keresse. Ez azért elég csehszlovák.
"mikor 5-10 perc alatt bőven le lehet"
Nagyon nem vagy tisztában azzal, hogy egy átlagember hogy használja a gépet. Neki ez olyan, mint a tv vagy a dvd-lejátszó. Megveszi, hazaviszi, bekapcsolja, beteszi a lemezt, elindítja, megy, megállítja, megáll. Ha a dvd-menüjében kellene kutakodnia, hogy megtalálja az évek óta megszokott használati módot, akkor visszavinné, és venne egy másikat. -
King Unique
titán
válasz #40553216 #114 üzenetére
Igen, valóban vannak sajna sokan így, csak én erre azt szoktam mondani, mindenkinek adott (volt) előtte a lehetőség a kérdezésre, tájékozódásra, akár neten (tesztek youtube videók, fórumok), akár ismerősök révén is, sőt a preview verziók által még a kipróbálásra is. Persze átlagember nem fog VHD boot-tal, virtual box-szal szórakozni, de környezetében csak akad vki, v ha nem,ott a youtube.
TV-t se úgy vesz az okos és talán az átlagember se, h beállít a boltba, rámutat kapásból egy TV-re--->hazaviszi---> aztán , ha nem tudja beállítani, használni, végigszid mindent és mindenkit - csak a balga...Hanem előtte tájékozódik, megkérdezi eladót, akár megkéri mutassa meg neki, hogyan is kell használni, ajánlott lehet-e az adott termék az ő számára, ha a régiekhez szokott, akár a W8 esetében is.
Nyilván senki sem úgy születik, h mindent tudjon elsőre, de ha vkiben még annyi sincs meg, h informálódjon és kérdezzen - amire talán az átlagember is képes - mielőtt megvesz vmit, az már tényleg magára vessen és ne a(z új) technológiát okolja feltétlenül... -
NGA
addikt
válasz #40553216 #112 üzenetére
Ha megvizsgáljuk a listát, kiderül, hogy a samsung és az apple fölözi le a tabletpiacot, a többiek messze 4% alatt adtak el, pedig sokkal nagyobb a választékuk, mint az ms-nek, szinte csak droidos táblákat adnak el, valamint ha megnézzük, az asus, acer, lenovo is árul 40e Ft-os tableteket, az ms meg 100e alatt semmit, akkor ez egész jónak tekinthető. Természetesen az apple akkor is el fog adni 25 milliót, ha csak átnevezi air-t air-2-re. Amit még meg kell emliteni, hogy az ms a surface-t elég korlátozott területen árulja. Azért az ebből származó majdnem 1 milliárd dollárt nem nevezném aprópénznek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Mostanában ne válts munkát, főleg MS tabletpiaci elemzőnek ne nagyon menj, mert nehéz lesz így bemagyarázni a munkaadóidnak. Éppen Ballmer is repült, emlékszel.
De ezek az érvek megfordíthatók: azért gyártat keveset, mert nem veszik. Ahogy Ballmer siránkozott is, hogy sok maradt a nyakukon.
"Azért az ebből származó majdnem 1 milliárd dollárt nem nevezném aprópénznek."
Én sem az emiatt leírt majd' ugyanekkora veszteséget. Az 1 milliárd különben is bevétel, nem nyereség.[ Szerkesztve ]
-
NGA
addikt
válasz #40553216 #118 üzenetére
Balmer a surface 1-esről mondta ezt, mikor árat csökkentettek. Mivel augusztusban mondott le, és a Surface 2 szeptemberben jelent meg.
Természetesen nem nyereség, hanem bevétel.
A veszteséget nem ebből írták le, hanem még az első szériából. 2013 júliusában írták le, a kettes meg szeptemberben jelent meg.
Viszont azt is látni kell, hogy az ms 400 dollár alatt nem ad surface 2-est, mig a többieknek sok ez alatti áru tabletje van.Egyébiránt eleve a surface egy referencia tabletnek készült, ha jól tudom nem is szándékoztak hatalmas készletet felhalmozni a kettesnél már. Tény, hogy az egyes magas áron került piacra, igy az le kellett vinni az árát, hogy fogyjon. Maga az ár azért is lett magas, mert simán hozta az ipad kidolgozási minőségét, sőt sok helyen lehetett olvasni a tesztekben, hogy jobb is. Ezt én is csak megerősíthetem, mivel a Surfacem elött ipadom volt, és engem is meglepett a minőség, amit az ms produkált. Lehet, hogy egy műanyag táblával kellett volna nekik kijönni, mint az asus, vagy a lenovo, de mikor ezeket a kezembe vettem, érezni lehetett miért ennyire olcsók. Még az eladó is megjegyezte, mikor egymás mellé raktam a sajátomat, meg az asus-t.Twrmészetesen egy samsunghoz képest ez bukás, de pl a sony-hoz képest már nem. A Sonynak van még hasonló minőségű táblagépe, de ők sem jutottak be az első 5-be, pedig oda már 2 millióval be lehetett volna jutni.
[ Szerkesztve ]
-
NGA
addikt
Mivel itt már csak a fingfűrészelés és a fujjcsempe megy, így érzékeny búcsút intek a topicnak.
-
-
sh4d0w
félisten
válasz arnyekxxx #122 üzenetére
Az, hogy a w7-ben van, a w8-ban meg nincs.
[ Szerkesztve ]
https://www.coreinfinity.tech
-
<Lacy85>
addikt
Gondolom sikerült leszűrni, hogy ez csak a metro app-okra vonatkozik. Bár az írásodból ítélve szerintem nem...
"A Windows 8-as Metro alkalmazások életciklusa szempontjából az első és legfontosabb tudnivaló, hogy az alkalmazásaink miután háttérbe kerülnek, nem futnak tovább...,"
Komolyan kezdem sajnálni a Microsoft-ot. Olyan kifogások vannak a Win8 ellen, hogy égnek áll a hajam.
[ Szerkesztve ]
-
-
sh4d0w
félisten
válasz <Lacy85> #127 üzenetére
Ha jól rémlik, az Office 2013 metrós. Faja is, ha excelbe bedobsz egy csomó számolnivalót, aztán csinálnál mást, amíg végez, de nem végez, mert metrós a lelkem és addig fel van függesztve, amíg nem ő az aktív (feltéve, hogy nincs kikukázva a rendszer által...). Ez nem multitask, hanem fos.
[ Szerkesztve ]
https://www.coreinfinity.tech
-
Воланд
titán
"mert metrós a lelkem és addig fel van függesztve, amíg nem ő az aktív"
ugye tudod, hogy ez igy altalanossagban nem igaz a metros alkalmazasokra?
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
sh4d0w
félisten
-
Воланд
titán
nem fals, csak vagy lusta voltal elolvasni, vagy nem erted amit olvastal. vannak hatterugynokok, amiknek a segitsegevel egy hatterbe tett alkalmazas tud muveletet vegezni. nyilvan ha majd atkerul az office teljesen az uj futtatasi kornyezetbe, akkor lesz olyan hatterugynok, aminek a segitsegevel tud szamolast vegezni az adott alkalmazas. (ertem en, hogy sok f*szsagot csinalnak mostanaban redmondban, de azert teljesen hulyenek ne nezzuk mar oket.....) nem vagyok fejleszto, most nem fogom megkeresni, hogy jelenleg van-e ilyen hatterugynok.
mellesleg egy par honappal ezelott mar kiveseztuk ezt a temat.
[ Szerkesztve ]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
XharX
aktív tag
Én nyilván valami elég ritka állatfajból lehetek, hogy ha már a beállításokban nem tudok fél percet ölni arra, hogy kilőjem a metrot akkor azt a napi 2-3 kattintást valahogy elviselem
[ Szerkesztve ]
-
Lomha 8V
addikt
Ahhoz is kellett pofa, hogy ezt a csempés izét "Modern"-nek nevezzék...
-
King Unique
titán
látod nekem még erre is van kapacitásom...
amúgy az a lista, azért nem hülyeség, az ok, h kompatibilitás-driverek terén még van mit finomítani a 8-ason, v inkább a 8.1-en, de sokan a rendszer, metro felület kezelhetőségét fikázzák erőteljesen, ami szerintem kicsit túlzó és sok esetben az említett 3 pontra vezethető vissza...
céges környezet, hivatali, kormányzati szerveknél való felhasználás meg megint más, ott sohase a legmodernebb dizájn volt az elsődleges, oda XP, W7, server verziók, linuxok valók, W8 ezen formája inkább home usereknek készült, de ezen szegmensnek megfelelő szerintem, de hallottam olyan cégről ahol a server 2012-t használják elégedetten, pedig az is csempés.[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
Pont annyira, amennyire a divat is hullámokban követi egymást, és nincs új a nap alatt! Most újra a leegyszerűsített dizájn a trendi, akárcsak régebben az AOL esetén. Pár év múlva meg ismét visszaköszön a Vistás glossy, vagy a OSX-es fémes-textúrás felület. A mai autók a lekerekített, áramvonalas formájukkal 30-as 40-es évek autódivatjait tükrözik. Olyan sok variáció nincs.
Ez a weboldal is pont ugyanolyan lecsupaszított, mint a többi hozzá hasonló, mert most éppen ez az uralkodó trend, amit a Google kezdett el terjeszteni pár éve nagy sikerrel. A népnek meg tetszett az óvodás-dizájn.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
BiP
nagyúr
Weboldalaknál szerintem most már inkább más a trend (sajnos). origo, 444, ipon, sg
Fekete-fehér dominancia, lób*szó nagy betűk, szellős layout, sok pazarló üres hely, kevés információ.
Persze mindez gondolom a tabletre optimalizálás jegyében.Amúgy egyetértek, van ciklikusság az aktuális irányzatokban minden téren.
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
Van benne valami, de ott még van is némi létjogosultsága, mondjuk, hogy jobban akarnak hasonlítani a papíralapú testvéreikre. Bár fel nem foghatom, hogy a spórolásnak mi értelme a képernyőn. Tökmindegy, hogy fekete-fehér, vagy színes, ha a monitor színes, ugye... Itt nem játszanak szerepet a költségek. (És a hasábtördelés praktikussága képernyőn nem lehetséges.)
A fehér terek is kellenek. Szellősebb, könnyebben áttekinthető a tartalom, a fehér tér az szükséges része egy jó dizájnnak.
Operációs rendszer kezelőfelületén meg egy darabig lehet faragni meg ésszerűsíteni, de aztán a divat sokszor kiköveteli a csilivilit. Azzal sincs baj; nekem személy szerint jobban tetszett a Vistás korszak, mint a W8 puritánsága, mindenesetre ettől még nem találom rossznak magát a W8-at, mert sebességben és megbízhatóságban tényleg fejlett.
A kinézet meg olyan szubjektív dolog, hogy teljesen meddő dolog róla vitát nyitni. Ami a szomszédomnak tetszik, attól esetleg én hányok sugárban epét.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Mint a példa mutatja, nem az ár a meghatározó szempont, mivel az összes többi gyártó megjelenése ellenére az iPad dominálja a piacot.
Tudod, az elég béna érvnek hangzik, hogy az egyébként évi 200 milliós piacon az MS elad 4-5 millió Surfacet/Surface2-t, az előbbiben bukott 1 milliárd dollárt, az utóbbinál meg azt mondja,hogy óriási a kereslet, mindenhol várólisták vannak. Két baj van ezzel: ezt az marketing"bombát" robbantották a Surface-nél is egy évvel korábban, a másik meg, hogy neked ezek szerint véletlenül sem elképzelhető, hogy azért van -- ha van egyáltalán -- "hiány", mert a Surface bukása miatt eleve sokkal kevesebb Surface 2-t gyártottak?(#121) emvy
Vicces, hogy neked az agyatlan, kritikátlan MS-seggnyalás nem szétbarmolás kategória. Bármilyen racionális, tapasztalati érvet hoz fel valaki az MS rendszerével szemben, egyből tromfoljátok. Mintha egy ilyen fórumnak egyedüli feladata lenne a beetetés. Holott már az MS is visszakozik. És messze nem érv, hogy azért mert az embereket lebeszélik a Win8-tól. Az emberek 90%-a közelébe sem jut semmilyen IT-vel kapcsolatos médiumnak. Ők elmennek a boltba vagy a netes boltot nézik meg, meglátják, és azt mondják: "Köszönöm, nem. Van más?" -
attila9988
őstag
Az - huszadszor is leírva - hogy a metro egyszerűen nem való sem desktop -ra, sem laptop -ra. Nem kényelmes, nem intuitív, kényelmetlen használni, lassítja a munkát. Ami ennél is rosszabb hogy skizofrén felhasználói felületet eredményez, ahol ide oda ugrálsz egy talbletes szutyok, és a normális - ám mára elég ronda - asztal között.
Hibás a koncepció, és felesleges is volt, mert a tablet forradalom nem jött be. A tabok beállnak a sorba oda, ahova valók. Egy újabb szórakoztatóelektronikai cikk lett, de annál semmi több. Nem vált le, és nem vált ki semmit.
Egy csomó idióta még virtuális billentyűt is akar az asztali gép elé, csak azt nem tudom hogy minek. Ha már fejlesztünk, legalább hasznos legyen. Abban mi a hasznos ha képernyőn gépelhetem be ezt a hsz -t? Semmi. Főleg annak aki tud rendesen gépelni, mert itt bizony nem árt ha érzed is a gombokat. Akkor ezt is imitáljuk? És akkor mi lesz? Feltaláltuk újra azt ami eddig is volt csak most már drágább és több hibalehetőség van benne? Felesleges.....A metro meg menjen a francba oda, ahova való. Telefonra, meg tabletre. Az asztali operációs rendszer nem erre való.
A vicc amúgy az egészben az, hogy ezzel az erőszakos terjesztéssel az ms olyan ellenreklámot csinált a metro -nak, hogy elég kevesen akarnak majd rá fejleszteni. Rossz hírű termékre nem szívesen fejleszt senki. Normálisabban csinálva akár még sikeres is lehetett volna....
Ezt a bénáskodást mutatja az is, hogy már egy egy kattintásos beállítás is hír lett, mert annyira nem lehet testre szabni azt a szart.....
Aki meg azzal jön hogy ez a fejlődés, az nagyon nagyot téved. Nem az a fejlődés hogy feltételek nélkül benyelünk mindent amit egy nagy software vállalat marketingesei kitalálnak.
Egyébként most hol vannak azok akik szoktak hisztizni hogy az ms os -eket azért nem lehet leváltani mert mancika nem tudja kezelni az újat? Mancika szívrohamot kap a metro -tól, mert még engem is felidegesít, pedig használok pár UI -t elég gyakran, de a metro messze az egyik legszarabb a unity -vel szoros versenyben.....
[ Szerkesztve ]
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
attila9988
őstag
Azt nem értitek meg, hogy ha már magyarázni kell a bizonyítványt, akkor az a termék nem jó....
Gmail -t senkinek sem kellett magyarázni. Az emberek használják, szeretik, értik.
win7 -et senkinek sem kellett magyarázni. Az emberek használják, szeretik, értik. Kényelmes, jól használható.
A win8 -at nem szeretik, nem értik miért van két felület, telibe szarják a csempéket, amik állítólag a jövőt jelentik. Ebből pedig az következik hogy nem, nem ez lesz a jövő mert a népnek nem ez kell. És nem a microsoft fogja eldönteni mi kell a népnek, hanem a nép fogja eldönteni mit vesz meg a microsoft -tól. A windows 8 pedig nem az a kimondott sikertermék.
Hallgatom eleget hogy "tegyél már rá valamit, de azt a nyolcat vagy mit azt ne"....„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
BonFire
veterán
válasz Lomha 8V #147 üzenetére
Lomha 8V: „Mondhatsz bármit, ez egy sz*r, ha PC-ről van szó.”
Ja, hát a „sz*r” az falszifikálhatatlan, objektív tény, amivel nem lehet vitába szállni.
attila9988: „Gmail -t senkinek sem kellett magyarázni. Az emberek használják, szeretik, értik.”
Nono! Én azért emlékszem, sokan küzdöttek az új válaszolórendszer bevezetésekor hónapokig, aztán én is szopókáztam vele heteket, mire ki tudtam találni, hogy a feladó mezőben hogy a rákba kell email címet változtatni, úgy eldugták.
Ha már Google, akkor nem mehetünk el szó nélkül a Google+ mellett, amire habzó szájjal acsarkodik az összes YouTube és Gmail felhasználó, akit ultimátumszerűen belekényszerítettek apelláta nélkül.
Ne már mindig csak a MS-ot savazzuk!
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest