Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • penge111

    addikt

    Gyerekek, ez miiiiiiii??? Hétvégén kipörgettem a Hellbladet, ez egy zseniális alkotás! Először is legszívesebben pofán törölném magam. Úgy voltam vele, hogy sajnálgattam a pénzt egy játékra aminek max 7-8 óra lehet a játékideje. Így csak nemrég 3000 forint körül vettem meg akcióba+20% kupon beváltásával. Mindegy, ez a játék megérte volna a teljes árát is. Igaz, hogy rövid a játékidő, de akkora élményt ad 7-8 órában, amit nem sok játék tud. Gyorsan keresgettem infókat, de sajnálva látom és nem is értem, hogy a viharban nem lett ez 2017-ben az év játéka!
    Ezt a játékot kizárólag egy jobb minőségű fülessel kell játszani, hiszen a játékok a hangokra lettek kihegyezve. A főhősnő Senua, aki pszihózisban szenved. Ez egy betegség amikor téveszmék, hallucinációk, látomások gyötrik az embert. Ezt az állapotot a hangok és természetesen a grafikai megvalósítás alapján tökéletesen tudták adaptálni a fejlesztők. Ilyennel még játékban nem találkoztam. Számomra nehéz volt a játék, sőt ilyen nehéz még egy játék sem volt az életemben. de nem a szó hagyományos értelmében, ez a játék lelkileg és szellemileg nyomot rám nagy súlyt. A nyomasztó képi világ, a hanghatások, ahogy a fejünkben sugdolóznak a hangok, az a mély hang amitől mindig felállt a karomon a szőr. ÁÁÁ ezt nem lehet gyerekek szavakban leírni meg kell élni, aki valami merészet, újat keres, olyat amihez még szerintem nagyon nem mertek a játékiparban nyúlni, akkor tegyen egy próbát ezzel a mesterművel.
    Az is szuper, hogy egy nincs HUD, nem magyaráz semmit szinte a játék. Magadnak kell rájönni a dolgokra. Pl. a harc lehet kínkeserves, de ha figyelsz a fejedben lévő hangokra, és rájössz a kombók használatára pofon egyszerű az egész. (Akit a harc rettentet el, semmit nem kell csinálni csak az x-el félreugrani, és utána gyors sebzést bevinni. Ha többen vesznek körül, akkor a hangok figyelmeztetnek, hogy mikor érkezik mondjuk a hátunk mögül egy csapás. A pajzsos ellenfeleket pedig egy sima rúgással megtántoríthatjuk, és így már könnyen felszecskázhatjuk őket stb...) Szóval a harc szerintem egyszerű, látványos, nekem nagyon tetszett. A továbbjutáshoz rendesen meg kell dolgoztatni az agyacskánkat, különböző trialokat kell teljesítenünk, ahol szimbólumokat kell megkeresnünk, nem lesz egyszerű némelyiket megtalálni. Ezek is tökéletesen illenek a pszihózis ábrázolásához. A garfika szerintem szép, és tökéletesen passzol a téveszmék, látomások, hallucinációk megvalósításához. A játék zenéje is zseniális. A hanghatásokról már írtam, ez a játék lelke, döbbenet... De még egyszer hangsúlyozom ezt a játékot fülessel kell játszani, mert anélkül nem lesz akkora élmény. Ezt tudom tanúsítani, mert most kezdtem a platina miatt újra a játékot, és füles nélkül ugortam neki, így azonban jelentősen visszaesik a játék élvezete. Úgyhogy marad a fülessel történő végigjátszás.
    Természetesen vannak hibák, amik felett én szemet hunyok, néha fura a kamera kezelés, a játék vége felé beleszaladtam egy bugba, ami miatt majdnem nem tudtam befejezni a játékot. Egy véres vízzel teli alagutúba kellett bemennem hasalva, de valamiért az Istenért se tudtam előre kúszni, hanem hátrafelé ment a karakterem. Hiába töltöttem vissza többször, nekem a megoldás az volt, hogy a jobb analóggal folyamatosan a jobboldali fal felé kellett néznem, akkor hajlandó volt előrefelé mászni a karakterem. De ezek eltörpülnek a játék zsenialitása mellett, aki teheti próbálja ki ezt a játékot.
    A Hellblade egy csodálatos, de egy mentálisan nehéz utazás Senua lelkének legsötétebb bugyraiban. Jaj, és remélem lesz második rész is, hiszen erre utal Senu a játék végén, nem?!

    Ui: ajánlom mindenki figyelmében a 20 perces videót a játékon belül, ami arról szól hogyan is készült a játék, hogyan és miért vontak be pszichológusokat, betegeket is a játék megalkotásába. Vagyis teljesen korrektül tudták átadni azt, hogyan látják a világot azok akik pszichózisban szenvednek.

    [ Szerkesztve ]

    PSN: Dragonmage1980, http://huncritic.hu/

Új hozzászólás Aktív témák