Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • saelin

    veterán

    Most próbálom a Code Vein "beta-t". Szerintem nagyon gyenge a játék... Kapunk egy részletes karakter creation-t, egy ötletes kaszt rendszert, ami lehetővé teszi a játék közbeni váltásukat. Ehhez jönnek hozzá a speciális skillek, korlátozások, hogy melyik kaszt milyen fegyvert használhat és hasonlók. Ami viszont nem tetszik (na, ebből viszont piszok sok van):
    - Performance gondok. Pro-m van és ha szétverek egy csomó ládát átmegy diavetítésbe. Néha tök random pillanatokban elkezd bezuhanni a frame.
    - Darabos harcrendszer. Lehet megártott a sok Dauntless-ezés, de a weak és a strong attack között nincs átjárás. Engem ez nagyon zavar, mert mindig meg kell várni, hogy befejezze a karakter az animációt és csak utána lehet indítani egy másik fajta támadást. Plusz mindig egyes támadásod animation lock-ol! Amíg a karakter nem fejezte be a fegyvere támadási animációját, addig se dodge-ot, se guard-ot nem tudsz végrehajtani. Ugyan ez igaz a képességekre is.
    - A grafika nem túl szép. Itt most nem is a felbontásra vagy a textúrák részletességére gondolok, hanem az ember szemét kiverő clipping. Már az első átvezetőben is látszik, sőt, a kari kreálóban is, hogy a haj, a kezek, a ruhák darabjai, még a maszkod is átmennek vagy egybe lógnak. Én az ilyenre nagyon allergiás vagyok, mert ez nálam az igénytelenség legfőbb jele.
    - Nem tudom hogy csak a "beta" állapotnak tudható be, de az animációk sincsenek a helyén. Pl van egy slime szerű lény, ami néha elfelejti a mozgási animációját és elkezd siklani feléd. A lőfegyverednek semmi ereje/visszarúgása, néha a tüzelés hangját is elfelejti bejátszani. A karaktered counter mozdulata pedig úgy rossz ahogy van... Miután lenyomtad a gombot eltelik kb 0.3-0.5 másodperc mire bekerülsz abba az állapotba, hogyha megüt az ellenfél, akkor lefolyik a counter attack animációját, ha nem számolod bele ezt a delay-t, akkor simán lepofoz az ellen. Értem én, hogy nem akarták hogy könnyű legyen a counter, de szerintem ez túl sok már benne. Annyit nem ér az lassú animáció, mert ez idő alatt a weak attack-kal simán le lehet csapkodni a HP-ja többszörösét. Maximum védekezésre tudom elképzelni, amikor több ellenfél ellen harcolsz, mert közben teljesen sebezhetetlen vagy.
    - Zene és szinkronok. Mind a kettő nagyon középszerű, semmi kiemelkedő nincs bennük. Az angol dub pedig kifejezetten rosszra sikerült szerintem.

    Ezért nem pre-orderelek már semmit. Videókon okénak tűnt, de így kipróbálva olyan dolgok jöttek velem szembe, hogy az nem jön át egy youtube stream vagy trailer alapján. Én passzolom ezt a játékot. Valahova a Lords of Fallen szintjére sorolom a béta alapján.

    "It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."

Új hozzászólás Aktív témák