- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
-
Mobilarena
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
macii97
senior tag
válasz TomSawyer79 #9049 üzenetére
Nálunk invitel van. Gyári méretbeállítást használok. Ha az adás 16:9 teljes képernyő, ha 4:3 akkor sem vág le vagy torzít, a kép két oldalán fekete csík. Inkább mint hogy torz legyen.
Úgyhogy szerintem simán lehet szolgáltatói szivatás.[ Szerkesztve ]
-
TomSawyer79
csendes tag
válasz #94529552 #9050 üzenetére
Nem egy csatorna, hanem az összes SD. Ha valaki megnézné, hogy a képernyő formátum/javított/eredeti (1:1)-et beállítva milyen képet kap a nem HD csatornáknál.
A Digi kábel topicban ezt írják:
"Szerintem nézz utána mit is jelent ez a mód a tévédnél. Tippem szerint pixelhelyes megjelenítést, avagy 720x576-os SD képet beteszi középre zoom nélkül."
Ezt kéne megerősíteni vagy cáfolni. -
törölt tag
válasz TomSawyer79 #9052 üzenetére
Én ezt nem fogadnám el. Digitális adást nem adhat így a szolgáltató, de még analógot sem. Nézd meg a szomszédoknál milyen az adás egy-két másik tévén. Akkor majd tudni fogod, hogy az adás, vagy a tévé a hibás. Én csak eredeti képarányt használok, torzítások és levágások nélkül, és nagy része SD 16:9/576i, és teljes képernyős. Az SD 4:3/576i adás is kétszer nagyobb mint nálad, de ilyen formátum alig van már.
-
xemelon
tag
válasz TomSawyer79 #9052 üzenetére
Nekem ugyanilyen minden adó, UPC, régebbi box-al, nem HD csomag, szintén 6309.
16-9-nél képernyőhöz igazítással levág valamennyit a magasságából.
Ez engem a Comedy extránál zavar, ami angol nyelvű, magyar felrattal és a felirat ilyenkor alul kilóg a képből.
Frissítés nem oldja meg? Én azt még nem tettem fel. -
őstag
TomSawyer79 fórumidézete találó:
"pixelhelyes megjelenítést" esetén szerintem középen kb. így kell kinéznie az adásnak. Persze FW, TV típus és a TV képarányos menüpontjának a beállításától függ, hogy látható-e ez a középre rakott SD kép. Ami nagyjából 576 sornak meg is felelhet a korábban linkelt fénykép szerint.
Az én 7496-os TV-men még "automatikus nagyításnak" hívták azt, amivel az összes csatorna levágás nélkül jól jelenik meg a Vidanet-et kábelTV-n. A képarányok közt pedig okosan váltogat TV-zés közben. Pl. reklám 16:9, régi SD adás vissza 4:3, úgy hogy jobb/bal fekete sáv lesz, ahogyan kell stb....Meliora sunt bono inimica
-
PFL8008 Qwerty billentyűzet problémáját csak is teljes HWR-et kellett készítenem hogy újra működésre tudjam bírni,Ez egy fél napot felölelt
Az utolsó SWUP a hiba jelenség YT-nél a qwerty használhatatlanná tette, de a böngészőnél viszont működött, és egyes appoknál is használhatatlan volt.
Ugyan ez volt a 6008K-nál is december elején, Szerintem a os-t frissítk de az appokat hozzá már nem és ezért van hogy az os-belül működik de az appoknál már nem, és kénytelen az ember eggyel régebbi frissítést használni.[ Szerkesztve ]
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Gergő198805
csendes tag
Sziasztok Philips televíziókkal kapcsolatban valakinek van kérdése írjatok és segítek Íme egy újdonság az Ambilight uj technológia ,amit 2014-es IFA konferencián mutattak behttps://www.youtube.com/watch?v=iLO1v1dqIQI
[ Szerkesztve ]
-
srblista
újonc
válasz Gergő198805 #9058 üzenetére
nekem lenne kérdésem, méghozzá az 5500-as sorozat 32"-os tévéiről
32PFH5509 és 32PFK5509 között mi a különbség? pár ezer Ft a differencia a K-s annyival drágább és csak edigital oldalát dobta fel az árukereső, míg a H-sat több helyen forgalmazzák
az adatokat böngészve a K-s DVB- S/S2-t is tud (szatellit), nem tudom fontos e és a DVB- T2-t pedig egyik sem
mi a vélemény ezekről a Philips tv-kről? ezek mikori gyártásúak? jól frissíthető a szoftverük?
a Sony-nak van egy hasonló kaliberű tv-je (KDL-32W705B), de nem tudok dönteni
a Philips jobban tetszik, olcsóbb is, a Sony az összes csatlakozást tudja + analóg tuner csatlakozási lehetősége is van, ami nem tudom, h a Philips-nél van?
és a hang is a Philipsnek jobb, 20W-s, Sony meg csak 10W-s
továbbá ér 32" tv 100e Ft-ot 200Hz-s frissítéssel v. olyan kicsi a kijelző, h elég 100Hz-s is (pl. 32PFH4309, ami 70e Ft körül van)
mivel elég kicsi a szobám, nem szeretnék 32"-nál nagyobbatesetleg vki tudja, h a Philips Tv-k kódja mit jelöl? pl. /88 v. /12 meg az 5507 v. 5509
előre is kösz a segítséget![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Gergő198805 #9058 üzenetére
Volt itt néhány szoftver vagy képméretezési probléma, ha visszafelé olvasol a topicban. A TPV alkalmazottja vagy? Miért kap Kelet-Európa másféle alkatrészekből épített tévéket mint a másik régió? A (#8927), és (#8928)-as hozzászólást ha megnéznéd.
-
srblista
újonc
válasz #94529552 #9060 üzenetére
nem vagyok a TPV alkalmazottja, csupán TV-t szeretnék venni
olvasgattam mostanában a fórumot, jó pár hónapot visszafelé, de nem találtam ezekről a dolgokról semmit, amiket kérdezgettem
gondoltam hátha tudna vki segíteni ez ügyben
nem tudom, h melyiket rendeljem, melyik a jobb model: 32PFH5509 v. 32PFK5509, mert nem értem miért 2 fajta van ugyanabból a modellből
vagy esetleg a K-s nem Magyaro.-ra szánt és annak a belseje jobb alkatrészekből van összeállítva?
még olyat is találtam, h 32PFT5509, azt tesztelték és jóra értékelték, csak olyat nem árulnak, nem dobta fel az árukereső
(http://digipercek.hu/cikk/legjobb-televiziok) -
Gergő198805
csendes tag
válasz srblista #9061 üzenetére
érdemes itt csekkolni
http://www.philips.hu/c-p/40PFH5509_88/5000-series-slim-full-hd-led-tv-smart-tv-vel-es-pixel-plus-hd-technologiaval/specifications ezek 2014es modellek jelenleg és minden levan írva róluk ha 32est nézel akkor már érdemesebb a 6-s szériát pl ezt http://www.philips.hu/c-p/32PFK6509_12/6000-series-slim-full-hd-led-tv-2-oldalas-ambilight-es-smart-tv-funkcioval/specifications már csak az ambilight miatt is megéri -
Gergő198805
csendes tag
a céggel kapcsolatban pedig fejlesztések zöme Amsterdamban zajlik és a lengyelek szerelik össze ha tv-t akarsz vásárolni érdemes figyelni arra is hogy gyári garanciát vagy bolti garanciát adnak mert nem mindegy volt már olyan vásásrló akit átvertek és kiderült hogy a televizió kinábol jött vmi másolat volt
-
TIT
veterán
válasz srblista #9059 üzenetére
Pumma nem tőled kérdezte
Pedig írta valaki mik ezek a jelzések,a képfrissítés nem mérettől függ,mindig jobb a nagyobb,hacsak nem akarsz szaggatva tv-zni.
4-es még gyengébb képminőségre,nekem az 5-ös is az.
Azt neked kell tudni,hogy satellit tuner kell-e.
Ami olcsóbb az sose jobb,a hang se biztos,hogy jobb hiába több a teljesítmény.
Lehet,hogy a sony 705-ös képe jobb,meg kell nézni személyesen.
5xxx-be is van ambi.[ Szerkesztve ]
-
srblista
újonc
tulajdonképpen attól akartam kérdezni, akinek van tapasztalata és jártas a témában, örülök, h többen is segítenek
tudom, h nem mérettől függ a képfrissítés, de egy 32"-oson is észre lehet venni h 100Hz v. 200Hz-es?
mert olvastam, h pont ez a méret a határeset, ahol még nem észlelhető v. igen?
a Philips 5509-es és a Sony 705 is 200Hz-es végül, de semmi extrára nem kell (játék, ilyesmi), hanem sima tvzésre (nagyrészt sportközvetítések), hosszútávra, h nem megy tönkre persze 2 év után, ahogy többen írogatták
esetleg filmezés, zene hallgatás (mondjuk szgépről, összekapcsolva)
a 6509 is nagyon tetszik (400Hz-es), de nekem kicsit drága most az és várni sajna nem tudok, h lejjebb menjen az ára, mert most ment tönkre a régi jó öreg képcsöves és már felesleges megjavíttatni, mert nem ér annyit
tényleg van ambi az 5xxx-ben is? az extra lenne!
sajna élőben nem tudom megnézni a Philips-et, mert most nem vagyok Pesten, itt a környéken meg pont ez a típus nincs, max. rendelhető, akkor meg már meg is kell venni
pedig jobb lenne látni élőben a kettőt, összehasonlítva..
és a frissítéssel mi a helyzet ezeknél az okos tévéknél? magától elkezdi, mint a UPC STB v. manuális?Gergő198805
a net-es rendelésnél látszik, h gyári v. bolti gari? az alap 2 év, az mindig gyári, nem?
+ van, ahol lehet extra bolti v. gyári garit kérni rá, igaz?
köszi -
Gergő198805
csendes tag
igen 2 bolt biztos gyárit ad média markt és az extrém digital de ha média marktban veszed a készüléket egy egyszeri dij ellenében ki is terjesztheted a gyári garanciát 5évre tehát 2alap+3at még vehetsz rá és ez az érték nem amortizálodik tehát ha pl 4,5év után tönkre megy a készülék akkor amennyi összegért vetted a tv-t azt levásárolhatod
továbbá érdemes megnézni a képjavitó áramköröket egyébként a sony 705ben 50hz-s panel van
a Philips nagyon jo képjavitóket használ söt egyik legjobb és dijnyertes is pl a perfect pixel HD engine és a többi pl micro dimming pro stb minél nagyobb szériás tv-t veszel annál jobb képjavitó lesz benne ugye ez evidencia kérdés hogy mire szeretnéd használni a tv-t meg ami nagyon fontos sok tv esetéen a kimagasló HZ szám nem valós!"marketing"(parasztvakítás) csunyán mondva -
Gergő198805
csendes tag
válasz #94529552 #9060 üzenetére
kérdésedre válaszolva nem tudom ezzel kapcsolatba nincs információm Magyar országra a tv-k Lengyelböl jönnek közvetlenül a Székesfehérvári gyár ugye bezárt jelenleg raktárként funkcionál és onnan töltik fel a készletek egy részét lényeg hogy ha olyan forrásból vásároltok ami lengyelböl jön dobozon fel is van tüntetve h Assembled in Poland azok megbízható forrásból érkeznek
-
Gergő198805
csendes tag
http://www.philips.hu/c-m-so/televiziok#series=5600&pillar=ov-pillar-picture-quality ezen a linken megtalálhatók a képjavítók
-
srblista
újonc
válasz Gergő198805 #9066 üzenetére
és a MarketWorld-el mi a helyzet? ki van alá írva, h gyártói garival, de pl. a Philips oldalán a viszonteladók között valóban ezek vannak: edigital, MM, euronics
nekem a furcsa az, h a 32PFK6509 kapható az edigital, MarketWorld + 1-2 helyen és a Philips oldalán is fenn van a 14-es modellek között
míg a 32PFK5509 csak az edigitalban kapható és nincs fenn a Philips oldalán ez a típus még a régebbiek között sem (vajon ez akkor honnan érkezik?!)
viszont a 32PFH5509 meg fenn van, 14-es modell, az viszont az edigitalban nem kapható, csak MarketWorld + 1-2 másik helyen
látod, azért nem tudom, h melyik 5-ös szériát rendeljem és honnan
szívem szerint a K-s lenne a nyerő, mert szatellit csati is van rajta, csak gyanús, h 1 helyen árulják és lehet nem is 14-es modell, ki tudja honnan származik.. -
TIT
veterán
MM,extrem a 2 legdrágább hely és extrembe kiflit se vennék(ha ők gariztatnák pl.3 nap nem biztos,hogy megteszik)
Bármekkora képen látod ha remeg,tapasztalat nélkül nem lehetne mit írni.
6509 így is lement 140-re,én 166-ért vettem nyáron és nem véletlen drágább mint az 5-ös.Ég és föld a képminőség.
A 6509 se volt fent egy darabig a philips honlapján.
Ha gyártói gari van rá azt megveheted,ha meg nem akkor nem veszed át.
Én az allmarkt-ba vettem és tőlük veszi az MM is és mindenki más is.(legalábbis szerintük)
6 éve is egy webshopból vettem 100 ronggyal olcsóbban mint a dolgozói kedvezmény lett volna...ilyen olcsó az MM.
Wifiről tudnál frissíteni ha rányomsz de nem talál semmit,úgyhogy marad a pendrive-os de ha jót akarsz nem frissítesz egyáltalán mert elszarja a tv-t.
Az én 6509-em megveheted
Marketworld-be nyugodtan megveheted szerintem.[ Szerkesztve ]
-
Gergő198805
csendes tag
vannak olyan tipusok amiket kizárólagosan máshol nem kaphatsz meg például 7509es subwooferes tv-t csak média marktnak szállítanak lehet hogy nem a legolcsobb de a legmegbízhatóbb forrás az MM még mindig nem is véletlen h ország boltja titulust is kiérdemelte és a plusz garancia szolgáltatás is rendkivül jó dolog
-
dualcore
őstag
-
-
süti5
őstag
válasz Luck Dragon #9073 üzenetére
Én itt vettem és szerintem 1 év bolti gari, bár nem tudom, mert van hozzá kitöltött philips garanciapapír is, de valószínűbb a bolti gari. Valamit valamiért szokták volt mondani
-
csalafinta65
senior tag
Pumma kutyázta a Philips szervízes javítását, a milyen TV-t vegyektopikban. Hogyan zajlik? Minden esetben futár jön érte, nincs helyszíni javítás????
[ Szerkesztve ]
-
mcgyver87
csendes tag
Sziasztok!
A minap vettem egy Philips 40PFH 4309/88, meg is találta magától az összes csatornát.
Nem tudom viszont a csatornákat áthelyezni, átrendezni. Ha valakinek van hasonló TV-je, lenne ötlete a megoldásra?Köszönöm előre is!
Üdv
-
nababika
aktív tag
Sziasztok. Tudna valaki linkelni egy Philips channel editort ami működik?
[ Szerkesztve ]
-
Monya78
veterán
válasz mcgyver87 #9076 üzenetére
kedvenceket megkeresed...itt megcsinálhatod a tetszőleges sorrendet, kidobálhatod a felesleges adókat
nababika: Próbáltam már az editort, szerintem nehézkesen használható és nem mindegyik TV-vel kompatibilis...szerintem le is töröltem, számodra is a kedvenceket javaslom, gyorsabb, kéznél van.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz csalafinta65 #9075 üzenetére
Csak te kutyázod. Király, hogy fogalmad sincs róla.
-
TIT
veterán
Ország boltját hadjuk,semmit nem ér...megveszik aztán virulnak,a gond majd a gariztatásnál van,3 napon belül nem vették vissza a terméket,pedig félre is tájékoztattak.
Én is jó forrásból vettem fele annyiért.
MM-et sajnos túl jól ismerem. -
Gergő198805
csendes tag
ez nem így van jól működik a rendszer 72orán belül visszaveszik ha nem hiányos nem sérült a doboz és ha megvan minden tartozéka nyilván nem úgy kell visszavinni mint amit a kutya szájából szedtek ki^^
http://www.arukereso.hu/stores/media-markt-online-s66489/
tessék nyilván mindig akadnak emberek akiknek nem tetszik valami csak mielött mást/másokat okolnánk tükörbe kell nézni -
csalafinta65
senior tag
Pumma"Eleve a kisebb széria nem ajánlott a topic szerint is. Kinek van bizalma egy olyan gyártóhoz, aki más, gyengébb összetevőkből készíti a keletre szánt tévéket. Szerviz; nekem az a nyerő ami a Samsung, LG, és Sony márka gyakorlata: kijönnek a tévé tulajhoz megjavítani a tévét, max 30 perc alatt elintézve a dolog. Nem jön be a futárok által el és visszafuvarozós hetekig várakozós dolog." EZ IGAZ?
[ Szerkesztve ]
-
Gergő198805
csendes tag
felső szériás készülékeknél jönnek ki pl LG OLED nekik van speciális készülékük kinézetre ugynézki mint egy távirányitó és kimutatja a hibát egyböl de nem javitják meg helyszínen hanem elviszik telepheyre vagy vissza üzletből vevőszolgálaton keresztül
-
törölt tag
válasz Gergő198805 #9084 üzenetére
OLED-et nem tudom, kevés tapasztalat lehet még róla főleg Magyarországon. De az biztos, hogy a Samsung, LG, és Sony is háznál végzik a garanciális javításokat. A Pana viszont nem valószínű hogy háznál javít, hanem beviteti a futárral.
-
lorinser
senior tag
válasz #94529552 #9088 üzenetére
Akkor beszélgessél el a Samsung-al erről aztán mond, hogy mire jutottál velük. 10 kg alatt a legritkább esetben fog szerviz menni.
Philips, LG szó nélkül házhoz megy még a 10 kg alatti készülékekhez is. A Sony-val nincsen tapasztalatom, így erről nyilatkozni nem tudok.
[ Szerkesztve ]
Poco F5, Philips 55PUS8303, Philips 58PUS8535
-
Gergő198805
csendes tag
http://www.philips.hu/about/companycontacts/kapcsolat.page itt a link szervízzel kapcsolatban ügyfélszolgálatot lehet hívni munka napokon segítenek egyrészt meg ugy gondolom ha el is viszik a készüléket nagy baj? nem hinném lényeg h megcsinálják néha menjetek ki a levegőre
-
törölt tag
-
TIT
veterán
válasz Gergő198805 #9082 üzenetére
Nem kitaláltam,tudom mi,hogy működik.
Visszavittük becsomagolva(ha én csinálom olyan mintha origi lenne)és nem akarták a pénzt visszaadni,pedig félrevezették azt aki vette.
20 perc balhé után adták vissza a budaőrsibe,aztán úgy néztek a vevőszolisra mintha ki akarnák nyírni,gondolom ki van adva,hogy nem lehet pénzt visszaadni.
Mit írnak nem izgat,én jobban ismerem őket.
Pumma jól mondja kimennek a tv-hez,benne van a garilevélben.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Fanatifo
csendes tag
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem,már több fórumban érdeklődtem,de sajnos nem tudtak segíteni,hátha itt valaki... A számítógépem és a Philips FHD TV-m össze volt kötve HDMI kábellal. minden tökéletesen működött,amikor egyik napról a másikra valamiért eltűnt TV-n a kép és ez az üzenet látszódott: "Ez a videomód nem jeleníthető meg". Ami létezhet kipróbáltam,driver frissítés,Tv-driver frissítés,HDMI kábel csere. Továbbra is ez fogad. Valaki tapasztalt már ilyet? Nagyon zavaró,hogy nem tudom megcsinálni. A Pc-n látja eszközként a TV-met.
Az emberek egysége bármilyen rendszert képes megdönteni
-
Mikisys
őstag
válasz Fanatifo #9095 üzenetére
A TV-készülékben be van kapcsolva az automatikus frissítési mód?
Ha igen, akkor azt kapcsold ki a menüjében.
A menüben a kiválasztandó HDMI port, vagy egyéb között, mindegyik látszik, tehát minden csatlakozóhoz rendelhető készülék? Érdemes más készülékkel ellenőrizni az adott bemenet működőképességét.
Meg kell próbálni másik HDMI aljzatba dugni a PC-t, hátha ott - kiválasztva a menüből - működni fog.
Ha nem megy, akkor kép-fomátum beállítási hiba lehet, amit nem lát a TV.
Meg kell nézni, hogy milyen képformátumokat képes megjeleníteni és azt beállítani, ha lehetséges.(Video-DVD, Full-HD 16:9, HD, SD, 4:3, DVD-576, stb.)
A képarány is lehet a jelenség oka, túl nagy, vagy túl kicsire állított kép sem jelenik meg, ha nem tudja azonosítani a készülék. (Fotók, linkelt, vágott képek, filmek, demók, stb.)
Még egy lehetséges okot tudok elképzelni, ha nem ugyanazon elosztóba van a hálózati kábelük bedugva és ezért nagy potenciálkülönbség alakul ki a két készülék fémes-pontjai között, akkor ez is okozhatja a jelenséget, amit egyik készülék hálózati dugójának a fordítva bedugásával lehet lecsökkenteni, vagy megszüntetni.
Ezt a potenciálkülönbséget egy kéziműszerrel lehet mérni az elosztó földpontja és a készülék fémes csatlakozóháza között. A cél az, hogy minél kisebb legyen ez a mérhető feszültség, és ez a két készülék fém-csatlakozóházai között mérve is minél kisebb legyen.
Ha ez a mérés nem megoldható, kérj segítséget ebben a mérésben valaki ismerős elektromos szakembertől, mert ez is lehet a gond és elképzelhető, hogy e-miatt az a HDMI bemenete a TV-nek, meg is halhatott.Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Androidos tablet topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Call of Duty: Black Ops 6
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Discord
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest