- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz Lassú Víz #79148 üzenetére
Nem, én is ezt használom. Teljesen jó bubis végig, az utolsó 2 palacknyi lesz kicsit gyengébb, de az már csere érett kategória. A legnagyobb baja hogy a gyári palackok nem mosogató gép kompatibilisek. Már adtak ki hozzá olyat ami az, azzal teljesen jól lehet szódázni.
Igazából meguntam a a heti zsugor víz (x2) után keletkezett műanyagot.
.mf: baszki nekem a 15 km túra fájt tegnap, nemhogy a 42...Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
Studi
veterán
válasz Freddy76 #79147 üzenetére
Tamás, Roli: akkor lehet jelentkezni, kinél próbáljuk ezt ki!
https://www.youtube.com/watch?v=pJeFMIeIPhM -
m3ss
veterán
hmm ez jo lehetett. kepi illusztracio hol marad?
hangulatos lehet ez a "vadkempingezes", kedvem lenne kiprobalni vmi ilyesmit, 1 napig sztem siman birnam
nem volt durva iszap/agyag/sar mindenhol? vagy ott mar mas a talaj? en is bringaztam egyet pilisben de itt rendesen kuzdeni kellett lefele/felfele is a tapadassal.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
gorgo
őstag
És a sodastream-hoz mindenhol lehet patront kapni?
Ha esetleg ez az amit a Sparban adnak csekély 8.000 körüli áron, hát akkor köszi... Inkább a 25/50 literes szikvizes palack, vagy a másfeles rekesszel a helyi szikvizestől."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
rbalint88
addikt
[link] szigor van
-
-
Freddy76
addikt
válasz Lassú Víz #79148 üzenetére
Vidéken mi is a szódástól vettük, gyerekkoromban még lovaskocsival jött, később traktorral. Olyan jóban voltunk, hogy csak ki volt készítve a kapuba a láda szóda, bejött kicserélte, még a kutya is bírta a szódást, pedig elég vadállat volt. De mifelénk nincs szódás... Próbálkoztam a hagyományos szifon-patron megoldással, nekem viszont az nem jött be, lehet, hogy a patronok miatt, de nem volt elég szénsavas. Ez a mostani megoldás jó.
Gorgo: Én vettem annak idején vagy hat patront, azért ilyen sokat, hogy ne kelljen rohangálni mindig. Ez sokba került, de a csere "csak" 2500 Ft körül van, és ezért kapsz 40-70 liter szódát (mi inkább 40-et, mert jó bubisan szeretjük). Aztán amikor megyek Auchanba, bedobom az üres patronokat, és cserélem.
[ Szerkesztve ]
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Novics
senior tag
Középsulitól már lehet érdemben - legalábbis az elvárható érettségi szint alapján, ami persze nem feltétlenül fedi a valóságot - távoktatást kivitelezni. Alsóbb tagozatokban kb esélytelen. A nagyobb gyerek el van otthon egyedül egyedül is, nem kell vigyázni rá. Ha a kicsik maradnak otthon, akkor egyrészt ennek a tanévnek lőttek - mert érdemi tanítás nem lesz - másrészt valakinek otthon kell maradnia, aki így kiesik a munkából. A cél most az, hogy ne térdeltessék le az egész országot. Legalábbis ezt mondják.
Itt vidéken 8 után már amúgy sincs senki az utcán, főleg ilyenkor, de ha komplett kijárási tilalmat vezetnének be, na, akkor lenne csak felháborodás!Egy cinikus, számító kis görény, és nem lennék meglepve, ha rendeletileg megint átjátszanának pár értékes ingatlant a haveri körnek, megtámogatnák szegény fociklubbokat pár milliárddal - többel, mint amit a járványkezelésre költenek -, megmentenék a turizmust - Lölöt és Ráchelt, akik aztán majd vásárolják fel sorban a csődbement szállodákat -, viszont valamit lépniük kellett. Bár szerintem már későn, és talán lehetett volna korábban komolyabb szigort bevezetni, de célzottan, nem mindenkire.
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
TayRol
nagyúr
én éppen kezdtem számolni, hogy a gyerekek heti 5 edzésénél (fél 8kor van vége) hogy érünk haza időben, de aztán ezzel sem kell foglalkozni.
-
.mf
veterán
válasz rbalint88 #79150 üzenetére
Tárcsa, én sem értem, hogy mehetett tönkre ilyen gyorsan a betét, gyakorlatilag fél nap alatt tökjóról szintenullára, úgy, hogy csak annyit csináltam, hogy toltam fel a hegyen, és már álló helyzetben ráhúztam, hogy belekapaszkodva fel tudjak mászni mellé. Közben meg a hátsó, ami eleve "ezt még kibírja, de lassan már cserés lesz" állapotból indult, alig romlott...
Lassú Víz: első nap még jó volt a kedvem De a nap végétől felkerültem a szopórollerre, volt még egy csomó dolog, amivel szívtam, ami elromlott, ami megfájdult, vagy amiről ott derült ki, hogy otthon maradt és kéne. Amikor ilyen bevállalós túrára elmegyek, hozzá vagyok szokva, hogy pár dolog nem adja ki vagy balul sül el, de most a szokásosnál is több volt ilyenből. Na de mindegy, a panaszkodás ellenére nem volt rossz, túl vagyok rajta, és a helyek és a táj tényleg gyönyörű volt, az időjárással is szerencsém volt, az első reggeli köd után szinte végig sütött a nap Sőt, ha a hétfőre jósolt elromló idővel nem riasztottak volna el, még egy napi kaját besuvasztottam volna, és még ma is ott lennék...
M3ss: hátőő, még a fgép kártyáján és a telefonon, de onnan lusta vagyok pötyögve képeket ide feltölteni Ha már lesznek kész rendes-gépes képek, linkelem az albumot. Ha a Fb-ot nem veted meg, mobilos képeket reggelenként és esténként tettem ki.
Nagyon durván "vadon" én se tolom, inkább turistás pihenőhelyek, tűzrakóhelyek közelében vagy legalább tisztáson szoktam maradni éjszakára, most is többször volt, ahogy mentem a hegynek fel éjszaka, hallottam, ahogy nagytestű állatok mozognak körülöttem az erdőben (szerintem vaddisznó a hangok alapján), volt is, hogy odafordultam, fejemen a fejlámpa alacsonyabb fokozatával, és olyan bő tíz méterre láttam egy szempárt felémfordulni, majd elfordult és törte tovább a dzsindzsát. Volt már, hogy vaddisznó megkergetett pár éve (pont ezen a környéken), azóta óvatosabb vagyok velük.
Sár? Ó, dehogynem De még mennyi... Na meg a Csarna-patak völgyében a patakon sokszor át is kell kelni, és bringát tolva, meg olyan cipőben, amiről kiderült, hogy nem vízálló, ez párszor cipőtle-zoknitle-mezitláb a jéghideg vízben lehetett csak abszolválni... Na meg ott volt egy olyan út is, ami kikerülte az átkeléseket - de olyan rohadt meredek volt, vastagon sárral és nedves levelekkel, hogy lecsúsztam a hegyoldalon, a bringa szerencsére hamar megakadt, én egy 5-6 m után álltam meg... ha kétszer annyit csúszok, akkor jön egy 2-3 m-es letörés és alatta a patak, az nem lett volna szép... Aki azt az utat kijelölte, hogy rohadna meg, irtó felelőtlen volt.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Balinov
titán
Srácok, Ropival mi a manó van? Ezer éve nem láttam hszt tőle, kb sehol
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Freddy76
addikt
válasz Balinov #79164 üzenetére
Olvass vissza az esküvőfotós topikban. Röviden: fotózott egy fórumtárs esküvőjén, megkapta a pénzt, majd eltűnt, se kép, se pénz, csak üres ígéretek. Aztán kiderült, hogy egy másik fórumtárs is így járt, majd kiderült, hogy több pár így járt. Az egyik páros végül bő egy év után kapott képeket, a többiekről nincs hír. Ropi pedig érezte, hogy ez a helyzet némiképp vállalhatatlan, és derekasan odavert a saját maga által építgetett nimbuszának, szóval inkább elbujdosott a fórumról.
-
Freddy76
addikt
válasz madgie #79170 üzenetére
Voltak előzményei. Amikor én anno (sok-sok évvel ezelőtt) kezdőként tettem fel a hülye kérdéseimet, privátban felajánlotta, hogy megtanít szuperül vakuzni. Egy alkalom 5e Ft. Bele is mentem, de a második órát már nem kértem... Utána még fizettem neki monitor kalibrálásért (igen, röhögjetek rajtam), de már látható volt, hogy egy lufi. Szerencsére esküvőkre soha nem őt ajánlottam, hanem M3ss-t*, elsősorban persze azért, mert ő mindig hozott nekem finom bonbont.
*Ajánlottam volna Coxert is, de ők túl drágák voltak
-
Lassú Víz
addikt
válasz Freddy76 #79171 üzenetére
A kalibrált monitor nem kamu, és ahhoz kell egy eszköz is, ami átlag felhasználónak nincs. (Mondjuk kellett vagy négy kalibrálási alkalom, hogy a mérő eszköz visszahozza az árát. Na így már lehet rajtunk röhögni.) Többnyire szemmel látható a különbség a színprofilos és a profil nélküli állapot között, és az is igaz, hogy mászik a monitor színe az idővel. Persze 1000-ből min. 999 ember pont leszarja.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
m3ss
veterán
válasz Freddy76 #79171 üzenetére
tudtam en, hogy csak a csoki miatt kellek neked
.mf megvetem, de azert hasznalom melo miatt neztem a kepeket, szep helyeken jartal. latom biztosra mentel a dupla sarvedovel satrat is viszed a hatizsakban? nem gondoltam volna, hogy 1 hatizsakba igy bele fer minden ami kellhet par napra. en most egy dobogoko es pilis teto kort akarok tolni, csak megvarom a mudhuggerem.
vonz ez a kempingezes amugy..izlandon lenne poen nagyon, ahol egesz orszagban kvazi szabad a vadkempingezes, kb a legszebb vizesesek alatt satrat verhetsz.
lakokocsizas legalabb ennyire vonz, egyszer tuti veszek egyet. igaz kulonosebben nem eri meg, mert kb apartmanba is mehetnel ugyanannyiert...de kempingek kivetel nelkul meseszep helyen vannak, hasonlo helyeken levo szallasok aranyarban vannak. na meg a hangulata..plusz keznel van minden cuccod, ha meguntad a placcot tovabballsz.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
.mf
veterán
válasz Freddy76 #79166 üzenetére
Basszus...
Vaku témában elég sok hasznos infóval szolgált itt a fórumon, nem csak haladóknak, a kezdők kérdéseire is érthető magyarázatokat adott, sokszor már csodáltam is, hogy van türelme n+1-edszerre is leírni - ezek után főleg nem gondoltam volna
Tényleg érthetetlen. Rengeteg munka volt mögötte, és csak így lerombolni, ilyen rövidlátó hülyeséggel...Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Balinov
titán
franko elmenybeszamolo, koszi! Ha nem gond, bejeloltelek FB-n, hogy ne maradjak le a jorol
Ropirol: konkretan leesett az allam, amit irtok, nagyon nem gondoltam volna, hiszen teljesen jo fejnek tunt a hsz-ek alapjan, szuper segitokesz es tenyleg mindenhez(is) ert. Csak remelhetem, hogy valami geci kulso tenyezo miatt tortentek azok, amiket irtok, nem pedig "felreismertuk" ot az eltelt josok ev soran
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
.mf
veterán
Köszi, igazából ezek még csak a mobilos snapshotok voltak, hogy legyen mit Fb-ra tenni, amíg még dolgozok a rendes képeken - ami egy kicsit lassú szokott lenni
Az elsőn a dupla sárvédőből az alsó a becsúszószárat védi (egész tiszta is marad így), a felső meg a mindenmást, főleg engem Lehet, hogy nem néz ki olyan jól egy sárvédős fully, de sokkal sarasabb lettem volna nélküle. Hiába kerülgettem a pocsolyákat, sokszor merült el 5-10 centire a kerék, és az útnak elég nagy része csupa sár volt.
A sátor a kormányra volt rögzítve - ez is aránylag új szerzemény, csak 45 cm hosszú és 1.75 kg, ezzel így már végre el tudtam menni bringával is több napra, régen a motort kellett ehhez felmálháznom, azzal meg ugye korlátos, hogy meddig mehetek legálisan. A hátizsákban volt még a hálózsák (pár nappal előtte érkezett, 700 g töltetű pehely hálózsák szintén Aliról), ez a 40 literes hátizsák felét-harmadát foglalta el; volt még egy Alzás 2 mm-es hővisszaverő derékalj és egy Decás rövid felfújható matrac; egy váltás ruha és egy esőnadrág; na meg víz, túrakaja (smack tészta + pick minikolbász vacsorára, zabkása reggelire, pár banán, magvak, zab/műzliszelet és egy kis csoki napközbenre), edény és alkoholos főző (ilyen hidegben alig akart begyulladni, legközelebb inkább gázt viszek), powerbank, kábel, mini töltő, elsősegélycucc, láthatósági mellény, meg egy kicsi (70 cm-re nyitható) karbon állvány. Fotós cucc (Nikon Z6, 24-70, Tamron 17-35) pedig egy kisebb fotós táskában a nyakamban.Jó a kempingezés, de van azért szívás is vele Este és reggel hideg van, főleg ha már aláöltözőre vagy vetkőzve és fel kell kelni a hálózsákból wc-zni. Első este egy esőbeálló alatt aludtam, akkor csak a legalulra terített sátoraljat kellett szárítgatni, de másnap már a sátorról is kellett a kondenzációt. Arról meg, hogyha jön az eső, inkább ne is beszéljünk, elég nyomorult dolog esőben sátrat bontani és elrámolni mindenfélét vizesen, majd így állni tovább... Minimális cuccal, meg már ismerve, hogyan lehet könnyen-gyorsan elrámolni már gyorsabban megy, de a minden este kirámolni, reggel elbontani és visszarámolni, macera. A cuccom most kifejezetten könnyű volt, 8-9 kiló körül lehetett a hátizsák, a sátor + hevederek 1.8 körül, a fotós táska 2.5 körül - de azért ezeket is cipelni kell, végig. Éjszaka ahogy toltam felfelé a bringát a hegyre, hallottam, hogy járkálnak körülöttem az erdőben nagytestű állatok, volt, hogy a fejemen a fejlámpával alacsony fokozaton odafordultam, és egy szempár csillogott vissza rám olyan tizenpár méterről, majd elfordult, és törte tovább az utat a dzsindzsában - miután pár éve egy vaddisznó megkergetett, pont ezen a környéken, annyira azért nem poén, az meg is tud ölni...
A lakóautózáson, vagy legalább csak egy minimálisan átalakított járművön én is régóta gondolkozom, sokkal kényelmesebb lenne; igaz azzal ilyen helyekre nem lehet eljutni, mint bringával.Izland: oda is rég vágyom, több ismerős is járt már ott és ajánlgatta, egyikük méghozzá túravezető Izlandon (is). Amit az időjárásról hallottam, az alapján nem biztos, hogy olyan jó lehet sátrazni ott Na meg ha már Izland, akkor Sarki fények is, 2015 januárjában voltam Észak-Norvégiában fenn a partoknál (Tromso), ez a Golf-áramlat miatt melegebb, de így is -25~-30 fok is volt éjszaka a környező hegyeken, plusz erős szél... de a sarki fény tényleg csodálatos volt (amikor végre előbújt egy hétnyi felhős idő után)
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
zolka78
senior tag
8-9 kg körüli cuccok!!! Nekem az idei 3-4 naposokon is nyomta a 15kg-ot a hátsó pakkom a bicón, pedig sátrat nem is vittem. Ha meg sátrazok és több naposra van tervezve idegenben, akkor a hátsó pakkom 30kg folyadék nélkül.
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
m3ss
veterán
kemeny vagy hogy ezek melle meg fotos taskat is magadra akasztod en biztos nem cipelnem. en most vettem egy ilyen tatyot mobilos navigaciohoz, pont belefer a nex5r+1650 szerencsere. na meg perecelni se szeretnek fotos cuccokkal.
milyen hatso sarvedod van? en ilyen gagyi nyeregcsohoz klippelhetot hasznaltam idaig, de ha elkezded forszirozni akkor jobbra-balra hajlik, beszorul a gumi meg a vaz koze..elegem lett, rendeltem egy fix mudhuggert. na igen, osztol tavaszig kb kotelezo erdoben.en lakokocsira gondoltam, lakoauto az igazi persze, de evi par alkalomert meg1 autot szervizelni, vizsgaztatni, karbantartani...akkor mar inkabb lako kocsi. arrol nem is beszelve, hogy lakoautobol ami megfizetheto az 30-40+ eves szivo dizel, tudod mikor mernek/akarnek azzal elindulni alpokba mondjuk.
bele kell dobni a bringakat a lako alkalmatossagba es elo lehet venni amikor igenyed van ra.izlandon amugy nagyon sokan ezt kuldik, repulore varva az utasok legalabb harmada satorral, halozsakkal volt felpakolva. mondjuk nem csodalom, mi kb. 40ezret fizettunk szallasra egy ejszakara. a semmi kozepen egy istallo at volt alakitva szobakka, kb. akkora volt a szoba hogy a francia agy mellett fel-fel meter hely volt mind2 iranyban
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
.mf
veterán
válasz zolka78 #79179 üzenetére
Na jó, de te kemény vagy, nekem pedig csalnom kell ilyen könnyű cuccokkal Amúgy Erdei Misi tolja nálam is sokkal komolyabban, nem is értem miért nincs itt, hisz ő is ph-s (volt?), és ő is fotózik (-zott?) hivatásosan is, most nagy ultralight-túrás / teljesítmény-túrázó.
15 kg sátor nélkül, meg 30 kg folyadék nélkül? Súlyzókészletet is vittél, vagy mi volt benne ennyi? Na jó, most én is megszívtam azt, hogy a bringához volt nálam pótbelső, defektjavító szett (a gumikban meg slime), szerszámkészlet és pumpa, sőt, 3 hátsó és 2 első lámpa, de pót-fékbetét nem, és pont arra lett volna szükség. Ma kapott új fékbetéteket, légtelenítve lett, remélem most egy jó ideig bírni fogja (mert nagyon motoszkál bennem a Prédikálószék és a Pilis-tető, ma hajnalban is szép ködtenger volt alattuk...). De ettől függetlenül komolyan érdekel, hogy mi volt ilyen nehéz a cuccodban.M3ss: elsősorban fotózni mentem, így óvatosan tekertem Perecelés csak egy kicsi lett, már épp álltam meg és szálltam volna le, de beakadt valami és eldőltem vele. Na meg a fentebb írt hegyoldalon lecsúszás.
A hátsó sárvédő egy sima SKS + DIY barkácsolás, egyik végén a himbához gyorskötözőzve, másik végén egy erős, merev de mégis valamelyest rugalmas drót fordított U-alakban a hátsó keréknél. Az első is lehet kap hamarosan egy ilyet, mert lassan szétmegy attól, hogy csak egy ponton van felfogatva.Full lakóautót nem vennék, mert azzal egy nagy célkeresztet rajzolsz magadra, tolvajok, rablók, hatóságok, stb. Én csak annyin gondolkozok, hogy vagy egy valamelyest terepképes (4x4 + emelés) dobozos furgon (Mitsu L400, 4x4 Hiace, Transit vagy Sprinter), és akkor abban kényelmesen elférnék vagy a motort is tudnám szállítani; vagy minimalistán csak egy nagyobb terepjáró (Land Cruiser), kiszedni a hátsó üléseket, és már van hely feküdni és a cuccoknak, motor helyett csak bringa kívül rögzítve. Szóval semmi nagy átalakítás (max egy extra akku, esetleg állófűtés télre), csak egy üres tér ahova lehet a matracot leteríteni ha kint esik vagy más okból nem akarok sátrazni.
Szép... Tromsöben is 2015-ben 200k-t fizettem szűk 2 hétre egy tetőtéri szobáért (közös fürdővel), és ez volt messze a legolcsóbb ajánlat, a következő már 300k felett volt. Akkor nem csodálom a sátrazást, csak télen egy kissssé hideg Emlékszem, amikor első nap mentem ki fotózni, és betettem pár szendvicset a hátizsákba, majd amikor kint a hegyen -25~30 fok és erős szélben megéheztem, elővettem, és szomorúan konstatáltam, hogy mirelitre fagyott Vagy amikor a külső kesztyűt levettem, hogy állítsak a gépen valamit, az ujjaim másodperceken belül már nem is éreztem, vállból mozgatva kellett a gépet kezelnem - hugyozni ezek után már nem is mertem
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
t_a_m_a_s
addikt
Gyerekek, van baj... holnap estére vajon mit talál ki a Fényestekintetű???
Nekem itt faluhelyen tényleg jobb lenne, ha bezárnák az ovit, sulit a faszba. Akkor ha két-három hét múlva is élünk, legalább tudnánk, hogy jó eséllyel egészségesek vagyunk, azt' itt két utcányi körzetben ellennénk, meg anyámhoz is nyugodtan engedném át a kölköket. De így...
Holnap majd jól beletépünk...
-
cdl
senior tag
válasz t_a_m_a_s #79189 üzenetére
Én azon imátkozom, hogy be ne zárják.
Tavasszal a nagyobbiknak átlagban 1,5 órája volt naponta.
(egy nagyon jó hírü egyetem 6 osztályosa)
13 éves. kb aludt egész nap. Mi dolgoztunk.
A kicsi Waldorfos, ahol szitokszó a számitógép. Ránk akarták lőcsölni a komplett tanítást.
Most nem igen lesz vége a lezárásnak tavaszig. Szóval ez az év mehetne a kukába kb, ha bezárnák a sulit. -
t_a_m_a_s
addikt
Én sem vágyom rá, mert minden szempontból kell nekik a normál tanítás, a közösség, az edzés, stb. De ez a sok baromság amit rájuk erőltetnek... Pl edzés előtt a csarnokban kell maszk. Az öltözőben nem, edzés alatt értelemszerűen nem. Mi edzésre még értük mehetünk (ülhetünk a lelátón, igaz, csak minden 4.széken), meccsükre nem mehetünk be (amin kevesebben szoktunk lenni mint az edzés végén)
Látom közben csiszolták még a jól átgondolt új szabályozást, és csak a 10 ezer főnél nagyobb településekre vonatkozik, és az önkormányzat jelöli ki a helyeket.
Merci: nálunk szerencsére nem hullik senki.
Holnap majd jól beletépünk...
-
zolka78
senior tag
Hátsó táskák 2,5 kg
Derékalj 1,2 kg
Főző készlet(túraedénykészlet, túragázpalack, főzőfej, kispohár, kés), tábori lámpa 1,325 kg
Dohányzós cuccom is 1-1,2 kg körül mozog, mikor hogy
Sátor 4,7 kg
Elektronikai háttér 1,2 kg, 3 napig tudom megoldani az ellátásomat energiával, utána tölteni kell, lehetőleg mindent is egyszerre
Ezeket tudom pontosan a többit sosem mértem, de nyáron amikor családdal mentünk csavarogni akkor ráálltam a cuccal a mérlegre és 30 kg-nál állt meg a különbség.Szerszámok ha gond lenne(hidrós fék és középcsapin kívül bármit meg tudok oldani), tartalék belsők, patronok a gyors fújáshoz, kiskalapács(igen, kell nekem cöveket leverni )
Alapvető tisztálkodó szerek mindennel.
Én viszonylag sok ruhát is viszek magammal, nem szeretek 3-4 napig ugyan abban lenni, 2 napig még elviselem ha kell de tovább nem. És kell is mindenre felkészülni mivel hiába nyár környékén megyek több napra, a nagy hegyeken simán lehet reggel nyár, este meg már télies. Egyik helyen lehet 15 fok reggel a sátorban másnap meg már csak 5 fok van benne, de szerintem ezekkel te is tisztában vagy. Vagy napokig eshet és kelleni fog a váltás száraz ruha is. Nagy vonalakban ennyi. De itt 8-10 napokról beszélünk amit a cipelt cuccból kell megoldani minden eshetőségre felkészülve, és amúgy is a bringán van a cucc nem én tartom meg. És hidd el ha már tekersz, olyan mindegy, hogy 8-10 kg cuccal több vagy kevesebb, csak tolni ne keljen mert az nehezebb. Ebbe nincs benne az ami a kormányon van, fényképező cuccok, kacatok.Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
Freddy76
addikt
Nekem is vannak tüneteim, fejfájás, hasmenés. Vagy korona, vagy a tegnap esti őszzáró kocsmázás (lefojtva a végén gyros-szal) hatása.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest