Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ance

    őstag

    válasz Bandus99 #55294 üzenetére

    Kávéfőzős vízről korábban volt itt vita rendesen :)

    Én már kipróbáltam mindent, desztvíz, alacsony ásványianyag tartalmú ásványvíz, direkt kávéfőzőbe kapható víz. A jelenlegi :D álláspontom szerint nekem a legjobban a brita vízszűrő jött be, most azt használjuk (kb. 8 hónapja) a sima csapi vízzel.

    Előnyei:
    - teljesen kiszűri a vízkövet, semmi lerakódás nincs a kávéfőzőben (ezt legfőképp a víztartályon lehet látni, oda eddig mindig kirakódott)
    - nem kell elhinni róla amit írnak, azaz, hogy havonta kell cserélni a szűrőt. Én 3 hónapig használok egy patront a pécsi vízzel, tehát háromszor indítom újra a számlálót, de most már tervezem, hogy inkább négyszer fogom, tehát egy vízszűrő elég 4 hónapig. A mostani használat mellett 16 forintért (kb. 1500 nem akciósan egy szűrő) van naponta vizem a kávéfőzőbe, a feleségemnek teához és néha főzésre is azt használjuk, amikor jobb a kajának a lágyabb víz, valamint azokat a virágokat, amik nem szeretik a kemény vizet szintén azzal locsoljuk. Napi kb. 1-2 litert szűrünk vele.

    Hátránya:
    - Lehet olvasni a neten arról, hogy a szűrőben álló vízben elszaporodnak a bacik, sőt tesztek is vannak róla, de mivel kizárólag a fenti dolgokhoz használjuk, azaz melegítjük, így ez nem számít, viszlát baci.
    - 1 liter vizet kb. 2-3 perc alatt szűr át, tehát ha hirtelen kell és nincs, akkor fel szoktam háborodni, milyen lassú :N

    Mielőtt kicserélem egyébként mindig le szoktam szűrni vele utoljára 10 liter vizet egy kannába, az is megy a növényeknek. Eddig nem panaszkodtak, pedig van amelyik rögtön jelzi, ha kemény a víz.

Új hozzászólás Aktív témák