- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
taranis
addikt
Business profile-om van, nincs még céges számla hozzáadva, csak két magánszemély számla. Az egyik egy Magnet Bank-os magyar, a másik egy TW-s USD számla. Az elsőt még akkor vettem fel, amikor personal profile volt, később konvertáltam business-é, és akkor vettem fel a TW-s számlát.
A linked nálam redirectel a főoldalra, szóval nem tudom használni. Hasonló az én linkem is, csak benne van, hogy "flow": https://www.paypal.com/myaccount/money/flow/banks/newcolorizer.net
-
taranis
addikt
-
Bavid
senior tag
Sziasztok!
A paypalomra érkezett 1500 EUR, ezt szeretném a lehető legkisebb veszteséggel áttenni bankszámlára. Ha a Forint bankszámlámra kiutaltatom, akkor EUR-ban utalja a paypal és a bank vált? Vagy a nagyon szar paypal árfolyamon kapom meg?
Illetve ha az utóbbi a helyzet, akkor Revolut EUR számlára ki lehet utaltatni?
-
Topikgazda
Megköszönöm ha a trágár szavak nem jelennek meg a topikban, ez itt szóljon már a kulturált megnyilvánulásról. Az ÁSZF szerint is ez az elvárandó.
Váltás esetén a deviza árfolyamot hasonlítsd a bankod devizavételi árfolyamához és ha lenne a forintos számlára jóváíráskor fix költségük akkor azt is számold hozzá. Nem a közép árfolyam és nem a pénzváltók készpénzes váltási árfolyama a mérvadó.
Ha valakinek Revolut és Transferwise piaci árfolyamához akar hasonlítani akkor azoknál meg adott a lehetőség hogy eleve arra menjen a pénz és azoknál így a legjobb az árfolyam, a PayPalhoz nem igazán hasonlítható, eltérő profilú cégek
Néha egyáltalán nem biztos hogy a PayPal árfolyama a rosszabb az általad gondoltnál vagy nagy bukta lenne.
Nálam többször fordult elő hogy az Erste árfolyam nem volt jobb a költségeik után mint a PayPal-é.[ Szerkesztve ]
-
Bavid
senior tag
Üdv,
Köszönöm a figyelmeztetést, rápillantva a paypal árfolyamára önkéntelenül is ez volt a legfinomabb kifejezés amit használtam volna. Jelenleg a bankomhoz képest 13 Ft-al vált rosszabbul. Illetve egészen nevetségesnek tartom, hogy bele kényszerít egyetlen pénzem használatába, és végül mindenképp megsarcol az átváltásért. -
Topikgazda
Most én ránéztem megint az Erste árfolyamára. A PayPal 345,55 Ft-ot ad 1 €-ért, az Erste pedig a reggel 8 órási jegyzés szerint 347,79 Ft-ot (deviza vételi számlakonv.), náluk még erre jönne a 0,116% min. 2224 Ft váltási díj.
Ha 1500 € akkor most az PayPal adna 518325 Ft-ot, az Erste meg 519461 Ft-ot. A különbség 1136 Ft az Erste javára, de 1500 €-ról van szó, ha ennél kevesebb akkor egy kicsit rosszabb lesz. Így ténylegesen 346,3 Ft az Ertse árfolyama. Pl 100 €-nál meg 325,55 Ft, mivel levonják a 2224 Ft-ot.
Az OTP az egész jó most, mert 355,18 Ft 1 €, de ott is van számlacsomagtól függő váltási díj forintszámla esetén úgy 1500 Ft ( de nem mindegyiknél) ami 1 Ft-al csökkenti az árfolyamot, de persze ez akkor is jobb 531270 Ft az érték.
A kényszerítés nem világos, nem kötelez senki a használatára, ők aztán biztos nem, de nem tudod Revolut vagy Transferwise számlákra kérni az €-ot? Mert akkor nem kell PayPal, de még egy OTP € devizaszámlával is jobban jársz.[ Szerkesztve ]
-
taranis
addikt
Eladóként én azért érzek némi kényszert, mert az emberek (főleg nemzetközi színtéren) nem bíznak másban, így muszáj Paypalon át fogadni az ellenértéket. Most ha az USA-ból vesz valaki tőlem egy 35 dolláros terméket, akkor a díjak után 31,83-at tudok kivenni belőle. Tehát egy kicsit több, mint 10000 forintos terméknél majdnem 1000 Ft elmegy. Nem néztem utána az alternatíváknak, de ez azért elég sok.
colorizer.net
-
Topikgazda
válasz taranis #42966 üzenetére
Értem én, de az eladási ár képzése azzal indul hogy 6% PayPal költség, ha ez eBay-es eladás akkor összesen minimum 18% költség amit az eladási árba beépítesz. Ha nem terheled az egészet a vásárlóra akkor pedig a te hasznod lesz kevesebb annyival, de miért tennéd? Az hogy a vevők kiben bíznak az egy dolog, de bármivel fizetnek mindig van lehetőségük a pénzüket visszakapni. De némelyik igencsak átesik a ló túlsó oldalára a bizalommal és igencsak megszívatják az eladókat a PayPal-on keresztül a kamu reklamációkkal.
Lehet hogy sok a 3,4-5,4%-ig terjedő PayPal jutalék, de sajnos nem igazán tudod mihez viszonyítani a mértékét, mert más nincs. Én azt mondom piaci ár és a vevő fizeti ki.
Ha ez sok, az eBay 10-13 %-os jutaléka az mi? Még pénzt sem kezel, csak egy hirdetési felületet ad.
Ha a vevő nem bízik a banki utalásában, a bakkártyás fizetésében akkor patt helyzet van, mert nincs más mint a PP[ Szerkesztve ]
-
taranis
addikt
Igen, a "nincs más" a zavaró ebben, végülis simán növelhetnek bármikor díjat, amit ha nem akarok benyelni akkor tovább kell terhelnem, amiért én kellemetlenül szoktam érezni magam, mert hát semmivel sem adok többet, mint előtte, de lehet, hogy én vagyok a hülye
colorizer.net
-
Topikgazda
-
taranis
addikt
Speciális termékekről van szó, amikről a célközönségnek elég határozott képe van, hogy mennyit érnek. Olyan ez, mint a CD, 20 éve nem láttam drágulni, miközben minden más drágul. Megpróbálhatod eladni dupla áron, nem veszik majd meg. Értem amit írsz, meg nyilvánvaló, de attól még nem tartom egészségesnek a Paypal monopol helyzetét, rossz érzés, hogy nincs választási lehetőség, de elfogadom, mert úgysem tehetek mást.
colorizer.net
-
F34R
nagyúr
Udvozletem.
Urak, a Paypal szamlahoz nem tudok hozzaadni kartyat.. van egy OTP-s Mastercard Online Smart-om.
Mastercard authentication visszaloki hogy nem birja fogadni a karit. Emailben viszont az erkezik, hogy hozzadta a Paypalhoz, de nem latom sehol. belepek a direkbe es latom, hogy virtualis vasarlasnal - vagyis 0 a limit. azert nem adodik hozza mert nincs aktivalva ? -
Somatom
veterán
Azt azért tegyük hozzá, hogy az Erste árfolyama nevetséges. Attól még a körúti pénzváltók is sokkal jobbak.
Screenshot Revolut.
537726:1500=358,5Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Topikgazda
válasz taranis #42970 üzenetére
A 3,4-5,4% költség beépítése az eladási árba az nem teszi dupla árúvá. Nem írtam olyat dupla áron adnám el, de ha a beszerzési ár alacsony akkor lehetséges dupla áron is eladni.
Nem egészen egyről beszélünk. Az eladással összefüggő költséget mindenképp beépíted az eladási árba, ha ez magasnak tűnik akkor a haszonkulcsodat csökkented hogy még legyen rá kereslet, de nem a PP 3,4-5,4% díja határozza meg azt hogy mennyiért adod el., van még ott 96,6-94,6 % ami a rendelkezésedre áll. 100 $-át szeretnél megkapni érte és ezért 105,5 $ az eladási ár, vagy 100 € esetén a 103,5 €, ez elviselhető érték még a vevőnek. te tudod hogy mennyi a beszerzési érték annak veszed dupláját és még hozzáteszed ezt a PP jutalékot szerintem akkor még lesz rá kereslet, de 50%-nál kevesebbért a piacra kiállni sem érdemes, ez alatti haszon nem éri meg., hacsak nem felszámolni akarod a vállalkozásod, mert akkor 25%-ra lemegy az ember csak ne maradjon a nyakán készlet.
De persze nem tudhatom hogy te milyen logika mentén állapítasz meg árat. -
Topikgazda
Ha megnézed a kártya hozzáadás leírászt az Összefoglalóban ezzel kezdem.
A kártya hozzáadás két lépcsős folyamat.
Az első résznél miután megadtuk a kártya adatait, a rendszer 1 $-nyi összeggel végez egy próba terhelést a kártyán, ezt a pénz levonást rögtön sztornózza is.
Ha sikeres volt, azután a kártya használható vásárlásra.Ha nem aktív és nincs rajta pénz akkor érvénytelen lesz. Tehát aktív kártya és legalább 600-800 Ft és legalább 2 db vásárlási lehetőség kell hogy rendben menjen a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Somatom #42972 üzenetére
Nem készpénz így a körút elfelejtve, de pont azért amit írsz azért emlegetem én is a Revolut-ot és Transfwerwise-t mert ők piaci árfolyammal számolnak, arra kell átirányítani vevőt ha valami 100 $, 100 € feletti összegről van szó ez alatti mehet a PayPal-ra elvásárlásra.
De persze nem minden oldható meg így.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Az írtad hogy 0 a limit. A rögtön az azt jelenti azonnal de nem minden esetben könyveli végig a bank, hiszen azonnali sztornózás történik. Az Ersténél látszott a Transferwise még 0 értékkel is könyveli, a CIB-nél meg semmi nem látszik ott elsőként a 400 Ft-os kártyamegerősítési tétele jelenik meg. Az OTP-nél meg nem emlékszem már.
Ha az MC erős hitelesítésen nem jut tovább akkor még ennyi sem történik.[ Szerkesztve ]
-
-
petymek
senior tag
A bank széttárta a karját. Hát... hát...
Reklamációt tudtak fel venni, vettek fel. Mire egyáltalán reagálnak, rég veszett a vásárlás, az én zsebemből, pénzemből.
Ahhoz, hogy egyáltalán valamelyest hozzá értőbb embert felhívjanak Pesten, azért is harcolni kellett.Ne dobd ki régi fejegységed! Eladó PX5 Coreboard/SOM, upgradhez.
-
taranis
addikt
Nem akarom ragozni tovább, csak a számokat rendbetenném. 35 USD-s terméket adok el többnyire, leginkább az USA-ból vásárolnak tőlem. Ekkor a Paypal 2,19 USD-t von le díjként, ami már eleve 6,25%. A csökkentett összegre jön rá egy 3%-os USD kiutalási díj, aminek a végén ott tartok, hogy az eredeti ár kevesebb, mint 91%-a van nálam.
colorizer.net
-
Topikgazda
válasz taranis #42981 üzenetére
A 3%-os díj nem egészen a önkényesen lett bevezetve, USA-n kívüli bankok utalásai esetén vezették be az USA-ban, más is kéri ezt a bankközi díjat.
De ha 91 % marad, ez a beszerzési az ami áradhoz viszonyítandó, de akkor a költséged legyen 9%.
Akkor neked mennyi költség lenne megfelelő, ami szerinted arányban áll a cég szolgáltatásával. -
Topikgazda
válasz Somatom #42979 üzenetére
Nem egészen világos a dolog, de nem történik semmi. Mondjuk nincs fixre állítva az hogy jelen esetben az Erste bank váltsa a devizát.
Fizetsz a PayPal-al, ilyenkor az van felajánlva hogy ők váltsák a devizát, te ezt átállítod az Erste általi váltásra.
Ilyenkor a deviza összeg megy a PayPaltól bank felé, ha a kártyád forintra van állítva, akkor az adott devizát az ő árfolyamukon számolják át forintról.
Ha €-ra állítod és €-ban fizetsz nincs banki konverzió, ha más devizában akkor az Erste az ő árfolyamukon számolja át €-ra a megkapott deviza összeget.Persze számlaként csak forintost adhatsz hozzá, de ez nem befolyásolja a kártya használatot.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Somatom #42984 üzenetére
Nem, ha nem a PayPal vált akkor bankkártya irányába az adott devizában megy az összeg, ha ez $ akkor XX $, ha ez € akkor YY € és ha forint akkor a ZZ forint.
Ha van kártya csatolva akkor mindig úgy fizetsz hogy ne a PayPal váltsa a devizát.
Sajnos ezt már nem lehet normál vásárlásnál új kártyák esetén előre beállítani, egyedül a rendszeres fizetésnél jegyzi meg ha ott a banki (kártyakibocsájtói) váltással van fizetve az első részlet, egyébként minden vásárlásnál állítani kell. -
taranis
addikt
Hát nézhetjük úgy is, hogy mivel ad nekem többet, mint egy hazai fizetési szolgáltató. Számomra azzal, hogy nemzetközileg ismert, és megbíznak benne az emberek. Megér ez annyit, hogy kifizessem a felárat a hazai szolgáltatók 1-2%-os jutalékával szemben? Még igen, de nagyon rezeg a léc. Nem csak nálam, ahány eladót ismerek, mind úgy tekint a Paypalra, mint szükséges rosszra, egyszerűen drágák.
colorizer.net
-
PROTRON
addikt
válasz taranis #42986 üzenetére
Nem tudsz összebeszélni a többi eladóval hogy beírjátok a hirdetési oldalra hogy: "bocs, de a tranzakciós költségekkel kapcsolatban szolidaritást kértek 2-4 usd áremelés értékben" ?
Mert itt erről van szó...vagy ez annyira árérzékeny termék hogy a vevők egyből kínából vásárolnák meg a bizonytalanul gagyi másolatokat?
Az én kollégám is sajnált alma telefonra kiadni pénzt, helyette inkább másolatot vett negyed annyiért, ami persze 2 hónapig bírta....no de ott nem 35 usd, hanem 800 volt a kérdéses összeg.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
taranis
addikt
válasz PROTRON #42988 üzenetére
Egy adott célszoftverről van szó amihez hasonlót a világon sok helyen csinálnak, mindenki nagyjából ennyit kér érte, egyeztetni erről lehetetlen, nem is kell. Félreértés ne essék, ez most nem arról szól, hogy én nem tudok megoldani egy adott problémát, hanem felmerült a PayPal kapcsán a kényszer, és erre írtam, hogy tud kényszerű lenni a választása pont amiatt, mert kikerülhetetlen, viszont jóval drágább, mint a szokványos fizetési szolgáltatók. Ezt nem nagyon lehet vagy kell szépíteni.
A 35 USD-t úgy érdemes nézni, hogy eladok belőle egy évben mondjuk 100-at.
[ Szerkesztve ]
colorizer.net
-
Topikgazda
válasz taranis #42986 üzenetére
Csak megkérdezem hogy melyik fizetési szolgáltatóra gondoltál. Már mással beszélgettünk erről, mert például hiába kérne a SimplePay kevesebb jutalékot, a havi díjat és az egyéb költséget rá kell számolni és csak országon belüli forintos móka, bár kártyával lehet devizában is fogadni pénzt, de most nem igazán számolgattam hogy mennyire jön ki egy tranzakció fogadása.
Bár refund esetén itt akkor sem jön vissza a jutalék ha "ártatlan" vagyok az ügyben, csak meggondolta magát vevő.
De ha tényleg van olyan cég (nem az OTP) akinél ez kevesebbre jön ki és webshopba is tudom integrálni, akkor rögtön lépnék rá.[ Szerkesztve ]
-
run4fun
tag
-
Topikgazda
válasz taranis #42991 üzenetére
Köszi hogy ezt a táblázatot linkleted, bár én más adatokat láttam, az 1-2,5 és havidíj nélküliség túl szép, és bizopny a forgalmi díjak azok nincsenek benne, 3-nál van kereskedői jutalék néven %, a Simpley Pay-é becsült a Budapest Banké meg nem annyi.
Annyit megköszönnék előre hogyha esetleg privátba a Barionról küldenél majd információt, mert ők tűnnek kedvezőnek, bár tavaly valamiért elvettem az ötletet. -
Topikgazda
válasz germinator66 #42993 üzenetére
Nem tudom mire célzol, mert ezeket sem lehet a PayPal-al összehasonlítani, egy kicsivel több devizát kezel és van vásárlói védelme és eladói védelme, szóval ezek csak a magyarországi dolgaimban segítenének, nem a PayPal kiváltásában.
Én elfogadhatónak tartom a piaci árazását a PayPal-nak, nem hasonlítom olyan cégekhez amelyektől nagy mértékben eltérő profillal működik.
Engem egyébként jobban zavar az eBay 10%-os jutaléka és kötött nagyságú szállítási költség megadási lehetősége, lényegesen magasabb a költségem emiatt, de azt is kénytelen vagyok elfogadni, de nem kezdem ezért fikázni a céget.
Ha majd nem leszek teljesen megelégedve a dolgaikkal akkor majd nem használom, mert van választási lehetőség. Használni vagy nem használni, az hogy nekem nem felel meg az az egyéni problémám, meg vannak nélkülem is.
De nem is izélgetem azt aki tudomásul veszi hogy ez így működik, mert ugye nem tudok az üzletpolitikáján változtatni az adott cégnek.
És az sem értem hogy nincs gond a telefonszolgáltatód áraival, az Internet szolgáltatód díjaival, az áram díjával, a banki költségeid nagyságával stb. amelyekben nem is tudod hogy milyen haszonnal dolgoznak, viszont a piac egy szegmensét egyedül lefedő cég díjaival amit kevésbé gyakran fizetsz inkább van problémád. Más nem csinálaj és kér egy alacsony díjat, úgy hogy a felhasználóinak nagyobb hányada nem fizet semmit sem, de ignybe veszi a szolgáltatásait. Amikor megkapod a visszaküldési költségtérítést mint vevő, azt az eladók finanszírozták meg neked a jutalékaikon keresztül, miért probléma hogy a cég így finanszírozza? Csak úgy adományokból, állami támogatásból egy piaci cég nem él meg, főleg ha USA vagy Luxemburgi magáncég.
DE részemről elmondtam mindent, évek óta nem változik az álláspontom, ha szerinted rosszuk gondolom, ám legyen.[ Szerkesztve ]
-
germinator66
aktív tag
Ne haragudj, de nagyon ferdítesz, bár már ezt kitárgyaltuk... A PayPal teljesen hasonló cég a TW, Revolut és társaihoz, csak sokkal régebbi. Próbáld meg ebay-en berakni a TW-t, ha szerinted ez csupán választási kérdés... Az ebay jutalék is magas, de azt be kell látni, hogy ő adja a felületet, ahol egyáltalán hirdethetsz, milliárd embert elérsz vele. A PayPal semmihez nem segít hozzá, csak pénzt kezel, cserébe a piaci árnál (amit a többi fintech átlaga adja) sokkal jobban megsarcol, szarul vált, és immár kiutalásnál is megsápol, cserébe önkényes, elérhetetlen (ahhoz képest hogy a legdrágább fintech, az ügyfélszolgálat nem elérhető sokszor), joga van dönteni vitás esetekben a pénzed fölött, és a vásárló 180 napig reklamálhat... Azt sem értem, miért erőlteted az árfolyamnál állandóan a banki összehasonlítást, holott ő virtuális pénzt kezel, ergo nyugodtan válthatna piaci áron, ahogy a többi fintech. Lehet, hogy 20 éve még rendben volt a dolog, amikor a drága és hosszadalmas nemzetközi utalásokat válthattad ki vele, de sajnos az ebay-en annyira beágyazódtak, hogy hiába vannak konkurens cégek, piaci verseny nincs. Kicsit fejleszteni kellett volna, és akkor senki nem rinyálna. Szerinted miért van az, hogy ennyien szabadulnának tőle, ha lehetne...? Mindenki szembe megy az autópályán...?
-
Topikgazda
válasz germinator66 #42996 üzenetére
Csak azt az egyet magyarázd meg hogy ahova még fizetsz a napi életvitelhez ott ugyan miért tartod természetesnek az általuk kért árakat? Ezeknél nem kell rinyálni?
Kipécéztél magadnak egy céget akit - hiába állítod de gyakorlatilag nem azt csinálja amint a Revolut és a Transferwise, a tevékenységük egyáltalán nem egyezik meg - és fikázod mert szerinted a 10 % alatti költséghányaduk sok. Van ahol nem is tudod hogy ez mennyi, de az ugye neked rendben van. Mihez viszonyítod ezt, mert nincs másik ugyanilyen tevékenységet folytató cég? Csak sok, szerinted. Szerintem meg arányban van a szolgáltatásukkal.
Te csak egy oldalt veszel figyelembe és támadod a PayPal-t, a vásárlói védelem -ami a másik két cégnél nincs a vásárlásokra- bizony költségbe kerül, ezt nem adományokból szedi össze, szerinted miből fedezzék ezeket a költségeket?
Te ezt sohasem vetted igénybe és ezért tartod jogtalannak hogy az eladóktól beszedett pénzből finanszírozzák?
Nem én terelek.
Miért próbálom megmagyarázni az összehasonlítási alapokat? Azért mert van aki a készpénz vétellel-eladással foglalkozó valutaváltókhoz viszonyítja a PayPal árfolyamát, ami nyilvánvalóan teljesen eltérő dolog, nem összehasonlítható.
Szóval oké van ez negatív véleményed, de addig már nem tejed a dolog hogy akkor ne használd és arra sem hogy reálisan értékeld a piacon betöltött helyüket és az ezért kért árat.
Nem én vagyok az aki a valóságot nem hajlandó tudomásul venni. Épp ezért nincs is értelme folytatni veled a vitát te is ezt tartod rólam.
Ha egy szolgáltatásra szükségem van és nincs alternatíva akkor azokkal a feltételekkel használom amit biztosítanak és nem rinyálok, mert nincs igazam.[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Miért ne hasonlíthatnám készpénzes valutaváltókhoz? Csak az adott élethelyzeten múlik. Én Euróban kapom a fizut. Forintra váltogatni és abban tárolni a megtakarítást hülyeség lett volna. Ezért havonta kiszedegettem Euróban az ingyenes limithatárig. Ha elektronikusan szeretném felhasználni, akkor visszarakhatom a számlámra, hiszen az ingyen van. Viszont, ha Forintban szeretnék elektronikusan vásárolni, akkor megvan az a lehetőségem, hogy a bank, vagy a PP helyett, az utcai pénzváltó árfolyamán váltsak, a Forintot fizessem be ingyen a számlámra és úgy vásároljak. Így is történt, így került egy online vásárlás kapcsán összehasonlításra a PP árfolyama az utcai pénzváltóéval.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
germinator66
aktív tag
Nem, nincs igazad, akárhogy erőlködsz. A példáid teljesen falsak. Ez egy fintech alapvetően. Ebből indulj ki. Azt az egyet elismerem, ha mondjuk webshop integrációt nézel, és eltekintesz azoktól, ahol a PayPal csak egy közbeiktatott valami, egy fokkal jobb a kép. Ugyanakkor fintech-et fintech-hez hasonlítunk, ennyi.
A boltban azért nem rinyálok, mert van egy kialakult piaci ár, ha esetleg ahhoz képest eltérést tapasztalok, mehetek máshová. De gondolom te is érzed, hogy alma-körte esete áll fenn...?
A PayPal nagyon aszimmetrikus eladó-vásárló szempontól, ez is teljesen világos.Azt hiszem még abban a világban élünk, hogy használhatom, és e mellett negatív véleményemnek is hangot adhatok. Mindig az az ultimate érvelésed, hogy akkor "ne használd". Ezt megteszed az előtt és az után is, hogy leírja valaki, hogy amúgy sok helyen NEM LEHET MEGKERÜLNI. Ezt hívják MONOPÓLIUMNAK.
"Ha egy szolgáltatásra szükségem van és nincs alternatíva akkor azokkal a feltételekkel használom amit biztosítanak és nem rinyálok, mert nincs igazam."
Elég furcsa attitűd, akkor gondolom pl. közmű cégekkel sincs soha egyetlen rossz szavad stb., másrészt mindenki más szerint lehetne alternatíva több helyen, de mégse... Egyébiránt vedd figyelembe, hogy sokan ebay viszonylatban fikázzák. Ezzel együtt a szar váltási árfolyamukra nincs indok, pláne, hogy ugyanazt megcsinálhatnák, mint a TW. Azt írd már le, hogy ez miért nincs így...?
-
Topikgazda
válasz Somatom #42998 üzenetére
A direkt kapcsolata nincs alapból a kettőnek, készpénz és elektronikus pénz Hiába mész be a PayPal egyenlegeddel a pénzváltóba ott a PayPal egyenleggel nem tudsz fizetni, nem kapsz semmit. Így a mi lenne ha ott váltanám nem egészen gyakorlatias megközelítés.
Ha készpénzre váltod akkor már az nem PayPal egyenleg.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- TP-LINK routerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- XPEnology
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest