- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
germinator66
aktív tag
Sziasztok!
Ha szeretném kérni a PayPal-tól a visszaposta díját, akkor meg kell várni, hogy először megkapjam a refundot az eladótól, vagy küldhetem azonnal a kérvényt?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz germinator66 #21257 üzenetére
Mi köze a kettőnek egymáshoz? Semmi. Van számlád, nyugtád a feladási költségről, megvannak a szükséges adatok, add le az igényt.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz germinator66 #21259 üzenetére
Feltétel az hogy elküld a vásárlási tranzakció azonosítót, meg ha látod a nyomtatványt, akkor láthatod, hogy azokkal az adatokkal tudják ellenőrizni, hogy tényleges dologról van szó.
A random csomag feladás meg úgy nem igazán létezik, miért kockáztatnád azt hogy kirúgjanak a Paypal-ről és mivel az Uniós Paypal-hez tartozunk, jogi úton is felléphetnek ellened, a csalás büntetőjogi meghatározása egyértelmű.
Meg amikor regisztráltál erre a szolgáltatásra, elfogadtad a szerződési feltételeket, amelyben a kamu igénylés ki van zárva.
De egyébként meg, ha sok magyar kamu csomagokra igényel vissza pénzt, akkor csak kihúzzák a magyarokat a listáról, és köszönjük nektek honfitársaink.
Nekem még ötletként sem jött elő ez. -
frigoo
aktív tag
Sziasztok!
Valaki tudna nekem segíteni account ügyben?
Minap próbáltam belépni a paypalba fizetés miatt és elfelejtettem a jelszavam. Utána próbáltam újat igényelni, látszólag sikerült is, de az új jelszóval sem enged be. Ezt az új jelszó mizériát próbáltam többszőr is, de az eredmény ugyanaz. Sztem letiltották az accomat. Próbáltam írni nekik mint guest, mivel bejelentkezni nem tudok, válasz nem jött rá. Tudtok esetleg valami okosat mondani?
Köszönettel
frigoo -
frigoo
aktív tag
Megoldódott, köszönöm a segítséget.
-
germinator66
aktív tag
Szerintem túlgondoltad. Arra utaltam csak, hogy felmerült bennem az, hogy esetleg van egy ilyen szigorítás benne, hogy mondjuk a feladónak el kell fogadnia a reklamációt, illetve validálnia kell, hogy valóban azt küldtem vissza.
Más: a leírás nem teljesen aktuális, pl. teljesen egyértelmű, ha "nyomkövetve" (ajánlottan) adja fel az ember a csomagot, akkor nem kell számla, csak feladóvevény.
-
Topikgazda
válasz germinator66 #21267 üzenetére
A feladóvevény nem pénzügyi bizonylat, mert akkor nem adnának nyugtát, szerintem a leírás nem elavult. Próbáld meg az adóellenőrnek feladóvevénnyel igazolni a költséget.
please attach a copy/photo of the receipt that shows the amount you paid and the merchant/seller shipping address.
receipt = nyugta, blokk, számla a szóhasználat általábanPersze az benne van a feltételekben, hogy ellenőrizhetik és ellenőrzik is, de hogy miként azt nem kötik az orrunkra.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz germinator66 #21267 üzenetére
Ez miért is nem aktuális?
Szükséges ehhez a postai költség és az elküldés igazolása, ezért én számla kérését javaslom a feladáskor, és szükség lesz a feladóvevényre is, igazolni az eladónak a címét.Javaslat volt a Paypal angol szövege alapján.
De szerintem mindenki értette.Átjavítom, kérem a szerinted megfelelő megfogalmazást.
A tértivevényes feladást is be kell írnom, mert a mostani tapasztalatok szerint a posták megbízhatatlanok.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
A számlát meg nem elsősorban a Paypal visszatérítés érdekében írtam, sajnos volt olyan tapasztalat, ami nekem veszteségbe került az alábbiak miatt:
Posta ÁSZF
9.2. Nemzetközi viszonylatba feladott valamint a külföldről Magyarországra érkező postai küldeményekre vonatkozó kártérítési felelősség
1/B)
A nemzetközi viszonylatba feladott postai küldemények részleges elveszését vagy megsérülését a kézbesítésekor illetve a kézbesítéstől számított – az adott szolgáltatás teljesítése érdekében a Postával közreműködő külföldi postai szolgáltató általános szerződési feltételeiben meghatározott – jogvesztő határidő n belül kell a külföldi postai szolgáltató részére írásban bejelenteni.
2) A feladó (illetve a címzett, vagy a meghatalmazott) az általa előterjesztett kártérítési igényhez minden esetben köteles a Posta rendelkezésére bocsátani az igényt alátámasztó valamennyi rendelkezésére álló számlát, bizonylatot, okiratot, a kártérítési igény érvényesítéséről lemondó feladói nyilatkozatot és a teljes küldeményt – a tartalmat a teljes belső és külső csomagolással együtt – , továbbá az egyéb bizonyítékokat -
Hikvision
senior tag
Üdv! Kezdő Paypal-osként, beregeltem az adataimat, megadtam az asszony bank kártya adatait, számlaszámot stb, aztán a top up-nál meg amik feljöttek adatok arra utaltam netbankon keresztül szintén az asszony számlájáról át az összeget, figyelve az ID-ra amit megadott a paypal.
Viszont utána olvastam, h f*sz voltam mert a paypal az én nevemen van, a bankártya pedig az asszonyén. Most a kérdés az, hogy a közleményben ott az ID, de annak ellenére ha a név nem stimmel mi fog történni?20 éve a PH-n.
-
Hikvision
senior tag
Mit keverek? Ott volt, hogy Top Up, rányomtam aztán ami ott feljött Paypal név, számlaszám, meg ID azokra utaltam az összeget. a kérdés, hogy lehet-e gond hogy nem az én bankszámlámról utaltam, az én nevemen lévő paypalra?
Mert volt már beregelt paypal-om.
[ Szerkesztve ]
20 éve a PH-n.
-
Topikgazda
válasz Hikvision #21273 üzenetére
lehet-e gond hogy nem az én bankszámlámról utaltam, az én nevemen lévő paypalra?
Igen Akkor, ha véletlenül egyezne a családi nevetek, lekönyvelik, egyébként meg nem szokták.a top up-nál meg amik feljöttek adatok arra utaltam netbankon keresztül szintén az asszony számlájáról át az összeget,
mert a paypal az én nevemen van, a bankártya pedig az asszonyén.
Ezt kevered, nincs a kettő közt összefüggés.Itt viszont van: nem az én bankszámlámról utaltam, az én nevemen lévő paypalra
Ha ezt használod akkor nincs a fentivel gond.
Add funds to your account instantly[ Szerkesztve ]
-
GoZoL
senior tag
Sziasztok!
Netflix ma reggel levonta a havi előfizetést, elfelejtettem kikapcsolni. Most megtettem, van rá esély, hogy visszakérjem a pénzt? Disputot nyitok de nem tudom melyiket válasszam. A terméket megkaptam, és aláírt tranzakció volt. Köszi!
-
Crytek
nagyúr
Hogyan kell eurot konvertálni $-ra? Sosem csináltam még
Next PC Upgrade: 2022
-
Topikgazda
válasz Crytek #21278 üzenetére
Ha van Euro az egyenlegeden.
Belépsz
PayPal balance-ra katt
Manage currencies-katt
Jobb oldalon:
Select type of currency conversion Balance conversion
From Euro
Amount amennyit konvertálni akarsz
To U.S. Dollar Balance -itt persze más devizát -amit már felvettél a Currency-s közé- is választhatsz
-Calculate, ha látni akarod az árfolyamot- ez most néha hibás és null null szöveg jelenik meg, ezzel ne foglalkozz-
A Continue-re katt
Review currency exchange képernyő
Kiírja hogy mennyi lesz a másik devizában és a váltási árfolyamot.
Ha váltani akarod akkor a Exchange Currency-re katt, ha meggondoltad magad akkor CancelHa Cancel-t választod, akkor visszajön az előző képernyő és ekkor már jól fog működni a Calculate gomb.
[ Szerkesztve ]
-
Lehiñito
senior tag
Sziasztok.
Eddig a bankkártyán keresztül vásároltam pp-n, minden gond nélkül. Gondoltam hozzáadom a webkártyámat, hogy a késöbbiekben azt használjam. Jött is email a pp- től, hogy hozzáadtam, viszont a wallet fül alatt mikor odalápek nincs ott, hogy hozzá lenne adva a webkártya is, csak a főkártyámat mutatja.
Vásárolni akartam az elöbb ebayről, de fizetéskor kiírja, hogy érvénytelen a kártyám, válasszak másik fizető eszközt.
Valaki tudna segíteni, hogy mi lehet a gond? -
Topikgazda
válasz Lehiñito #21280 üzenetére
Két emailnek kell menni, az egyik
You've added a card to your PayPal account
On Jan 4, 2016, you added a card ending in XXXX to your PayPal account.A másik a Confirm your debit or credit card
Melyik ment?Ha az Összefoglalóban leírtak szerint csináltad, ott kellene lenni.
[ Szerkesztve ]
-
Lehiñito
senior tag
Egyet kaptam csak,. Ezt: You’ve added a card to your PayPal account
Ha rámegyek a wallet fülre akkor csak a főkártyát mutatja, viszont ha átváltok old account view-re miközbe a walletben vagyok, akkor a my money fül alatt mutatja a webkártyát is amit hozzádtam most de amint visszalépek az új felületre akkor már nem mutatja, hogy hozzá lenne adva.
-
Lehiñito
senior tag
Bank account and cards alatt a hozzáadott folyószámlám van meg a hozzáadott főkártyám amit eddig is használtam.
Sajnos ugyan ez a szitu firefox és chrome alatt is.
My money alatt mikor még mutatja mindkettő kártyát akkor ha rámegyek az update-re akkor már csak megint a főkártyát mutatja.
Rá is hagynám ezt az egészet, de mostmár a főkártyát sem fogadja el vásárlásnál mióta hozzáadtam a webkártyát. -
Lehiñito
senior tag
Hozzáadtam megint. Nem dobott hibaüzenetet. Mikor leokéztam akkor látszott, hogy ott van. Oda volt írva, hogy új. Kiléptem a főmenübe utána vissza a walletba és megint eltünt.
Van pénz mind a kettőn, és nincs zárolás se levonás, illetve kaptam még egy mailt, hogy You’ve added a card to your PayPal account. Ki érti ezt. -
Krogoth
senior tag
Visszatérve a múltkori elméleti kérdésemre. Részben választ kaptam rá. Megjött a telefonom. Az ára cca. 80 ojró volt. A csomagon a feladó (nem én kértem ) értéknek 18-at adott meg, de sajna a vámosok bekérték az befizetési igazolást, így ki kellett fizetnem az ÁFA-t.
-
realpopek
tag
Szia!
Mindent úgy csináltam ahogy írtad,de sajnos nem igazán történt még semmi.Az email címemre jött tegnap egy levél hogy értékeljem a Paypal ügyfélyszolgálatát.Ezen kívül semmi,vagy még várjak türelmesen?[ Szerkesztve ]
,, Kis munkát kis ívben,nagy munkát nagy ívben kell elkerülni. ''
-
luck66
tag
Sziasztok,
olyan kérdés lenne,ha a paypal számlára érkezik pénz,az ugyanúgy átmegy a bankszámlámra ,mint a vásárlás után esetleg a visszatérítés? (csak a kártya van hozzárendelve) -
maestro87
őstag
Paypal-nál mi ez a "Get $10 back with PayPal Credit"? Mellette egy Apply now gomb. (fizetéskor jön fel)
[link] Angolom nem annyira jó.[ Szerkesztve ]
-
Lehiñito
senior tag
Szerintetek ebay-en ha megadom a kártyaadatokat és úgy fizetek, akkor érhet valamilye hátrányos dolog?
Nagyon kellene valami, de nem tudok még mindig pp-n keresztül fizetni. -
Topikgazda
válasz Lehiñito #21296 üzenetére
Nem lesz hátrány, a Paypal-t mint fizetési átjárót használod akkor is, de mivel nem lesz tranzakció azonosítód, csak az eBay vásárlói védelem marad.
Nem wallet a lényeg, a felsorolt bankkártyák közt legyen ott, a Bank accounts and cards-nál.
De milyen kártya, ugye nem hitel kártya?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest