- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
robyeger
addikt
Érezd magad ritka szerencsés embernek, ha 400Mhz ram 2,5V 500Mhz megy, az nem lehet hogy az alaplapod automatikusan felemelte a mem feszültségét, mert te elkezdted húzni a mem órajelét a proci FSB emelésével, én a helyedben leellenőrizném.
Kíváncsian várom sikerül-e a procit 250x16 felhúzni, a szinkronban hajtott 500Mhz-n a 400-as rammal. Sok sikert
[Szerkesztve]Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
félisten
válasz robyeger #801 üzenetére
A memóriák feszültségét hol tudom ellenőrizni? Egyébként úgy tudom, hogy az én lapom nem tud automatikus fesz emelést...
Én is nagyon várom, hogy végre kezeim közé kaphassam a procit...
Őszinteén megmondom, hogy a Costa Rica-i gyártmány miatt kissé pesszimista vagyok, és ha alapfeszen nem produkál valami bíztatót, akkor nem szedem le a kupakját, inkább keresek tovább. Tudsz valami infót a kupaktalanításról? Link, leírás, tapasztalat? Az érdekelne leginkább, hogy a proci mennyire sérülékeny kupak nélkül, és hogy hogy kell leszedni úgy, hogy ne tegyek kárt benne? Valami oldószer kéne, hogy a ragasztó elengedje, nem? Gondolom, nem csavarhúzóval kell lefeszíteni...
Dánke sőn!Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
robyeger
addikt
Alaplapodhoz nem adott az Albatron valami tuning utility progit, amivel lehet windows-ban állítani az FSBt, mert azok általában kijelzik a memória feszültségét is, sőt van amelyiknél azon is lehet menet közben állítani. Én úgy tudom AMD prociknál divat lebányászni a kupakot, Inteles procinál mindenkit óva intek ettől, biztos jobb ragasztót használnak a nagyobb procigyártónál
Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
félisten
válasz robyeger #803 üzenetére
Nem kaptam semmi cuccot a laphoz, mert javítottan vettem, és az anyacég nem küldte vissza a tartozékokat. Drivereket is a netről vadásztam.
Az kupakolást meg fogom fontolni, de sokan mondják, hogy 5-10 fok...Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
félisten
Szia!
Kipróbáltam, hogy ha a proci alapon megy, és a ram szorzóját 2.5-re állítom, akkor nem megy 500-on... De ha a procit felhúzom addig, hogy 250 legyen az fsb, akkor meg viszi a ram az 500-at... Ez mitől van?
A BIOS-ban a köv memória állítási lehetőségek vannak:
- 1.33x
- 1.6x
- 2x
- 2.5x Turbo
- 2x Turbo
Mi lehet a Turbo????Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
félisten
Sziasztok!
Milyen progival lehet megnézni a procim sSpec Number-jét, vagy CPUID String-jét? Az utóbbira ír valamit az Everest, de az meg van toldva pár 0-val. Az ugyanaz??
Másik kérdés, hogy a procin lévő számok, és kódok mit jelentenek? Úgy értem, azok alapján meg lehet állapítani pl. a stepping-et?
Köcce!
[Szerkesztve]Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
törölt tag
Hali mindenkinek
Segítség kéne, ui. még ilyent nem tapasztaltam.
Adott egy Intel630 proci, az enyém volt, ami garantáltan működik 4,2GHz-n.
Egy MSI 945P Neo2 alaplapba került, és az istennek sem akar akár 1MHz-vel feljebb mászni
A biosban beállítok pl 220MHz FSB speedet, a ram visszavéve 400MHz-re a biztonság kedvéért, a fesz. megemelve, Save bios, és újraindulás után, ismét 200MHz FSB lesz
Van hozzá Windows-os tuningprogi, azzal pedig lefagy a p...ba.
Egy Abit alaplapban működött idáig.
Kipróbáltuk egy másik (szintén vadi új) MSI lapban (szintén945P) ugyanez a gond.
Mire figyeljek, mi lett kihagyva, hogy nem engedi a tuningot?
HELP PLEASE -
hecktor
aktív tag
Sziasztok!
Ha érdekel: Pentium iv 2.8ghz s478 800fsb, 512k, ht, northwood magos irányár: 18.000ft
Pesti utánvét. és posta játszik. -
robyeger
addikt
Nem tudok softverről ami megmutatná a sSpec number-t, le kell venni a hűtőt és szemmel megkuksolni. Intel weboldalán visszakereshető, hogy egy sSpec number-höz, milyen stepping tartozik. De a steppinget meg tudják mutatni a softverek.
Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
Raidmax
csendes tag
Vidám délutánt!
Van egy P4 630am, és alafeszen húztam 3,8GHz-re(15X253), egy Zalman CNPS-7000B-CU-Led léghűtéssel.
2 CpuBurn-el megküldtem (HT) és terhelve nem ment 58°C fölé.
Attól tartok, hogy ez nem valós adatot mutat. Vagy elképzelhető, hogy ilyen jól sikerült volna a húzás? -
t1
addikt
Hali!
Sehogy se tudom a procimat 3.2 fölé vinni mert az xp nem bootol.. 14x230 1:1 de ha vissza osztom a ramot és az fsb-t emelem akkor se a procinak fesz kéne vagy mi? -
robyeger
addikt
-
feka007
veterán
szeretném jól felhúzni a P4 3200 mhz-es procimat (sima northwood azthiszem), de még nem próbáltam szóval a segítségetekre lennék szorulva.meddig tudom biztonságosan felhúzni (egy jó 3.7 Ghz kijön?)?kérlek, részletesen írjátok le, hova kell belépnem, vagy éppen mien programmal tudnám ezt végrehajtani.(sürgős lenne)ja, és a hűtő egy Spire CoolWave III
köszi előre, 'estét!
[Szerkesztve] -
-=shitty=-
aktív tag
hello all!
nekem a 3Ghz-es procimat idáig sikerült kihajtanom! 3Dmarkos tesztelés alatt stabilnak is bizonyult:[link] kb 62-68 fokon duruzsolt vízhűtéssel! (terhelés alatt!) alap: 48-52 fokk
[Szerkesztve] -
-=shitty=-
aktív tag
Helloka!
Ezekkel a beállitásokkal probáld meg!:
CPU/DRAM: 5:4
FSB aminek jónaklátod de inkább rakd 533-ra ha nem 800-as
AGP Ratio: FIXED
AGP/PCI Frequency: 66/33MHz
Probálj meg szép lassan elindulni fölfelé 100MHz-ként pl kezdheted 3.3Ghz-en!
Üdv:shitty
Ez Feka007-nek is szól! hátha passzol a beállitás! bár az ö lapja asus annak a terén nem vagyok nagyon ismeretes!
[Szerkesztve] -
Remington
őstag
válasz -=shitty=- #824 üzenetére
Sztem kicsit sok az a 62-68°C vízhűtéssel nem? Mert nekem 3.8GHz-en 1.39 volton cpu-burn alatt nem megy 60 fölé(gyári hűtéssel!) Alapon pedig 40°C
https://hardverapro.hu/tag/remington#aprohirdetesei
-
feka007
veterán
válasz -=shitty=- #825 üzenetére
köszi, megpróbálom
-
-=shitty=-
aktív tag
válasz Remington #827 üzenetére
nos: 3946Mhz-nél én bios szerint 1.61V-ot küldtem neki a CPU-Z meg nem azt irja ki nem tom miért de ha gondolod lefényképezem a Biosban! vagy mondj olyan progit amivel kitom mutatni a bios szerinti értéket! azzért igy probáld meg hogy hány fokos lesz! kivi vagy mert biztos nem 60 lesz!
-
Remington
őstag
válasz -=shitty=- #831 üzenetére
Bios szerint is 1.39V...De sztem akkor is sok. mind1. Bár ha ilyen egyszerű vízhűtésed van akkor megértem. Mert azok kb úgy hűtenek mint egy közepes léghűtő.
https://hardverapro.hu/tag/remington#aprohirdetesei
-
feka007
veterán
még annyit, hogy adjatok tanácsot, hogy az FSB-t meg a töbit hogyan állítsam be, hogy elérje a 3.7ghz-et.és min legyen a feszültség?
-
-=shitty=-
aktív tag
FSB annyin legyen amennyin a proci tud tehát értelem szerűen ha 533-as akkor 533 ha 800-as akkor 800 ennyi! a fesszel csinján bánnyál mert megsűtheted a kezedet meg a procidat is a lényeg hogy probáld meg feszemelés nélkűl húzni ha úgy nem viszi a kivánt 3.7Ghz-et akkor fokozatosan mindig 1et emelj rajta! NÉZZED KÖZBEN A HŐMÉRSÉKLETÉT A PROCINAK!!! bár az alaplapok töbsége tudja azt hogy kikapcsolja a gépet túlmelegedés esetén de nekem pl nem vot bekapcsolva alapból , nekem kellet bekapcsolni!! ajánlani tudom hogy ezt is nézd meg azzé!
-
t1
addikt
válasz -=shitty=- #835 üzenetére
Hali! A procim 800-as, adtam neki feszt és 3.4-en sandraval a processzor tesztek lefutottak. Amikor a ramosra mentem, akkor a program lefagyott. A ramok 5:4-ben mentek. Az FSB 243.
-
Remington
őstag
Ha nem emeli az fsb-t akkor h húzza?
feka: az fsb-t 231-re kell raknod h 3.7-en menjen, de ne egyből ezzel kezd hanem 200-ról 10 MHz-es lépésekben. Ha pl.230-on nem stabil akkor vegyél vissza 5-öt, ha így jó akkor 1 MHz-es lépésekben elkezdheted emelni. Előtte szépen oszd vissza a ramokat nehogy azok miatt ne menjen tovább a proci.https://hardverapro.hu/tag/remington#aprohirdetesei
-
törölt tag
válasz -=shitty=- #831 üzenetére
Motherboard monitor
-
Remington
őstag
válasz -=shitty=- #838 üzenetére
Most nem vágom mint mondassz...A proci órajele ugye így jön ki: szorzószám x fsb így feka procija: 16 x 200 = 3200 MHz. Hogy megkapja a 3.7 GHz-t neki 231-re kell raknia az fsb-t, így lesz 16 x 231 = 3696 MHz. A te lapodnál nem fsb-t kell állítani?
[Szerkesztve]https://hardverapro.hu/tag/remington#aprohirdetesei
-
domi007
őstag
Hi EB,
Érdekes problémával állok szemben:
Gondoltam: végre itthon vok, ezé kicsit bedurrantok a celeronnak, hadd lám meddig bírja az új hűtő.
Ok, be a BIOS-ba, CPU FSB 170-re állít, memek 333MHz, az időzítést lerontottam, hogy menjen minden. Űjraindul a gép, minden OK, bejön a WIN, majd 20 mp múlva kék halál. Ok, leveszem a memet 266MHz-re. Erre újraindul a gép, majd nem jelenik meg semmi a képernyőn, az meg átváélt készenléti üzemmódba, mert nem kap jelet. BAZZEG! mondom, megpróbálom, hogy mindent visszaveszek:
CPU:160
Mem: 333MHz
Ez tutira műxik, mert még 163-on is stabil volt a rendszer.
Újraindul, és ugyanaz, mint az előbb...
Végül gép kikapcsol, és az Insertet nyomva tartva fölélesztem a BIOS-t (ugye, még az se volt) és minden vissza defaultra. Így most megy (szerencsére).
Mit gondoltok, mi a fene volt ez? Azt még megértem, ha 170-en nem indul, mer a memek, stb..
Na, de 160-on mi a baja?
A proci? lehet, hogy nem kellene új RAM, mert a proci nem bírja?
Várom a válaszokat!
u.i.: természetesen az AGP/PCI-t lefixáltam, nehogy elszálljon szegény videokari, tehát nem ez a probléma."̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
feka007
veterán
köszi, az FSB 800 mhz, és ki is kapcsol túlmelegedés esetén, már volt ilyen, és azóta van ez a fain kis Spire coller rajta.még annyit kérnék, hogy légyszi írd le pontosan, hogy hol kell a processzor órajelét megemelni, mert a bios-ban csak kiírja, de állítani azt nemtudom, hogy hol kell
-
-
domi007
őstag
Háát, majd megnézem a hűtőt, de nem értem:
1hete mentem el, a géphez nem nyúlt senki. 1 hete minden OK volt, a hűtő a helyén, és jól hűtött(az adatokért UP)
De azé megnézem, kössz a tippet!
Más ötlet?"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
feka007
veterán
nah, Asusról ennyit, ekkora szar BIOS-t még nem láttam, (már sorry) nem lehet itt semmit sem állítani
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest