- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Honor Magic V2 fél év után
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasti74
aktív tag
válasz TomPack #68194 üzenetére
Leírtad a megoldást :-)
A telefonod osztja wifi-n az internetet, az AP-t kliens módba konfigurálod (csatlakozzon a telefonodra) , letiltod benne a dhcp-t, és - kb. ennyi. Onnantól wifi-n veszi a "hálózatot", és továbbadja a LAN portjain.
(Ja, a router-nek adj olyan LAN IP címet, ami a telefonod által osztott tartományba esik, hogy tudd konfigurálni, ha kell) -
Topikgazda
családi házban egy Asus router mellé beüzemeltem egy Asus repeatert (AC-55), amit AP módban használok.
Milyen típusú a router?Ha jól értettem, akkor az a legjobb megoldás, ha a router és AP esetén a hálózat SSID-ja megegyezik, viszont különböző csatornákat használnak.
Nem, különböző legyen az is.
Ha a router is AiMesh kompatibilis akkor inkább AiMesh node-nak kellene beállítani az AP-t és akkor lenne egységes hálózat kezelés és seamless roaming is.Itt milyen csatornát érdemes beálltani?
Helyi viszonyoknak megfelelőt.Illetve hogyan tudom megnézni, hogy mely csatornák szabadak a közelben?
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
-
TomPack
őstag
.
[ Szerkesztve ]
-
akaszajanos
tag
Sziasztok,
Adott két eszköz, egy ZTE MC801 és egy Asus RT-AX55. Amikor először összekötöttem őket, ideig-óráig egész jól megvoltak, majd az Asus véletlenszerűen eldobta a netet, és az adminban azt láttam, hogy szerinte az ISP DHCP-funkciója nem működik jól.
Volt, hogy egy reboot után újból megbarátkoztak egymással, volt, hogy ezután sem. Ha mégis, akkor is megesett, hogy pár nap, hét után újból összeakadtak.
Gyanítom, hogy valamit én konfiguráltam rosszul – alapvetően a ZTE normál módban üzemelt, tehát az is szórta a wifit, majd tettem egy próbát a bridge móddal, ami rendkívül bizarr módon a ZTE esetében még nem jelenti például a wifije kikapcsolását.
Mindegy is, ebben sem történt változás, de az Asust is raktam már AP-módba, de az sem oldotta meg ezt.
A kérdésem az lenne, hogyan lehetne szinkronba hozni ezt a két eszközt, melyiket milyen módba lenne szerencsés állítani?Az Asus azért lenne, hogy normálisan lefedje a lakást, mert a beépített antennás ZTE erre nem a legjobb – főleg, hogy a tökéletes 5G-s jel érdekében olyan helyre kell raknom, ami a wifi szórásához eleve nem a legideálisabb.
Remélem, érthető lett a kérdésem, és előre is köszönet minden segítségért.
M1 MacBook Air / iPad Air M1 2022 Celluar /iPhone 13 Mini / Watch 7 45 mm / AirPods Pro 2 (USB-C)
-
Patice
nagyúr
válasz akaszajanos #68211 üzenetére
Az Asust rakd AP módba.
SSID-k legyenek különböző néven.
ZTE meg maradhat normál (router) módban.
A wifi csatornákat állítsd be kézzel, hogy ne legyen interferencia.Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
mezis
félisten
-
Anubis_9
őstag
Sziasztok! A problémám a következő: Archer C80 AC1900 Mesh képes routert használok egy emeletes téglaépítésű családi ház egyik emeleti szobájában. Azt szeretném, ha az udvaron is lenne wifi jel kb. 20-30 m messze a háztól (pl. Youtube zenehallgatás). Ehhez a C80-as routernet 3 téglafalon át kellene lőnie a wifit. Jelenleg semmilyen wifi jel nem fogható már az udavron, de a földszinti helységekben még jó a jel. A tervem, hogy elhelyezek a földszinten 1, vagy 2 db Mesh jelismétlőt, pl. Deco M4-et, az egyik a földszinti kazánházban lenne, ahol csak egy falat kellene leküzdenie. Szerintetek működhet?
[ Szerkesztve ]
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
-
Johnzy
tag
válasz Anubis_9 #68214 üzenetére
Ahogy mások is írták;
a) a legjobb eredményt kültéri WLAN AP-val érheted el
b) próbálkozol a Deco M4-essel, de nem biztos, hogy eredményre juttat.Én személy szerint egy egyszerűbb kültéri AP-t javasolnék ilyen "alap célokra" (vagy bármi hasonlót mint amit linkeltem, lehet Ubi, Tenda, vagy más TP Link, amit szeretnél...)
Pörögjünk!!! - mondta a papagáj és belerepült a ventilátorba...
-
Shade45
senior tag
Milyen szoftvert/megoldást tudnátok javasolni a következő problémára:
Adott egy NAS (Raspberry Pi4 - 2GB), ami tárol több ezer képet/videót (WD Purple), melyek több tucat mappába vannak kategorizálva (Openmediavault/OMV rendszer, SAMBA megosztás).
Ezeket a képeket/videókat szeretném nézni a TV-n, amihez jelenleg egy Google Chromecast 4k eszközt használok, ami kábelen csatlakozik a belső hálózatra.
A Chromecast-on a Kodi appot használom, hogy felcsatoljam a hálózati meghajtót, és azon keresztül tudjam nézegetni a képeket-videókat.És itt jön a probléma: gyakran nagyon lassan tölti be ezeket a fájlokat, hiába van mindkét eszköz kábelen a belső hálózaton, és gyakran össze is omlik a Kodi.
Feltételezem a többezer fájllal van problémája, mert igyekszik mindegyikhez borítóképet kreálni miközben a mappákban lépkedek.Mivel lehetne ezt gördülékennyé tenni, hogy zökkenésmentesen nézhessük a képeket-videókat?
(Laptoppal nincs ilyen probléma, igaz ott sima Windows intézőt használok.)
-
Reggie0
félisten
válasz Shade45 #68221 üzenetére
Settings/Media/Videos menuben ezeket allitsd:
Movie set information folder - adj meg egy konyvtarat ahova cachelhet a kodi lokalban.
Artwork level -> none
Download actor thumbnails -> off
Extract thumbnails from video files -> offSettings/Media/Pictures menuben ezeket allitsd:
Automatically generate thumbnails -> offHa nem akarod, hogy mindig frissitgessen, hanem majd manualisan frissited miutan toltottel valamit a nasra, akkor:
Settings/Media/Library menuben:
Video Library alatt:
Update library on startup -> off[ Szerkesztve ]
-
Shade45
senior tag
válasz Doky586 #68222 üzenetére
Azt hiszem félreérthető voltam; a probléma a NAS-on tárolt családi fotók/videók nehézkes betöltése.
Több ezer fájlról beszélünk, ennek az indexelésére ugrik rá minden alkalommal.Filmek lejátszásával semmi probléma, akadásmentesen játsza le a 4k HDR DoVi tartalmakat is.
-
Anubis_9
őstag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy a TP-LINK Archer C80 AC1900 routerem gond nélkül tudna kezelni egy Deco S7 AC1900-at? Azt látom, hogy igen, de megerősítésre várok. AP-nek használnám. Köszi!
-
Topikgazda
-
Anubis_9
őstag
válasz Gubek-Einste #68228 üzenetére
Köszi! Akkor milyen router kell ehhez? Kellene vennem új routert?
-
Topikgazda
válasz Anubis_9 #68229 üzenetére
A jelenlegi router támogatja a OneMesh-t amihez megfelelő repeater-t tudsz venni.
Új router beszerzése esetén már csak AX-st érdemes venni, ajánlott lenne az Asus az AiMesh rugalmassága miatt.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Anubis_9
őstag
válasz Gubek-Einste #68230 üzenetére
Akkor azt hiszem, pl. ez jó lehet a TP-Linktől: RE705X. Ezt a OneMesh termékekre szűre dobta fel a TP-Link oldal. Új routert nem akarok venne, 1 éve sincs, hogy a jelenlegit vettem.
-
-szabi-
őstag
Hi
Router és PC között vezetékes kapcsolat van.
A router és a PC is gigabit-es hálózati csatlakozással rendelkezik.
Van mód e kettő eszköz közötti sebesség mérésére?üdv
szabi -
Borisz76
veterán
válasz -szabi- #68232 üzenetére
Nézd meg a Pc fenekén vagy a router fenekén a csatlakozót.
Ha narancssárga fénnyel villog a kis LED akkor 10/100 azaz Fast Ethernet a sebesség.
Ha zölden villog akkor 10/100/1000 azaz Gigabit a sebesség.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
-szabi-
őstag
válasz Borisz76 #68233 üzenetére
A mérés volna a lényeg.
Addig már eljutottam, hogy iperf kellene használni de a felhasználói élmény javítása érdekében parancssoros.
Ha meg is találom milyen parancsot kell kiadni az élményt nagyban rontja, hogy fogalmam sincs, hogy futtassak iperf szervert a routeren. -
Topikgazda
-
Sakab
senior tag
Sziasztok, központi szellőztető rendszer méretezésében jártas fórumtag segítségét kérném. 100m² földszintes családi ház szellőztetését szeretném megoldani, ahol 4en élnék. 2 gépet találtam ami szimpatikus:
LG LZ-H025GBA4 - 525e ez 250³/h
LG LZ-H035GBA5 - 575e ez 350m³/h
Kérdés, hogy nekem a megadott paraméterekkel a kisebb vagy a nagyobb gépre lenne szükségem? -
-
Anubis_9
őstag
válasz Gubek-Einste #68235 üzenetére
Pár éve használtam egy Asus RT-N12 D1 routert, amit nagyon dicsértek, mert állítólag a legjobb repeater hírében állt. Hát nekem leginkább csak a gondom volt vele, folyamatosan újra kellett indítani, mert nem működött, pedig a legfrissebb firmware volt fenn rajta. Szóval az Asus óta idegenkedek egy olyan eszköztől, ami külön "EXT" hálózatot hoz létre. Ezért bíztam benne, hogy a Mesh eszközök jók lehetnek nekem, már csak azért is, mert azok nem hoznak létre külön hálózatot.
-
gboszi
senior tag
Sziasztok, ezt a topicot találtam a legrelevánsabbnak, ha mégse kérlek továbbítsatok merre
A probléma a következő:
Angliában szeretném nézni a sweet.tv szolgáltatást ami nem megy uk ip-vel csak vpn-nel. Okos tévén szeretném nézni natívan, ezért keresném a legolcsobb egyszerübb megoldást, hogy a tv már vpn után legyen. Természetesen a szolgáltató routerén nincs ilyen beállítás, annyit tudok vele, hogy modem only mod és akkor gondolom kellene egy külön router.Viszont minden cucc eléggé be van lőve, van ami csak a szolgáltató routerrel megy (ne kérdezzétek ) ezért jó lenne, ha csak a tv-be menne magyar ip. Milyen megoldás létezik erre? Ergo valami a router és a tv közé amint lehet vpn konfigolni? Köszi
"If you're good at something, never do it for free!"
-
csaszi75
senior tag
-
psg5
veterán
Sziasztok!
tp re200 ac750 továbbitoroo sok jot olvastam. Ugy is használható hogy adott egy switch tavolabb a wifi routertől es lan kabellel kapná a jelet az re200-as és onnan adna le wifi jelet? Vagy ez igy nem működik csak a bejovo wifi jelet tudja tovabb adni lan-on és vezeték nelkul?F.K.T.
-
Topikgazda
-
psg5
veterán
válasz Gubek-Einste #68245 üzenetére
Köszönöm ez jol hangzik. Nem találtam leirasok kozott ennek beallitasat.
F.K.T.
-
dabgergo
őstag
Sziasztok!
Padlásra szeretnék feltenni egy 5G-s routert mert ott jobb a vétel, de a régi routert is meghagynám a dolgozószobába de sim kártya nélkül, mert abból fix kábellel megy a net a biztonsági kamerákhoz.
Az lenne a kérdésem, hogy megoldható, hogy a padlásról jövő jelet a dolgozóban lévő, sim kártya nélküli router vegye és továbbítsa a kamera felé?
Köszi! -
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz dabgergo #68248 üzenetére
Nem mindegy, hogy a padlásra milyen routert teszel.
Ha mondjuk a Mikrotik valamelyik kültéri eszközét (ami az antennanyereség miatt is ajánlott), akkor simán modem módba állítható (LTE-Eth passthrough), és akkor a saját routered (amint Gubek-Einste is írta) Etherneten úgy kapja tőle a netet, mint egy szolgáltatói modemtől.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
Új hozzászólás Aktív témák
- Weblap készítés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Projektor topic
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Elektromos cigaretta 🔞
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Spórolós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- További aktív témák...
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Új, bontatlan Samsung Galaxy S24 valamint S24+ 128GB// 256GB// 512GB Samsung garancia
- !Új! Samsung S24 Black 256 Gb Euronics vétel 2027.10.18-ig garanciás KARCMENTES
- Seagate Momentus 5400.6 - 500GB
- ÚJ Bontatlan Samsung Galaxy A55 5G 256GB jegeskék színben - 2 év Samsung garancia
- Kingston HyperX Fury 2 x 8GB DDR3-1600 memória
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest