-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmarci25
Topikgazda
Hogy ne kerülne pénzbe? Kétlem hogy egy fordító munkaszerződéssel dolgozik, inkább megbízással. (Én biztos csak így vállalnám.) Azaz darabszámra dolgozik.
Szerintem inkább az játszik itt is hogy nálunk nem divat a felirat. Ha van szinkron, azzal nézik inkább, nem felirattal. Gondolom van rá kimutatásuk, hogy ha van felirat is és szinkron is, hányan nézik felirattal, és kijött a matek, hogy nem éri meg. Ennyi, nem kell ebbe többet gondolni.[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
LouiS22
veterán
válasz kmarci25 #9201 üzenetére
Illetve egészen biztosan a Netflix jobban látja azt a genre alapján, hogy mi az, amit várhatóan az adott országban is megnéznek annyian, hogy legyen értelme fordításra adni. Sőt, az is lehet, hogy ki van adva fordításra, csak alacsony prioritással és majd egyszer elkészül.
És jól sejted, nem főállásban fordítanak, hanem megbízásival, darabra.
Pontosítás: munkaszerződése így is van (megbízási szerződés), hiszen nem feketén fordít Jobb esetben direktben a Netflixszel, kevésbé szerencsésként egy erre szakosodott céggel áll szerződésben, aki meg az NF-fel szerződött.
PS: közben látom, hogy te is leírtad kb ugyanezt
[ Szerkesztve ]
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
Ra3
őstag
-
tDr1v3r
veterán
Mert régebbi tartalom, ami a nemzetközi médiában nem lett annyira felkapta. (Meg amúgy kva szar is szvsz, felesleges időt pazarolni rá.)
Rengeteg régi saját gyártásúhoz nincs semmi, pl. a Sense8 se kapott, de még a valag pénzért licenszelt NGE se... ez ilyen, akkora tartalmi backlogjuk van hogy nem lehet rá fókuszálni. Örülni lehet hogy legalább most az új saját gyártású sorozataik-filmjeik kapnak első nap...
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
RBJ
addikt
[link] Erre valaki valami tipp? Sehogy se tudok előfizetni.
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
kmarci25
Topikgazda
válasz snemeth #9216 üzenetére
És ezzel mit akartál mondani? Nyilván más metodika szerint dolgoznak. Plsuz azért mennyiségben eléggé más tételekrpl beszélünk.
Ez olyan, mintha azt írtad volna, hogy az RTL Most-on minden magyar nyelven van."There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
dino_m
senior tag
Ezt most nem pontosan értem, hogy mire írtad.
Mert egyrészt a filmre és minden hang és szövegre már megvette a szükséges jogdíjakat/licenszeket, azzal hogy a csatornájukra került. Két dolog van itt összekeverve. Ha Netflix saját maga rendeli be a feliratfordítást és/vagy a szinkront, akkor csak gyártási költségeket kell kifizetnie a készítők felé. Ez után nem kell külön jogdíjat fizetni, mert ők a megbízók. Ez pont olyan, mint mikor egy filmstúdió fix áron megvásárol egy forgatókönyvet az írójától, akkortól kezdve a stúdióé a jogdíj és az írónak már semmi se jár. Ha a filmhez a már kész szinkront és/vagy a feliratot akarják felhasználni, akkor azok készítőitől kell megvásárolni a fordítói jogdíjat vagy inkább licenszet a fordítótól vagy a készíttetőtől, pl. RTL KLUB, TV2, HBO, stb... Mivel az szellemi terméknek minősül. Tehát csak azt kell eldönteniük, hogy melyik verzióval jönnek ki olcsóbban. Sőt! Később akár tovább is értékesítheti a saját maga által berendelt anyagokat, ha van/lesz rá igény. Dióhéjban kb. ennyi.[ Szerkesztve ]
Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.
-
Joshi
titán
Nálatok se HDR-es A Kapitány küldetése című film? 4K-nak 4K, de nem volt semmilyen HDR.
-
pozsoka
senior tag
Nálam még mindig a Halálos harcmező és az Utolsó bűntény nézhetetlen minőség, talán sd, minden tökéletes csak ez a kettő hulladék.
Lehet, hogy hülye vagyok, de okos nem!
-
-
ra^ven
senior tag
Sziasztok!
Van valami trükk vagy kereső, amelyben lehet célirányosan magyar szinkronos meséket keresni? Gyerekek legtöbbször csak feliratos tartalmat találnak, köszi.
ZOHLIH - Xiaomi MI9 Lite || Panasonic LX7
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Nektek nincs probléma a HDR filmek minőségével?
Nekem fakó, kontraszt szegény, színtérben kevés, nem tudok rájönni, hogy mi a probléma. Androidos boxon tökéletes, mivel ott nincs HDR, illetve olyan TV-n is jó, saját Netflix alkalmazással, ami nem tud HDR-t. Attól tartok az a gond, hogy a TV-m nem "igazi" HDR-es, ha jól tudom ahhoz 1000-1200nits kell, ez meg csak erőlködik. Ha mindent maximumra húzok, akkor valamivel jobb, de a feliratok meg kiégetik a szemem. Netflixen a filmek képei tökéletesek, de ha elindul a HDR-es film már a betöltéskor átvált erre a fakóra. Nézzétek meg talán ezen a képen is látszódik milyen gyenge lesz. Ennél igazából még rosszabb. Netflixen HDR-es filmek csak HDR-Mozi üzemmódban mennek, Androidos boxon bármit be tudok állítani. Standard díjcsomag jó lenne, mert ott nincs HDR, viszont az csak kettő helyen mehet egyszerre. Egyébként nem volt olyan lehetőség régebben, hogy fiókonként beállítottam milyen minőségben kérem, akár SD az egyik, míg 4K a másik? Tulajdonképpen ez kellene nekem. Most látom a Prémiumnál nincs is jelezve, hogy az FHD is HDR, de úgy adják sajnos.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz modflow #9234 üzenetére
Egyébként én sem értem igazán mire jó ez a HDR extra fényerő, napos szobába tévézéshez? Mert sötétben nézhetetlen. Nálam az a fő gond, hogy gyengébb a képminőség HDR-en, amit ki sem tudok kapcsolni. Az nem tudom, hogy ez egyedi problémája a TV-nek, Netflix alkalmazásnak, vagy más is ezt tapasztalja?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz pinnacle #9235 üzenetére
Nem a netflix problémája, a probléma a tévéddel van. És elnézést, de nem degradálni akarom a tévédet, de ez a belépőszint alja. Ezekbe kár egyáltalán HDR parasztvakító funkciót is beépíteni. Tudom, mert a szüleimnek ugyanilyen gané volt, amíg a hasonló árú samsung tévét használták.
-
pinnacle
nagyúr
Szerintem is TV Netflix alkalmazással van gond, valahogy nem jól kezeli a HDR-t. Lehetőség kellene a HDR kikapcsolására. Főleg SD, FHD felvételeket, TV adást nézünk, arra jobb az FHD TV. Vettem 3db 4K-s TV-t, mind visszaküldtem, mert az 4K alatti jel jobban néz ki FHD-s TV-n, mint 4K-n.
-
csabi63
senior tag
Belépő 4K tévém van, pocsék a HDR nálam is. Sötét, fakó.
A megoldás nekem egy MiBox okosító, amin van HDR to SDR mód...vagy a HDR tartalmakat telóról castolom.Amit nem értek, hogy miért erőszakolják a tévégyártók a HDR-t? Legyen, de legyen opció kikapcsolni. Csakhogy nincs.
-
Joshi
titán
válasz Mezga Aladár #9243 üzenetére
Az csak úgy nem jár, ha nincs rá lóvé akkor marad a fakó élettelen HDR.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Pár napja jött meg ez a "jószág", hát csak ámulok (amikor van időm tévézni).
Oké, hogy mindenhol azt írták még itt a ph tesztben is a képminőség "lélegzetelállító"), meg videókban is, hogy a világ legjobb kéminőségű tévéje, de én mindig a saját szememnek hiszek. Hát nem túlzott senki.
Pedig Lg cx-em is van a nappaliban, de ez konkrétan lemossa, a Panasonic-nál valamit nagyon tudnak. 35-ös oled fénnyel használom nappal is, bőven elég.A választható, kimondottan a Netflix-hez készült kalibrációja, meg egyszerűen kegyetlen jó, mondjuk ilyenkor szinte majdnem minden képjavító bullshit ki van szürkülve. tehát nem lehet állítani semmin, de nem is kell.
[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
-
Corleone33
senior tag
válasz Mezga Aladár #9247 üzenetére
én meg annak nem örülök hogy magyar előfizetőként ugyanannyi pénzért kevesebb tartalmat kapok mintha más régióban lennék, de ez a lőtéri kutyát se érdekli.
Szóval hadd ne dőljek a kardomba
[ Szerkesztve ]
"Might be a tragedy / Devastation right in front of me /Am I a future disaster that's waiting to happen? /That's waiting to happen /Like blood on white
-
woodworm
veterán
Sziasztok!
Valaki felvilágosítana, hogy a netflix milyen naptár szerint nézi az e heti és jövő heti dátumokat? Elég gáz 03.26-át jövő hétként emlegetni.
-
gyeniko
őstag
válasz Corleone33 #9248 üzenetére
Ne dőlj a kardodba!
Annyi különbség azonban van, hogy a Netflix nem szegi meg a szerződést veled (sem) azzal, hogy rágiónként más tartalmakat biztosít (egyébként eltérő árakon), az az előfizető viszont igen, aki más háztartásban élőnek adja át a jelszavát.Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban nem kerülhetnek említésre:
* A havidíj csökkentése érdekében történő lokalizációs csalások (Regisztrálok Törökországból mert olcsóbb lesz stb.)
* Családalapításhoz partnerek keresése.
Az ilyen hozzászólások azonnal törlésre kerülnek, többszöri törlés után a felhasználó a modkerben jelentésre kerül.
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest