- iOS alkalmazások
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
balazs1956
senior tag
-
addikt
válasz balazs1956 #48551 üzenetére
Hoppá Nem várt fordulat
Ha így is újraindult és nem dobott hibaüzenetet, akkor sok mindent ki lehet zárni. De próbáljunk logikusan gondolkodni. Windows-os szoftveres, driver-es hibát kizárnám, annak lenne nyoma. A memória hiba az egyik leggyakoribb ami miatt újraindul egy gép random. Annak is lenne nyoma. (Azért én a biztonság kedvéért futtatnék 2-3 óra memtest-et, az mindig jó ha tudjuk, hogy a memória jól működik!)Melyik az az alkatrész, amely okozhat random újraindítást anélkül, hogy nyomot hagyna az oprendszerben?
Az én gyanusítottam: - Tápegység (feszültség ingadozás, instabil 12V)Újraindult és nem lekapcsolt igaz?
Van esetleg másik tápegységed?
⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
FunPro
őstag
válasz Angie™ #48552 üzenetére
Ilyenkor azért indulhat újra, mert a biosban be van neki állítva, hogy ezt csinálja a gép, amikor elmegy majd visszajön az áram?
Mert ha igen, akkor ha ezt átállítja és a gép nem kapcsol vissza, akkor meg van a ludas. Persze azt nem tudom, hogyha csak egy pillanatra megy el az áram, akkor is lekapcsolva marad-e a gép.
I'll try my best, and that's the best anyone can do.
-
addikt
válasz balazs1956 #48554 üzenetére
Visszaolvastam az eredeti kérdésedet. Azt írtad, tápot kellett cserélni. A Chieftec amit írtál, most az van benne, vagy azt cserélted?
Milyen tápegység van most benne? 99% hogy azzal van a gond. Olyan nincs hogy újraindul és nincs nyoma a windowsban, csak ha feszültség problémája van a gépnek. Arra nincs egy egzakt hibakód. Ha vmi túlmelegedne leállna, de ha újraindul és nincs hibaüzenet akkor táp szvsz.
Memtest-et innen lehet letölteni, kell hozzá egy pendrive, arra csinál egy boot partíciót, arról kell indítani és teszteli a ramjaidat. 2-3 óra kb az amire azt lehet mondani, jó lesz.
Be tudsz lépni a Bios-ba? Ott az alaplap monitorozza a feszültség értékeket. Ott kellene megnézni, milyen értéket ír ki a +3V, +5V és +12V mellett. Különösen a +12V mellett, ha alulfeszel a tápod akkor instabil lesz az egész gép és okozhat ilyen hibát, ha túl sok feszt ad le akkor meg ki is végezheted vele az alkatrészeket. Ha beléptél a biosba tudsz egy printscreen képet készíteni ezekről az értékekről?#48553
Véleményem szerint, nem azzal van a gond, hogy elmegy az áram, hanem a hibás tápegység miatt össze vissza ugrálnak a feszültségértékek. És mivel a proci, a ramok stb nagyon érzékenyek a fix, stabil feszültségre, egy-egy ingadozás instabillá teszi őket és egy pillanatra lekapcsolnak, de utána visszaugrik a fesz. valamennyire és szegény gép menne tovább.
Láttam párszor hasonlót, ezer éve, mikor a 12v-os ágon a táp feszültség értéke leugrált 10-11v értékekre. Nem mondom 100%-ra hogy ez lesz, mert innen messziről nehéz és könnyű okoskodni, meg elképzelni a helyzetet, csak igyekszem segíteni ahogyan tudok.[ Szerkesztve ]
⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
balazs1956
senior tag
válasz Angie™ #48555 üzenetére
4 évvel ezelőtt egy nagy durranással leállt a gép. Ismerős szerint a táp szállt el. Ekkor vettem a mostani tápot, ami pont ugyanolyan volt mint az első.
Mindent lefényképeztem, drótokat feliratoztam, és úgy mertem szétszedni, majd összerakni.
Magam lepődtem meg a legjobban, amikor összerakva elindult...
Ez ami most van benne az ami 4 éve működik(működött) hibátlanul
Szóval először megpróbálkozom a memtesttel, meg megpróbálok a biosba is belépni, bár attól félek , hogy valamit elállítok.
A gépet meg napi szinten használom. (használnám)
Jelentkezni fogok a fejleményekkel, addig is köszönöm az istápolást[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz balazs1956 #48556 üzenetére
Mindeképpen jelentkezz ha megvagy a memtesttel (sajnos a memória nagy meglepetésekre képes) és ha lefotóztad a biosban a feszültségeket. Addig is jó éjt!
-
d@minator
addikt
válasz balazs1956 #48558 üzenetére
Azt írtad: "naponta egyszer pattan egyet és újraindul". Ezeket ellenőrizd elsőnek:
- fali csatlakozóra menő két kábel csavarjai fellazultak
- fali csatlakozó érintkező fekete
- hosszabbítónál ugyanezek
- tápegységbe dugott tápkábel nem érintkezik rendesen (esetleg nincs jól bedugva)
- tápegységen belül kapcsoló vagy érintkezési hiba
- koszos, poros (porcica) tápegység áramköri lap alatt testre húz a fesz, mert esetleg nincs benne fóliaNa meg nem mindegy, hogy pattan vagy kattan. A mostani tápok szoktak kattanni de a képernyő elsötétedése után. Ha pattan és utána sötétedik el az áthúzás.
[ Szerkesztve ]
-
balazs1956
senior tag
válasz d@minator #48559 üzenetére
Szia!
Most tudok csak válaszolni, mert órák óta futtatom a Memtest-et...
Minden hozzáférhető csatlakozót megmozgattam, ellenőriztem, de ezek atomstabilan állnak.
A pattanást ne úgy értsd, hogy egy nagyot csattan, mint szokott az elektromos zárlat, hanem egy pici pattanás/pöttyenés, és már újra is indul. -
Simivok
senior tag
válasz Angie™ #48540 üzenetére
Nos. Kipróbáltam a csere táppal ugyanúgy van magas frekvenciás sziszegés.
Úgy is megpróbáltam hogy a gpu-ból kihúztam a DP kábelt, meg a tápkábelt, és monitor nélkül integrált kártyával bootolt be. Teamvieweren húzgáltam az egeret és így is hallottam. Ramokat is megcseréltem, átmozgattam. Úgyhogy marad a proci ki és be...Ez az a hang amúgy: [link]
Vasárnap azt fogom csinálni, hogy ki fogom szerelni a gépházból az alaplapot és úgy elindítani.
[ Szerkesztve ]
Galaxy S23 256GB Cream
-
nagyúr
válasz Simivok #48562 üzenetére
Rossz hallgatni.
Csináld meg azt, hogy a hangfaladat kihúzod (a tápját is), akkor is hallatszik ?
Biztos hogy a hangfalaid tökéletesek ?
Mifélék vannk (külső tápos vagy USB-s, ez is számíthat) ?
Egy jó fülessel is csinálja ?Nemrég valakit a hangcucca vezetett meg.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Simivok
senior tag
válasz jokeph #48563 üzenetére
Köszi.
A hangfal egy 20 éves Genius 5.1 szett, beépített táppal.
De kihúztam a gépből meg konnektorból is, változatlan.
Ahogy korábban írtam, a gépben eredetileg egy i5-9400f volt ami karira cserélve lett egy i7-9700K-ra. Lehet ezt nem bírja valahogy a lap? Vagy konkrétan ez a cpu idézi elő, ha vennék egy ugyanilyet akkor megszűnne a probléma?Galaxy S23 256GB Cream
-
nagyúr
válasz Simivok #48564 üzenetére
Gondolom, ha csak az IGP van használva (dVGA kivéve, hogy biztos ne zavarjon), akkor is ugyanígy zizeg...
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
-
Erwinke
aktív tag
Sziasztok!
Alaplap: Gigabyte B250M-DS3H
Proci: Pentium G4600
Ram: Hyperix 4GB DDR4 2400 CL15 Fury balck series
SSD: Crucial MX500 250GBNetezős gép szüleimnél, hirek olvasása, youtube, időjárás meg dokumentumok nyomtatása.
Szombaton fellőtte az uncsit és nem akart elindulni. Felpörgött a venti majd leállt a gép. 2sec elteltével újra indul, majd megint leáll a venti felpörgése után és ezt csinálta amig el nem vettem tőle a villanyt.
Kivettem a kis kör akkucskát, vártam 1 percet majd vissza és láss csodát működött.
Viszont ma megint előjött, megpróbáltam újra, de semmi. Ugyan úgy csinálja.
Segitenétek?
Köszönöm előre is -
csendes tag
-
csendes tag
-
Simivok
senior tag
válasz kaszas_101 #48573 üzenetére
Hú erre nem is gondoltam... valahogy kerítek olyan tápot. Amikor terveztem az upgradet akkor azt mondták hogy még az i9-et is bírná a gép...
Galaxy S23 256GB Cream
-
Erwinke
aktív tag
válasz kaszas_101 #48572 üzenetére
Probaltam. Szetszedtem kitakaritottam az egesz gepet. Volt benne par pok is, meg cica is.
De attol meg nem ment. Aztan kiszedtem az akkut utana mar jo lett.
De most sehogy ssm akar menni. -
Drenadar
veterán
Sziasztok!
sajnos a gépem ma nem indul el.
Tegnap még teljesen jó volt, este kikapcsoltam. Ma hazaértem, próbáltam bekapcsolni és egy pillanatra felvillantak a gép belsejében fények (de főleg csak a VGA) és utána sötétség. Se az alaplap nem világít se a gép hátulja, semmilyen visszajelző led nincs. Ha lehúzom a VGA tápját akkor világít pirossal. (Ventik se pörögnek fel, semmi).
ezt többször nem is lehet eljátszani csak valamennyi várakozás után (tehát nem csinálja ezt minden bekapcsolásnál a többinél egyszerűen csak nem történik semmi)
próbáltam:
tápot többször áramtalanítani kikapcsolni újra bekapcsolni semmi eredmény.
próbáltam az alaplapra csatlakozó táp kábeleket megmozgatni... semmi.
kicseréltem a táp kábelt hátha.
lehúztam a power switch jumpert és csavarhúzóval próbáltam bekapcsolni. ugyanaz a szitu.
alaplap: MSI x470 gaming pro carbon
táp: fsp hydro g 850
VGA: 3080 asus tuf.
vajon a TÁP halt meg, vagy az alaplap? sajnos nincs semmilyen csere egységem, találomra meg venni mind a kettőt kicsit felelőtlen lenne?
plusz nem rémlik pontosan de szerintem kikapcsolt állapotban is világított a mikrofon visszajelző ledje valamint a FiiO k3 USB is.... meg talán az alaplapon egy két led.
3 éves a konfig úgy ahogy... lehet a VGA lassan kicsinálta a tápot? -
Drenadar
veterán
továbbra is azt csinálja hogy hosszabb állás után ha összeérintem csavarhúzóval akkor egy pillanatra beindul, és utána megint hosszú ideig semmi....
-
Sanyi19
őstag
válasz Drenadar #48594 üzenetére
Elem kivételt próbáltad?
Valamint a CPU tápcsatlakozót húzd le majd dugd vissza. Reset gomb is le van húzva? Ram nélkül/1 rammal mit csinál? RGB csatlakozók vannak ? Ha igen az ne legyen csatlakoztatva, meg semmi felesleges egyéb dolog.
[ Szerkesztve ]
“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)
-
zka79
tag
Sziasztok!
Egy olyan problémába ütköztem hogy egyik napról a másikra nem tölt be a WinFos 10. Bootoláskór "Előkészítés" felirat, mintha frissítést telepítene, majd "Módosítások visszavonása" és restart. És ez megy a végtelenségig. 1x dobott egy hibaablakot amin már volt egy hibakód: 0xc0000185 ami BCD hibára utal, de a parancssoros javításnál a bootrec /fixboot-nál A hozzáférés megtagadva üzenetet adja.
Esetleg valami ötlet?
Előre is köszönöm!A barátnak álcázott ellenség a legrosszabb!!!
-
Drenadar
veterán
válasz Sanyi19 #48595 üzenetére
elemet nem vettem ki, az csak arra van hogy a bios megtartsa a beállításokat nem? a biosig nem jutunk el...
a gépemen nincs reset gomb, és sztem a powernek nincs baja, mert ugyanazt csinálja ha benyomom, vagy ha csavarhúzóval "kapcsolom" be.
de az a rész, hogy nem minden bekapcsolásnál villan fel a gép az mit jelenthet?
mármint ha rég nem próbálkoztam, benyomom, felvillan... ha újra megnyomom nem történik semmi nagyon hosszú ideig.
ha az alaplap lenne a hibás akkor minden egyes próbálkozásnál felvillanna a gép nem? -
Top cat
addikt
válasz Drenadar #48598 üzenetére
Előfordul, hogy megsérül a CMOS tartalma. Ha kiveszed az elemet, vagy összezárod az erre szolgáló tüskéket, akkor alapra áll.
Ezért írtam korábban, hogy próbálj meg egy CMOS resetet. Manuál 41-oldal.
Ezen van hozzá gomb is, 24-oldal, a Wi-Fi és az USB-k között.Most nézem ezen van Debug LED is, 45-oldal. Nézd meg az mit mutat majd.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciókamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mini PC
- Milyen processzort vegyek?
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- További aktív témák...
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512GB SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest