- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ndever
csendes tag
sziasztok!
részleges gépújításba vágtam, de egyelőre nem jártam jól, ugyanis nem indul az új konfig
asus p8z77-v lk és core i5 3570 az új jövevények. mintha bootolna a gép, de kép nincs, az egyik venti pedig csak felpörög, majd leáll. proci, videókártya ventik pörögnek, de nem történik semmi. se kép, se hang. gyanítom, hogy a cpu power csatlakozással lehet a gond, de nem jutok egyről a kettőre. a táp egy corsair tx 650 (2-szer 4 pines cpu power kábellel). tudnátok segíteni, mielőtt végleg megkattanok?
előre is köszi!
-
törölt tag
-
-
ebegab92
senior tag
válasz ndever #16852 üzenetére
Core i5-3570 (3.4G,L3:6M,iGPU,4C,VT-d,77W,rev.N0) ALL
0404
Core i5-3570K (3.4G,L3:6M,iGPU,4C,77W,rev.E1) ALL
0210
Core i5-3570S (3.1G,L3:6M,iGPU,4C,VT-d,65W,rev.N0) ALL
0404
Core i5-3570T (2.3G,L3:6M,iGPU,4C,VT-d,45W,rev.E1) ALL
0210Melyik BIOS-verzió van a lapodon?
ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
ndever
csendes tag
válasz ebegab92 #16855 üzenetére
igen, igen...asszem közben rájöttem a turpisságra. nyilván nem tudom megnézni, mert nincs kép dobozon, lapon nem látom, de mindegy is, mert ez lesz a hiba, ugye?
azért ez elég gáz.. mármint, talán tudnom kellett volna előre, de hogy 2012-ben szervizeléssel indítsak, hogy működjön egy vadiúj (és nem mellesleg nem a legolcsóbb) konfig...
sebaj, most már ezt is tudom. köszi a választ!
(remélem, holnap nem jelentkezem )
-
lenlas86
csendes tag
sziasztok! van egy hp gép nálam javitásra és elakadtam az alaplap 981 rev on c47 , beindítom ezután rögtön leáll majd 5mp mulva beindul és sípol irövidet és 2 hosszút.nincs semilyen driver változás átvitték a-bol b-be kocsival és már ezt csinálta! mi lehet a baja szerintete?
-
Sickboy25
addikt
válasz lenlas86 #16859 üzenetére
Meg kell nézni az alaplapi kézikönyvbe, hogy a sípolás mit jelent... Lehet VGA vagy memória... De ott pontosan le van írva...
Próbáld meg a VGA-t kivenni, visszatenni és a ramokat ugyanígy valami nincs a helyén...
[ Szerkesztve ]
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
lenlas86
csendes tag
nem nagyon találok manualt hozzá már kerestem google-lel!kikötöttem mindent csak a winyo van bekötve ram jó minden ventilátor pörög processzor jó! winyót raktam másikat hiba ugyanaz!ja és alaplapi vga van benne
! bár nem egyértelmű hogy mikor elhozták a gépet nem lett kikapva a vga kártya mert ott nem volt poros![ Szerkesztve ]
-
lenlas86
csendes tag
megtörtént ugyan az a hang! a cmos gomb alatt van 3 ág amiket össze lehet kötni a két állás hood és sense ez mit jelent? ilyennel még nem találkoztam! esetleg hozzak egy másik tápot vagy rakjak be egy vga kártyát? a cmos gomb a bios resetelésére van ha jól tudom?
[ Szerkesztve ]
-
Sickboy25
addikt
válasz lenlas86 #16863 üzenetére
CMOS az ugyan az, mint amikor kiveszed az elemet, csak azért nem ezt írtam, mert sokan nem ismerik és sok lapon rajta sincs... Tápot megpróbálhatod cserélni egy másikkal, de jó minőségűvel, viszont azaz egy rövid és két hosszú csippanás eléggé leszűkíti a hibákat... (meg kellene találni a leírást...)
Mi a pontos alaplap típusa? Asus?
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
lenlas86
csendes tag
ez egy compaq evo d510, aza alaplapon ennyi áll 981 compaq rev on c47 ! amit találtam angol lerást az vga hibát ír erre a sípszóra! de nincs benne vga kártya! akkor az alaplapi hiba lenne? amúgy köszönöm szépen a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
lenlas86
csendes tag
http://h18000.www1.hp.com/products/quickspecs/11349_div/11349_div.html ebből a Convertible Minitower! ime az alaplap: http://izupa.com/index.php/motherboards-logic-boards/hp-compaq-evo-d310-d510-motherboard-2-4ghz-p4-283983-3531.html#
[ Szerkesztve ]
-
Sickboy25
addikt
válasz lenlas86 #16866 üzenetére
Meg kellene próbálni egy VGA kártyával és az alaplapi vga-t meg a BIOSban le kell tiltani!
hű bakker ilyen ferde memória slotokat, még egy lapban sem láttam
[ Szerkesztve ]
-
lenlas86
csendes tag
http://www.andovercg.com/datasheets/compaq-hp-evo-d510.pdf ezt találtam!ezek szerint memória?
-
Repsol600
addikt
Na végre jó lett a gép.
Köszi azért a segítséget. -
Viktor89
aktív tag
válasz ebegab92 #16841 üzenetére
Tényleg a VGA volt rossz. Ki lett prbóálva 4 alaplapban is és egyel sem indul,nem is ad képet,nem is csippan,nem sípol,csak lefagyasztja az alaplapot. Pedig teszteltük azt is akkor működött,meghát játszottam is vele az első hibs után. Úgy ltászik nem egyből halt meg hanem fokozatosan.
-
Matej
tag
Sziasztok!
Lehet, rossz helyre írom, ebben az esetben elnézést kérek.
Van a gépemben egy OCZ-AGILITY3 (SSD SATA-III)64Gb.
Az a problémám, hogy nagyjából 1 óra működés után lefagy a gép, restart után pedig nem látja az SSD-t.Amennyiben bekapcsolom a hot plugin-t 3-4 restart után megjelenik, de később 15-20 percenként megismétlődik.
A másik probléma, hogy néha csinál olyat,. hogy lefagy a gép, 10-15 másodpercig nem reagál semmire (pirosan világít a hdd led), majd visszaáll rendes működésre (játék alatt végrehajtja a fagyás alatti parancsokat).
Lenne esetleg valami ötletetek?
Konfig:
ASUS P8H61-M LX3 PLUS R2.0
QuadCore Intel Core i5-3550
8Gb (DDR3-1333 DDR3)Kingston
Club 3D NVIDIA GeForce GTX 560 SE 1.5Gb
OCZ-AGILITY3 (SSD SATA-III)64Gb
WDC WD3200AVVS-56L2B0 (320 GB, SATA-II)
Samsung Optikai meghajtó
Flamingo FC-FM12A
HKC V-pwer 450w
Samsung SyncMaster S22B150 [22" LCD] (HMAC405743)Előre is köszi
MaTeJ
-
RVR400
veterán
válasz CoolMan #16876 üzenetére
Ez nem az első, és nem is az utolsó eset. Állítólag firmware-frissítés kell az Agility-re. De amúgy itt egy pontosan ugyanilyen probléma.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
Mennyire valószínű, hogy a tápegységem adta be a kulcsot kb. 20 perce? Benyomom a gépet - Belkin hálózati elosztó, Corsiar TX táp, billenőkapcsoló felső állásban, majd egy pillantásra minden világító dióda felvillan és ennyi (továbbá hallható, hogy felpörögnek a ventilátorok).
Alapállapotban a videóvezérlőn van egy led, az rendesen világít. Tegnap este még működött minden!
Köszi!
mobal,
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Sickboy25
addikt
Szia
Lehetséges, hogy táp, egy BIOS resetet előtte csinálj, ha nem jó utána sem vedd ki a memoriakat es anélkül indítsd, majd egyesével pakold vissza, ha persze több memória van a gépben
-
Kiss70
tag
Sziasztok!
Ez jött be ma a laptopon.
Erre tud valaki mondani valami okosat?1720-smart hard drive detects imminent failure failing attr 05
-
RVR400
veterán
-
kosi94
csendes tag
Udv!
En azzal a problemaval fordulnek hozzatok, hogy adott az alabbi konfig:
Cpu: intel c2d e6320 1.86ghz
ram: 2*4gb kingmax 1333mhz
mobo: asus blitz extreme
tap: fsp hexa 400w
vga: msi hd3850 oc
Ram lett a gepben cserelve es azota azt jatsza, hogy bekapcsolom csippan egyet majd leall.. A csippanas arra utal h minden oke de mikor a monitor felvillan a gep egyszeruen leall.. A regi ramokat vissza teve ugyen ezt tapasztalom. Lehetseges h a tap mar nem az igazi es nem tud eleg feszultseget leadni es emiatt kapcsol ki? Elore is koszonom a valaszokat!Ha szereted a COD-ot megszállott vagy, ha a COD szeret téged makker' by AquaPress
-
kosi94
csendes tag
válasz CoolMan #16890 üzenetére
Sajnos ezzel mar probalkoztam de nem sikerult mukodesre birni. Az lehetseges h a ram a hiba forras? Ugyan is ezek 1333mhzes ramok amiket alapbol a lap nem kezel. De hat akkor is 1066on elkene indulnia nem? Tap csere is volt, a proci es vga tesztelve lett masik lapban. Ott minden ok, egyedul a ramokat nem tudtam megnezni masik gepben. Nagyon remelem, hogy nem az alaplap halt meg :S
Ha szereted a COD-ot megszállott vagy, ha a COD szeret téged makker' by AquaPress
-
kosi94
csendes tag
válasz CoolMan #16892 üzenetére
Igen, ha minden igaz egyik ismerosom tud kolcson adni ddr3 ramot. Ha azzal sem indul mi lehet? Igazabol amit csak lehetett kiaknaztam. Legjobb tudasom szerint jartam el, de meg sem tudom mi lehet a hiba. Ha a ram sem jon be akkor bizony marad a szerviz, ott pedig jo eselyel alaplap hibara hagyatkoznak majd.
Ha szereted a COD-ot megszállott vagy, ha a COD szeret téged makker' by AquaPress
-
Safar22
csendes tag
sziasztok!
a következő lenne a problémám... nem indul el a gépem, vagyis csak egy "része" indul el.
nem pörög fel a proci ventillátora és a monitor is fekete marad.
pár napja kezdett el furcsán viselkedni, megfagyott párszor teljesen és ilyenkor volt hogy kikapcsolt magától meg volt olyan is, hogy a restart gombra először kikapcsolt teljesen, majd amikor újraindítottam, elindult, és pár másodpercre rá újraindította magát.most pedig semmi... mintha a tápból furcsa hangok jönnének ki néha, úgyhogy lehet hogy onnan ered a dolog. 5 éves codegen 400w-os tápegység. hogyan tudnám leellenőrizni hogy mi lehet a probléma forrása?
köszönöm előre is a segítséget!
-
Safar22
csendes tag
Mit kell nézni tápvásárlásnál? Megbízható márka legyen és kb ennyi? Hány Wattos ajánlott kb?
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz Safar22 #16899 üzenetére
A Melyik tápegységet vegyem? /Mielőtt kérdezel, olvasd el az első hsz.-t! topicban leírod, hogy milyen géped van, mennyi a kereted van a tápra, milyen egyéb igényed van, és ajánlanak neked is egy megfelelőt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Automobilista 2
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ingatlanos topic!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mindent a StreamSharkról!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- minigép/ i5 7500T (35W TDP)/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ wifi/ garancia/ ingyen foxpost
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest