- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KatonaT
aktív tag
Sziasztok!
Az mitől lehet hogy összeraktam a gépemet amin win8 volt, és újratelepítettem a win7-et és azóta nem megy tovább a gép indításánál bejövő Asrock logonál...
vagyis bejön a logó és már indul is újra, megint logó...
Előre is köszi a segítség! -
atti1848
senior tag
válasz KatonaT #16503 üzenetére
Próbáltad már a kézi boot-olást? Alaplap válogatja,hogy melyik Fxx gombal lehet ezt indítani. Vagy esetleg nem lett elállítva a BIOS-ban a boot sorrend, mert vannak lapok ahol ha nem jól van beállítva a HDD akkor nem fog róla boot-lni. Vagy esetleg egy új telepítés ha már más nem segít DE először is nézz bele újból a gépbe és lesd meg,hogy minden jól lett-e összedugva.
Vagy még egy áram kábel kihúz, majd elem kivesz, vársz vissza az elem és indítod.Hátha.Mindent meg kell próbálni.
[ Szerkesztve ]
06-30-868-0365 Mindig Privátot írj, mert azt minden nap nézem vagy hívj telon.Számom az adataimnál.
-
demars
addikt
Sziasztok!
Egy ismerősöm elhozta a gépét! Nem indul neki, illetve ha véletlenül elindul, pár perc után kifagy!
XP-s gép!
alaplap: gigabyte gam52s-s3p
A fura az, hogy gombnyomás után vinyó, vga venti megy, de a cpu ventillátor leáll, nem ad ki a monitorra semmiféle jelet sem!
Kipróbáltam egy általam félreállított 480w-os codegen táppal ( hangos volt), ezzel elindult egyszerre, de ezzel is lefagyott ( megállt, se kép se hang, semmi)
Ebben egy 400w-os colorsit táp van most!Mit nézzek meg első körben?
Kondikat néztem, nem látni olyat ami púpos lenne!Köszi a válaszokat!
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
Andy Light
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kis (pontosabban hatalmas) problémám.
A gépem folyamatosan kékhalált kap beindításkor. Többszöri újrainditással lehet csak elérni, hogy beinduljon, s sokszor még így se tökéletes minden (legutóbb pls az egér animáció nem működtek).
A Windows 7-et most raktam újra 3-adszor (eredeti).
A konfigurációm:
Alaplap: Gigabyte 990XA-UD3
Processzor: AMD FX 8150
Videókártya: ATI HD 6850 ASUS
Tápegység: FSP HE 500
SSD: Vertex 4
RAM: Corsair: Vengeance [2 x 4GB]
Van egy 1 Terrás HDD is, de azzal biztos nincs baj, mielött gépet újítottam azt használtam, és nem volt baj. -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz Andy Light #16507 üzenetére
Futtass memória tesztet ezzel, valamint csinálj egy BIOS reset-et is.
-
atti1848
senior tag
válasz KatonaT #16505 üzenetére
Ez érdekes. Én még nem használtam Windows 8-at, de így legalább ha nekem is ezzel lesz gondom akkor most már fogom tudni.
De azért ez érdekes.Szerintem a windows 8 benne hagy valamit és azért nem bootol a 7-s,.Nem próbáltad úgy hogy cmd-ben formázod a C:-t?
06-30-868-0365 Mindig Privátot írj, mert azt minden nap nézem vagy hívj telon.Számom az adataimnál.
-
törölt tag
válasz demars #16506 üzenetére
Hagyd rajta a codegen tápegységet, amivel elindult de kifagyott, vedd ki a VGA-t és tedd vissza, memóriákat egyesével hagyd benne, ha nem megy próba a másik slotban, ha ott se megy, akkor memória csere...
De a legajánlottabb egy biztosan jó tápegység beszerzése lenne próba erejéig. -
KatonaT
aktív tag
Megformáztam a C-t másik gépben
Ma reggel mondom elindítom a gépet és el sem indul.....
Asrock Z77-es alaplap, se kép se hang...
van rajta egy "nuvoton" csip és csak az melegszik....
ez mitől lehet? -
kutga
nagyúr
Sziasztok!
Ismét kaptam egy gépet szerelésre. Egy Packard Bell notebook, W7 oprációs rendszerrel. Bootolásnál hibaüzenetet dob fel: a disk read error occurred press ctrl+alt+del to restart
Persze újraindítás után ugyanaz a helyzet. Kiszedtem a hdd-t, feldobtam egy USB rackre, így néz ki a lemezkezelő:
Mit csináljak vele?
[ Szerkesztve ]
Let the Zone take me if I am.
-
Gooffancs
tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám. Az egyik asztali gép "elszállt". A bekapcsoló gomb megnyomásával pár másodpercre (2-5-8) elindul, ha van ideje a monitort is bekapcsolja és elkezd betölteni, aztán mintha nem kapna áramot leáll.
Valakinek van valami tippje? Nem egy új gép, de azért jó lenne megmenteni...Előre is kösz!
-
Gooffancs
tag
Nos, úgy látom több probléma is van. Azzal a táppal már a gép nem indul, egy másik táppal HDD nélkül fut, de HDD-vel nem... Azt hiszem én ezt már passzolom az ezzel foglalkozóknak
Azért köszönöm a segítséget! -
demars
addikt
válasz #10726912 #16510 üzenetére
Kiszedtem mindent, majd ismét össze! Memóriákat egyesével próbáltam, ment rendesen. Benne hagytam a codegen tápot... nem mertem visszatenni a colorsit-et.
Valószínű, hogy kontakt hiba lehetett, mert eleinte ezzel sem indult...
Portalanítottam a foglalatokat stb... használtam egy órát, semmi fagyás!Köszönöm a tanácsokat!
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
törölt tag
válasz demars #16517 üzenetére
Nem biztos, hogy kontakt hiba miatt nem indult eleinte a codegennel...lehet a tápegység hibája. Nézz körül akár itt a hardver aprón, 3-4 ezerért kapsz FSP és hasonló tápegységet, 300 wattost, az elég a konfigodhoz. De örülök, hogy megoldódott a problémád.
asound: Töröld egy dos-zos programmal a partíciókat (a 100 megásat és a C meghajtót mindenképp, ha a D meghajtón vannak adatok) és telepítsd újra az oprendszert.
KatonaT: Csak a CPU-t, annak hűtőjét és a tápgységet hagyd az alaplapon, húzd le a tápegységet és dugd vissza, aztán próba. Ha nem megy, akkor egy másik táppal is próbáld. Ha így se indul, húzd le a 4 pines 12 voltos csatlakozot (a cpu tápot), ha így megy, de azzal nem akkor alaplap/cpu hiba van.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A 100 megáshoz nem férsz hozzá, ha az is sérült, akkor nem jutsz előrébb. De megpróbálhatsz "helyre állítósdít" eljátszani első körben (a telepítő lemezről), aztán nem kell törölni a partíciókat, elég a C-t formázni (ha a javítgatás nem sikerül), ezt csak teljes újra telepítésnél természetesen.
Tehát először javítás-helyre állítás, ha nem gyógyul, akkor sima format C, aztán újra telepítés. A memóriákat egyébként ellenőrizd le, vedd ki, tedd vissza, mehet egy memtest86 minden memóriára, mert akkor is lehetnek gondok (kékhalál), ha hardveres hiba van...[ Szerkesztve ]
-
Worang
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a problémám hogy tegnap este kikapcsoltam a gépet semmi baj nem volt. Ma délután bekapcsolom beindul és nézem hogy nagyok az ikonok meg elment a felbontás. Egyből a VGA driverre gyanakodtam. A legfrissebb van fent. Le is töröltem. Feltettem újra de a window-os logonál megál a betöltés. Csak csökkentett módban bír elindulni a rendszer. Ha letörlöm a driver dolgait akkor elindul normál módban is szóval tuti az a ludas, de nem értem mert már 4x töröltem meg telepítettem újra és nem akar egyszerűen elindulni. Egyáltalán hogy tünt el egyik pillanatról a másikra a driver... Ötleteket várok hogy mit lehetne csinálni mert windows-t nem akarok telepíteni újra. Az összes drivert ami van töröljem le ? Milyen programokat ajánlotok vagy mi a driver törlés telepítés pontos menete ? Köszi Szépen !Steam: worang / Xbox One: Worcsi
-
törölt tag
válasz Worang #16521 üzenetére
A driver törlés menete az, amit írtál (törlés, a program eltávolító fut, kész, restart). Nekem van olyan VGA-m, ami csak VGA módban hajlandó üzemelni, mert hibás (ATI 9800), ha felteszem a driverét, akkor fagy, újra indul, nem ad képet triót dobálja felváltva.
Telepíts egy régebbi drivert, talán jó lesz vele. Esetleg szedd ki a VGA-t, tisztítsd meg a csatlakozóit alkoholos vagy arcszeszes papír zsebkendővel, aztán próba ismét. Ha ezek után se javul meg, akkor használd VGA módban, amíg nem tudsz venni másikat.
Esetleg kipróbálhatod másik gépben a VGA-t, ha ott is ugyanez a helyzet, akkor még egyértelműbb a VGA hiba... -
kutga
nagyúr
Ok, próbálkozom.
-
lancsika
csendes tag
Sziasztok! Egy nagy problémám van, jó lenne, ha valaki tudna segíteni. 1 hónapja vettem egy HP 4535s notebookot. Gyárilag Suse Linux van/volt rajta. Win7-et szerettem volna feltelepíteni, de sehogyan sem ismerte fel, valamint bootoltatni sem tudtam eredeti win 7 dvdről(Biosban beállítottam a bootolást). Ezt meguntam és YasT-ban letöröltem a partíciókat, kivéve 698GB-t.
Utána újraindítottam a gépet. természetesen továbbra sem bootol, de már a Linux cdről sem.
Ja és kér valami root passwordot-fogalmam sincs ez mi.
Aztán nagy nehezen, mivel nem értek hozzá, ctrl+f2-vel bejön a Linux desktop, de semmilyen ikon nincs rajta és nem csinál semmit.
Ilyenkor mit lehet tenni? Szeretném a win7-et feltelepíteni.
Tudom ez nagyon összetett probléma lehet, de ha tud valaki segíteni, azt köszönöm. -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz lancsika #16531 üzenetére
A kérdésed felteheted a HP notebook / laptop topik vagy a Azonnali notebookos kérdések órája topicban is.
-
whitezo88
nagyúr
sziasztok. bátyám átjött, mert betojt a HDD-je és fel se tudott bootolni, w7 lemezről sem. átdugtuk enyémre, a kisebb tárhely HDD helyére. már az furcsa volt, hogy bootnál jött egy "Disk Read Error press ctrl alt del". aztán így tettem és felállt a rendszerem. lezúztuk a C-jét, most visszarakta gépébe és telepít már rendesen DE.
visszadugtam a 2. számú HDD-mbe a sata és tápkábelt és nem hajlandó felállni, bootnál írja hogy Disk Read Error. Mikor lehúztam megint, ismét felállt a rendszer. Mi a gond?
mod: visszaraktam, most egyből megy
imádok a pc-t... egyre jobban pedig régen vagyok a "szakmában".
[ Szerkesztve ]
-
ebegab92
senior tag
MSI K9AGM4 lap+Athlon64 X2 5200+ (Brisbane) lekapcsol bootolás közben.Windows XP SP3.
Előtte Sempron LE-1150 volt benne,átcseréltem benne teszteléshez.Bebootol,drivert felrak,restart,bebootol,majd eszközkezelő megnyitásakor lekapcsol.Ezután már a csíknál kapcsol le,nagyjából ugyanott.XP az amdk8.sys fájlt akarja telepíteni,nem tudom miért...
Táp: QTechnology QT-01300
RAM: 512+256 MB DDR2
HDD: 6 GB-os Seagate
A HDD-n két XP is van,mert egy másik lap is lett telepítve (MSI K9A2GM V3).Elképzelhető,hogy "csak" driver hiba lesz?Sempron LE-1150-nel előtte hibátlanul ment.ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
Predator2
addikt
Helló
Nekem nem indulással hanem a kikapcsolással van gondom.
Leállítás közben lefagy a gép:[link]Gépem:
CPU: i5 2500K
Alaplap: Asrock P67 Extreme 4 B3
Ram: CORSAIR 8192MB Vengeance Low Profile DDR3 1600MHz CL9 KIT CML8GX3M2A1600C9
SSD: SAMSUNG 830: 128GB SATA3 2,5"
VGA: ASUS HD7870-DC2TG-2GD5-V2 HD7870 2GB GDDR5 PCIE
Táp: FSP FSP500-60GHN 500W
HDD: Hitachi Deskstar 7K3000 3.5" 1500 GB 7200 RPM SATA-III HDS723015BLA642Hol tudom megnézni h mi a hiba/mi az ami megakasztja a gépet?
Két napja raktam újra a gépet ugyan emiatt.Remélem tudtok segíteni
Üdv: Gábor>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
ebegab92
senior tag
válasz #10726912 #16538 üzenetére
A legfrissebb BIOS-a van.A proci nagy valószínűséggel hibás,mert a reinstall is csak addig ment,hogy kezdte volna a reklámszöveges részt.Volt másik táp is,azzal is kikapcsolt.Sempronnal végigment szépen.
Volt olyan is,hogy a PCI-os lapteszter nem posztolt semmilyen kódot sem az 5200+-szal...ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
Sickboy25
addikt
sziasztok!
Raktam össze egy ősrégi gépet... Asus p5800 alaplap, Intel celeron D proci, WD 80 gigás vinyo Kingston 400-as memória! Alaplapi VGA+Nvidia VGA
Nos itt jön a probléma: elindítom is nem kapcsol be a monitor, azt írja, hogy no signal... Most akkor mi a teendőm?
Köszi
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
törölt tag
válasz Sickboy25 #16541 üzenetére
Nézd meg, hogy a D-s celeront alap bios-sal támogatja-e az alaplap, illetve ellenőrizd le, hogy milyen verziójú bios van most az alaplapon. Se az alaplapi, se az integrált VGA-val nem indul? Memóriák, tápegység biztosan jó?
Itt az alaplap CPU suport list-je: [link][ Szerkesztve ]
-
helmet91
csendes tag
Sziasztok!
Ma vettem egy SSD-t (OCZ Vertex 3 120 GB), melynek beszerelése után többet nem indult a gépem. Még a BIOS-ig sem jut el, csupán folyamatos hosszú sípolásokat hallani (Phoenix-Award BIOS-om van). Erre van, ahol azt írják, Graphics error, máshol Power error, megint máshol Memory error. Na most, én ezek közül nem igazán babráltam egyikkel sem, csak az SSD-t szereltem be, de akkor mitől mehettek tönkre?
Már sokmindent kipróbáltam: Kivettem az SSD-t, mindent hagytam a régi állapotában; átdugtam másik SATA portra (a meglévő HDD-t is, meg az SSD-t is); ezután a videokártyát is átraktam a másik slotba; már CMOS reseteltem is.
Még a memóriamodulokat nem raktam át másik slotba, de kétlem, hogy azzal lenne a baj. Hozzájuk sem nyúltam.
Most már nincs több ötletem. Mi lehet a baj?
-
Sickboy25
addikt
válasz #10726912 #16542 üzenetére
szia
Igen támogatja, mivel ez volt benne eredetileg is... Meghagytam ezt a konfigot, mert ez volt a legfiatalabb
Tápot cseréltem nem volt jó, viszont, volt egy másik konfig, amit kipróbáltam és szintén ezt a hibát produkálta...
VGA: mindkettővel próbáltam, de semmi, monitor jó, mert megy vele egy gép illetve monitort is cseréltem...A vinyókat USB-s racken NTFS-re formáztam, egy működő konfigon, mivel így egyszerűbb volt, mert volt 5 db... Nem itt lehet a gubanc? (bár nem tudom miért)
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
törölt tag
válasz Sickboy25 #16546 üzenetére
Hát...mot nem értem...mit próbáltál másik konfigon? Tápot? Vagy a procit (el kéne olvasnom egy 5% alkohol tartalmú könyvet, mert kezdek belassulni az agyam )
Legyen rendszer hangszóró az alaplapon, csak CPU, tápegység és a venti, hallgasd meg miért könyörög . Ha nincs hangjelzés, mehet másik tápegység. Ha azzal sincs semmi, és tutijók a tápegységek, akkor cpu és/vagy alaplap hiba van. -
kutga
nagyúr
Sziasztok!
Ma Skype és böngészés közben volt két kék képernyős újraindulásom, a Bluescreenview szerint az alábbi fájlok okozták:
==================================================
Filename : ataport.SYS
Address In Stack : ataport.SYS+189cc
From Address : 0x873bd000
To Address : 0x873e0000
Size : 0x00023000
Time Stamp : 0x4ce788e8
Time String : 2010.11.20. 9:38:00
Product Name : Microsoft® Windows® Operating System
File Description : ATAPI Driver Extension
File Version : 6.1.7600.16385 (win7_rtm.090713-1255)
Company : Microsoft Corporation
Full Path : C:\Windows\system32\drivers\ataport.SYS
====================================================================================================
Filename : ntkrnlpa.exe
Address In Stack : ntkrnlpa.exe+a3442
From Address : 0x82e43000
To Address : 0x83256000
Size : 0x00413000
Time Stamp : 0x503f7f43
Time String : 2012.08.30. 15:57:07
Product Name : Microsoft® Windows® Operating System
File Description : NT Kernel & System
File Version : 6.1.7601.17944 (win7sp1_gdr.120830-0333)
Company : Microsoft Corporation
Full Path : C:\Windows\system32\ntkrnlpa.exe
==================================================Mi lehet az oka, és mit tegyek hogy a jövőben ne jöjjön elő megint?
-
krups8
tag
válasz #10726912 #16549 üzenetére
Sziasztok guruk! Dumping for physical memory to disk kék ablakkal újraindul boot előtt a gép, végszámolja rövid idő alatt 100%-ig és restart. Aztán vagy a windows töltődik résznél indul újra, vagy felajánlja a csökkentett módos ablakot és 5ből 1szer betölt. Azt hittem vinyó gond, de most a ramra gyanakszok. Vagy alaplap hiba is lehet? Most egy kicsit ment a prime 95 és nem indult újra, meg játék közben sem szokott, ha betölt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- minigép/ i5 7500T (35W TDP)/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ wifi/ garancia/ ingyen foxpost
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest