- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovi831
aktív tag
Sziasztok.
Van egy kis problémám, remélem tudtok segíteni.
Az a gondom, hogy mikor youtubon zenét játszok le néha belassul a zene mint egy szalagos magnó(kb 0.5secre), meg néha mikor valamilyen programnál(utorrent,asztal, bármilyen más program játékon kívül) jobb egérgomb nyomására elsőre nem csinál semmit, második nyomásra már igen.
Figyeltem a procit meg a ramokat de az erőforrás figyelőben nehéz észrevenni valami hardverhibát.
A Win 7 rajta 1-2 hónapos, csak vírus ölő nincs rajta, de spy igen.Esetleg tudnátok mondani olyan programot ami figyeli, teszteli és jelzi a cpu-t,ram hibáit ?stb.
[ Szerkesztve ]
-
ebegab92
senior tag
válasz kovi831 #16801 üzenetére
Nézd meg a merevlemez(eke)t Hard Disk Sentinel Pro-val,hogy voltak e mostanság adatátviteli problémák.Mert nekem is mostanság volt hasonló bajom,hogy YouTube vagy film hangja ilyen kb. 1 secre beakadt.Tegnapelőtt odáig fajult,hogy Win 7 is csak bootanimációig jutott.Megakasztotta a problémás kábel
ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
kovi831
aktív tag
válasz ebegab92 #16802 üzenetére
Valamikor már néztem sentinellel és akkor az ssd-men talált egy pár hibás szektor.Lehet az baja.
De azóta újra lett telepive win. (40GB kinston)Szerk.
Régebben nem ilyen tünetet okozott/okozhatott mint most, hanem olyan lassúnak túnt mintha hdd-n lenne a rendszer.[ Szerkesztve ]
-
matolcsida
csendes tag
Hali a következő lenne a problémám:
pár napja az a jelenség lépett fel hogy ha játszottam valami komolyabb játékkal ahol a vga több áramot vesz fel pl.: Battlefield 3 multiban akk egy óra multán túl melegedett a táp és lekapcsolt
de ha egy kisebb gyengébb játékkal játszottam pl League of Legends akkor meg simán fut és nem áll le.
Úgy döntöttem végűl hogy akkor ez táp hiba lesz (táp túlmelegedett,leállt hirtelen) ezért vettem egy Chieftec GPS-550A8 550W PFC 12 cm ventillátorral tápegységet miután beszereltem mindent a helyére kötöttem bekapcsolom a gépet vga elindul winyő is proci hűtő is megy de a képernyő nem csak egy no signal-t ír ki és ennyi azóta próbálkoztam másik 16x-os slotba tenni a vga-mat de azzal nem lett jobb sőt ramokat si cserélgettem azzal se winyő lehúztam hogy hátha nem kap elég feszültséget valami de semmi és a legkiakasztóbb hogy már a régi táppal sem megy pedig még aznap délelőtt ment vele hibátlanul!
Egyébként ha segít akkor itt a teljes konfigom:
Alaplap:Asrock 970 extreme 3
Processor:AMD Athlon(tm) II X4 630 Processor (4 CPUs), ~2.8GHz
Memory:8192MB RAM kingston
Hard Drive:
1 TB Total
Video Card:
ATI Radeon HD 5750
Monitor:
22 colos Benq full HD led monitor
Sound Card:
op rendszerem:
Windows 7 Ultimate 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1
kérlek benneteket ha tudtok akkor segítsetek nekem minél előbb válaszaitokat előre is köszi! -
ebegab92
senior tag
válasz matolcsida #16806 üzenetére
A tápot újan vetted vagy használtan?Ki kellene próbálni másik gépben,hogy kizárjuk az újonnan vásárolt tápot.Gépben mást nem piszkáltál?Kondenzátorok épek a lapon és a VGA-n?Vagy valahol égésnyom a cuccokon?BIOS resetet is próbáltál?
-
ebegab92
senior tag
válasz matolcsida #16808 üzenetére
Akkor másik gépben kell kipróbálni a tápot.Bugyuta kérdésnek hangzik,de a VGA 6 pines tápcsatiját is rádugtad?Ha igen,és így nem megy,akkor próbáld meg egy Y-alakú 2 molex-->6 pin PCIe átalakítóval a VGA-t.
Alaplap csipog egyáltalán?Vagy korábban csipogott,és most már egyáltalán nem?[ Szerkesztve ]
-
Sickboy25
addikt
ramokat vedd ki és indíts... Majd egyesével pakold vissza...
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
CoolMan
MODERÁTOR
Másik VGA-val próbáld ki, vagy ezt a VGA-t másik gépben nézzed meg, lehet, hogy ez a gond.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz matolcsida #16812 üzenetére
-
daylightka
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném!
ShellKretor segítségével, összeállítottam ezt a gépet.
LAP: ASRock A55M-HVS (mATX) (AMD-FM1) ~ 11k
CPU: AMD Athlon II X4 641 FM1 2,8GHz BOX ~ 16k
RAM: Kingmax DDR3 1600MHz / 8GB KIT (2x4GB) ~ 9k
HDD: Western Digital Caviar Blue 500GB (WD5000AAKX) ~ 14k
VGA: GIGABYTE GeForce GTX650 Ti OC 1024MB D5 GV-N65TOC-1GI ~ 39k
ODD: SAMSUNG 22x SH-S222*(SATA,fekete) ~ 4k
TÁP: FSP 400W 12cm FSP400 APN ~ 9k
HÁZ: Sharkoon Vaya ~ 8k
Megjött, összeraktam, nem vagyok profi, de utánanéuzem, és nem megy!
A VGA ra tudom csatlakoztatni a monitort csak, mert a DVI_VGA átalakítot nem kaptam hozzá. Ami a másik gépemben van, az nem jó rá ( azon a széli részen a viszintes lemez alatt felett van 2-2 pin) Ezen a kártyán ott nincs "lyuk".
Bekapcsolom, venti forog, nem sipol, de kép nem jön be.
Ja és ugye a lapon a CPU, hoz tartozó, táp bekötés, 8 pines aljzat, a tápomon, ilyen kábelt nem találok! -
RVR400
veterán
válasz daylightka #16814 üzenetére
Ha a 8pin-es nincs is rajta, de egy 4-esnek legalább kell lennie, és az be kell dugni oda, ahová beillik, mert anélkül nem fog menni.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz daylightka #16816 üzenetére
Csinálj egy BIOS resetet. Valamint, csak egy ram modullal is próbáld ki, felváltva minden slotot.
-
törölt tag
válasz daylightka #16816 üzenetére
Írd le pontosan, milyen hangot ad ki indításkor. De ez alapján te is meg tudod nézni, miért "kiabál" a gép.
CoolMan81: Jól áll ez a piros sityakKöszi!
[ Módosította: CoolMan ]
-
matolcsida
csendes tag
meglett a probléma forrása hiányzott a gépházból egy távtartó és így megsérűlt az alaplap aminek így kampec lett(most vettem 20 ért 4 hónapja :S) így most vehetek egy újat :S
köszi mindenkinek a tippeket -
krups8
tag
Sziasztok! Egy barátomtók kérdeztem ezt egy levélben, de ide is bemásolom, hátha tudtok segíteni.
Szia! Az a táp biztos jó ugye? Mert olyan hülyeségeket csinál a gép, hogy még... Pl. Amit beugjuk neki hátul a kábelt elindul a gép. Gombal sem lehet lekapcsolni, csak ha kihúzzuk. Meg olyan, hogy nem pörög fel a proci venti, de bootol stb. a gép, csak egyedül a resetre reagál. De van úgy, hogy pörög a proc venti, viszont se kép, se hang olyankor. Ha 1000-re jó a táp, akkor lap lesz igazam van? Kösz, ám!
-
törölt tag
válasz krups8 #16820 üzenetére
Hát...milyen tápegység, ki lett mérve, hogy "ezerre" jó? Ha Codegen, vagy egyéb Noname, még akkor is lehet hibás, ha másik alaplap normálisan működött vele (a mostani kevésbé tolerálja a kisebb-vagy nagyobb feszültség értékeket, ingadozásokat, mert többet fogyasztó konfig, vagy már "szárazabbak" a kondenzátorai) Inkább tegyél rá egy másik tápegységet, amivel működik egy gép normálisan, ha azzal is ugyan ezek a jelenségek, akkor már lehet alaplap gyanús (a jelenségek alapján inkább a tápegység a bibis).
-
barkas
csendes tag
Hali nagyban játszok wot-tal amikor egyszercsak beakad és magátol kikapcsol a gép amikor újra beakarom kapcsolni nincs kép és 1-2 perc járás után kikapcsol ( a monitor és a kábel jók kiprobáltam) vajon mi lehet a baj ?
-
Matej
tag
Sziasztok!
Lehet, rossz helyre írom, ebben az esetben elnézést kérek.
Van a gépemben egy OCZ-AGILITY3 (SSD SATA-III)64Gb.
Az a problémám, hogy nagyjából 1 óra működés után lefagy a gép, restart után pedig nem látja az SSD-t.Amennyiben bekapcsolom a hot plugin-t 3-4 restart után megjelenik, de később 15-20 percenként megismétlődik.
A másik probléma, hogy néha csinál olyat,. hogy lefagy a gép, 10-15 másodpercig nem reagál semmire (pirosan világít a hdd led), majd visszaáll rendes működésre (játék alatt végrehajtja a fagyás alatti parancsokat).
Lenne esetleg valami ötletetek?
Előre is köszi
Matej
MaTeJ
-
ebegab92
senior tag
Üdv!
Az SSD kb. mennyit ment?Hard Disk Sentinel szerint voltak-e adatátviteli hibák?Bad sectorok vannak?
Én SSD-re gyanakszom,hogy az kezdi megadni magát,mivel az Agility 3-as széria nem pont a tartósságról és megbízhatóságáról híresABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
Repsol600
addikt
Üdv!
Lenne egy gondom a pc-vel!
A gép maga indul csak képet nem ad.
Ha újraindítom a gépet nem akar képet adni, pedig betölt minden a hang is hallatszik. Feltöltöttem egy videót is igaz nem valami jó minőség de legalább látható: [link]
A monitor kikapcsol újraindításnál de vissza már nem, kiírja hogy no signal delected.
Vga hiba kilőve mert 2 hibátlan kártyával is teszteltem és ugyan ez a hiba. -
Sickboy25
addikt
válasz Repsol600 #16831 üzenetére
Szia
Tápcsere volt? (milyen táp van benne?) Monitor áramtalanít visszadug... Memtestet futtattál már? Nincs lesötétítve a képernyő?
[ Szerkesztve ]
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
Viktor89
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy nagyon egyedi problémám amivel a hozzáértő ismerősöm sem tud mit kezdeni.
Elég hosszú a történet.Megpróbálok érthetően és jól leírni. Az egész ott kezdődött,hogy múlt héten félmet néztem a számítógépen és lett egy áramszünet ami kb 1 mp-ig tartott,azonnal vissza is jött az áram. A számítógép értelemszerűen kikapcsolt,viszont egyből utána hiába próbáltam bekapcsolni semmit nem reagált. Hiába húztam ki a kábelt,kapcsolgattam a tápot,kábelt is cseréltem,sehogy nem lehetett bekapcsolni. Kaptam kölcsönbe egy tápot és láss csodát azzal ment. A meglepő viszont az,hogy az én régi tápom amire azt hittem,hogy tönkrement az beindította azt a gépet amiből a jó tápot vettem ki. Megörültem és egyből visszacseréltem őket,de az én gépemet megint nem indította el. Az én régi tápom egy 450-es chieftec volt a másik amivel teszteltem az pedig egy noname 420-as. Rendeltem egy új 450-es chieftec tápot és azzal sem indult el a gép.Leteszteltük a vadiúj chieftec táp jó volt,másik gépekkel müködött. Visszavittem a boltba mondván nincs rá szükségem,szerencsére visszakaptam a pénzt. Elkezdtem használni a 420-as noname táppal a gépet,míg másnap egy olyan jelenség történt,hogy el akartam indítani egy játékot és már az intrónál amikor töltődött be a játék,már akkor kikapcsolt a gép és nem kapcsolt be újra,most viszont ha kihúztam a kábelt a tápból és vártam pár másodpercet akkor ha visszadugtam akkor bekapcsolt megint,addig nem. Kipróbáltam újra egy másik játékkal ott sikerült kb 1 percet játszanom és megint kikapcsolt a gép,a proci és a videókártya hőfokok teljesen normálisak voltak,pörgött minden venti a tápé is.h.Ezután hoztam másik alaplapot,ramot,procit,vinyót meg a régi tápomat és mindent körbeteszteltünk kb fél napon keresztül és minden működött és az lett a vége,hogy összeraktuk megint a régi chieftec táppal amivel nem indult el az elején és most láss csodát működött. Minden működött,de miközben szereltük a gépet éreztünk elég durva égett szagot a videókártya/alaplap környékéről pedig nem is volt bekapcsolva a táp,szóval elméletileg áramot sem kaphatott,bár a 220-as kábel be votl dugva a gépbe meg a konnektorba is. Előtte fújtam ki a port a videókártya hűőjéből így arra fogtuk,hogy a por égett le róla,mert minden működött tovább és a szag is elmúlt. Összeraktuk a gépet pont olyanra mint az áramszünet előtt és minden működötta játékok is mentek,egészen mostanáig. Először sleepből való felébresztés után produkált egy kék halált,automatikusan újraindult. Kicsit később olyat csinált,hogy egyszer csak nem működött a billentyűzet,kihúztam visszadugtam,másik usb-be is és nem lett jó,csak miután újraindítottam a gépet.Nemsokkal rá megint fel akartam ébreszteni sleepből és fekete képernyő fogadott,egyszer csak megjelent az egérmutató és körülötte becsíkozódott a kép,fehér csíkokkal. Megint magától újraindult a gép. És a legvégső ami most történt,hogy megint sleepből akartam felébreszteni és megint fekete képernyő és egyszercsak elkezdtek az egész képernyők fehér csíkok villódzni és kb 20mp után megint újraindult,de nem adott többet képet és nem is csippan. Azóta kikapcsoltam,tápot is többször,kábelt is kihúztam,mindig bekapcsol,felpörög,de nem csippan és nem ad képet.
Na szerintetek mi lehet a baj? Ismerősöm szerint az alaplapnak az energiagazdálkodásért felelős része halt meg.Szerintetek? Állítólag amikor így visszajön az áram akk 1 pillanatra túláram keletkezhet,akár 400volt is. Ez ölhette meg?
-
Sickboy25
addikt
válasz Viktor89 #16838 üzenetére
szia
gyanús, hogy alaplap...
Viszont, ha ilyen kék halál van, akkor azt érdemes lefényképezni, mert abból fontos infókat lehet kiolvasni... Vinyót is leteszteltétek HD sentinellel? Ramokat memtesttel?
-
Trebron09
őstag
válasz Repsol600 #16831 üzenetére
(Lehet hülye kérdés, de a másik monitorral próbáltad esetleg?)
Még azt javaslom, hogy a vga érintkezőit egy picit alkohollal (vagy radír) törölgesd meg és a pci-e foglaltból is a port takarítsd ki, lehet csak kontakthiba.
Driver hiba is lehet, ha mellette betölt minden csak kép nincs...(Ezek a fránya X-akták, remélem megoldódik! )
- Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót! -
-
Repsol600
addikt
válasz CoolMan #16839 üzenetére
Most új fejlemény, hogy ha rádugom a dsub kábelt az IGP-re a DVI-t meg hagyom a vga-n akkor elindul újraindítás után is viszont csak az IGP-t jelzi ki.
Ha lekapcsolom az egész gépet akkor már indúl a vga-val is mivel ez van beállítva elsődlegesnek.Trebron09: Másikkal nem próbáltam, tuti nem a monitor a rossz. Majd kipróbálom amit írtál mást nem tudok már tenni.
[ Szerkesztve ]
-
Trebron09
őstag
válasz Viktor89 #16838 üzenetére
Már bocs, de nagy hülyeség volt egy noname 420-ast rákötni a gépre.. lehet az okozta a halálát a cuccnak.
Így első hallásra alaplap szállt el. (milyen gép ez?)
Meg azt se értem, ha tudtad, hogy a sleep-ből visszajövetelkor meghal a gép, akkor minek tetted mindig alvóba utána (vagy csak félreértelmezem..)?
Nem kötekedni akarok, csak kicsit fura így. Chieftec 450-est szétszedted (már ha nem volt garis), hogy lett-e valami baja utána?"Állítólag amikor így visszajön az áram akk 1 pillanatra túláram keletkezhet,akár 400volt is."
Persze vannak kisebb tüskék, de nem ekkorák szerintem...habár attól is függ, hogy hol laksz.(Nekem már "ment" úgy egyszerre 2 gép, hogy a konnektorból 65V-ot kaptak csak és nem haltak meg, viszont csak a hdd-k és a ventik mentek meg a ledek, kép már nem volt, monitor is kikapcsolt, amikor visszajött a 230V utána simán működött, azóta is megy. Mindkettőbe egy 350-es fsp pnf volt.)
-
Viktor89
aktív tag
válasz Sickboy25 #16840 üzenetére
Nem tudtam lefényképezni mert kb 5 másodpercig volt a képernyőn és automatikusan újraindult a gép.
(#16841) ebegab92: a vga is meg igazából minden le lett tesztelve másik gépen.a bios-t hogy kell újrahúzni?gondolom ahoz be kéne,h jöjjön a windows.
(#16844) Trebron09: Teljesen jó volt az a 420-as táp,másik gépben ment rendesen és az én gépemben is ment több napot minden gond nélkül,csak a játék alatt kapcsolt ki a gép.
Azért tettem alvó módba,mert kb 10 éve mindig így használom és többször felébredt minden gond nélkül,midig azt hittem,h nem lesz többször baj. Mindkét táp szét lett szedve és nem látszik semmi bajuk.
Olvastam amúgy vmi olyat,h aktív meg passzív pfc. Annak nem lehet köze hozzá?
-
Trebron09
őstag
válasz Viktor89 #16845 üzenetére
"Teljesen jó volt az a 420-as táp,másik gépben ment rendesen és az én gépemben is ment több napot minden gond nélkül,csak a játék alatt kapcsolt ki a gép."
Ez tipikus noname táp "betegség".. mivel terhelés alatt nem tudja a kellő áramot leadni, azárt állt le a gép játék közben.
Az hogy a táp aktív vagy passzív pfc-vel rendelkezik akkor számít, ha szünetmentest akarsz a géphez kötni, mivel ott nem mindegy, magára a működésre nincs hatással.
-
törölt tag
válasz Repsol600 #16837 üzenetére
Mássz bele a BIOS-ba és azon belül a következőket tiltsd le:
Intel Turbo Boost Technology, Additional Turbo Voltage, Internal PLL Overvoltage, ha van, akkor tiltsd le a Advanced Turbo 30 funkcióit, ezen felül tiltsd le a Spread Spectrum funkciót, ha alap értelmezésben be van kapcsolva. Ezek a funkciók egyfajta automata tuning gyanánt szolgálnak, reméljük, csak ennyi a baj. (Az alá írásodban szereplő alaplap BIOS beállításaiban böngésztem, remélem, még az-az alap lapod van).
Új hozzászólás Aktív témák
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- minigép/ i5 7500T (35W TDP)/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ wifi/ garancia/ ingyen foxpost
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs