Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • akiaki

    újonc

    Sziasztok!

    Nagyon szépen köszönöm az eddigi információkat, rengeteget segítettek már most is, csak olvasva a fórumot!

    Azt szeretném kérdezni, hogy jelenleg melyek az alsó-, közép- és felső kategóriás napelemgyártók és technológiák? Miről lehet őket megismerni? Ez azért lenne fontos, hogy el lehessen dönteni, hogy egy árajánlatban az ajánlott napelem mennyire minőségi a többihez képest.

    Például egy ma beérkezett árajánlatban nekem egy Jinko Solar 340W-os napelemet javasoltak (a pontos típusszámot visszakövetkezettem az árajánlatban elszórt információkból), darabonként br. 153 000 Ft-ért. Egy német oldalon ugyanezt a típust 112 €-ért (40 000 Ft-ért) árulják. Emiatt pedig a 15 darab napelem (5,1 kWp) telepítésére bruttó 2,7 millió Ft-os árajánlatot tettek (egy Huawei 5 KTL inverterrel), így a fenti vélemények alapján érdemes másik helyről is árajánlatot kérnem.

    Azért, hogy elkerüljem a későbbi „olcsóbb napelemből nagyobb haszon” ügyeskedéseket, szeretném megkérdezni, hogy melyik napelemeket javasoljátok? Illetve milyen technológiákat (pl. PERC, half-cell, black stb.)? Mennyit számítanak ezek mondjuk egy nem árnyékban lévő déli vagy délkeleti tetőn?

    Illetve mivel ezek a tények (melyik gyártó hol helyezkedik el, illetve mik a különféle technológiák előnyei a mono/polikristályos változaton túl) valószínűleg nem változnak túl gyakran, arra gondoltam, hogy érdemes lehet velük kibővíteni a téma összefoglalót is, hogy mások ne tegyék fel ugyanezt a kérdést később :).

    Köszönöm szépen előre is!

Új hozzászólás Aktív témák