Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Geresics

    Topikgazda

    válasz Zizi123 #5516 üzenetére

    Nah, hát ez egy tipikus probléma: nincs DC feszültség. Sajnos pontosat úgy tudnék mondani, ha ott állnék mellette, és a sztringeket egyesével méregetném (multiméterrel pl)...
    Innentől fotelfizika, de ami gyanús, hogy mindkét munkaponton van áramerősség. Márpedig egy 1000V-os inverternél 20db 285Wp napelemet én tuti egy sztringbe kötnék! Tudsz fotót küldeni a bekötésről? Vagy legalább elmondani, hogy hány szolár kábel megy be az inverterbe? Még jobb volna, ha bele lehetne nézni a DC dobozba az inverter mellett - már ha van! DC túlfesz.védő van? Ha igen, akkor hány darab? Mert az is gyanús, hogy mindkét munkapont feszültsége azonos.
    Ebből - hangsúlyozom: látatlanul! - úgy tűnik, hogy van legalább 2 bemenő sztringed az inverterbe, amik 2 munkapontra vannak kötve, de a sztringek párhuzamosítva vannak. Ennek eredménye, hogy a sztringfeszültség azonos, de az áramerősség (ugyan csak kicsit, de) eltér.

    Tisztán látszik az is, hogy amíg nincs rendes napsütés, addig az üresjárati feszültség megvan, és amint az inverter elkezdene munkapontot állítani, a munkaponti feszültség beesik az inverter képességeinek alsó határára (80V). Normál, 2 sztring esetén ennek kb. 280V-nak kellene lennie, de itt leesik 80-ra, ami felvet több lehetőséget is. Egyik pl. a nem meghúzott csavarok, rosszul összedugott csatlakozók esete is, de ez megint csak 1 tipp a sok lehetőség közül...

    Vigyázzat! Az áram nem játék! Ha nem értesz hozzá, Te ne állj neki javtani, csavarokat, csatlakozókat birizgálni! Nem megfelelő mozdulatokkal, és/vagy eszközökkel áramütést szenvedhetsz, aminek súlyos következményei lehetnek!

    Küldj képeket (akár ide a fórumra is), azokkal előrébb juthatunk!

    *MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor

Új hozzászólás Aktív témák