Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Geresics

    Topikgazda

    Pár világpiaci/európai történés:

    Zeversolar
    Az SMA, a Zeversolar korábbi tulajdonosa eladta Zeversolar kínai gyártását, és a Zeversolar márkanév európai használatát nem engedélyezte az új kínai tulajdonosoknak. Ezzel gyakorlatilag a Zeversolar márka megszűnik Európában (Kínában megmarad). A Zeversolar utód új vezetése, új néven pedig nem állított fel európai elérhetőséget, szervízt, logisztikát, így sajnos nem tudjuk folytatni mi sem a termékek hazai forgalmazását. Garancia és szervíz viszont biztosított marad: az SMA vállalta, hogy német központjával a futó garanciális idő alatt ellátja a termékek szervizelését.

    Huawei
    A Huawei váratlanul leállította a 8KTL, 12KTL, 17KTL és 20KTL típusok beszállítását Európába. Ezek gyártása is leáll. A Huawei új 3 fázisú invertereket mutatott be múlt héten az Intersolar-on, ugyanebben a méretekben. Azonban az új inverterek gyártása most indul, első szállítmányok augusztusban vagy később várhatók csak Európába. Hazai hálózati rendszerengedélyükről még nincs információ (az említett típusok engedélyét anno én intéztem, de mivel felrúgták a megegyezésünk, én biztos nem fogom az újakat elintézni - Geresics). A többi Huawei termék (1 fázisú inverterek és a 33kW és feletti inverterek) továbbra is elérhetőek.

    Canadian Solar
    Nem várható már több 275W-os szállítmány. A gyártó a teli-cellás gyártást teljesen leállította, már csak félcellás poly modulok érkeznek.

    JA Solar
    mono Watt előrejelzés: a JA Solar mono gyártása nagyobb cellákra állt át. Emiatt ugrás várható a a mono panel Wattokban. Júliusban és augusztusban már a következő modulok érkeznek: 320W teli cellás mono 330W fél cellás mono. Az árak (eur/W) a mostanihoz hasonlók lesznek, tehát nem várható egyelőre drágulás. Szeptembertől várható áremelkedés az előrejelzések alapján, a világpiaci kereslet várható megugrása miatt!

    *MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor

Új hozzászólás Aktív témák