Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• niof

addikt

Sziasztok!

Felmerült bennem ötletként, hogy a gépemben a jelenleg lévő 4db 2400-as Corsair-t lecserélném 2db 16GB-os RAM modulra. Mivel eddig tuninggal nem igazán foglalkoztam, lenne pár kérdésem.
    Egy ASUS Prime Z490M-PLUS deszkám van, benne egy 10600K-val. Mostanában inkább olyan dolgokra használom többet a gépet, ami több számítást igényel (3d render, audio projektfájlok renderelése), és szerintem nem használom ki eléggé a gép képességeit. A deszkáról a linkelt oldalon látható, hogy támogat nagyobb sebességű RAM-okat is (OC - elvileg). Viszont szeretném az itteni szakik véleményét kikérni, mielőtt butaságot csinálnék. (A későbbi tervek közt szerepel még a proci upgrade is, valószínűleg i9-re.)
    - Mennyi előnye lenne, ha 4 helyett 2 modult használnék?
    - A jelenlegi hw mellett mekkora előnyt jelentene, ha 3600-as, 4400-as modulokat tennék a deszkába?
    Plusz, mint írtam, nem foglalkoztam még tuninggal, de gondolom, ha ezek a sebességek szerepelnek az alaplap támogatott sebességeinek felsorolásában (és a Support oldalon is vannak ilyen sebességű, kompatibilis modulok), akkor valami minimális BIOS állítgatással ezek érdemben használhatók lennének, mint az XMP profil?
    Előre is köszönöm a válaszokat.

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

Új hozzászólás Aktív témák