- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Qi2 powerbank a OnePlustól
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Itt a szentjánosbogaras Nothing Phone
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
niof
addikt
Sziasztok!
Felmerült bennem ötletként, hogy a gépemben a jelenleg lévő 4db 2400-as Corsair-t lecserélném 2db 16GB-os RAM modulra. Mivel eddig tuninggal nem igazán foglalkoztam, lenne pár kérdésem.
Egy ASUS Prime Z490M-PLUS deszkám van, benne egy 10600K-val. Mostanában inkább olyan dolgokra használom többet a gépet, ami több számítást igényel (3d render, audio projektfájlok renderelése), és szerintem nem használom ki eléggé a gép képességeit. A deszkáról a linkelt oldalon látható, hogy támogat nagyobb sebességű RAM-okat is (OC - elvileg). Viszont szeretném az itteni szakik véleményét kikérni, mielőtt butaságot csinálnék. (A későbbi tervek közt szerepel még a proci upgrade is, valószínűleg i9-re.)
- Mennyi előnye lenne, ha 4 helyett 2 modult használnék?
- A jelenlegi hw mellett mekkora előnyt jelentene, ha 3600-as, 4400-as modulokat tennék a deszkába?
Plusz, mint írtam, nem foglalkoztam még tuninggal, de gondolom, ha ezek a sebességek szerepelnek az alaplap támogatott sebességeinek felsorolásában (és a Support oldalon is vannak ilyen sebességű, kompatibilis modulok), akkor valami minimális BIOS állítgatással ezek érdemben használhatók lennének, mint az XMP profil?
Előre is köszönöm a válaszokat.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Patriot Viper Steel 2x8GB DDR4 3600MHz PVS416G360C4K (CL14-es időzítésű memória Ryzen-hez!!!)
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Trident Z5 Neo DDR5-6000 CL32 2x32GB EXPO memória eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest