Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• d34f

csendes tag

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni RAM bővítéssel kapcsolatban, elolvastam az összefoglalót és a “Milyen RAM-ot vegyek?” topic összefoglalóját is, részben kaptam is választ a kérdésemre, de laptopban szeretnék memóriát bővíteni, így speciális a helyzet.

Adott egy Asus G752VM laptop 8GB single channel Micron 8ATF1G64HZ-2G3B1 2400MHz 17-17-17 memóriával, ezt szeretném bővíteni 2x8GB vagy 2x16GB 2400MHz memóriával. Az alaplapon 4 RAM foglalat van, 2 slot (#3-4) a laptop alja felől könnyen hozzáférhető egy szerelőablakon keresztül, a másik 2 slot (#1-2) viszont az alaplap klaviatúra felőli oldalán van, itt helyezkedik el az eredeti RAM modul is a #1 foglalatban, ennek kiszereléséhez az egész gépet szét kellene borítani.

Amennyiben bővítem a memóriát a #3-4 foglalatokba szerelt 2400MHz 15-15-15 RAM modulokkal, akkor vajon tudom használni azokat tényleges dual channelben módban és a kedvezőbb időzítéssel?
    Nyilván a biztos az lenne, ha az eredeti RAM-ot kicserélném, és csak azonos típusú modulok kerülnének beszerelésre, de nem szívesen állnék neki magam a laptop szétszerelésének és szervizbe sem szívesen vinném (korábbi negatív tapasztalatok miatt).

Új hozzászólás Aktív témák