- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Mobil flották
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Yettel topik
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wucky
senior tag
válasz 30z.Samu #44300 üzenetére
Kingstonok általában 1.65-ön mennek 1600-at. Legalábbis 1 hónapja nézem a ramokat,zaklatom a topic lakókat,de kevés 1.5V-os láttam.
Mondjuk Qru hívta fel a figyelmem arra,hogy az 1-es Hsz-be szépen le van írva minden. Gondolok itt erre a részre hogy az intel 1155-ös vagy újabb foglalatoknák a max 1.5 voltot ki lehet tolni 1.7-ig. Csak a memvezérlő és a mem között max 0.5 V különbség legyen. Próbáld meg hogy 1.65-re belövöd a feszt.~LG G5~Best LG G2~Samsug Galaxy J3 2016~Lenovo A3500~Iphone 7 Plus 32 GBP~ Huawei P Smart~ Huawei Mate20 Pro~[url=http://wotbstars.com/?usr=eressyr&geo=EU&lng=eng][img]http://wotbstars.com/usr/eu/sig/eressyr_is3d_eng.jpeg[/img][/url]
-
Rony949
őstag
Sziasztok!
1 hét múlva gépet vásárolnék, már minden megvan, egyedül a memóriát nem tudom eldönteni hogy most mi legyen. Kinéztem kettőt, de nem tudom melyik érné meg jobban.Ezekről lenne szó:
CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 KITvagy
-
törölt tag
válasz colossal89 #44309 üzenetére
2400MHz-s G.Skill TridentX 1.64v
-
pappesz
tag
SEGÍTSÉG SEGÍTSÉG!!! HELP ME!!!
Alaplapom: Asus P8B75-V, Procim: i5 3470, RAMOK: Corsair Vengeance 2X4 1866 MHz
Több gondom is lenne.
Az egyik, hogy nem hajlandó 1600 MHz-nál többel menni. Megmozdulni sem. Csak 1333 és 1600 Mhz-n üzemel.
Továbbá ezekkel a ramokkal, a böngésző gyakran összeomlik, számítógép magától újraindul, hibátlanul betömörített fájlokat nem hajlandó hiba nélkül kicsomagolni, illetve, ha windowst telepítek újra, fájlok másolása közben kiír mindig egy hibaüzit, hogy valami sérült és ez a hibakód: 0x80070570! Több telepítőlemezt is próbáltam, mindnél ez a hibakód, pedig korábban gond nélkül települt a W8.1, 8, 7 is mind 32/64bit-s változata is.
Sajnos nincs pendrájvom (ellopták) így memtest86-t nem tudok futtatni... a windows memóriatesztelője teszt után kiírja, a ramok hibásan működnek.
Mit tegyek? Tuti a ramokkal van a gond, zsír újak. Próbáltam betölteni az XMP profilt de úgy nem jött be kép.
Segítséget kérnék, hogy aki hozzáértő ehhez a dologhoz, mit tenne...
Üdv
PappeszA sakk szabályok nélkül játszhatatlan, azonban a néhány szabály a játék szabadságának szinte végtelen lehetőségét nyitja meg.
-
Wucky
senior tag
válasz #35434496 #44311 üzenetére
És a hardverkerbe rendelve 22800 Huf. Azt rendelek én is :-)
cl10-es~LG G5~Best LG G2~Samsug Galaxy J3 2016~Lenovo A3500~Iphone 7 Plus 32 GBP~ Huawei P Smart~ Huawei Mate20 Pro~[url=http://wotbstars.com/?usr=eressyr&geo=EU&lng=eng][img]http://wotbstars.com/usr/eu/sig/eressyr_is3d_eng.jpeg[/img][/url]
-
Rony949
őstag
válasz colossal89 #44313 üzenetére
Ja nem, nem csak ez a választék, csak én ezeket találtam így egymagam. Hallgatlak amúgy. Ha tudsz jobbat és gyorsabbat ezeknél, akkor ne habozz, írjál.
-
Wucky
senior tag
válasz #35434496 #44316 üzenetére
A tied cl9-es.
Amit én találtam az cl10-es,és 25k-ból meg van a 2*4Gb.Ennyiért nem találtam jobbat sajnos. :-(
De ha ennyiért tudsz Cl9-et az jobb :-)
Én is örülnék neki :-)[ Szerkesztve ]
~LG G5~Best LG G2~Samsug Galaxy J3 2016~Lenovo A3500~Iphone 7 Plus 32 GBP~ Huawei P Smart~ Huawei Mate20 Pro~[url=http://wotbstars.com/?usr=eressyr&geo=EU&lng=eng][img]http://wotbstars.com/usr/eu/sig/eressyr_is3d_eng.jpeg[/img][/url]
-
Wucky
senior tag
válasz #35434496 #44320 üzenetére
Ja hát igen. Akinek E-s procija van,annak kell a quad:-)
Rambazarba néztem 25-ért. Ugyan az,de csak rendelésre 22800 a hardverkerbe. Azthiszem az is cl10-es
~LG G5~Best LG G2~Samsug Galaxy J3 2016~Lenovo A3500~Iphone 7 Plus 32 GBP~ Huawei P Smart~ Huawei Mate20 Pro~[url=http://wotbstars.com/?usr=eressyr&geo=EU&lng=eng][img]http://wotbstars.com/usr/eu/sig/eressyr_is3d_eng.jpeg[/img][/url]
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok! Idő közben rákérdeztem az eladónál, hogy szerinte mi a helyzet a RAM-mal, hogy csak 1333MHz-n fut 1600 helyett és még a típusa sincs köszönő viszonyban azzal, ami a garancialevélen szerepel. Azt írta, hogy legkésőbb ma délután ír megnézi mi lehet a baj. Azóta nagyon
qssollapít, pedig írtam is rá, hogy na, vajon mire juthatott ezzel a témával kapcsolatban.[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
Wucky
senior tag
válasz 30z.Samu #44322 üzenetére
Hátha nem jelentkezik 1-2 napon belül. akkor tudod mi a helyzet. Az a baj, hogy én is most tanulok újra mindent az ilyen dolgokkal kapcsolatban, és mivel Csak is Intelben gondolkodom, az Amd-s részt el sem olvasom. Így még emlékem sincs róla hogy olvastam e :-(
-
30z.Samu
félisten
Persze, akkor tudom... Csak holnap venném meg a "párját" és ilyenkor nem tudom mi van. Mennyire fog ütközni a kettő, mondjuk elvileg Kingston ez is, csak 1333-as és le fogja kezelni a másikat is. Feszt nem tudok emelni, hogy fel tudjam tornászni 1600MHz-re, hacsak nem szoftveresen Windows-on belül. A BIOS-ban nem engedi.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
pappesz
tag
SEGÍTSÉG SEGÍTSÉG!!! HELP ME!!!
Alaplapom: Asus P8B75-V, Procim: i5 3470, RAMOK: Corsair Vengeance 2X4 1866 MHz
Több gondom is lenne.
Az egyik, hogy nem hajlandó 1600 MHz-nál többel menni. Megmozdulni sem. Csak 1333 és 1600 Mhz-n üzemel.
Továbbá ezekkel a ramokkal, a böngésző gyakran összeomlik, számítógép magától újraindul, hibátlanul betömörített fájlokat nem hajlandó hiba nélkül kicsomagolni, illetve, ha windowst telepítek újra, fájlok másolása közben kiír mindig egy hibaüzit, hogy valami sérült és ez a hibakód: 0x80070570! Több telepítőlemezt is próbáltam, mindnél ez a hibakód, pedig korábban gond nélkül települt a W8.1, 8, 7 is mind 32/64bit-s változata is.
Sajnos nincs pendrájvom (ellopták) így memtest86-t nem tudok futtatni... a windows memóriatesztelője teszt után kiírja, a ramok hibásan működnek.
Mit tegyek? Tuti a ramokkal van a gond, zsír újak. Próbáltam betölteni az XMP profilt de úgy nem jött be kép.
Segítséget kérnék, hogy aki hozzáértő ehhez a dologhoz, mit tenne...
Üdv
Pappesz
a tiéd csak az marad, amit másoknak adsz...A sakk szabályok nélkül játszhatatlan, azonban a néhány szabály a játék szabadságának szinte végtelen lehetőségét nyitja meg.
-
30z.Samu
félisten
-
nzozz
aktív tag
Sziasztok!
Mennyire problémás (főleg hűtés szempontjából) 4x2GB Kingston HyperX RAM használata? Ezeknek nincs plusz hűtőbordájuk és igen szorosan lennének egymás mellett. -
30z.Samu
félisten
Sziasztok! Vettem még egyet abból a RAM-ból, amit elvileg a srác is eladott nekem. És láss csodát, azt simán felismeri annak, aminek kell. Szóval most már tuti, hogy átvágott a srác...már írtam neki, hogy illene akkor kicserélni a ramot...
Sic Parvis Magna
-
kozicsd
tag
Sziasztok
Tegnap egészen véletlenül vettem észre azt, hogy a 8gb ram-ból a windows szerint csak 3,9gb használható
Cpu-Z programmal is megnéztem, ott pedig ez van:
Biosban (legfrissebb, azóta ezt is frissítettem) is csak 4gb-t látott, remapping enabledre állítva.
Ezután egyesével próbáltam ki a ramokat, mindkettővel működött a gép.
Utána mikor beraktam mindkét ramot, és beléptem a biosba, már 8gb-t látott, Cpu-Z szerint is, channel-nél is dual volt írva.
Azonban ma játék közben lefagyott, újraindítottam, kíváncsiságból megint ránéztem a memóriára, és ismét csak 4gb-t látValakinek lenne esetleg ötlete, hogy miért van ez? A ram egyébként Kingston HyperX
-
30z.Samu
félisten
-
Gainka
őstag
Hali
1.65-os ramokat (cvb) raknék b85os lapba es ugye ugy tudom 1.5-es kéne.
A kérdés az hogy be tudom e àllitani 1.5-re?
Mert megrendeltem megjott de meg a boltba van, es kicsereltetem ha nem jo az inteles configomba. -
Tails111
aktív tag
Asrock Z97 Etreme6
Corsair DDR3 1600MHZ feszkó 1.5V
Aida írja ram feszültség 1.5V ez rendben Memóriavezérlő 1.2V ezt is be kell állítani és melyik opció ez pontosan? -
Helmoras
őstag
Sziasztok, jelenleg 2 darab ilyen Corsair XMS3 CMX4GX3M1A1600C9 ram van a gépemben dual chanelben az alaplap egy asrock b85m a proci pedig egy i5 4690.
Azt szeretném kérdezni hogy az aida az alábbi adatokat írja ki nekem pedig az alaplap biosában 1600-ra vannak állitva a ramok, miért lehet ez? vagy csak az aida mutatja rosszul?
4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (9-9-9-24 @ 666 MHz) (8-8-8-22 @ 592 MHz) (7-7-7-19 @ 518 MHz) (6-6-6-16 @ 444 MHz)
[ Szerkesztve ]
-
pappesz
tag
válasz Helmoras #44345 üzenetére
Helló,
Corsair XMS3 CMX4GX3M1A1600C9 ebből az 1600 az jelenti, hogy garantálják neked, hogy 1600 MHz-n hibamantesen és tartósan fog működni a memóriád. De a ramok 1333MHz-esek eredetileg...
Ezért látja az aida, hogy 1333 MHz, DE futass egy memóra írás olvasás másolás stb teszt és ott lent ír egy pici összegzést, vagy a listában fent, ahol mutatja a sebességet. ha ott látod az 1600-at akkor annyin megy
A sakk szabályok nélkül játszhatatlan, azonban a néhány szabály a játék szabadságának szinte végtelen lehetőségét nyitja meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen notebookot vegyek?
- Windows 11
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- BMW topik
- Óra topik
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- További aktív témák...
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Corsair Vengeance LPX DDR4 2x8GB 3600MHz
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest