Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • v-man

    őstag

    válasz Kleroo #42476 üzenetére

    Ez egy fogós kérdés, amire nehezen tudok válaszolni :)
    Az az igazság, hogy amikor az obit lecseréltem, akkor kb. két héttel később a vázamat is lecseréltem, így viszonylag kevés a tapasztalatom a kettő reális különbségeiről. Előtte D90-nel dolgoztam, ami az elhasználódásnak (200ezer+ expo) köszönhetően a végére már teljességgel nem volt mérvadó, rendkívül sokszor félrefókuszált, pl Forceberg kolléga 18-50-jével, de más Nikon obikkal próbálva is. Lett helyette egy D7000, ezt néhány meccs után sikerült úgy belőnöm, hogy egészen elégedett vagyok az eredménnyel. Nagyon fontos lépcső volt a 3d matrix mellőzése, anélkül sokkal jobb képek születnek!
    Én nagyon szerettem az öreg Sigmát is, persze elég sokszor félrehord, de ezt én inkább 'user errornak' tulajdonítom, f4-től nagyon szépen rajzolt, viszont én csakazértis 2.8-on használtam, annyira nem vészes úgy sem.
    A HSMII-es is jól használható, nagyon gyors és halk optika, egészen furcsa volt mikor egy barátom Nikon 80-200-át próbáltam, ami tényleg jól hallhatóan rángatta a fókuszt a helyére. Amit még tapasztaltam és említésre méltónak érzek az a HSMII színvilága, nekem kicsit fakóbb mint ideális lenne, legalábbis JPG-ben használva.

    XO: aviktorke | Hifi: Primare I22, Topping D70s, Wiim Pro Plus, Yamaha CDX-396, Triangle Elara 07, Topping A30 Pro, Sennheiser HD 58X

Aktív témák