Új hozzászólás Aktív témák
-
ProdiG
tag
Üdv! Egy Lenovo Y520-as notebookot használok egy LG Flatron W2261VP típusú monitorral, egyik napról a másikra a monitor egyik fele világosabb lett, másik fele sötétebb. Mikor bekapcsolom a monitort, az LG logón nem látszik ez a hiba, sem akkor ha a monitor menüjében turkálok, csak a gépből jövő képen. A laptop saját képernyőjén nincs ilyen, és TV-n sem. Próbáltam kábelt cserélni, nem segített. [kép]
-
mezis
félisten
-
szkaroly
senior tag
Nem tudom monitor hiba-e, ha nem akkor előre is elnézést kérek.
Adott egy Compaq dc7800 gép egy ismerősnél. Win 7 van rajta. Monitor valamilyen régi 17-es TFT, 4:3-as. Néha 5 perc, néha 1 óra után a monitor fogja magát és kikapcsol. A led sötét lesz és be se lehet kapcsolni. A gép még megy 10 percig majd off. Utánna majd csak úgy lehet bekapcsolni hogy előtte kikapcsolom az elosztót majd vissza. Ezután kezdődik előröl. Tápra gondoltam, de akkor elvileg a gép kapcsol ki először. (Nekem anno ezt csinálta amikor kipurcant a táp). Mondtam a hölgynek szerezzen egy másik elosztót hátha abban a hiba. Végigtapogattam a gépet, nem melegedett túl a táp és hüvös levegőt fúj.
[ Szerkesztve ]
Poco F6
-
Atti_2018
újonc
Kérdezném, hogy a monitoron megjelenő kb. 1 cm hosszú vízszintes fekete vékony csík orvosolható valahogy? Vastagsága egy pixel, néhol kettő.
Pár napja jelent meg a képernyőn és már van egy újabb is kicsit arrébb, kicsit kisebb. Mi lehet ennek az oka? -
Pharaoh
aktív tag
Hi!
Mi történhetett a monitorommal? Egyik napról a másikra rengetek pixel hiba jelent meg rajta, fekete kis pixelek, de kikapcsolt állapotban meg ezek a pontok lilásak a fekete monitoron.(fényképen feketének hat a láppa fényében) Ezek a pixelek egy nagyjából szabályos körben helyezkednek el a monitoron.
[ Szerkesztve ]
-
t420s
aktív tag
A diagnostic programok (Aida HWINFO stb) nem látják az új monitoromat, de a régit „felismerik“ noha rég meg sincs? Ötlet?
vettem egy új monitort. Nem egy Nobel-díjat igénylő feladat a cseréje, hdmi kábel kihúz, új monitor bedug és csók. Driver ehhez nem kell tudtommal.
Az összes diagnost program + a Win device manager szerint is a régi moncsi van még a gépen ld a screenshotokat (régi Lenovo Thinkvision, az új egy Acer Predator). Ami azért vicces mert elvileg a diagnost programok valós időben a monitor DDC-n keresztül olvasnak adatokat, és nem egyéb helyről.
ld
https://imgur.com/a/Xjea1LWÖtletek erre?
-
TromF
tag
Sziasztok.
Van egy regebbi, de minosegi Dell monitorom (U2410), amin kontrasztos helyeken latszik hogy az RGB csatornak picit el vannak csuszva, piros arnyekot dob bal, keket a jobb oldalon.
Telefonnal lefotoztam es kivagtam egy peldat, remelem lathato, mirol beszelek.
[kép]Mivel az ujabb Dell monitorom nem csinalja, egymas mellett hasznalva oket nagyon zavaro ez a problema.
Minden bemenetet hasznalva hasonlo a kep, tehat a kabelhibat kizarnam.
Javithato ez a hiba?Koszi!
-
mezis
félisten
mezis
-
csemege86
tag
Sziasztok,
Fujitsu Siemens L9ZA 19” 4:3 LCD monitorom van. VGA kábellel jól működik, most viszont vettem egy, az eddiginél sokkal erősebb videokártyát, aminek már nincs VGA kimenete, csak DVI. A monitornak is van DVI csatlakozója, viszont ha arra kötöm, nem kapcsol be. Áramot ugyan kap, és a fekete képernyőn 2-3 másodpercenként van valami halvány villanás is, mintha megpróbálna bekapcsolni,de a jobb alsó sarokban levő led narancssárgán villog és mégsem kap erőre. Visszadugom VGA-ra (még a régi v.kártya van egyenlőre a gépben, csak kipróbáltam a DVI-t a monitorhoz), és úgy megint jó. Tudnátok segíteni, hogy hol a hiba?
[ Szerkesztve ]
-
Anonymous 01
tag
Sziasztok!
Következő lenne a problémám. Van egy LG Flatron W1952TE típusú monitorom, és olykor produkál dolgokat, de nem vagyok benne biztos, hogy ő a ludas, ebbe szeretném kérni a segítségeteket, hogy mi lehet a baj.
Van, hogy a képem elkezd fehéren be vibrálni, hol a fele, hol a negyede a képernyőnek, vagy van, hogy pár mp-re elsötétül a kép, majd visszajön. Ezeket random időközönként csinálja. Olyan is van, hogy pár óráig semmi, majd elkezdi, de van, hogy rögtön, ahogy feláll a rendszer. Na meg van, hogy egy hajszál vékony piros csík, vízszintesen végig fut a képernyő közepén kb. elhelyezkedve, de ez is csak egy pillanatra, majd eltűnik, illetve a monitor jobb felső sarkába van, hogy néha kiírja 'Digital' mint mikor ugye áram alá helyezed a moncsit, vagy bekapcsolod, de ezt már menet közben.
Előre is köszi a segítséget! -
mezis
félisten
válasz Anonymous 01 #20664 üzenetére
Üdv.!
Kábel csatlakozást ellenőrizd, leginkább tesztképekkel.
mezis
-
syberia
veterán
válasz Anonymous 01 #20664 üzenetére
Én ilyenkor kapcsolnék "pánik" módba, lehet hogy kaputt lesz neki.
https://howbad.info/
-
macman507
aktív tag
Hello, tud valaki megoldást vízszintesen csíkokban véletlenszerűen, néha foltokban, szürkén villogó monitorra?
Ritkábban az egész monitor is bevillan egy pillanatra.Nemrég vettem egy ilyet:
Benq GW2470H(még nem telt le a 2 hét)
Állítólag az AMA okozza, és igaznak tűnik.
http://support.benq.us/customer/portal/articles/2034641-ama-what-is-it-and-how-to-use-it-
Három opció van, Ki, Magas, Prémium.
Magasnál kevésbé villódzik, ritkábban. Prémium-on sűrűbben és sokkal erősebb a hatás.
Kikapcsolt AMA-val nem villog, viszont akkor ugye ki van kapcsolva és előjön a ghosting, lassabb válaszidő, jobban elmosódnak a mozgások és így nem túl kellemes használni, mivel még Magas beállításon is észrevehetőek ezek, csak kevésbé zavaróan.
Magas beállításon használnám, de nagyon zavaró ez a villódzás, már amikor úgy dönt a monitor, hogy villog, mert van, hogy 1-2 napig semmi, aztán egyszer csak elkezd villogni.[ Szerkesztve ]
1hs,.2HS,.3HS, yay! ;)
-
jozsef83
tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Dell SE2717H-t. A monitor remekül működik. A lakásban van egy kis hűtő, amikor leáll a motorja hangos kattanással, akkor egy pillanatra teljesen elsötétül a kép a monitoron és utána újra visszajön, de csak akkor. Kérdésem, hogyan lehet megszüntetni? Okozhat-e hosszú távon kárt a monitorba? Esetleg egy szünetmentes táp megoldaná ezt a problémát?
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
törölt tag
Van a monitornál is több képarány: Screen - Ratio: Wide, Original, Cinema1, Cinema2, ez gondolom nincs elállítva, ezért neked inkább a videokártya beállításait kellene átnézni( Nvidia Control Panel vagy Radeon, esetleg Windows beállítások), hogy nem-e elállítódik ilyenkor a felbontás/Hz, vagy a képarányt, hogy 100%-on van-e. Vagy csak a lejátszó beállítását átnézni, pl. lejátszás közben VLC-nél a menüben a Video rész alatt, képarány, stb. Vagy MPC HC-nél is ezeket, és indítás teljes képernyővel[link], vagy hasonlóan bármilyen más lejátszónál is, amit használsz. Itt is vannak tippek.
-
csemege86
tag
Most került új videokártya a gépembe, és problémám van a két monitor felismeréssel. A TV-t önmagában jól felismeri (HDMI), viszont ha a régi kis másodlagos monitort csatlakoztatom (DVI), akkor a TV kiírja, hogy a HDR képmódot automatikusan bekapcsolta valamilyen optimalizálás, szinkronizálás miatt. Jó, legyen. Viszont utána mindkét monitor elkezd ki-bekapcsolni, mintha a felbontást próbálnák összehangolni. Gondoltam, olyan nagy a különbség a régi monitor és a TV között, hogy a videokártya nem tudja lekövetni a különbséget. VISZONT ezek után kihúztam a kis monitort a gépbol, és csak a TV maradt HDMI-n keresztül, és a ki-bekapcsolás FOLYTATÓDIK. Úgy, hogy eredetileg a TV rögtön optimális képet adott, amint rákerült az uj videokártyára! Most pedig újra egyedül van, és összevissza szenved a képbeállítással. Mi lehet a megoldás? Egyrészt hogy a TV önmagában újra megtalálja magát? Másrészt mitől lehet, hogy a másodlagos régi monitort nem tudja a videokártya optimalizálni? A monitor-TV nagy teljesítménykülönbsége okozza? De a régi videokártyánál ilyen gond nem volt. Vagy vegyek DVI-os helyett egy újabb, HDMI-s asztali monitort? De egy ilyen TV mellé bőven elég valami alap monitor nekem.
TV: LG 43UJ670V 43" LG ULTRA HD 4K TV
Monitor: Fujitsu Siemens L9ZA 19” 4:3 LCD
Grafikus kártya: ASUS Radeon RX 580 8 GB gaming (ROG-STRIX-RX580-O8G-GAMING) -
up
senior tag
sziasztok!
úgy fest, megadta magát a kb 5 éves (egyébként tökéletes) LG monitorom tápja (19v). Hogyan lehetne olcsón, műszakilag korrektül kiváltani? Az univerzális (laptop) tápok simán jók, eggyel próbáltam, de az máshova kell a háztartásban. Univerzálisat nem látok sehol 6k alatt újonnan. Az egyik műszaki láncban láttam 3-4k körül fix 19 voltosokat, de amennyire meg tudtam állapítani, egyiknek sem volt pont jó a csatlakozója (sajnos nem ábrák voltak rajtuk, csak miliméterek).
Előre is köszönök bármilyen tippet
-
csemege86
tag
válasz csemege86 #20674 üzenetére
A TV szenvedése megoldódott, miután teljesen leáramtalanítottam mindent és egy napig hagytam pihenni a dolgokat. Viszont így a régi monitort már vissza se dugom. Tudnátok segíteni, miért nem szerette a TV vagy a videokártya az asztali monitort? Ha másik asztali monitort kell vennem, szeretnék biztosra menni, hogy nem lesz ugyanilyen gondja és normálisan tudom egyből beüzemelni másodlagos kijelzőnek.
-
Kakakukker01
újonc
Sziasztok.
Nem rég vásáróltam egy Acer Predator Z271Bmiphzx típusú monitort. Régebben előfordult, hogy csinált hasonlókat (Lásd mellékelt kép). Először zöld majd késöbb kékben pompázott. Nem nagyon foglalkoztam vele, mivel ki-be kapcsolást és kábelrángatást követően egy idő után helyrejött. Azonban mostmár nem nagyon akar, és rekordot szeretne dönteni, mert már fél óra kikapcsolt állapot után is ezt csinálja. Egyre zavaróbb, és nem tudom mitől lehet ez. A monitor még garanciális, de hiába vinnám vissza, addigra megjavul. Remélem valaki tud segíteni.Észrevételek:
-Nem videókártya hiba, mert másik monitorral jó.
-Vidi kártya másik portjába való átdugás nem segít
-A monitor egyre gyakrabban csinálja, egyre hosszabb ideig
-1 szer zöld, általában kék színek mosódnak el
-Használat közben gyakrabban (pl.: Játék (pl.: Tom Clancy's Rainbow Six® Siege)) fordul elő
-Csak a kikapcsolástól/pihentetéstől áll vissza
-Nincs overclock-olva a monitor sebessége (144hz en van használva)
-DVI kábellel van csatlakoztatva, kábel csere nem segített.
-Vidi kártya driverből legújabb van fent.Monitorról tudnivalók:
-VA panel
-5ms válaszidő
-1920x1080
-144hz
-Garanciális
-Nincs 1 éves[ Szerkesztve ]
EriK
-
Kakakukker01
újonc
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Egy Benq 2222HDL áramtalanított verziójában beázott. Mielőtt megkísérelném bekapcsolni ismét, azelőtt szétszedném, hogy meggyőződjek kiszáradtságáról, meg, hogy nem ment-e benne látványosan mégis csak valami.
De szétszedésében nem vagyok biztos. Két csavart kicsavartam a talp körül, máshol nem látok csavart. Szedett valaki szét ilyet valaha? Hogyan kellene? Youtube videót erről nem találtam így elsőre sajnos.
Csak a káva résében kéne feszegetni és annyi?
Köszönöm előre is tippeiteket!
*Mondjuk, ha beindulna lehet foltos lenne és használhatatlan, de azért pár percet rászánnék még.
[ Szerkesztve ]
-
csubuka
addikt
válasz fero02 #20684 üzenetére
Kellemetlen.Pedig hibátlan, alig használt volt mielőtt a tűzoltók elárasztották ezt (=a dolgukat tették, csak szomorú, hogy az árasztás is brutál kárt okozott, nem csak a tűz) meg sok minden sokkal értékesebb dolgot egy kis tűzeset miatt.
No, majd azért egy bedugás-bekapcsolás, talán biztit leverést megjátszok.
-
gurubefree
senior tag
Sziasztok
Asus pg248q . A monitort valami oknal foga minden bekapcsolas utan calibralni kell . Van arra valami mod , hogy ez megszunjon ?
Elite is koszonom
Xiaomi Redmi Note 5 Plus ( xbox one x , xbox live : ExistedName )
-
ZooLLeR
tag
válasz csubuka #20685 üzenetére
Üdv!
Én a helyedben szétszedném atomjaira, majd egy hét múlva összeraknám.
Levehetetlen hátlapos telefont is mentettem meg így. Sloziba esett, majd be se akart kapcsolni töltőn se.
Az atomjaira történő szétszedés közben arra gondolok hogy magát az kijelzőt is szedd szét, esetleg tisztítsd meg külön-külön az üveglapokat. Viszont ezzel óvatosan, mert a COF ha megsérül, akkor pixel csíkok keletkezhetnek.A bontás közben ügyelj az keret müanyag pöckeire amik egybe tartják az egészet. Szívás ha eltörik.
Szóval ilyen értelemben én semmiképp nem raknám félre a monitort. Egy próbát megér a dolog mindenképp.
Sok sikert!
[ Szerkesztve ]
Farhát eladó.
-
Rocko66
aktív tag
Adott egy Asrock b450-es alaplappal és egy ryzen 2400G procival egy fractal note2 házzal ellátott konfig.
Kolega aggódik,hogy a Dell p2415h-es monitor mellett elhelyezve a fent leírt konfig hosszú távpn kárt tehet a monitorban.
Igaz ez?
Mi a vélemény erről?
Én ilyet még nem hallottam.
Nekem itt a legjobb a pc,itt esik kézre.[ Szerkesztve ]
-
Retro11
senior tag
Sziasztok!
Van egy Asus PA279Q monitorom, amit 2015 júniusában vásároltam, 3év garanciával. Alaplap cserés volt 2015 decemberében, illetve kijelző cserés 2016 januárjában. Most megjelent egy zöld csík a kijelző baloldalán, illetve olyan, mintha vibrálna kicsit a kijelző. Az lenne a kérdésem, hogy a 3 év garancia újra kezdődött a fődarab csere után, vagy így jártam és kuka a monitor? Amennyiben nincs már rá garancia, esetleg valaki tudja, hogy mi okozhatja a fentebb említett hibát? Házilag orvosolható? Szánalmas, hogy 220 ezer forintos monitor ennyit tud..
Segítségeteket előre is köszönöm.
Üdv,
Retro11 -
enamessias
aktív tag
Üdv!
Linken van egy videó. Mitől csinálhat ilyet egy új monitor? AOC ag352ucg:
[link]
Ha a G-sync aktív, akkor meg fehéren felvillan néha a kép, eléggé idegesítő.A számítógépem nem öreg, csak klaszikus.
-
enamessias
aktív tag
válasz András8412 #20444 üzenetére
Ugyanez nekem is a gondom a G-Sync-el. Lett megoldás? Neked nincs gondod a sötét háttérrel?
A számítógépem nem öreg, csak klaszikus.
-
Mtbsrác
senior tag
Van egy Fujitsu Siemens SCENICVIEW L22W-7SD monitorom amiben már kicseréltem a tápban a kondikat és az inverterét. Utána működött is egy jódarabig de utána fel akartam húzni a fényerőt és aközben megmukkant ismét Gyanítom hogy a CCFL csövek szálltak el mert fényerő növelés közben történt. Nem volt már nagyon erős fénye a monitornak. Előtte jóvolt. Amit most csinál hogy bekapcsolom a monitort villanik a kép jobb oldala egyet homályosan látni egy fél pillanatra a sie logot és ennyi. a Led kéken világít tovább hogy faca minden de kép az nincs
Kérdés:
Hol lehet hozzá venni CCFL vagy milyen csöveket? 2 db van benne. -
törölt tag
válasz Mtbsrác #20695 üzenetére
Ha csak cső hiba van, és rávilágítasz közelről zseblámpával, akkor látszani fog valamennyire halványan a képe. Alkatrészboltokban, szervizekben, ali-ról, ebay-en Kínából, stb. Pár éve ennyiért árulták: 480mm CCFL csõ 22" wide 1db 1 300 Ft, de hogy a tiédbe ez való-e.... Vagy még a hardveraprón is keresgélhetnél, esetleg használt monitort is, de már ennél fiatalabbat és inkább ledest szerintem(és talán kicsivel nagyobbat is)
-
koko52
nagyúr
Sziasztok!
Linkeltem egy videót ami megmutatja problémát amivel még nem találkoztam.
A win bebootol és kezdődik a kép szétesése, vibrálása. Az egér, billentyű működik, rá tudok menni a monitor tetején megmaradt vékony sávra és ha rákattintok valamelyik fülre minden rendben lesz. Random időközönként jelentkezik, de ha pl elindítok egy filmet teljes képernyőn semmi probléma nincs. Bármely böngészővel, programmal megcsinálja. Ha például a scrollal feltekerek az oldal tetejére azonnal szétesik a kép. Ha lefelé tekerem egyből helyreáll, de néhány másodperc múlva szétesik. Ez lehet monitor hiba? VGA nincs a gépben, i3 8100 igp-ről megy. A gép teljesen új 3 hónapos a probléma két napja jött elő.
[link]"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
-
superecneB
őstag
Sziasztok,
4Bs ceruzával heves hadonászás közben (magyarázat) sikerült egy pipát rakni a monitor kijelzőre.
Miután ti is végeztetek a röhögéssel, tudnátok ajánlani egy metódust amivel biztonsággal el tudom távolítani?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Odyssey G5 27 ívelt 165Hz WQHD
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
- Iiyama G-MASTER GB3466 Ultrawide Gamer Monitor!34"/3440x1440/VA/144hz/1ms/Freesync Premium-G-sync/
- 1ÉV GARANCIA ! Fujitsu 27" iPS QHD, 100% sRGB / FEHÉR ÓRIÁS - hdmi, dvi 2x dPort +SZLA
- LG Ultragear 32GP850-B Gamer monitor!32"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR/Beszámítás
- asus vg249q FULL HD 144HZ hiátlan állapot Gari!
- Fujitsu Siemens olcsó és jó kis monitor beépített hangszóróval
- LED monitor Dahua LM22-B200S VA, 21,45" Full HD
- AOC Q34E2A Ultrawide Monitor! 34"/IPS/2560x1080/75hz/Freesync-G-sync/
- LG UltraFine 27UP85NP-W 4k monitor! 27"/3840x2160/IPS/Freesync-G-sync/HDR400/Type-C/Machez is
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest