Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Baky1987

    tag

    Sziasztok!

    Szeretném két dologban a segítségetek kérni.
    A mai napon vettem egy Dell p2417h monitort, amit kalibráltak is. Hazahoztam, bedugtam, minden frankón működik a monitorral, azonban van egy kis "rendellenesség".

    1.)

    A számítógépem HDMI 2.0-val rá van kötve egy panasonic 50ex780e tv-re, és DP vel az újonnan beszerzett monitorra. Kétféle módon használom a megjelenítőket: csak az egyiket egyszerre, vagy a másikat. Kiterjeszteni nem szoktam, így ez ki is van kapcsolva. Ha épp a monitorra van állítva a kép és kinyomom a monitort ( a monitoron található kapcsolóval) autómata átáll a tv re és hallani azt a pittyenést mikor eszközt leválasztasz a gépről. Mivel átkapcsol tv re (és ott a hang úgy van beállítva, hogy ha tv-re átvan lőve a kép onnan jöjjön a hang), nincs hang mivel a tv ki van kapcsolva. Csak akkor jön hang (meg kép) ha benyomom a tvt. Ha újra bekapcsolom a monitort ott lesz kép (és hang a hangfalból) és a tv n elmegy a kép és a hang. Én azt szeretném ha a monitort kikapcsolom nem vált át egyből a tv-re (csak akkor ha a win + P gombot megnyomom és rákattintok, hogy átváltson), ahogy eddig is működött az előző monitorral. Van esetleg ötletek, hogy mit kéne beállítanom?

    2.)

    Ez a kalibráláshoz tartozik. Kaptam egy emailt a szinprofilommal (icc file)+, hogyan kell ezt a winhez hozzárendelnem.
    Elvileg sikerült beállítanom, de mivel több megjelenítőm van kicsit mások az opciok és elvesztem a lehetőségek között. A színkezelési profil beállításoknál kiválasztható eszközöknél ezek a lehetőségek válaszhatóak:

    Képernyő 1/2 Általános PnP képernyő - nvidia geforce gtx 1050ti
    Képernyő 1/2 Dell P2417H(displayport) - nvidia geforce gtx 1050ti
    Képernyő 3 Általános PnP képernyő - nvidia geforce gtx 1050ti
    Képernyő 4 Általános PnP képernyő - nvidia geforce gtx 1050ti
    Képernyő 5 Általános PnP képernyő - nvidia geforce gtx 1050ti

    jól gondolom, hogy a színprofilt csak a DellP2717H hoz kell hozzárendelnem?

    köszönöm szépen előre

    Gergő

Új hozzászólás Aktív témák