- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
válasz Bad-Sector #19446 üzenetére
A PC monitor vezérlőjén milyen csatlakozók vannak ?
(Szerencsésebb lenne pl egy DVI - D-Sub csatlakozás.)
A felbontás 1680 x 1050 60Hz ?mezis
-
Aslan
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Nem hiszem, hogy feltétlenül hibáról írok, de talán ebbe a topikba fér bele leginkább a kérdésem.
Adott egy használtan vásárolt (de tökéletesen működő) Samsung Syncmaster SA950 27"-os 120hz-es monitor.
Nos nekem korábban még soha nem volt olyan monitorom, ami a 60/75hz-nél többet tudott, így sajnos nem vagyok tapasztalt a témában. Akitől vettem mondta, hogy ő sem használta 120hz-en, de tudjak róla, hogy mindenképpen dual DVI kábelt kell használnom ahhoz, hogy a 120hz-et megjelenítse a monitor. Megvettem a dual DVI kábelt de a monitor menüjében az INFÓ-nál továbbra is 60hz-et mutat. Ha a videókártyám (GTX 1070) szoftverében akarom átállítani a hz értékét akkor sz*r lesz a kép. Windows 10-et használok egyébként.
E monitor mellett egyébként rá van kötve a VGA-ra további két megjelenítő. Mindkettő max 60hz-et tud. Nos ha kiterjesztett módban vagyok, akkor az NVIDIA szoftverében a Samsung SA950-nél engedi kiválasztani a 120hz-et, de mint fent is írtam, ha kiválasztom sz*r lesz a kép.
Ha kiterjesztett mód helyett másolást választok, akkor a szóban forgó monitor esetében már nem engedi választani a 120hz-et (sőt le sem gördíthető a sáv, amiből választani lehet értéket) hanem alapból 60hz-en van.
Szóval tényleg valami gikszer van, vagy én vagyok béna a 120hz témakörében és nem vágom a beállításokat, vagy nem szabad abban az esetben több megjelenítőt a VGA-ra kötni, ha 120hz-en akarom használni ezt a monitort? Vagy mi a megoldás erre?
Megtisztelő válaszaitokat előre is nagyon szépen köszönöm!
Üdv:
Aslan
SAMSUNG GALAXY S22 Plus - azé me jóóó!
-
Mikisys
őstag
Ismétlés, mert nem olvasnak vissza néhány hozzászólásnyit sem az urak:
Ez az adapterezés örök probléma.
Előbb meg kellene nézni, hogy a gépen és a leendő monitoron milyen csatlakozók vannak és olyant választani, ami passzol a másikhoz, mert így biztosan kompatibilisek, legalábbis a csatlakozóval.
A beállítások megint okozhat gondot, ha az egyik sokkal többre képes, mint a másik, illik ezeket összehangolni.
Előre kell kérdezni, mert utólag nem sokat lehet segíteni távolból, legfeljebb valamelyik komponens cseréje segít már csak hasonló esetben.Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
jacint78
addikt
válasz Bad-Sector #19453 üzenetére
Mivel nem tudjuk milyen géped, nehéz mondani bármit is, de ha új és nincs is már analóg kimenete, akkor a DVI-DSUB átalakító nem játszik.
Mikisys
Felfogtuk!Mondod ezt annak, aki már megvette.... Mellesleg a beállításos egyik többre képes mint a másik elméleted butaság..
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
Aslan
aktív tag
válasz Mikisys #19454 üzenetére
Nem használok sem adaptert sem átalakítót. Közvetlen (dual DVI) kábeles kapcsolat van a GTX 1070 és a monitor között.
A VGA-n van 3db DisplayPort, 1db HDMI és 1db DVI csatlakozó... a monitoron van HDMI, DVI és DisplayPort csatlakozó... szóval minden stimmel... elméletileg.
Próbálkozzak inkább DisplayPort kábellel?
[ Szerkesztve ]
-
Aslan
aktív tag
válasz jacint78 #19458 üzenetére
Igen, jó lett volna korábban képet készíteni, de most már nem csak szar a kép, hanem át sem vált sem 100 sem 120 hz-re (a rendszer engedi választani ezt a két értéket, szóval érzékeli, hogy tudnia kellene a 100 illetve a 120hz-et... csak hát hiába). A monitor elkezd másodpercekig gondolkodni - ez idő alatt sötét a képernyő - majd visszaáll 60hz-re.
A szar kép alatt azt értem, hogy olyan volt, mintha minden elképesztően pixeles, szétesett lett volna.
[ Szerkesztve ]
-
szabesz0524
csendes tag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni. Van egy AOC G2460VQ6 freesync monitor. Azt vettem észre, hogy hiába van átállítva DP 1.2-re az monitor OSD-n belül és van DP-vel a gépre kötve és a GPU támogatja (RX470) Azt gondolom nem működik a freesync. Crimsonban be van kapcsolva. Alaplapi vga kikapcsolva. The divisionben veszem észre. Mert hiába van freesync tartományon belül az fps (35-75) Már ha lemegy 48fps-re akkor olyan mintha nem is lenne freesync. Lelassul a kép. Tudnátok megoldást. Eddig a teljes újratelepítést nem csináltam még meg. Bár nem tudom lenne-e értelme.
Köszönöm
Jogi megfogalmazás: Az oldalon megjelent képek, videók, írások a véletlen művei! Ha bármely egyezés lenne élő, halott, vagy élőhalott emberekkel akkor az kizárt dolog mert nem tudom!
-
jacint78
addikt
válasz szabesz0524 #19460 üzenetére
Gyanítom, hogy a feesync ennyire képes és épp ilyesmiről beszéltünk egy monitor topikjában, hogy a Gsync drága ugyan, de lényegesen minőségibb megoldás..
type your text here..
-
szabesz0524
csendes tag
válasz jacint78 #19461 üzenetére
Köszönöm a válaszodat. Amilyen teszteket én néztem ott egyként említik őket. Valamint még ami gyanús, hogy freesync on és mondjuk 75-re korlátozom és V-sync offon van esik szét keresztbe a kép. Szóval azt gondolom, hogy nem a freesync képessége a kevés hanem valami más lehet a baj.
Jogi megfogalmazás: Az oldalon megjelent képek, videók, írások a véletlen művei! Ha bármely egyezés lenne élő, halott, vagy élőhalott emberekkel akkor az kizárt dolog mert nem tudom!
-
jacint78
addikt
válasz szabesz0524 #19462 üzenetére
De ne határokra állítsd, hanem mondjuk 65FPS korlátra és nézd emg, hogy akkor mi történik.
type your text here..
-
vhw
addikt
Win7 PC-re van kötve egy monitor és egy TV (típusok az adatlapon).
Egyelőre a TV hdmi-vel, a monitor vga kábellel van a videókártyára kötve.Van egy kis screen tearing probléma, ha duplicate módban szeretném használni őket.
Általában a kettő nem megy párhuzamosan, vagy egyik vagy másik. Ilyenkor ki is kapcsolom a "másodlagost".
A TV-n filmnézés közben előjön a törés.
Extend módban ugyan nem... de így pont a praktikus, azt használom amelyiket éppen akarom dolog nem működik...Van rá valami tipp mi lehet a megoldás?
"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"
-
Aslan
aktív tag
válasz jacint78 #19467 üzenetére
Köszönöm! Bevált a dolog!
Nos, hihetetlen, hogy mennyire nem lehet DisplayPort kábelt kapni a nyíregyházi számtech boltokban. Nagy nehezen sikerült csak találni kb a 6. boltban ... 5000Ft volt egy 2 méteres. DE!!!! legalább szépen viszi a 120hz-et!
-
vhw
addikt
válasz jacint78 #19472 üzenetére
Túrkáltam a Radeon settingsben
Van egy Specs menüpont mindkét megjelenítőnél külön.
A monitornál 60Hz szerepel a frissítésnél, a tv-nél 59,9394 Hz.
Most ezzel mi répát lehet csinálni? Módosítási opció nincs - csak nagylelkűen kijelzi az értékeket."Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"
-
-
félisten
Üdv!
Előfordulhat, hogy a MonInfo nem jeleníti meg helyesen a bekapcsolva töltött üzemidőt ("Active power on time"), vagy jóval kevesebbet ír a reális értéknél?
Mi miatt lehet ez?[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
-
félisten
válasz Kernel #19480 üzenetére
Értem. Esetleg előfordulhat az is, hogy azért ilyen, mert a vásárlás után a boltban bekalibrálták?
Ha igen, akkor a gyári profilt hogyan tudom visszaállítani?
Bár gondolom az üzemidőt ilyen reset után sem lenne már elérhető...[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Kernel
nagyúr
válasz AxBattler #19481 üzenetére
Üzemidőt nem lehet így resetelni, megbontás nélkül.
Ha a szervizmenüben gyárilag beállított RGB-szinteket stb. módosítják, akkor az örökre elvész. A szervizmenüben végrehajtott reset csak a gyártás utáni állapotot hozza vissza. Ezután következik a mérőkamerás kalibrálás, azt már nem lehet visszahozni, ha elállítják.
Hacsak nincsenek már erre is opciók manapság, nem láttam ilyet, vagy nem emlékszem.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
félisten
válasz Kernel #19482 üzenetére
Értem. Ami még nem tiszta, hogy az Oázis oldalán leírtak alapján csak a szoftveres kalibráció esetén készül egyedi ICC profil, vagy hardveres kalibráció esetén is szükség van erre a fájlra?
-
Kernel
nagyúr
válasz AxBattler #19483 üzenetére
Mivel az ICC-profil többet is tud, mint ami csak a monitoron belül állítható, ezért a fájl is szükséges általában a teljes finombeállításhoz. De ezt pontosan a kalibrálást végző tudja megmondani.
Elvileg lehetne úgy is, hogy a monitor maradna gyári állapotban és csak az ICC-profil old meg mindent, de gyakorlatilag jobb megoldás, ha inkább a szervizmenüben van fixálva, ami lehetséges. Ezt egészíti vagy egészítheti ki az ICC-profil. Ha a jelforrás nem számítógép, akkor ez nyilván nem lehetséges.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
perecKING
senior tag
Sziasztok!
Tegnap ebay-en vettem egy iiyama TH5563MTS monitort. Az érintés nem akarn működni, és fura párafoltokat látok a kijelzőben?
Legalább egy évig egy faládában dekkolt, lehet ez a pára oka? Vagy az érintő panel elvált a kijelzőtől?
Win10 elvileg látja az érintős kijelzőt...de nem reagál.
Valakinek van ötlete?
Javítható az érintő funkció?[ Szerkesztve ]
-
Elamaas
tag
Sziasztok!
Van egy Samsung Syncmaster 225BW 22 colos LCD monitorom, ami ugytűnik lassan lehet megadja magát.
A probléma az vele, hogy kb 1-1,5 hónapja mikor bekapcsolom a pc-t vagy mikor kikapcsolom a monitort és majd bizonyos idő utána újra be, vibrál a képen a fényerő majd kb 15 másodperc alatt visszaáll normális üzembe. Továbbá a pc kikapcsolása utána mikor a monitor alszik néha folyamatos ciripelő hangot ad ki.
Van esetleg ötletek, hogy mi lehet vele a probléma? érdemes javíttatni vagy kuka lesz előbb utóbb és nézzek másik monitort?
Köszi mindenkinek a helpet előre is!
-
jacint78
addikt
válasz szakacsa195 #19493 üzenetére
Ha dedikált GPU-s akkor az döglődik benne.
type your text here..
-
perecKING
senior tag
válasz jacint78 #19490 üzenetére
Egyben vettem? Ezt nem értem. Ebayen vettem használtan....
Az előző fotózás után visszaraktam a dobozba. Ma bekapcsolom, a párànak nyoma sincs, viszont a kép bal fele sotetebb mint a jobb. Ez eddig nem volt. A monitor gyari dobozában + gurulós faladaban volt......szét vet az ideg. Eddig 32-nap uzemido.....hihetetlenBocs h össze vissza írok, de egy akkora telefonról potyogok mint az ujjam.....
[ Szerkesztve ]
-
Sn4k388
tag
Sziasztok egy hete vettem egy Acer Predator XB1 monitort 27 coll TN 165 hz 1440p
Olyan érzésem van mintha nagyon minimálisan vibrálna a fényerő.
Elég furcsa konkrétan nem látom csak a perifériás látásommal de a lényeg hogy nagyon fárasztja a szemet.Próbáltam másik konektorba teljesen elpakoltam mellőle minden más elektromos eszközt próbáltam hdmi és display portal is de semmi változás Érdekes de játékok közbe nem veszem észre.
Ilyen furcsa matt bevonat van amitől alapból kicsit káprázik a szemem.
Még van a 20 napos pixelgaranciából (De pixelhiba nincs rajta)
Nem tudom mi legyen mert félek hogy ha visszaküldöm akkor se lesz semmi mert azt mondják hogy nem hibás.
Valakinek volt már hasonló esete?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- ITEK Gamer Monitor 29" Vadiúj 6hó jótállás+ Áfás Számla!
- Dell Alienware AW2725DF GAMING Monitor! OLED / 360Hz / 0.03ms / 2560x1440
- 1ÉV GARANCIA ! Fujitsu 27" iPS QHD, 100% sRGB / FEHÉR ÓRIÁS - hdmi, dvi 2x dPort +SZLA
- Dell Alienware AW3225QF OLED Gaming Monitor! 240Hz / 0.03ms / 3840x2160 /
- Lenovo ThinkVision IPS LED Full HD Monitor 22 " T22i-10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest