Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gyapo11

    Topikgazda

    válasz Zsombe #9296 üzenetére

    Évekig ebédeltem vajas zsemlét felvágottal, szalonnázóval. Fát faragni gyenge lehet de evéshez jó, viszont valóban hosszabb a penge 8 cm-nél. A többi magyar bicska bármelyik jó, mert a pengeforma a hegy felé felhúzott, ez tányéros vagy vágódeszkás műveletnél igen hasznos.
    Késgyártókat nem ismerem, az én szalonnázóm Polyák volt, sajnos elveszett. Volt kis pengéje is a végén, erős volt, nem lötyögős. Ennek is elég húzós az ára.
    Markolatnak az agancs tetszik, szépek a trópusi fák is, de a csont azért komolyabb anyag. Ha látványos kell akkor gyöngyház.
    Vannak ilyen vásárok Kecskeméten, Polyák kések is szoktak lenni. Egyszer valahol egy kisebb vidéki városból jött késes termékeit néztem, a szalonnázónak illesztési hibái voltak, változó szélességű rések, nem tetszett, viszont olcsó volt.
    Nem olyan régen, de még a komolyabb infláció előtt az Extrametálban néztem egy szalonnázót, de az a fehér műanyag markolathéj borzasztó volt, amúgy a bicska első körbenézésre rendben volt és 10 ezer alatt.

    [ Szerkesztve ]

    menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

Új hozzászólás Aktív témák