- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
lemmy71
őstag
válasz justmemory #5947 üzenetére
Nem fontos kibetonozni. Egy 50X50 -es keretet csinálsz, valami ágyásszegélyből a földre terítesz felületszivárgó lemezt és arra mehet 10 centi vastagon, murva díszkavics stb. Lényeg hogy a fagycsapra jó passzosan tedd rá a pvc csövet amiben az elzárókulcs lesz.
-
Rive
veterán
válasz justmemory #5947 üzenetére
A fagycsap alá lent valami (pár lapátnyi) ágyazatot sóderből, hogy el tudja inni a visszaeresztett vizet: illetve a kész fagycsap-PVC dolgot tekerd be valami textilbe, hogy alulról majd ne teljen fel földdel.
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
inf3rno
nagyúr
válasz inf3rno #5950 üzenetére
Valószínűleg erről a borókáról van szó, ami erősen mérgező. [link] Bár rengeteg bogyót szedtem, egyet szét is nyomtam, és mégsem lett semmi baja a kezemnek. Jó lenne, ha lennének laboreszközeim, akkor le tudnám mérni, hogy mégis mérgező e vagy sem. :S
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Magas tuják alatti árnyékos részre, ahol a lehulló levelek miatt a fű sem néz ki valami jól, milyen dekoratív, de nem sok gondozást igénylő talajtakarót vagy bokorszerű növényeket tudnék ültetni szerintetek? Előny, ha örökzöld. Tippek?
[ Szerkesztve ]
-
7Sony7
addikt
Sziasztok. Udvar átalakítás miatt vetnék fűmagot, kb 7*7m, és közvetlen mellette 4*4m. Most a szárazság miatt gondolom, nem elég neki, ha reggel-este megöntözöm?
Ha nem elég, akkor tudtok ajánlani valami olcsó megoldást addig, míg meg nem erősödik a fű, hogy elég legyen a napi 1 öntözés? Kerti csapról menne. Nem tudom mik a lehetőségek, talán valami öntözésvezérlő a csapra, egy darab slag, és egy-két szórófej?
Van tippetek?[ Szerkesztve ]
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
kicsi kecske
tag
Sziasztok. Ajánlott háti permetezőt tudtok?
Jó a kézi is de ezek a kinai műanyag karos verziók kizarva. Apumnak volt több is kb 5 használat után eltorik a pumpa kar és folyik orrán száján 😁
Nem kell a fancy akkus“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”
-
lemmy71
őstag
válasz kicsi kecske #5959 üzenetére
Magyar 18 literes háti örök élet meg egy nap, 50 év múlva is kapsz hozzá alkatrészt
Vagy egy HARDI nekem ebből van egy 8 és 20 literes permetezőm, 25 éve nyüvőm őket. Bitang jó gépek de nem az a kétforintos kategória, alkatrészek és rengeteg extra kiegészítő kapható hozzá.#5956 Brandynew
Tegyél alá vadszőlőt, útszéli erdőkből rengeteget tudsz szedni -
simico
tag
Szerintem lutri, hogy melyik slagon melyik csatlakozó marad rajta. Nálam a Gardena csatlakozók semmivel sem bizonyultak jobbnak a noname társainál. Eddig a Lux csatlakozók bírták a legtovább. A Leukoplastos trükk után viszont mindegyik egész szezonban rajta maradt az összes slagon.
-
Gabesz87
veterán
Meg tudnátok mondani, hogy a tömlőkocsi csatlakozójának külső felére milyen "adapter" kell?
Ezek szabványosak, vagy ahány kocsi, annyi féle csatlakozó? ILYEN kéne esetleg? Van egy csőcsatlakozóm, ami a képen a szürke, de az nagy rá, gondolom kellene egy ilyen belső, kuplung rész is? -
Jokko
tag
Kedves Fórumtársak!
A problémám amivel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni: a fúrt kutam egy szegedi PVC kút két föld feletti résszel: szivattyú kiállás + kézi pumpás rész. A szivattyú kiállása egy 40es menet nélküli PVC cső. Erre egy PVC könyökidommal csatlakozik a szivattyú, amelynek szivattyú felé néző része menetes, másik végét pedig rá kell nyomni a függőleges kiálló 40es csőre. A rendszerben a szivattyú után van még egy áramláskapcsoló is. Vízelvételkor látszólag minden rendben, viszont amint elzárom a rendszert, a szívóoldalon megnő a nyomás és szétjön a PVC csatlakozás. Ez az elzárás során keletkező nagy nyomás normális, vagy valami hiba van a rendszerben? Ha normális akkor ragasztanom kellene a PVC-s részt vagy mit javasolnátok?
Adatok:
A kút: 20m mélység, 40mm átmérő, 2,5m nyugalmi vízszint.
Szivattyú: AC Jet 140 szivattyú, 1500W kimenő teljesítmény, H.Max 68M, Qmax=70 l/min
Áramláskapcsoló: Pedrollo Easypress -
Rive
veterán
Ez az elzárás során keletkező nagy nyomás...
Vízütés néven tudsz rákeresni: angolul 'water hammer'.
Szimplán, túl nagy a vízszállítás és túl gyorsan van elzárva. PVC alapon szerintem ragasztva is szétcsapná, nem ez lesz a megoldás./// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Sziasztok!
Érdeklődök, hogy erősen szeles területen milyen zöldséget van értelme termeszteni? Álatlában napos, de van árnyék is a területen.
A segítségeteket előre is köszönöm.
A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
Sziasztok!
Próbált már valaki medvehagymát szaporítani?
Olvastam, h jó humuszos talajba kell eldugdosni és félárnyékos helyre tenni. De a locsolással mi legyen? Mivel hagymás növény így nem nagyon kell locsolni (ahogy tudom) de így az elején se?[ Szerkesztve ]
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
raven12
senior tag
Sziasztok!
Elromlott a kerti öntözőrendszerhez való szivattyúm: ASPRI | Multistage pump for water supply (espa.com)
Ez a szivattyú mostanság 185ezer, megbízható, de olcsóbb alternatívát keresek helyette.A szakértő szerint 4800l/órát ha tud, az már jól kiszolgálja a rendszert (~2m mélyről szivattyúz).
Mit tudtok ajánlani?
Köszi!
-
inf3rno
nagyúr
válasz body007 #5976 üzenetére
Ha ebben a cserépben akarod nevelni őket, akkor véletlenül sem, illetve én harmad vagy negyed ennyit tennék egy ekkora cserépbe. Az elején még kevés a gyökere, nincs mivel felvenni a vizet. Amikor beleülteted, akkor kell rendesen belocsolni, hogy a levegő kiszoruljon, és tudjon gyökeresedni, utána szerintem kevesebb vizet igényel, mint egy rendesen meggyökeresedett növény. De úgyis látod a földön, hogy mennyit szívott föl. Cserépben nem tudom hogyan viselkedik, de valszeg a nyárra majd leszárad és nyugovóra tér, olyankor nem kell öntözni, vagy csak nagyon ritkán. Én most a gyömbérrel és az írisszel csinálom ezt, hogy egyáltalán nem is öntözöm a gumót tavaly ősz óta, nehogy csírásodjon, de nem tudom, hogy teljesen víz nélkül túlélik e.
Ha kiülteted, ott más a helyzet, ott az első két hétben érdemes öntözni, ha nem esik, aztán fokozatosan ritkítani az öntözéseket, ha állandóra akarod valahova, nem ilyen vízigényes haszonnövénynek, mint pl a saláta, paprika, paradicsom, stb.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Jól emlékszem, hogy létezik olyan, hogy talaj alatti csepegtetős öntözés? Meg lehet oldani ennek a kiépítését áram nélkül is úgy, hogy szabályozni lehessen az intenzitását? Mennyibe kerül egy ilyen?
Buliban hasznos! =]
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Szerintetek lehetséges Magyarországon a szabadban avokádófát nevelni úgy, hogy termést is hozzon?
[ Szerkesztve ]
-
válasz inf3rno #5979 üzenetére
Kiültetem majd őket ha megmaradnak.
A múltkor ez az öntözőszett 3000 párszázért volt. Nem föld alatti de lehet érdekes lesz valakinek
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Rive
veterán
-
Gabesz87
veterán
Tudnátok ajánlani valamit, amivel a kertben lévő fúrt kút aknafedelét (egy sima acél lap) vízzáróvá tudnám tenni? Én valamiféle tömítő zsinórra gondoltam, amit az alján körbe ráragasztanék. De minden jó ötletre vevő vagyok. Az a gondunk, hogy a kútban, ami van gépészet szabadon, ami látszik, egy Grundfos nyomásvezérlő, és ennek a hálózati dugója nagy esőnél a bejutó víztől totál elázik, és valamiféle zárlatot csinál, levágja az egész hálózatot. Azt sem tudom, vajon ennek a nyomásvezérlőnek mennyire használ, hogy csuromvizes Tavaly már szembesültünk ezzel, amikor ideköltöztünk, nemrég hívtam villanyszerelőt, és ki is cserélte a dugót egy jó kis vízálló, zárt fajtára. Csak épp szerintem azt nem vettük észre, hogy ennek a vezérlőnek 2 kábele van (motor+szivattyú), és pont a másik az, amivel probléma van, ami nem lett megcsinálva. Nem értem, az előző tulaj erre miért nem gondolt, vagy hogy nem volt ezzel gondjuk. Pedig még kertészük is volt.
-
Gabesz87
veterán
Ezt nem mondom, hogy teljesen értem. Így néz ki nagyon leegyszerüsítve:
Az akna alján van gondolom a betonlemez, amit írtál!? Ennyi látszik kb. az egészből. Jön ott felfelé a cső (az alján van rajta valami gömb alakú izé, szóval maga a lyuk nem látszik), és csak a nyomásvezérlő van fent, ami látható, semmi más. Fent van az aknafedél, és ott megy be a víz, és csorog lefelé egyenest a vezérlőre és a kábel csatlakozókra. -
Rive
veterán
válasz Gabesz87 #5987 üzenetére
Pirossal, ami neked kell:
Az aknafedelet hiába tömítőzöd, egy sima lemez mindig görbe és egy betonlap mindig egyenetlen annyira, hogy bejusson a víz. A fedlapot kell a fedél alatt megemelni valamivel. 1-2 centi elég./// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Brandynew
őstag
Friss tapasztalatom elektromos, forró levegős gyomirtóval: ez valami eszméletlen jó találmány, miért nem használtam eddig? Szórtam itt ki a Glialkát, de minek? 2 hete mentem végig a gyomokon ezzel a kütyüvel, és kivétel nélkül mind elszáradt. Nagy előnye, hogy olyan helyeken is tudom alkalmazni, ahol még kevésbé lenne célszerű vegyszerezni.
Hammersmith Bionic Burnert vettem, ha valakit érdekel.
-
Nagya21
addikt
válasz kicsi kecske #5959 üzenetére
Hali!
Akkus kinai 16L ajánlani tudom.
[link]
És ennek a klónjait.
Sima o gyürük a tömitései, 1db 8Ah akku hajtja, akár 8 óra permetezést kibir 1 töltéssel, énnekem nagyon bejött.
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
footy
addikt
Sziasztok!
tud valaki ajanlani ontozorendszert foliasatorba(2x3m)?
Paradicsom, paprika, hagyma, uborka, stb. kellene ontozni.
Esoviztartalybol ontozunk, tehat jo lenne olyan megoldas aminel nem kell allandoan nyomas allatt tartani a rendszert. (feltem a pumpat es nem akarom hallgatni ahogy 5percenkent beindul)koszi
-
footy
addikt
válasz Csabroncka #5992 üzenetére
Azt is nyomas alatt kell tartani nem?
-
lemmy71
őstag
Szerintem is nyomás kell neki. A csepegtető szalag olyan 0.3 -1.5 bar között dolgozik, ha az esővíz tárolót felemeli 2 méter magasra, akkor már működik a rendszer.
Amúgy fóliákba én párásított tennék, akár ez az olcsó szett is eléglenne abba a fóliába, persze egy szivattyúval. -
footy
addikt
En ilyen gardenara gondoltam, ennel ugy latom meg lehetne oldani hogy napi 2-3 eleg legyen nyomas ala helyezni. Bar a 6m2-es foliasatorhoz overkillnek tunik egy 40m2-es szett
-
Toobee
veterán
Sziasztok,
Az építős topikot hamarabb találtam meg, mint ezt. Itt lehet, hogy relevánsabb a fűkasza kérdésem. Nem szeretnék duplikálni, de ide kattintva láthatjátok a kérdésemet. -
Igen valóban .
A kertben folyamatosan erős szél vagy szél van. A kert mező mellett van és csak néhány dió-, akácfa illetve orgonasor védi. Van meggy-, cseresznye-, alma- és körtefa a kertben. Valami oylan ehető növényt (lehetőleg nem fa, mert tele vagyunk) keresek, ami nagyon jól viseli a szeles időt és a kevés csapadékot. Van-esetleg tapasztalata valakinek ilyen helyzettel kapcsolatban?
A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Microsoft Excel topic
- További aktív témák...
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest