- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sinesol
veterán
válasz fattyu #92700 üzenetére
Az a kábel nem tudom hogy jutott eszükbe, még a régi 400asok gumi kábeléhez képest is rettenet, fejmozgaslor konkretan zörög, zizeg, ami a fejesbe is behallatszott néha. A hangja az tényleg remek, nem tudom mennyiben köszönhetö a stealth magnet technologianak, de szerintem ez az eddigi leginkabb természetes, sima hangú 400-as.
[ Szerkesztve ]
-
HELLAFLUSH
őstag
Sziasztok!
Rendelt valaki július 1 óta Brainwavz fülpárnákat? milyen egyéb költségek jöttek rá itthon? -
Gzula[HUN]
őstag
26 hónap használat után sajnos utolért az OneOdio betegség, és egyik oldalt a határoló letört. Egyébként azt leszámítva, hogy körbe tud most már forogni, ugyanúgy használtható, viszont előbb utóbb a vezeték nem fogja ezt bírni, és szakadás lesz belőle. Utána jöhet 2. esély.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Bodz
nagyúr
-
r6man123
senior tag
Sziasztok!
30 ezer forint magasságában keresek PS5 és PC gaminghez fejhallgatót, egy Playstation 2.0 vezetéknélkülit váltana.Ebben az árban létezik "3D" fejhallgató, ami hangminőségben nagyobb előrelépés lenne?
Mikrofon kellene, de nem baj, ha kompromisszumos a minősége. -
OPiiPO
veterán
válasz r6man123 #92708 üzenetére
szerintem inkább itt fognak tudni segíteni
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Ba cy lus
addikt
válasz Sinesol #92701 üzenetére
Mégis, szerinted mennyire kellene simának lennie? Mint a Sennheisereknek?
Ne keverjük már a simát a laid-backkel. A laid-back hangzást, előadásmódot lehet szeretni, de technikailag legalább annyira fogyatékosság, mint a nem egyenletes frekimenet. Sőt.
Legfeljebb csak azt az illúziót tudja kelteni a laid-back tálalás, hogy most olyan magától értetődő minden, mint az élő zenénél, de közben meg valami hiányzik.[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
válasz fattyu #92705 üzenetére
hazahoztam a melós monoprice m1060c hogy összehallgassam.
Hát vastagon felmossa vele a padlót a 400se. Pedig tök kedveltem a monoprice-t. És nem is arról van szó hogy nyitott és tér.
Jobb a mélye életszagúbb a közepe simább a teteje de nem kevésbé részletező.
Mondjuk ettől még továbbra is zártnak az egy NAGYON jó fejes.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Ba cy lus
addikt
válasz Sinesol #92714 üzenetére
Semmi ilyesmi nincs nálam a 400i-ben. Épp ma hallgattam ugyanarról a láncról a DT770-t. Hát hallgathatóságban ég és föld, ahhoz képest nagyon nyugis hangja van a he400i-nek (igazából leginkább csak a laid-back cuccokhoz képest számít nem nyugisnak), de oda is tud b@szni, ha kell, mert gyors, van benne élet, ezért alkalmas metálra is.
[ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
addikt
Érdekes, hogy alig 15-20 óra van még csak benne a HE400i-mben, de mintha már változott volna a hangja. Szerintem nem annyira bejáratódás (nem járatom külön), esélyesebb, hogy a hallásomnak kellett átállni rá. A zongora most már pazar. És nem csak a zongora (többek között cselló, hegedű, a fagott az különösen fekszik neki). Van valami olyan letisztultság/"egyszerűség" a hangjában (persze ezt csak akusztikus zenénél van esély észrevenni/értékelni), ami élőben még inkább jelen van, de ezzel a fejessel egyértelműen tettem egy lépést abba az irányba. Az eladási árát messze meghazudtolja.
-
Ba cy lus
addikt
A lényeget meg elfelejtettem:
HE400i-hez keresek 3 méteres, 6.3mm-es jackkel rendelkező kábelt (újat). Lehetőleg 10 000 huf alatt. Legjobb lenne hazai boltból (esetleg muzikerből), de ebay-es rendeléstől sem zárkózom el, csak úgy lassabb, jó lenne mielőbb megszabadulni ettől a gyári rettenettől.[ Szerkesztve ]
-
kecstama
tag
Hali!
Mi lehet most a legolcsóbb "vállalható" minőségű fejes?
Koleszba kéne valami hogy ne a "nagyot" vigyem10-15-20, akár 10 alatt is. Lehet nyitott/zárt, akármi.
Koss Portapro?
-
G33Z@
tag
Üdv!
Vettem egy Sony MDR -1AM2 fejhallgatót, amihez kaptam az egyik végén 3.5mm, a másikon 4.4mm szimmetrikus kábelt. Kérdésem az lenne, hogy mihez tudok vele kezdeni? A XONAR DGX-en csak 3,5mm outputok vannak, a telefonomon szintén. Láttam hozzá 13k körül átalakítót, ami a 4.4mm csatlakozót 3.5mm-re fordítja. Van értelme ezt megvenni?https://www.alza.hu/dd-hifi-dj44c-44mm-f-35-mm-jack-m-d6318547.htm?kampan=adw_alza_pla_all_smart-shopping-campaign_produkty_prislusenstvi-pro-mt_c_1032286_DDHd07&gclid=CjwKCAjw3_KIBhA2EiwAaAAlisA4mT8PUv_S3xwiIC5m3r_UnqfYztzhCpuz5W6kGn4JEyfMnDPZnhoCYVEQAvD_BwE
Keresgélek 4.4mm kimenettel rendelkező hangkártyát is, de nulla sikerrel. Vagy egy DAC-ot kellene venni hozzá, vagy hagyjam a francba az egészet? Tanácstalan vagyok, valaki fel tud világítani mi lenne az ésszerű döntés? Ez az első igazán komolyabb fejhallgatóm és szeretném kihasználni a teljes tudását, bár ahogy alapból szól számomra az is elképesztő.
Köszönet![ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
őstag
Elvileg 2 kábel járna hozzá, az egyik, amivel szívsz, a másik meg egy mikrofonos, aminek 3,5-es jack mindkét vége. Csináltathatsz is hozzá vezetéket, de a fejhallgatónál lévő dugó egy kicsit speckó. Dugóra volt már itt ajánlás, szóval ha nagyon kell, akkor többiek tudnak segíteni.
Vagy pl. veszel hozzá egy IFI ZEN DAC-ot. Vagy annak V2 verzióját. De ITT többet tudnak segíteni DAC/AMP ügyben. -
G33Z@
tag
válasz Gzula[HUN] #92721 üzenetére
Persze megvan a mikrofonos 3.5mm kábel is, jelenleg azzal használom. Csak szeretném a szimmetrikus kábelt is kipróbálni, erre irányult a kérdés. De úgy tűnik akkor átalakító lesz a megoldás inkább. Ez a fejes csak 16ohm nagyon könnyű hajtani, nem tudom hogy mennyivel vagyok előrébb egy megfelelő kimenetű DAC használatával, vagy elég-e egy jobb minőségű átalakító.
-
Remus389
veterán
Én is így voltam, hogy kaptam egy 6.3mm-es kábelt és pluszba egy 4.4mm-es végződésű kábelt. A 4.4mm-est nem tudtam használni.
Utóbbihoz végül ezt vettem: [link]
Annyi értelme van, hogy ha hirtelen megtörne vagy kontaktos lenne az egyik kábel, rögtön tudom használni a másikat az adapterrel, nem maradok zene nélkül. Kipróbáltam a másik kábelt az adapterrel és teljesen jól szól.
Amúgy lehet egy ici-picit másmilyen lesz a hangja az adapterrel, akár még jobban is tetszhet neked.
Én a helyedben aliexpress-en néznék ki valami jó deal-t olcsón, hisz nem sürgős.
[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/akg_k272_hd_kivalo_allapot/friss.html
-
Remus389
veterán
válasz Remus389 #92727 üzenetére
Most látom, már kapható köztes vezeték nélküli átalakító is [link] 6.3mm - 4.4mm -re gondolok.
Ilyet akartam eredetileg, hogy ne legyen semmi plusz vezeték ami esetleg torzíthat, de fél éve még nem volt, legalábbis 6.3 male - 4.4 female esetén. Elgondolkodok rajta, bár jó az amazonos is szerintem.
G33Z@: Talán ez jó lehet neked: [link]
-
fehér_ember
addikt
válasz Ba cy lus #92717 üzenetére
Ha a [kácsás jack] elfér, akkor talán az a legolcsóbb ha levágod a csatikat egy [sennheiser kábel]-ről és azokat teszed fel helyettük.
-
Ba cy lus
addikt
válasz fehér_ember #92729 üzenetére
Köszi a választ, de inkább kész terméket vennék.
Nekem úgy tűnik, nincs túl nagy választék ilyenből a megadott feltételek mellett. A +1.5 méter hangminőségromboló hatása aggaszt kissé, ezért is akarom az átalakítót kiiktatni, hogy nyerjek is valamit. Sajnos mindenképp cserélnem kell a kábelt, jelenleg a földön ülve fejhallgatózom a rövid póráz miatt.[ Szerkesztve ]
-
Exodius
őstag
Boldog szülinapot az elektronikus zene egyik istenének.
https://qubit.hu/2021/08/18/ma-50-eves-a-techno-mozartja -
Ba cy lus
addikt
Lehet majd az lesz. Ebayen nézegettem. Először is oda kell figyelni, hogy ennek más a mérete, mint a korábbi HE400-aknak. Másodszor pedig, na igen: 120 centis kábeleket láttam leginkább. Én nem is értem, ez a fejes nem való utcára, hordozni. Oda jó/kell a 120 centis kábel. De otthonra, hogy legalább kicsit szabadabbnak érezzem magam fejhallgatózás közben, szerintem kell az a 3 méteres kábel.
-
Pierre75
senior tag
válasz Ba cy lus #92733 üzenetére
Az 58x-nél is meglépte a drop, nyilván költségkímélés. Legalább ahhoz könnyű volt 3m-es kábelt kapni.
A drop persze megoldhatta volna opcionálisan...
Íróasztalnál sem tudnék a 120cm pórázzal még hátra sem dőlni, mert félnék hogy jön vele az elektronika. Asztali nyitott fejhallgatóhoz szerintem is alap a 3m. -
emiki6
veterán
válasz Pierre75 #92734 üzenetére
Én a rövid kábel híve vagyok. A dt770 3m-éből is csináltattam 1 métert + 2 m hosszabbítót és pont jó így kb 1 méteresen.
Az elektronika úgyis karnyújtasnyira kell legyen, hogy tudjak állítani hangerőt."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Remus389
veterán
válasz emiki6 #92735 üzenetére
+1
Én is jobban örültem volna ha mondjuk 1,2 méteres kábelt adtak volna. Bőven elég az, hisz karnyújtásnyira van az amp.
Ez a 3 méteres Sennheiser kábel olyan mint valami óriáskígyó, sokszor nem tudom hova tenni.
De úgy látom megoszlanak erről a vélemények.
-
paler
aktív tag
Inkább a hosszabb mint a rövidebb kábel, és a hangerő szabályozáshoz van távirányítóm, így akár 5m-re is lehetnék az amp-tól akkor is tudnám a hangerőt állítani, meg még más egyebet is
[ Szerkesztve ]
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen
-
Ba cy lus
addikt
Ha rendesen végighallgatok egy albumot, akkor egyszer az elején kell belőni a hangerőt. Utána meg hátradőlök a kanapén. Főleg annak szívás a rövid kábel, akinek hangfalas rendszere is van, mert valószínűleg ugyanazt a DAC-ot használja, akkor pedig már ott van fixen a helye a fejhallgató erősítőnek is.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz Ba cy lus #92739 üzenetére
Szerintem azon múlik, ki hogyan használja a fejhallgatót.
Aki csak székből, monitor előtt, annak előnyösebb a rövidebb kábel.
-------------------------------
Visszatérve az adapterekhez, a #92728-ban linkelt helyett, kis keresgélés után ezt rendeltem: [link]Meggyőztek a szép fotók. Kiváncsi vagyok, változik-e a hang az amazonos vezetékes adapterhez képest.
-
kecstama
tag
Hali újra, kis gondolkodás után úgy döntöttem hogy kicsit félrelépek a Japánoktól és kipróbálok valami mást is.
AD2000X-et kéne leváltani.Külföldön a HD560S-t ajánlják, nem tudom mennyire lehetnek "egy szinten" hisz árban közel sincsenek egymáshoz. Bár ahogy én tudom a 2000X kicsit többe kerül mint kéne
Nem igazán tudom milyen hangot keresek, tökéletes ami van, de kipróbálnék valami nagyobb (vagy mélyebb?) soundstages cuccot is.
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz Dorien #92747 üzenetére
A most kaphatók közül melyik állt a Te HE400-asodhoz legközelebb hangzásban? A 4XX? Dropon most is van, nem is rossz áron, de mintha az újakon már "sima" fókuszpad van, nem az "A". A katalóguképeken legalábbis a lyuggatott bőr/műbőr látszik. (Lehet keverem a kettőt.)
-
Sinesol
veterán
válasz Gzula[HUN] #92748 üzenetére
Kijött a Dan Clark Audio is egy elszállt árú fejessel, ráadásul ez most éppen egy zárt.
Amirm tesztjében ez az első fejes, amire azt mondta, hogy semmi EQ nem kell neki, annyira pontosan követi a célgörbét, plusz azt is emlitette, hogy olyan a fejest hallgatni, mint pl. először látni OLED tévét normál tv után, akkora különbség. Elvileg használnak valamiféle metaanyagot, ami megszűri a rezonanciákat, torzitast és elvileg hangoláshoz is felhasználható, eddig ilyesmit még nem láttam fejeseknél, vagy lehet csak átsiklottam felette. Plusz ami figyelemreméltó, hogy a tere nem sokban marad el a HD800-tól, miközben természetesebb is. Nem kis dobás, ha ez tényleg ennyire jó.
Na meg az anyagminőség se semmi, Nikkel-titán ötvözet fejpánt, a kagyló meg aluváz+carbon, úgy látszik beletettek mindent amit tudtak.
Az ára meg 3999 dollár.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.