- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUNNIA1920
őstag
válasz contaxg #92246 üzenetére
Írok majd ez ügyben, ha aktuális lesz.
Sinesol: néztem a Heddphone-t is. Nem tudom, az a 87dB érzékenysége elég durván hangzik. Ahhoz azért kell a lóerő.
Én meg csak jót olvastam az Empyrean-ról. Kiváló anyagminőség, kényelem, sok drága fejest lepipáló hang. Amit fel szoktak hozni ellene, az a lágy hangzás (emiatt nem minden zenén tud kimagaslót nyújtani árához képest) és a nem túl széles tér (nyitott kialakítás és árához képest).
Exodius: a Susvara több, mint 2 milliós fejes, de a HE1000 SE is drágább, mint a Meze. Nem tudom, hogy a Hifiman azokat is bóvli műanyagból csinálja?
[ Szerkesztve ]
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
fattyu
veterán
válasz HUNNIA1920 #92243 üzenetére
hallgass meg egy első genes hd650et telefonról vagy bármi középszerű fosról
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Sinesol
veterán
válasz Exodius #92250 üzenetére
A Susvara biztosan nagyon ott lehet, mindkét oldal fórumain eléggé pozitivak a vélemények, plusz nemrég láttam, hogy Crinacle listajan is bekerült a 2. helyre a top elektrosztatikus Sennheiser mellé.
Hunnia: Igen, a 87dB tenyleg kéri a kraftot, de azert nem annyira vészes a helyzet, messze van ez még egy HE6 szinttől. Plusz azert manapsag elegge el vagyunk halmozva bika erősitőkkel is, nem nehéz talalni valamit.
[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
válasz HUNNIA1920 #92251 üzenetére
Volt egy eladó Hedd nemrég. A korábbi tulajnál voltam meghallgatni egy hangfalat, rákérdeztem a Heddre is. Egy komoly Audio GD dac, preamp/headamp páros volt előtte. Ő csak annyit mondott, hogy a legjobb fejes volt, amit valaha hallott, pedig meghallgatta az Empyreant, Focal Utopiát, Aryát, LCD-X-et, és még párat, ami nem ugrik be. Persze ez is csak egy vélemény, de legalább első kézből származik, és olyan embertől, aki nem csak olvasgatott ezekről, hanem le is rakta a pénzt az egyikért.
-
contaxg
veterán
válasz Sinesol #92254 üzenetére
Crinacle listáján előkelő helyen van a K612PRO. Erről magam is csak jókat tudok mondani, de ehhez kellet egy kisebb autó ára, hogy ez a 43eft-os fejhallgató megdöbbentően jól tudjon szólni. De az Empyrean ennél egyértelműen jobb. Még egy LCD-X is messze van az Empyrieantól. Egyébként nem sok helyen lehet olvasni de a nagy Meze gyakorlatilag kétutas (szerű).
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
HUNNIA1920
őstag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat és a segítséget!
Felveszem a listára az Empyrean mellé a Heddphone-t is.
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
Exodius
őstag
válasz contaxg #92256 üzenetére
A K612 Pro-ról nekem az jött le a beszámolóitok alapján, hogy valahányszor jobb vasat kapott, úgy skálázódott. Én nem tudom mit műveltek vele az osztrákok, de szerintem az a fejes egy mérnöki csoda, ha úgy vesszük.
Ha nem csal az emlékezetem, te is dicsérted az Empyrean-al szemben.
-
Remus389
veterán
válasz HUNNIA1920 #92257 üzenetére
Akkor vedd fel a listádra világ legjobb fejhallgatóját is az Abyss 1266-ot, ha már itt tartunk
[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/akg_k272_hd_kivalo_allapot/friss.html
-
Ba cy lus
addikt
válasz Exodius #92258 üzenetére
Árához képest leginkább, de nekem még mindig inkább a HD600 mai fejesek közül (bár már ez is sokkal drágább, különben valaha ezek árban sokkal közelebb voltak egymáshoz, mármint a K612 elődjével, a K601-gyel). Vagy egyéb, hasonló kategóriás Sennheiserek. A közepük miatt.
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
Forrás tekintetében az 58x vagy a fidelio x2 (az alis) igénytelenebb?
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz emiki6 #92263 üzenetére
Ha kategorikus választ vársz, akkor az X2 (x2hr-rel kapcsoaltban tudok nyilatkozni), de nem a szó szoros értelmében. Az X2HR könnyen hajtható, de a magasak meg tudják hálálni a drágább láncot. Az enyém Amazonos, nem Alis. Aliról inkább X1s-t próbálnám, bár még senki se volt annyira tökös, hogy rendeljen belőle. Én sem...
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz Gzula[HUN] #92265 üzenetére
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Dorien
veterán
válasz Gzula[HUN] #92265 üzenetére
A Fidelio X2 (Gibson verzió) nem hajtható könnyen, legalábbis e tekintetben egyáltalán nincs abban a ligában, mint a NAD Viso HP50, Focal Spirit széria, Final Sonorous III, meg az Audio-Technica fejesek. Ezek gond nélkül, könnyedén, dinamikusan szólnak az xDuoo X2 DAP-omról, a Fidelio meg brummog, kásás, halk - küzd, mint malac a jégen. [link]
Rendes meghajtás kell neki.[ Szerkesztve ]
Wherever you go - go with all your heart.
-
Dorien
veterán
Egy kis hétvégi grunge:
Pearl Jam - Present Tense
Pearl Jam - Oceans
Pearl Jam - RearviewmirrorWherever you go - go with all your heart.
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz Dorien #92267 üzenetére
A "könnyen hajtást" én úgy értem, tehát pl. akár egy telefon is megfelelő hangerővel tudja ellátni. Vagy játék kozolhoz is használható lenne szerintem simán, pl. egy egy V-Moda Boomproval. Biztos vagyok benne, (még látatlanban is), hogy nagyobb játékélményt adna a kifejezetten gamer fejesek jelentős részénél.
Ettől függetlenül megerősítem, hogy kell neki az aládolgozás. Alaplapiról a Loxjie D10-re váltogatva utóbbinál szebb, pattogósabb a cintányér, és érezhetően nagyobb teret ad. A térérzet nem "bele magyarázom magamnak" módon, hanem azonnal érezhető.
Ettől függetlenül nem a D10 lesz a vége a láncnak, de csak később tervezem a cserét. Egyelőre másnak van prioritása. -
emiki6
veterán
válasz Gzula[HUN] #92269 üzenetére
Nem a hangerőre gondoltam, hanem a minőségre. Nyilván nem várom el, hogy telóról jól szóljon, de legyen a meghajtó minőségétől minél függetlenebb.
-
Dorien
veterán
Ja igen, Bordor mester (Fodor Tibor) [link] megcsinálta a kért HiFiMan kábelt. Nagyon pöpec, 3m, ultrakönnyű, fekete műszálas harisnyával, aranyozott koax + 3.5mm jack csatlakozókkal.
Ha bárkinek kábelre lenne szüksége (fejhallgató, táp, hangfal, interconnect, RCA, XLR, USB, stb.) őt erősen ajánlom.
-
stefi81
tag
Nekem ez a szám most nagyon bejött:
Opeth - To Bid You Farewell.flac -
Dave™
nagyúr
válasz contaxg #92256 üzenetére
Nekem eddig az volt a legnagyobb tanulság, hogy semmit sem ér a technikai fölény, ha a tonalitás nincs rendben. Más szóval sokkal jobban együtt tudok élni egy szerényebb képességű, de közel hibátlan tonalitású fejhallgatóval, mint ennek ellenkezőjével. A hivatkozott listában ez nagyon okosan két külön kategóriában szerepel, és sok mindent megmagyaráz, ami elsőre furcsának hat.
A K612 előnye pont a remek tonalitásának meg a korrekt technikai tudásának a kombojában rejlik, amit tényleg gombokért adnak. Megnéztem pár kevésbé jó tonalitású fejest a múltamból és azok eléggé le is vannak húzva, úgy látszik az ő listájára nyugodtan hagyatkozhatnék, ha még ugrálni lenne kedvem (de nincs).
-
Dorien
veterán
Ezzel teljes mértékben egyet tudok érteni, csak nekem a K612 Pro tonalitása nem volt igazán rendben, csak masszív EQ-val. A mostani HE400 + Focuspad A kombóval viszont igen boldog vagyok. Pont úgy szól minden, ahogy kell, maradéktalanul élvezet vele a zenehallgatás...
-
Dorien
veterán
A K612 Pro nálam Sense V1 erősítőről ment, arról pedig nem lehet mondani, hogy nincsenek mélyei. De így is kellett neki mélyemelés és magasvágás, hogy nagyjából kiegyenlített legyen a hangkép. Amúgy jó fejesnek tartom, de hogy egy autó árát alá kelljen rakni... LOL Akkor már inkább EQ - az ingyen van. A K612-höz képest még az AD900X is egy mélybomba volt a láncomról, a HE4XX, HE400, Fidelio X2-ről nem is beszélve. Viszont még mindig jobban tolerálom a nyitott AKG-k magasba húzását, mint a lefojtott magasokat. (régi Sennheiser HD650, AQ Nighthawk Carbon)
Na meg ott van még sok ember, akiknek a Fidelio X2 mélye sem elég, inkább Sony MDR-Z7 szintre vágynak.
[ Szerkesztve ]
-
Tetran
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek a Superlux HD681 EVO-t már érdemben megtudja hajtani "fiatalabb" integrált hangkártya (Asrock Z370 K6, ALC1220) Creative Sound Blaster™ Cinema 3 vagy érdemes ez helyett is hangkártyát vásárolni pl Xonar DG-t? Számomra most is szép erőteljes hangzása van, azonban ha van még benne kraft, akkor szeretném kihasználni.
Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz Tetran #92282 üzenetére
A HD681 EVO legegyszerűbb tunningolása, ha lecseréled egy OneOdio Studio Pro50-re. Mélyek nagyjából ugyanolyanok, a többi meg jobb az OneOdioban. A lényegen nem változtat, hogy egyik félnyitott, a másik meg zárt. OneOdio ráadásul kényelmesebb, és nem tejfölös dobozból készültnek tűnik. Nem fogom lehúzni az EVO-t, azért az árért egy jó feljhallgató, de ha az bejött, kicsit drágábban van érezhetően jobb nagyjából ugyanazon a hangszínen. Itt azért megjegyzem, hogy pár hónapja még egy árban voltak, 2 éve meg konkrétan olcsóbb volt az OneOdio (25$ volt akkor a "drágább" verzió postával). Egyébként mind a kettő könnyen hajtható fejhallgató. Drága cuccot viszont nem érdemes alájuk rakni, mert annyival nem lesz tőle jobb a hangzásuk.
Xonar DG-t akkor vegyél, ha nagyon gagyi az alaplapi hangkártyád. Mondjuk egy Realtek HD-nél érdemesebb inkább végig nézni a beállításait, mint költeni egy DG-re. Nálam pl. alaplapin alapban be volt rajta kapcsolva a Dolby és a bitmélység se volt maxon. Másfél év után jöttem rá, mitől volt "gamer-vödör" hangzása. Tudom, szarvashiba volt, de ez van.
[ Szerkesztve ]
-
magyargyerek
tag
válasz frame120 #92159 üzenetére
Nos , írok milyen lett a hangja az új fejpárnás MSR-7 fülesemnek. Jó! Van mély is! Szerintem van olyan hang mint az eredetin! Ha az amazonról rendelek, előtte el szoktam olvasni ...lent a lap alján vannak, a hozzászólásokat, pozitív és negatív is ott van. Ennél aki már vett ilyet jókat olvastam, mind azt írták jobb mint az eredeti. Az is csábító hogy ilyen műanyag pálcikát ad a beszerelés megkönnyíteni, hát akartam azzal...de inkábbb kézzel, újjal valahogy minél kissebb sérülést okozva raktam fel. Meg aztán videókat is gyártottak hogyan rakjuk fel, bár ez nem a konkrét típusról szól. [link] A legfontosabb a hang és szeretem. Be kell vallanom ez a második nekifutásom a párnával, az első egy neve sincs ebay-es volt, kínai. Felraktam és kukáztam...kevés volt a mély! Most ennél a Geekriánál kb. pont annyira jó a mély, mint volt az eredetiben. bal oldali a kukázott kínai:
-
frame120
tag
válasz magyargyerek #92284 üzenetére
Köszi, hogy válaszoltál. Jó tudni, hogy van a piacon használható alternatíva nem arany áron
-
chrisnagy13
senior tag
Aki szeretne belőle egyet siessen, csak 67db van.
-
:AMF:
senior tag
válasz chrisnagy13 #92286 üzenetére
Ennek az extrém(?) alacsony impedanciának van valami előnye azon túl, hogy csak ezzel az erősítővel használható a fejhallgató?
Szvsz annyira nem vészes az ára, ebből 400 dollár a Jotunheim.Azért az vicces, hogy a garancia ugrik, amint másik erősítőre dugja valaki.
Meg az is, hogy a Schiit a saját vásárlóinak nem képes csak 6-8 hét múlva szállítani egy Jotunheim-t, ezt pedig azonnal küldik.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz chrisnagy13 #92288 üzenetére
"Sold out!" Durva.
67 Jotunheim vásárló bevállalt egy Audezet, csak mert nem akartak hónapokat várni.Ezt a ribbont olvastam, csak nem tudom hogy kell elképzelni. Olyan, mint az Empyrean kapcsán Contaxg által linkelt képen, csak 98% feletti lefedettséggel?
fericske: Ilyen kis szériában egy elektrosztatikus izgalmasabb lett volna tőlük. Meg nagyobb profitrátás.
[ Szerkesztve ]
-
fericske
addikt
A RAAL sr1a is ilyen. Arról találsz videót, hogyan néz ki.
Hangzásban, hangzás tulajdonságaiban legközelebb az elektrosztatikusokhoz áll.
Az sr1a nekem tetszett, jobban mint pl. a Stax fejesek.Az Empyrean az olyan mint a többi planár, csak másképp van elrendezve, elvezetve rajta a hangkeltő fólia.
[ Szerkesztve ]
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz HELLAFLUSH #92188 üzenetére
Vissza kell mondanom az eddig írtakat!
Ma elkezdtem "igazán használni" az X2HR-t.
Korábbi hozzászólásomban említettem, hogy nem igazán vagyok megelégedve a hangjával....nos találtam itthon egy pár [Brainwavz Gel fülpárnát] amit még anno a HyperX Alpha fejhallgatóhoz vettem, gondoltam kipróbálom valahogy az X2HR-el, ekkor jött a nagy meglepetés...
Végre megkaptam azt a hangzást amit szerettem volna...teltebb mélyeket szebb magasokkal.
igaz a tér kicsit csökkent, de nem zavaróan.
ma egész délután zenét hallgattam és az M50X-hez hozzá sem nyúltam. -
Gzula[HUN]
őstag
válasz HELLAFLUSH #92293 üzenetére
Üdv a klubban!
Szétszedted az eredeti párnát hozzá, és a műanyag keretre raktad rá, vagy simán a fejhallgató kagylójára raktad fel?
-
senior tag
válasz fericske #92292 üzenetére
Köszönöm, így már jobban el tudom képzelni.
Kevés oldalt találtam, ami a technológia működését is elmagyarázza, végül a Moon Audio oldalán kötöttem ki. (A Jotunheim R a RAAL-hoz is elérhető. )A Meze román, a RAAL pedig - ha jól olvastam - szerb. Érdekes, hogy a szomszédok milyen holmikat tudnak lerakni az asztalra, ha fejhallgatóról van szó.
[ Szerkesztve ]
-
fericske
addikt
A Videoton meg magyar
Amiről talán érdemes tudni vele kapcsolatban - Ha igaz. Egy nyugdíjas videotonos mesélte 2000-ben, akitől lakást béreltem akkor Székesfehérváron. - , hogy akkoriban mikor a CD korszak beindulóban volt, a Videoton csinálta a legjobb minőségű lézerfejeket, annyira, hogy a Matsushita tőlük vette meg a licenszet. -
senior tag
válasz fericske #92296 üzenetére
Nekünk már csak a nosztalgia marad?
A cég oldalán '95-ben említik csak a Matsushita nevét: "High-end CD lejátszó és videó rekorder gyártás indul az Matsushita-Bosch (MB) Video részére." A nyugdíjas videotonos gondolom nem erre gondolt.
Nekem az egyetlen Videotonhoz kapcsolódó emlékem szüleim "Disco Boy" feliratú rádió+lemezjátszó kombója.A Videoton oldalán vannak retró plakátok is.
-
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz Gzula[HUN] #92294 üzenetére
Az eredeti fülpárnákat nem bántottam, csak ráhúztam simán a kagylóra a teszt erejéig.
Muzikertől be is rendeltem a Dekoni bőrpárnákat, mert szerintem azokkal sokkal esztétikusabb lesz.
bár kérdéses még, hogy mikorra tudják beszerezni, mert nincs készleten. -
senior tag
Múlt héten megérkezett a június elején rendelt Focuspad A párnám a franciáktól. Őket néztem bénának, pedig csak a mi Postánk alkotott megint egy szépet. Felhívtak a helyi postahivataltól, hogy közel egy hónapja náluk porosodik egy nemzetközi csomagom, mikor megyek érte. Mondtam, hogy ha tudnék róla, akkor már rég elhoztam volna.
A nyomkövetési adatok alatt továbbra sem látszik a Magyarországra érkezés.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest