- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz gretzky77 #92100 üzenetére
Párna csere szempontjából van rosszabb típus is, ha az AM2-n nem is a legegyszerűbb. Nem fogod hetente rajta cserélgetni, de nem is lesz szükség rá sokszor. Arra kell vigyázni, hogy a műanyag keret ne pattanjon el. Én a videón szereplővel ellentétben olyat rendelnék szükség esetén rá, amin a lyukak előre vannak perforálva. Az én 1A-mra konkrétan EZ lett rendelve (a barna), és teljesen meg vagyok vele elégedve.
[ Szerkesztve ]
-
gretzky77
veterán
válasz Gzula[HUN] #92101 üzenetére
Köszi ismét,lehet ránézek erre a Sonyra, amire én használnám arra sztem bőven elég lenne!
iPhone 15 Pro Max Blue Titan & Apple Watch Ultra 2 & Fiio FF3 & fiio ka3
-
HUNNIA1920
őstag
Audeze LCD-2 (2010 körüli) nem Fazor-os verzióról mit lehet tudni, érdemes vele foglalkozni?
Hangja milyen?
Megéri a 200eFt körüli használt árát vagy érdemes inkább az újabb Hifiman-ek közül választani ennyi pénzért?
[ Szerkesztve ]
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
chrisnagy13
senior tag
válasz HUNNIA1920 #92103 üzenetére
Ha jó áron meg tudod venni akkor szerintem igen.
A fejpántja kényelmetlenebb, mint a jelenlegi verziónak. A fülpárnák állapotát is nézd meg. Ha nagyon odavan bele kell alkudni az árba az újat.Hangra kellemesen meleg, sötétebb, nem túl sok magassal (sőt). A közepe és mélye audezes. A tere, részletessége is rendben van. Csak az ár dönt.
-
Sinesol
veterán
válasz HUNNIA1920 #92103 üzenetére
Ha azt a 2.2-est nezed AVX-en, akkor megérheti, ha jol emlekszem sokak szerint az a verzio a legjobb az LCD2 sorozatbol. Legalabbis azok köreben, akiknek bejött az a sötétebb hang.
[ Szerkesztve ]
-
HUNNIA1920
őstag
válasz chrisnagy13 #92104 üzenetére
Köszi!
Nem titok, itthon van egy eladó, de elég leharcolt állapotú, viszont a hangja lenne a lényeg. Ahogy olvasom, a legtöbb embernél a középtartománnyal vannak gondok. Az jó, hogy a magasai nem bántóak és a mélyek bőven jelen vannak, nem vékony hangú. EQ-zni nem akarok.
A Quad magasaival sajnos nem tudtam megbarátkozni, ezért is adom el. Ha hallgatom, mindig a Beyer DT-990Pro hangja jut eszembe.
Szerk.: Sinesol : neked is
[ Szerkesztve ]
-
btraven
őstag
Sennheiser HD555 hiába nyitott amikor belül van egy teljes elválasztó lemez. [link]
Nem nagyon jár abban a levegő. Befülled az ember füle ebben a nagy melegben. -
dave118
senior tag
válasz gretzky77 #92095 üzenetére
Néhány hónappal ezelőtt is itt tartottál
De egyébként a felsoroltak közül:
- Sony - nagyon jó anyaghasználat, szuper kényelmes, az elődjéhez képest kevesebb (de még mindig nagyon sok) mély, többi rendben van
- Denon - szintén szuper anyaghasználat, könnyű, kényelmes, mély egy kicsit kevesebb mint a Sonyban (de ebben is van bőven), közép és magas kicsit elmarad a Sony-tól
- Shure - botrányos anyaghasználat, nyikorog-nyekereg, törhet is ha nem vigyáz rá az ember (mi nem), hangra kiegyenlítettebb mint az előző kettő - összességében nekem ez tetszett a legjobban, ha a külseje nem lenne olyan amilyen.A Final-hoz képest "visszalépés" lenne mind, de ez realtív. Simán lehet, hangjuk alapján jobban tetszene a felsoroltak közül valamelyik. Anyaghasználatra pedig az első kettőnek sincs szégyellni valója.
[ Szerkesztve ]
... Ami ami, az az.
-
gretzky77
veterán
válasz dave118 #92108 üzenetére
Köszi szépen! Igen tudom, hogy itt tartottam, viszont most nem a feljebb lépés a cél és közben a Finalt el is vitték! Nagyon szerettem, viszont sajnos az utóbbi időben lényegesen kevesebbet tudok zenét hallgatni, így gondoltam hátha jobb helyre kerül, ahol jobban ki van használva, így jelenleg elég lenne egy olcsóbb fejes! De azért nem a gagyi kategóriába mennék! A Sony régebben is tetszett, most lenne is egy 30-ért szép megkímélt állapotban!
-
dave118
senior tag
Szerintem 30ért is jó vétel a Sony. Egyébként a piros színű elektronikai üzletben szokott lenni kiállítva, érdemes meghallgatnod előtte.
Sajnálom, hogy nem jött össze a csere, kipróbálatam volna a Sonorust, viszont lett helyette zárt planár ami egyelőre nagyon bejön
... Ami ami, az az.
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz btraven #92107 üzenetére
Az nem egy elválasztó lemez. Több nyílás is van azon az ovális alakú műanyagon, és egy ilyen műszálas textil valami van ráragaszva. Valamennyire átereszti a levegőt, de nyilván a hangzás alakításában van inkább szerepe. Ha annyira zavar, lekaparod róla, és egyből szellősebb lesz. Profi moddernek ez nem egy nagy kihívás. Bájdövéj Grado után lehet egy kicsit világos lenne neked.
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz #71562240 #91833 üzenetére
Itt ülök a Hegedű Endre féle Holfény estek koncertsorozat aktuális részén és eszembe jutott kommented a bösendorferről. Ha valaki akar ilyen zongorát hallani, az jöjjön el, lesz még idén is. Talán találkozhatunk is, mert én és vagy apám szoktuk vinni a darabok közti átvezető beszédhez a hangosítást.
Bár kár belém, inkább elálmosít a komolyzene, mintsem elbűvöl. Egyszer Endre tolt egy jazzes valamit, az meglepően szórakoztató volt.
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Zolega89
csendes újonc
Sziasztok!
1.) PS4 Pro-hoz
2.) Játékokra
3.) 10 és 20 ezer forint
4.) Csakis új
5.) Mindegy
6.) Mindegy
7.) Zárja ki a külvilágot
8.) Mindegy
9.) PS 4 Pro -
gretzky77
veterán
Közben ma meghallgattam egy AKG N700 nc fejest, tudom nem feltétlen vezetékes, illetve egy Sony Mdr 1am2-t is! Hát az a helyzet,hogy egyiket sem vettem meg, de nem a hangjuk miatt! Nekem mindkettő hangja bejött viszont az kezd kirajzolódni számomra,hogy ezeket az ovális alakú fejeseket nem nekem találták ki! Az AKG párnája elég kemény is volt és bár szép hangja volt sztem, éreztem,hogy pár perc után már nem komfortos! Mindkettő circum elvileg, de ezekszerint nagy fülem van, mert bár a Sony lényegesen puhább volt az is kicsit a fülemre ült és nem éreztem azt, hogy kényelmes lesz mondjuk hosszabb távon! Így olyasmi fejest keresnék ami nagy méretű kerek párnás! Lehet tényleg a Beyer DT felé kellene mennem! Abba nem is izzadnék annyira bele talán, illetve elég nagy kerek a párnája!
-
Remus389
veterán
válasz Dorien #92094 üzenetére
Megviselte őt a bezártság: [Warning: Extremely HoT]
https://hardverapro.hu/apro/akg_k272_hd_kivalo_allapot/friss.html
-
Exodius
őstag
válasz Remus389 #92119 üzenetére
Az eredeti all time fav.
(7) Fade Into You - YouTube -
Bodz
nagyúr
válasz HUNNIA1920 #92106 üzenetére
Na az biztos, hogy nem vékony. Kb ez a fejes az ami miatt sokaknál kialakult a tévhit, hogy minden planár mélye végtelen és ütős. Gondolom érted mire gondolok. Ahogy nézem párna az hamarosan kell majd rá, annak az árát még tényleg le kéne faragni valahogy.
-
cellukx
tag
Sziasztok!
Új fejhallgató vásárlása előtt állok és ehhez szeretnék segítséget kérni.
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Zene és játék.
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
40-60 ezer
4.) Új vagy használt?
Új
5.) Circumaural vagy supraaural?
Circumaural
6.) Zárt vagy nyitott?
Mind a kettő jöhet, de elmozdulnék inkább a nyitott felé.
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Hangzásban semleges, kiegyenlített. Játékok esetében a jó tér jól jönne.
8.) Honnan vásárolnál?
Itthon és külföld is lehet, főleg, ha pont külföldről olcsóbban be lehet szerezni.
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
PC-ben van egy Sound Blaster Z kártya, egyelőre ő hajtaná meg.Előre is köszi a segítséget!
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz cellukx #92122 üzenetére
X2HR + V moda boom pro, ha mikrofon is kell. Van egy kis mély kiemelése, de egyáltalán nem lesz tőle basshead.
Mondjuk nem tiszta, hogy a fejesnek "mennyire kell gamernek lennie", mert ha nagyon, akkor ITT tudnak segíteni. Nyitottban szerintem a fenti kombónál jobban ott se tudnak.
Zártat meg ajánljanak a többiek[ Szerkesztve ]
-
HUNNIA1920
őstag
Köszi!
Elég lehasznált darab számomra sok pénzért, szóval még sokat kéne csökkennie az árnak.
Nem tudom ezekre is igaz-e, hogy gyakori a driver meghibásodás. Legalábbis két teszt is megemlítette anno.
Számomra elég átláthatatlan az LCD2 széria különböző kiadásai, hogy melyik milyen. Engem már a Fazor és no-Fazor vagy mi a túró is megzavart.
-
cellukx
tag
válasz Gzula[HUN] #92123 üzenetére
Egyáltalán nem szempont a gamerség. Köszi!
-
emiki6
veterán
válasz Gzula[HUN] #92123 üzenetére
Én a hd58x-et mondtam volna. Árban az hogy áll mostanában?
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Dorien
veterán
Akkor egy kis "Immy" tőlem is:
Imogen Heap - Speeding Cars [link]
[ Szerkesztve ]
Wherever you go - go with all your heart.
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz Dorien #92128 üzenetére
Szerintem ugyanarra a műfajra gondoltam én is, MELLESLEG.
Szintén találtam egy csajt, akibe hirtelen szerelmes lettem. Alice Cooper gitárosa, a top 10 női gitáros közt van.
NITA STRAUSS - Alegria[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz Gzula[HUN] #92130 üzenetére
Van egy kis Zakk Wylde-feeling a gitárjátékában...
Ozzy Osbourne - No More Tears [link]
Ozzy Osbourne - A. V. H. [link][ Szerkesztve ]
Wherever you go - go with all your heart.
-
dave118
senior tag
válasz gretzky77 #92117 üzenetére
Most egy Monolith M565C-t használok zártnak, nyitott vonalon pedig egy Fidelio X2-t.
A Sony-nak nincs túl nagy párnája, nekem normál fül méretem van és kicsit így is rálógott. Cserébe tényleg nagyon kényelmes, hosszútávon is!
Ha érdekel a Beyer vonal, van egy DT 860-am, sajnos háttérbe szorult a fent említett fejesek miatt, de nagy kerek plüss párnái vannak, félnyitott. A hangja viszonylag kiegyenlített, mélyekből elég kevés van, de az nagyon finom. Talán a 880-ra hasonlít, cserébe iszonyat részletes. Viszont kicsit lapos kialakítású, szóval ha elálló füleid vannak az hozzáérhet. Van akit ez zavar.
... Ami ami, az az.
-
Frogz
csendes tag
Sziasztok,
Otthoni közegbe keresek fejhallgatót szinte kizárólag zenehallgatásra. Jelenleg egy M-Track HUB hajtja a jelenlegi HD555-öm, amivel nagyjából elégedett vagyok, de egyrészt kicsit feljebb is lépnék, és néha olyan érzésem van hogy mélyebbre is mehetne. :)
Mindenképpen circumaural típust szeretnék kényelmi szempontból, és vezetékesben gondolkodom.
Első körben 70E forint körül maximalizálnám a rá szánt keretet, és használttól sem zárkózom el. Persze olcsóbb is jöhet. :)
Ha kicsit populárisabb (V-s) hangzása lenne mint a jelenleginek, azt nem bánnám.
Nézegetve a használtakat szembejött NAD Viso HP50 és Beyer DT990 Edition 600 ohm amik szimpik lennének, bár utóbbihoz pl. nem tudom hogy alkalmas-e egyáltalán az interface-em.
Sajnos meghallgatni nem tudom őket. :(
Ajánljatok kérlek valamit! -
-
Tim82
félisten
válasz gretzky77 #92135 üzenetére
Én nem hirdetem a HE4XX-emet, de ha budapesti vagy, holnapi nap folyamán kölcsön tudom adni 1-2 hét erejéig és akkor el tudod helyezni közvetlenül összehasonlítva.
Éppenséggel Monolith M565C-m is van, de egyszerre mindkét fejhallgatót nem szeretném kölcsönadni.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
gretzky77
veterán
Köszönöm szépen a felajánlást, de kölcsön kérni nem szívesen kérném! Vigyázok a dolgaimra, de azért így ismeretlenül kölcsön kérni! De tényleg köszönöm nagyon kedves vagy!
Illetve a Final már nincs nálam, ezért is kérdeztem Dorient, mert sztem ő hallotta mindkettőt[ Szerkesztve ]
-
UserX
addikt
válasz Gzula[HUN] #92130 üzenetére
A zene 10/10, a 'néniről' meg csak napiszar szintű kommentet tudnék írni, de odaáig nem süllyedek! Köszi a közzétételt!
A TIDAL-on egyébként fent van MASTER minőségben... -
Perillustris
senior tag
Uraim, egy darab fekete beyerdynamic CUSTOM ONE PRO Plus még maradt az Árkádban lévő Media Marktban, a másikat elvittem. Nem akciós, de az ára 35 ezer forint (kifutó típus). Nagyon keveset hallgattam ma, az alapján tetszik.
[ Szerkesztve ]
Perillustris
-
Gzula[HUN]
őstag
[ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
addikt
Pénteken voltam orvosnál fülmosás miatt. Zenehallgatásnál valahogy még mindig nem szoktam hozzá ehhez az élesebb halláshoz. Előtte analógosabb volt, most valahogy fura. De lehet csak az agyamnak kell visszaállnia.
Ja igen, fejhallgatóknál nekem egyértelműen csökkent a tér mélységi kiterjedése.[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz Ba cy lus #92143 üzenetére
Anno még tizenéves koromban voltam egyszer fülmosáson orvosnál mert be volt dugulva egyik oldalt, tudom milyen az, egyik oldalt sokkal halkabban hallasz igen rossz, zavaró. Zenét így nem lehet hallgatni. Alig vártam az időpontot. Nekem nem volt rossz élmény maga a fülmosás, sőt, felszabadító élmény volt. Azóta nem kellett szerencsére, megtanultam a leckét
Ez legyen a legnagyobb baj
Hogy ne ez legyen a téma: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz Ba cy lus #92145 üzenetére
Pélául kevésbé zsírosan olajosan kell táplálkozni
Amúgy emberfüggő ez valamennyire, van akinek az életben nincs ilyen gondja, nekem csak egyszer volt, talán rosszul tiszítottam, feltorlódott az én esetemben, de nagyon rossz érzés volt hogy nem egyforma volt a hangerő a füleimben
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz Remus389 #92146 üzenetére
Nem hiszem, hogy segít. Simán csinál a szervezet zsírt, ha akar! (és általában akar)
A fülzsír amúgy nem csak zsír, mert a meleg víz nem csak lágyítja, de részben oldja is. Gondolom valami multikomponensű anyag fehérjékkel, tápanyagokkal, antibakteriális cuccokkal. Ja meg ugye a hallójáratot is bőr borítja, ami cserélődik, a fülzsír szerepe valószínű az is, hogy a lehámlott bőrt "összegyűjtse" és kimossa a fülből. Ha minden jól működik, akkor ezek nem dugaszolja el a fület, hanem darabokban távozik. Fülpiszkával, vízzel, szappannal rá lehet segíteni.Apám mesélte, egyszer egy molylepke bement a fülébe. Csapkodta a szárnyával a dobhártyáját, úgyhogy vízzel gyorsan megfojtotta, de nem jött ki, csak pár nap (hét?) múlva, fülzsírba mumifikálva, de akkor magától. Szóval nem egy rosszul működő rendszer ez. (Csak épp a fül és fejhallgatókat nem biztos, hogy jól kezeli)
-
Cathfaern
nagyúr
válasz emiki6 #92147 üzenetére
Nem vagyok a téma szakértője, de én azt olvastam, hogy az ilyen bedugulásokat pont az okozza, hogy az ember úgy próbálja meg a hallójáratot tisztítani, hogy belenyúl valamivel. Az okosok szerint amit nem tudsz az ujjaddal kiszedni, az jó helyen van.
És igen, a bevitt zsírmennyiségnek semmi köze ahhoz, hogy mennyi fülzsírt termel az ember füle (mint ahogy haj / bőr zsírosodásának sincs köze hozzá)
[ Szerkesztve ]
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
HUNNIA1920
őstag
válasz Ba cy lus #92143 üzenetére
Én is, csak én 1 hete voltam, azóta qrva élesen hallok mindent. A zene hallgatás nagyon más lett, de majd vissza áll.
Nálam sajnos "adottság", hogy 2 évente ki kell mosatni. Mondjuk az agyba dugós IEM-ek ezen nem sokat segítenek.
-
Remus389
veterán
30 éves koromig ez a füldugulás volt kb a legsúlyosabb egészségügyi problémám, én csak nevetek ezen. Amúgy a mosás is teljesen fájdalommentes, sőt kicsit még érdekes is volt. Lehet elmegyek nosztalgiából majd.
Amúgy tud valaki olyan helyet ahol ki lehet próbálni az új Focal Clear MG-t? Szerintem a héten kipróbálom valahol és összevetem a HD800S-emmel. Azóta sokat feljődött a hallásom szerintem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
Állásajánlatok