- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorien
veterán
válasz Gzula[HUN] #92748 üzenetére
Igen, a HE4XX, de nekem az is kicsit túl hideg/világos volt a Focuspad A párnás HE400-hoz képest. Az újakat (HE400i 2020, HE400SE) nem hallottam. Ezeken elvileg sima Focuspad van.
Wherever you go - go with all your heart.
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz kecstama #92755 üzenetére
Ha nem akarsz vezetékre költeni pluszban, akkor a 400SE-t hanyagolod. Amit láttam teszteket róla, az összesben az írják, hogy a világ legrosszabb vezetéke. Nyilván költői túlzás, de azért van benne valami.
Ebben a tesztben azt írják, hogy a HE-X4-hez nagyon közel van a hangzása. Az is "csak" 129$, de arra még megy áfa meg a többi.[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz Gzula[HUN] #92748 üzenetére
Régen is ezek a fals mintaképek voltak a HE4XX-hez, ez ne tévesszen meg. Focuspad A van rajtuk gyárilag, ez két helyen is ki van hangsúlyozva a Drop oldalán. Szóval ez a perforált műbőr belső profil valójában plüss, mint a 2. képen:
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz Dorien #92758 üzenetére
Sokat gondolkodtam rajta, de ha neked "vékony" volt, akkor nekem pláne az lenne. Most EZEN töröm már azóta a fejem, amióta kiadták pár napja, de azért 77$-t (kuponnal együtt annyi lenne, ebben az ÁFA is benne van, csak +400Ft menne rá itthon) sajnálok egy műanyag kínaiért. Viszont nagyon b@ssz@ a csőrőm a duál driverje. Tesztet várnék róla, de még sehol semmi.
-
Dorien
veterán
válasz Gzula[HUN] #92759 üzenetére
Egyik 400-as Hifiman sem volt "vékony": kifejezetten feszes, tömör planár mélyek és nagyon tiszta és testes közepek, csak relatíve sok bennük a magas a sima Focuspad párnával. A Focuspad A javítja ezt. Az Audio-Technica, AKG, Beyerdynamic hasonló árfekvésű nyitott fejesei sokkal inkább "vékony" hangúak.
-
Dorien
veterán
válasz kecstama #92761 üzenetére
Az AD900X és a HE4XX volt összehallgatva. Jó DAC-ról és erősítőről mindkettő nagyszerű, szellős, mélyen a zenébe feledkezős hangot ad. Az AD900X inkább középhangsúlyos volt a HE4XX mellett, utóbbinak meg a feszes, teltebb mélyei egy nagy fun-faktort adtak.
-
Ba cy lus
addikt
válasz Gzula[HUN] #92757 üzenetére
Vagy vesz egy he400i-t és egy he400se-t is, összehallgatja őket, amelyik jobban megfelel számára, azt megtartja. Ugyanígy a kábelnél is, a rossz kábel mehet az új tulajdonosához.
Aztán lehet nemsokára változtatják a hozzá adott kábelt, mert az összes létező tesztben lehúzzák.
[ Szerkesztve ]
-
HUNNIA1920
őstag
válasz Dorien #92760 üzenetére
Én egyszer eladtam a 400S-t, megbántam, vettem egy 400i-t, ami elég vékony hangú volt (nekem), közel sem tudta azt a mély hangot vissza adni, mint az S. Amikor eladtam, a vevőnek nem tetszett, szerinte hibás volt a fejes, mert a mély hangok mennyisége 0. Utána vettem megint egy 400S-t és a helyére került minden, azóta is megvan.
Már nem emlékszem pontosan, de talán sima FocusPad volt a 400i-n."Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
Ba cy lus
addikt
Presenter2-ről a Hifiman. Háát... Ha csak erről hallgattam volna, nem biztos, hogy megtartottam volna. Mikor itt járt nálam kölcsönbe Tim HE4xx-e, csak részben győzött meg: nem volt hozzá alkalmas erősítőm.
Az S100A-ról megjön a mélyek dinamikája, kisimul a hangzás, a magasak itt már kicsit sem bántóak, érdekessé válik a zene, a közepek testesebbek lesznek, összeáll a zene egységes egésszé, megszűnik a zavarosság. Sokat, nagyon sokat jelent.[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz Ba cy lus #92766 üzenetére
Új szinergista az s100a + 400i?
Nekem comositeamppal volt a 400i, de keveseltem a mélyeket, mondjuk szerettem a fejest és a 400s nem jött be annyival jobban. A 400i-ről valamiért jobb emlékeim vannak, egyszer majd megint kell szerezzek egyet és amennyiért mostanában fut a hifiman oldalán bontottan... Remélem nem drágul meg idővel."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Gzula[HUN]
őstag
Pioneer SE-A1000 bass mod
Ismét elő kapartam az állatorvosi A1000-esem, mert tegnap este felb@szt@m magam azon, hogy egyik számnál abszolut nem hallottam a bass gitárt. Párnával nem lehet gond, mivel a Superlux 681 EVO párnáival még a gyári párnánál is több bass-t enged, de így is nagyon vékonykás volt nekem. Szóval a driveren lévő 3 nagy lyukat leragatsztottam 2 oldalú ragsztóval, majd raktam rá nagyjából a driver méretével megegyező "akkusztikai szivacsot" (LOL ). Nos, ha valaki arra fogadott volna, hogy ezzel általában lehet a bass mennyiéségét növelni, az jelen esetben is nyert volna. Simán tudom EQ nélkül hallgatni. Ettől függetlenül a kedvencem nem lesz, mert a kapott V hangzás ellenére a sub bass még továbbra is szegélyes (kutyából nem lesz szalonna), de azért sokat javult a helyzet. "Nem szeretem" kategóriából átkerült "játszósba".
Eredeti:
Módosítások (első lépés):
Módosítások (második lépés):
-
Ba cy lus
addikt
válasz emiki6 #92767 üzenetére
Az S100A sötétebb a CompositeAmptól. Meg az is sokat lendít a mélyeken (is, meg az egész hangzáson) hogy lineáris táppal használom a hozzá mellékelt kapcs. üzemű helyett. Egyébként a Presi2-m is lineáris tápos, csak az kisebb feszültségű. Akkor még könnyebben hozzá lehetett jutni lineáris tápegységekhez.
[ Szerkesztve ]
-
HUNNIA1920
őstag
válasz Ba cy lus #92770 üzenetére
Én nem erőltettem a lineáris tápot, mert Bertalan szerint kellően meg van szűrve a CA, de emlékszem, hogy írtad, hogy nálad jobb a lineáris táppal.
Nekem Tápszűrő3 van csak itthon, de azt a CompositeAmp DAC kártyával nem szerette, pislákolt a LED-je, így nem erőltettem. Hangzásban se vettem észre különbséget.
Én egymás mellett a CompositeAmp-ot és az S100A-t is ugyanolyannak hallottam, nem éreztem egyiket sötétebbnek vagy világosabbnak a másiknál, de az is lehet, hogy a HE400S volt kevés a különbségek meghallásához. Legalábbis vak teszten nem tudtam volna, hogy melyik-melyik.
Viszont a DAC kártya helyett a MomentDAC Mk2 hozott a CompositeAmp hangján hallhatóan.
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
Ba cy lus
addikt
válasz HUNNIA1920 #92771 üzenetére
Ha bkercso szerint sötétebb, én elfogadom.
Én csak egyszer hallottam CompositeAmpot, akkor nem győzött meg maradandóan. Ha lineáris táppal hallottam volna, kedvezőbb lett volna a véleményem, ebben biztos vagyok.
A lineáris táp is kiveszi belőle a részét - az eltérő hangzási igényeken felül -, hogy nem érzem szükségét Focuspad-A-nak, vagy hogy egyáltalán nem érzem bántónak, sőt különösen kiemeltnek sem a magasakat.
[ Szerkesztve ]
-
FattyDove
őstag
Logitech G430-hoz honnan tudnék jó minőségű fülpárnát rendelni? A gyári elég kényelmetlen lett olyan 2 év után.
-
HUNNIA1920
őstag
válasz Ba cy lus #92772 üzenetére
Azért írtam, mert reménykedtem benne, hogy tényleg sötétebb a hangja az S100A-nak, ami pont jó lesz a Quad Era-1 fényes hangjának kicsit megszelídítéséhez, de nálam semmivel se lett sötétebb a hang. Mondjuk arról nem az S100A tehet, hogy nem tetszett az Era-1 se így, se úgy. Lehet meg kellett volna vennem hozzá a Quad DAC/Amp-ot 600eFt-ért, azzal csak jól szólna (vagy nem).
-
Sinesol
veterán
válasz HUNNIA1920 #92774 üzenetére
A kellemetlen, esetleg fényes karakter a nagyobb frekilyukaknak is lehet köszönhetö, azon meg nem nagyon tud segiteni a sötetbe huzo erösitö, mivel nem a tul sok magas a gond.
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz FattyDove #92773 üzenetére
Pl. innen. Elvileg ÁFÁ-s árat fizetsz, és arra csak 400ft vámkezelési díj megy (ha meg nem átutalással fizetsz, hanem átvételkor, akkor 800).
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz Gzula[HUN] #92776 üzenetére
nem úgy van, hogy itthon is kifizettetik az áfát
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz HELLAFLUSH #92777 üzenetére
-
fehér_ember
addikt
válasz HUNNIA1920 #92765 üzenetére
Anno nálam is azonnal ment fel az apróra a sima 400i miután megkaptam. Nagyon kevés volt hozzá a cuccom, a mostani is tuti az lenne. Ezért is fajin az Ananda, mert könnyen hajtható. Persze lehet hogy a 400S-sed is jó. Azt talán még nem is hallottam.
Bizonyára jól jártunk vele hogy bkercso 4xx-et vásárolt; így még ütősebb cuccokat készít. Lehet rá kéne beszélni többek közt egy HD800-asra is . -
FattyDove
őstag
válasz Gzula[HUN] #92776 üzenetére
Valami olyan oldalra gondoltam, ahonnan nem 2 hónap múlva kapom meg a párnákat. Amit itthon találtam, ott sehol sincs készlet.
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz FattyDove #92780 üzenetére
Innen "csak" kb. 1 hónap. Cserébe drágább. Mondanám, hogy sokkal jobb lesz a BW párna, mint a kici óccó, de az egyetlen BW párnámmal az a tapasztalatom, hogy a leggagyibb fejhallgató párnámról nem kezdett el lemálni ilyen gyorsan a műbőr, mint arról (a hátsó részéről beszélek, nyilván nem a plüssös feléről).
Ha sima kerek, vagy ovális párna lenne, méret alapján még lehet helyettesítő terméket tudnék találni, de ez elég speckó.
Gamer tocsikot meg úgy látom megtaláltad, szóval oda már nem passzollal le. Remélem itt több szerencséd lesz. (Amúgy meg vegyél egy Cloud2-t, ahhoz 2 pár párna jár ) -
contaxg
veterán
válasz fehér_ember #92779 üzenetére
Ez sajnos tipikus eset. Rendre viszonylag gyenge forrással rendelkeznek a viszonylag drágább ( >50eft) fejeseket keresők többsége. Miközben az én tapasztalatom az, hogy egy jó cuccon még egy szerényebb fejes is évezhető marad.
Én pl most egy Sundarát nyüstölök és pár leírást az utóbbi napokból simán megcáfol a végeredmény. Igaz, hogy egy kisebb személyautó ára van elé pakolva. Ez nyilván nem megoldás mindenkinek, de a dolgok így működnek.A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
HUNNIA1920
őstag
válasz fehér_ember #92779 üzenetére
Miről volt kevés a HE400i?
Azért az a fejes nem a világ teteje, ha meg már ahhoz is milliós lánc kell, hogy szóljon valahogy, akkor maradok a pár ezer Ft-os gazdaságos fejhallgató mellett, az így is-úgy is sz*r.
-
Zoliee
senior tag
válasz contaxg #92782 üzenetére
+1
Én is első körben inkább a fejeseket cserélgettem, és folyamatosan "hiányérzetem" volt.
Eközben persze "masszírozgattam" a forrás oldalt is, de csak nem volt az igazi.
Aztán vettem egy nagy levegőt, és belevágtam a számomra anyagilag már sok/sokk szintű fejlesztésbe.
Az elmúlt 3 évben (amióta fejhallgatózom) kb 1:2, 1:3 arányban költöttem a fejes-forrás oldalra. Ez mostanra kb 1:6, 1:8-ra változott. Meg is lett az eredménye, nem is keresek tovább se másik fejhallgatót, se egyéb forrás oldali eszközt.Szerk: korábban már itt is volt szó arról, hogy nem egy fejhallgatót, hanem mindig egy adott lánc produkcióját halljuk a végeredményben. Ezért sokszor elhamarkodott "leírni" egy-egy fejest...
[ Szerkesztve ]
-
Zoliee
senior tag
válasz HUNNIA1920 #92783 üzenetére
"...már ahhoz is milliós lánc kell, hogy szóljon valahogy..."
Ez azért durván sarkítás. Viszont el kell fogadni/fogadnod, hogy a legtöbb fejes a forrásoldalnak megfelelően skálázódik rendesen. Gondolom már Te is tapasztaltad ezt.
A lényeg, hogy megtaláld a számodra tetszőt, ami ha szerencséd van, lehet egy olcsóbb megoldás is. -
Ba cy lus
addikt
A "100$-os" erősítő elég messzi van a "milliós" lánctól.
Persze áránál többet ér, de annyival talán mégsem. Azt sem mondanám, hogy puszta teljesítményben akkorát domborít az S100A, mert alig van lejjebb a hangerőpoti, mint a 2x erősítésű Presi2n, az 5x erősítésű P2 meg simán erősebb. Szóval nem tudom, miért jó ezzel. Valószínűleg bkercso épp azokra a paraméterekre hegyezte ki, amik ahhoz kellenek, hogy jól szóljon róla a HE4xx, de egy milliós elektrosztatikushoz már bizonyos tekintetben kevés lenne. Nyilván a szubjektív elvárások kielégítése is mindenkinek mást jelenthet, nálam szerencsére elég nagy átfedésben van vele.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
A Furutech ADL GT40α-ról de valószínű hogy a jelenlegi Teac HA-501-ről is az lenne. [kép]
Amúgy az ADL-ről számomra megfeleően szólt pl. az AD-900X, HD660S...stb.
Épp ezek miatt, én úgy vagyok vele, hogy nem olyan fejest veszek amit majd még ki kellene szolgálni mittudomén milyen nehezen és/vagy számomra drágán beszerezhető eszközökről. Hanem olyat, ami már a jelenlegi láncomról is hallgatható.[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
Yincrow X6 füles.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
kecstama
tag
Nah, úgy tűnik hogy kb. 80-100e-m lesz a kövi fejhallgatómra.
Ajánlottátok itt a Hifimaneket, de kicsit félek a planároktól mert még semmi elektronikám nincs hozzájuk
+Pár helyen olvastam hogy hajszálak is roncsolhatják a drivert ami kicsit eltántorít a dologtól
80-90 körül amiket én néztem az a HD560S esetleg HD600 használtan, bár nem tudom mennyire fog nekem tetszeni a Sennheiser hang az Audio-Technicák után
A HE400SE meg 400i-n még gondolkozom. Külsőre meg tesztek alapján tetszenek, de a fentiek miatt még átgondolom
Miket lehet még kapni ilyen árban aminek a hangja "AD-s"?
-
kecstama
tag
válasz Gzula[HUN] #92793 üzenetére
Hangilag nem hiányzik semmi, esetleg a "térhatás" amit hiányolok.
Lehet hogy elektronikát kéne fejleszteni
-
kecstama
tag
Gondolkoztam már rajta de én úgy tudom hogy a Balanced megoldások csak erőt igénylő fejeseknél éri meg.
Az RCA mod miatt könnyen megvalósítható
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz kecstama #92796 üzenetére
Volt itt már aki OneOdioval is megcsinálta. Egyébként én ezen csak mostanában gondolkodom. Egy ideje már szemezgetek az IFI Zen DAC-al. Pár hete megjelent a V2 verziója, amiről 5 napja adott ki tesztet "Z". Azt mondja, hogy 400$ alatt ezt kell venni.
-
Zoliee
senior tag
válasz HUNNIA1920 #92787 üzenetére
Ha elégedett vagy, akkor én nem változtatnék. Sokszor én is mellé lőttem, hiába vettem egy drágább, vagy netes beszámolók/mérések alapján általam jobbnak gondolt cuccal.
SOtM sMS-200 Neo a Roon hálózati lejátszóm, Sbooster BOTW lineáris táppal. TMP Ant SE dac és Ant Mk.-II amp, IsoTek tápkábelek, GigaWatt PF-1e elosztó,
Tamás IC kábele, és egy AQ Carbon usb kábel még a rendszer része.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest