Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vzsryl

    nagyúr

    válasz DBAtti #3880 üzenetére

    "szokták mondani, néha a kevesebb több... A minőség nem azonos a mennyiséggel"

    Ez így igaz. De lehet egy fejes olyan felbontású, hogy azt is meghallod a mélynél, ahogy a dobos lába suhan a lábdob felé, viszont attól még ha valakinek erősebb mélyre van szüksége, akkor ezzel a részletességgel, pontossággal nem tud mit kezdeni.

    Én szokom' azt mondani, hogy a mély kiemelés fontos lehet akár egy vájt fülű embernek is, csak akkor már legyen mellette részletes, pontos, gyors is. Én pl. az AH-D1100-nál nem érzek semmiféle pontatlanságot, vagy más tartományra ráülést. Annyi zavaró benne, hogy a mély inkább a mély-közép résznél van megemelve, ami néhány zenénél magasabb hangerőn kellemetlen lehet, de ettől függetlenül lehet hallani az összes tartományt, és tisztán. Kinek mi fekszik jobban...
    Mellesleg ha nem lenne elég ereje a mélynek, akkor olyan érzésem lenne, hogy picsog, csak picsog és nem érzem az energiát benne. Pl. volt egy ilyen rossz élményem az AKG K511-el. Árához képest nagyon szépen és tisztán szólt, de abszolút élvezhetetlen volt az erőtlenség, energia nélküliség.
    A másik véglet az Audio Wild. Árához képest szépen szól, van benne bőven mély, és nagyon le is megy, de úgy elmossa a D1100-hoz képest, hogy már csak kényszerből lennék képes hallgatni. Pedig előtte mennyire tetszett...

    Tehát ha valami több, az nem feltétlen jelenti azt, hogy a minősége a béka segge alatt van.
    Egyszer kipróbálnám egymásután váltogatva, több műfajjal az M50-SRH840-D1100-as triót. D1100-DT990PRO-t duo-t próbáltam. Mindkettő nagyon tetszett, de voltak hátrányaik és előnyeik egymáshoz képest.

    megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖

Új hozzászólás Aktív témák