- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Phobion
őstag
válasz bugizozi #1200 üzenetére
Bocsesz, annyi volt a probléma, hogy azon a szerveren ahova Exchange-et akartam telepíteni Local Admin-al voltam bejelentkezve, nem pedig Domain Admin-al.
Viszont akkor egy másik kérdés, telepítés után hogy tudom elérni az exchange-et? Egy pár helyen írták ezt a parancsot: Get-EcpVirtualDirectory, de se PS-nek se CMD-nek nem tetszett.
-
desolator
senior tag
Most exchange 2010-el kapcsolatban lenne egy kérdésem. Hol tudom ott megkeresni egy mail enabled public foldernak a levél forgalmát? Konkrétan egy adott tárgyú levelekre lennék kíváncsi pl "üdvözlöm" a tárgy. A mailboxoknál ugye van a "message tracking" az EMC-n belül de ott nem tudom kikeresni a public folderok forgalmát.
Mostanában annyit járok dolgozni, hogy kezd lassan az ivás rovására menni...
-
-
desolator
senior tag
válasz desolator #1202 üzenetére
Sikerült megoldani powershellel nagyjából ez alapján:
>get-messagetrackinglog -Recipients:email@company.com -messagesubject:Üdvözlő -Start "01/08/2010 09:41:00" -End "12/08/2010 16:51:00"
[ Szerkesztve ]
Mostanában annyit járok dolgozni, hogy kezd lassan az ivás rovására menni...
-
Scobbyka
tag
Sziasztok,
Ma raktam fel egy SBS2011 szervert, amiben exchange 2010 a levèlkiszolgáló. Szerver belső hálózatából, domainen kívüli gèp outlookja elèri a postafiókot. Küldeni, fogadni tud. A külső remote.domain.hu-n èri el a szervert a kliens. De ha tènylegesen kívülre kerül (mobilnet) akkor már nem tud kommunikálni az exchange-el. 25,80,443,987 portok nyitva a szerver felè, OWA-nál nincs tanúsítványhiba IE-ből. Fiókot eltávolítottam megpróbáltam felvenni újra, hibaüzenet: Nem lehet feloldani a kiszolgáló nevèt. Az outlooknak online módban kell lennie a fiók hozzáadásakor. Kb. Ilyesmi lehetett a hibaüzenet. Telnettel a fentebb említett portok válaszolnak.
Most mobilról voltam ha hazaèrtem tudok kèpeket is csatolni.Scobby
-
Scobbyka
tag
-
válasz Scobbyka #1209 üzenetére
Sajnos külföldön nem látható a képfeltöltés.hu (amúgy is egy nagy fos ), használd a PH saját képfeltöltőjét.
Ha ide beírod ugyanazokat az infókat mint amit az Outlook-ba adsz meg [link] akkor milyen hibát dob?| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Scobbyka
tag
válasz kraftxld #1210 üzenetére
Állomásnév feloldása sikeres a DNS-ben.
443-as port figyel és nyitva
Tanúsítvány CN rendben
Megbízhatóságon elhasal, önaláírás miatt.De az önaláírás miatt importáltam be a kliens gépre mind a két tanúsítványt, ezért is megy IE-ben tanúsítvány hiba nélkül az OWA.
[ Szerkesztve ]
Scobby
-
válasz Scobbyka #1211 üzenetére
Vegyél rendes tanusítványt, sok szopástól kímeld meg magad.
Fillérekért megvehető itt: [link]
De ha mindenáron szívatni akarod magad a self signed-el, akkor a public downloads mappából leszedheted a normális csomagot, ezzel menni fog a dolog [link]
Annyi a trükk, hogy ha csak IE-ből másolod be a tanusítványt akkor nem kerül be a teljes cert chain, így nem fog működni kintről az Outlook.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Scobbyka
tag
válasz kraftxld #1213 üzenetére
És elég a szimpla domain tanúsítvány, vagy másfajta kell neki?
Mert ugye az elérés eleve a remote.xxx.hu alatt van ami már aldomain.
Tanúsítványokban nem vagyok annyira otthonMeg most csak tesztelődik ez az SBS, így emiatt gondoltam megy anélkül is, persze ha bekerül élesbe egyértelmű a tanúsítvány vásárlása.
[ Szerkesztve ]
Scobby
-
-
Scobbyka
tag
válasz kraftxld #1213 üzenetére
Mindent úgy csináltam ahogy le van írva, az Outlook mégsem csatlakozik.
Most már az összes böngésző elhiszi, hogy valid a tanúsítvány, de ezek szerint az Outlook-ot nem lehet átverni , mert az csak nem akar működni.
Ma még volt annyi időm hogy ezt kipróbáljam.Scobby
-
Scobbyka
tag
válasz kraftxld #1217 üzenetére
Tegnap már néztük és nem változott a helyzet.
Akkori hozzászólásom
Holnap igénylek egy 30 naposat, és meglátom mi lesz.[ Szerkesztve ]
Scobby
-
Scobbyka
tag
Megvan 30 napos free tanúsítvány is, azon most átszalad a teszt.
Helyette ilyen hibám van:
remote.mydomain.hu:6001 azonosítójú MAPI-levéltároló végpont pingelésére.
Az RPC futásidejű folyamat során RPC_S_SERVER_UNAVAILABLE hiba (0x6ba) történt.Kerestem a hibakódra, néztem az IPv6 tiltást meg ilyenek, de nem jöttek be
IPv6-ot letiltom nem indul a masina, alig tudtam visszavadászni csökkentett módban hogy újra menjen.Ha telnetelek a portra akkor van válasz: ncanc_http/1.0
Scobby
-
-
Scobbyka
tag
Szerintetek a DNS rekord így jó lehet? Mert mintha valahonnét az rémlene, hogy mx rekord nem lehet A és CNAME sem.
Jelenleg így néz ki a külső szolgáltatónál lévő DNS rekordom:
Hoszt Típus Rekord
mydomain.hu "A" külső statikus IP-m
www.mydomain.hu "A" külső statikus IP-m
remote.mydomain.hu "A" külső statikus IP-m
mail.mydomain.hu "A" külső statikus IP-m (nem tudom törölni, nincs rá lehetőség a felületen)
ftp.mydomain.hu "CNAME" mydomain.hu
mydomain.hu "MX" 0 remote.mydomain.hu
mydomain.hu "NS" szolgáltatói name server 1
mydomain.hu "NS" szolgáltatói name server 2
mydomain.hu "NS" szolgáltatói name server 3
mydomain.hu "SOA" szolgáltatói name server 1 admin@mydomain.hu 43200 7200 604800 14400
mydomain.hu "TXT" remote.mydomain.huPTR rekord az internet szolgáltatónál beállítva a remote.mydomain.hu-ra
Scobby
-
Phobion
őstag
sziasztok!
exchange 2010 alatt, egy adott usernál, a mail flow fül alatt lehetséges olyat csinálni, hogy egy megadott dátumtól/ig történjen meg a mail átirányítás?
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Kérlek, segítsetek nekem ha tudtok. Adva vagyon egy 2008 r2 egyenlőre virtuális környezetben. Erre telepítve van tartomány, és egy exchange 2010. Emellett van 2db win7-es kliens outokkal, ami tartományba van léptetve . A tartományon belül a levelezés tökéletesen működik. Az userek egymás között hibátlanul tudnak levelet küldeni. A problémám az, hogy kifele és befele NEM mennek a levelek. Tudom, hogy a szolgáltatom smpt szűrést végez, ezért ezt kikapcsoltattam, tehát elvileg a 25-ös port ok. A routeren kinyitottam a 25, 110, 443, 80-as portokat. Elvileg a tűzfal is ok. Létrehoztam egy send connectort is. Beállítottam a DNS-t is. Valamiért mégsem mennek a levelek. Valószínűnek tartom, hogy a DNS valahol nincs megfelelően konfigurálva. Mivel úgy gondoltam, hogy valamit benéztem, ezért igénybe vettem egy kis screencastot ami az alábbi(mindent úgy konfiguráltam mint az adott videóban, csak a tartomány neve más, és az IP cím): https://www.youtube.com/watch?v=jdf_3DRssks&index=4&list=PL55E7C64A68E5CFAB Segítsetek, mit rontottam el. Miért nem megy kibe a levelezés? Ha sikerülne megoldanom, valószínűleg élesbe is megcsinálnám. Válaszotokat előre is köszönöm. Üdv.: Tamás
-
Scobbyka
tag
Sziasztok,
Hogyan lehet azt beállítani, hogy az összes SPAM üzenet a levélszemét mappába kerüljön, és ne legyen törölve automatikusan?
A környezet SBS2011 (Exchange 2010)
Ezt találtam eddig:
EMC-ben Organization->HubTransport->AntiSpam->ContentFiltering kivettem a pipát a "Deleted" mellől
EMS-ben
Set-OrganizationConfig -SCLJunkThreshold 4Scobby
-
gaba2001
csendes tag
Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket, hogy van egy postafiók akinek van egy másik teljes jogú meghatalmazottja.
Azt kéri a postafiók tulajdonosa, hogy amíg ő nem olvassa el a levelet az addig maradjon olvasatlan, tehát ha a meghatalmazott elolvasta akkor is maradjon neki olvasatlan
Lehet ilyet beállítani?Előre is köszönöm.
Üdv
-
-
Phobion
őstag
Sziasztok!
Adott egy WServer 2008 R2, amin fut egy Exchange server 2010. A problémám az lenne, hogy valami miatt OWA-n belül az általam generált felhasználói fiókokkal nem tudok jelszót cserélni, ezt pediglen azzal indokolja az OWA, hogy a jelszavak nem felelnek meg a jelszó policy-nek. Nincs spéci karakter, nincs köze a felhaszn névhez stb.-stb. . Szerintetek ez mitől lehet?
-
-
-
Sir John
tag
Sziasztok!
License kérdésem volna, háthe ért hozzá valaki
Egy ügyfélnél kb.2 éve telepítettünk Win2k8 szervert és hozzá Exchange2010-t.
Multiról van szó, akinek VL csomagból kaptuk a telepítőket.
Én semmilyen CAL-t nem tettem a rendszerre! Ennek ellenére kb 20-25 emberke használja a rendszert, mindenféle probléma nélkül!
Ez csak most esett le, mikor épp Exchange 2013-at kellene kiajánlanom egy másik ügyfélnek...Elképzelhető, hogy ez teljesen normális, hogy CAL nélkül is akárhány user és postafiók működhet?
Win2k12 és Exch2013-mal is ugyanígy működne???
NEM az a cél, hogy megspóroljuk a CAL-okat, csak szeretnék tisztában lenni vele, hogy hogyan is működik!
Van valakinek ilyen jellegű tapasztalata?Előre is köszi!
Üdv: SirDe jegyezd meg jól, míg a Föld kerek, mindig lesznek jumperek ...
-
-
-
Hogy meglegyen:
Az összes Exchange szerveren lévő relay connector-hoz hozzáadott egyedi IP címek listája növekvő sorrendben:
Get-ReceiveConnector | where {$_.Identity -like "*relay*"} | select identity -ExpandProperty remoteipranges | select identity, lowerbound | sort lowerbound
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Scobbyka
tag
Szerintetek mi lehet a gond? Miért nem kerülnek a levélszemét mappába a SPAM-ek.
Exchange 2013 Standard
JunkThreshold 4-re állítva
Content Filtering-ben Reject, Delete false-re állítvaSpam-ek megjönnek, de a Beérkezett mappába kerülnek.
Ha beállítom hogy küldje a SPAM-eket egy megadott e-mail fiókba azt megcsinálja, és akkor nem kerülnek a Beérkezett üzenetek közé.
[ Szerkesztve ]
Scobby
-
muree81
újonc
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Adott egy MS Exchange 2013 mailszerver pár, melynek a spam és egy hasonló előszűrését egy Mcafee végzi. Még csak most ismerkedek a rendszerrel. Egy dolog kellene, amit nem találok benne, ez pedig az, hogy ha a szerver elküld egy levelet, és a fogadó szerver nem veszi át a levelet, akkor kapjon a feladóm egy mailt, hogy nem sikerült kézbesíteni, és mondjuk 3 napig próbálkozik.
Ami elértem az csak annyi (mondjuk csak outlook 2013-ból) hogy egy kézbesítési visszaigazolásnak sem nevezhető levelet kapjon a userem. Abban ugyanis csak annyi van, hogy
"Az üzenetet sikerült kézbesíteni ezeknek a címzetteknek vagy csoportoknak, de a következő célkiszolgáló nem küldött kézbesítési visszaigazolást:"
Régebben az Exchange 2010-ben volt ez a funkció ami nekem kell, mert emlékszem mikor ledöglött ismerős mailszervere, akkor kaptam olyan üzit,hogy:
"az üzenetet nem sikerült továbbítani, 3 napig újrapróbálkozik a mailszerver az üzenet elküldésével"
Valami ilyesmi. Ebből tudtam, hogy gond.van Ha tudjátok mit és hol kellene konfigolni, jelezzétek légyszives.
Köszönöm.
Üdv: Muree
-
Nyausoft
csendes tag
Sziasztok,
PLEASE HELP! Kellene nekem egy kis Exchange segítség, aki tud segítsen please.
Az Exchange szerver Bécsben van egy szolgáltató cégnél, mi pedig egy magyarországi telephelyen. Van VPN kapcsolatunk az Exchange szerverrel.
A jelenség annyi, hogy az Outlook nem frissíti a leveleket, se küldeni se kapni nem tudunk, de nem mindenki egyszerre. Néha csak 1 embernek csinálja, néha 3-nak stb..., ritkán mindenkinek. Annyit ír, hogy várakozás a mappa frissítésére. Ez nagyjából 5-30 percig is eltarthat és egyszer csak elindul. Minden más tökéletesen működik, VPN-en keresztük remote desktop-al vagyok belépve egy bécsi szerverre stb...Eközben a ping az Exchange szerver felé folyamatos, az éppen problémás gépről is.
Hiába nyomom az outlook-ban, hogy újracsatlakozás semmi.
A szolgáltató vakarózik, és a sok telephely közül csak nekünk van ez a problémánk. Ez kb. 2 éve van jellemzően decemberben, de máskor is előfordul. (2 éve váltottunk az invitelről, intellicomra. Mikrós net + IP alapú ISDN2 stb...)Aki tapasztalt hasonlót, vagy van ötlete pls. írja meg mi a fákk lehet ez. Előre is köszi!
Üdv.: K.
-
tamas_04
újonc
Sziasztok!
Kérdésem az lenne, hogy ha megveszem az Exchange Server szoftvert, akkor az képes lesz együtt dolgozni tört office csomagban lévő Outlook-kal?
Köszi a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
Nator
újonc
Sziasztok !
Adva vagyon egy Exchange2010 levelező kiszolgáló. 70 felhasználó. Ebből 20 irodai dolgozó. A maradék 50 felhasználónak csak belső hálózaton kellene levelezni. Nekik tiltani kellene a levelek küldését a tartományon kívülre. Hogy lehetne ezt megoldani?
Üdv,
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest