Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • AndrewTdi

    addikt

    Sziasztok!

    Gondoltam írok pár sort a mostanság vásárolt Nolan N104 Absoluteról pár alkalmas használat után.
    Az első pár órában kicsit kényelmetlen volt az M-es méret, annak ellenére, hogy az EVO szériából az Euromotrnál kiállított és felpróbált M-es méret jó volt, de mostanra ( kb 500km) után már egyáltalán nem zavaró, sőt, kezd kényelmes lenni.
    A színe, formája tetszik. A belseje is masszívnak tűnik, jó pufi belső párnázattal. Belebújni nehézkes. no nem csak azért mert teljesen jól illeszkedik a fejemhez, hanem mert a csatoknál vagy füleknél (kinek hogy tetszik) széthúzva a sisakot a széthúzáskor a mutatóujja(i)mat nyomja a sisakhéjj alja. Így picit macerás rendesen " rátenni a fejemre, inkább belecsúsztatásról beszélnék. Felvéve az az érzésem, hogy a fejem minden egyes négyzetcentijén érzem a sisakot, de már nem kényelmetlenül, nem nyomja semmimet. Tovább a bélés kicsit lejjeb ér mint a héj, így érzésre olyan mintha az állrészen túl leérne maga a sisak is. A Fülnek van egy picit kialakítás benne, ahol kisebb a párnázás, de azért hozzáér. De 2_3 óra után sem fájt a fülem. ami érdekes, hogy az állrészt lehajtva olyan érzésem van, mintha halántéknál picit összébb szorulna a sisak, de ez sem zavar. Az állrész és a bogárháló szó szerint az állam alá hajlik, pont ahogy kell. A látószög jó nagy, a plexije nem torzít. Az állrész felhajtásához nem kell sok erő, picit mintha magától is hátrahúzná valami, ez nekem tetszett. A napszemüveg annak ellenére, hogy nem a legsötétebb, a szembenap sem zavaró benne, egyáltalán nem kellett hunyorogni. A szellőzés a kedvencem. Van egy az áll résznél, illetve a fejtetőnél. Az előző Airoh sisakomnál ha kinyitottam az első szellőzőt, eléggé csapta a szememet is a "huzat". Itt nem éreztem ezt. A bajusz részt és az arcot érte a levegő, egyátalán nem csapva, amolyan kellemesen mozgott a levegő. A felső szellőzőt kinyitva éreztem, hogy a fejem tetejétől a tarkómig átjárja a levegő. most elég fasza volt, kíváncsi leszek nyáron mennyire segít visszaszorítani az izzadást.
    Kb 100-ig viszonylag csendes a sisak. 120-140-nél már azért érezhető, de ott sem mondanám, hogy megőrülök, ha így kellene elmennem vele 60-80+ km-t. Hosszabb útra meg amugyis vennék fel füldugót. A szél nem rángatja a sisakot, szépen átsiklik a levegő körülötte, nem lebegteti a fejemen.

    Készültem képekkel is.

    Továbbá van egy kis összehasonlításom a Caberg Duke-val. Tény, hogy az haveromé, és motoron nem próbáltam, csak simán felvettem. Kívülről ami észrevehető, hogy a Nolan keskenyebb. A Caberg tetején lévő napszemüveg csuszka valóban elég kényelmetlen helyen van, főleg, hogy az én Cordura dzsekim elég szűköcske, és hónaljnál már már szétszakadás érzésem volt, amikor odanyúltam, arról nem is beszélve, hogy a mellkasomig felcsúszott a dzseki alja. ez jobb a Nolannal, ahol baloldalon lent a sisak alján van a csuszka. Szellőzést nem tudtam tesztelni a Dukeon, de ami szemmel látszik még, hogy az orr-rész magasabb. Felvéve ez is jól a fejemre illeszkedett, de nem volt olyan "fejemet körbeölelő" érzésem mint a Nolannál. és mintha nem si ért volna annyira le az állkapocs-csontom alá (ez valószínű, hogy a fentebb említett párnázottabb és a héjjon túlérő bélésnek köszönhető.). Ami még szembetűnőbb, hogy a Nolan plexitartó és elforgató mechanikája sokkalta jobban beleolvad a héj síkjába, míg a Caberg Duke-é 3-4-5 millimétert kijjebb áll. lehet, hogy ez is plusz szélzajt generálhat. A bélés nem annyira kidolgozott mint a Nolannal, továbbá a bélés alja a nyaknál műbőr, ami már el-el kezdett kirepedezni, pedig tavalyi vásárlás. a Nolannak puha, plüss-szerű szövet.
    (nyilván nem egy árkategória a két sisak, csak eléggé közkedvelt a Duke, ezért gonodoltam írni róla pár sort a N104-hez képest)

    Első benyomások ezek. Ha valakit érdekel még valami, nyugodtan kérdezzen, ha rögtön nem tudom a választ, a következő gurulás alkalmával kipróbálok és beszámolok róla.

    (annyit megjegyeznék még a külföldi vásárlással kapcsolatban, hogy korrektek voltak, számlát is adtak. olyannyira korrektek, hogy az ígért feladás után 3 napra írtam nekik, hogy sikerült e feladni, mert akkor számítok rá. Közölték, hogy elnézést kérnek, de nem tudták időben feladni, de holnap feladják és a kicsi késés miatt meglepnek egy aprósággal. Másnap fel is adták, kaptam is tracking nr-t. 4 munkanap mulva csengetett a DPD, hoyg meghozta. Kinyitottam a precíz csomagolást, benne volt a számla és a számlán a sisak alatt egy "free gift" felirat.
    Kaptam ajándékba egy ezüst színű, vastag, UV álló motortakaró ponyvát, és 3 db multifunkciós motoros fejkendőt (ami lehet sál is, sapka is, stb), Így végül a sisakot és az ajándékokat átszámítva 86 ezer forintért kaptam meg. Eléggé meggyőző. Még ha nem si tartják magukat ahhoz, hogy a garis javíttatás szállítási költségeit állják (kb 8000ért viszi el odáig tőlem a DPD, ami nem sok), még így is megérte, tekintettel arra, hogy itthon közel 120K a sisak.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák