Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bogyó bá'

    nagyúr

    válasz Xaels #53712 üzenetére

    Na akkor elmesélem az én fillérbaßó motoros göncömet kicsit bő lére engedve. :DDD

    Nagyon kis pénzből motorozgatok 2 és fél éve. A jogsi kézhezvétele után Vateráztam egy használt cordura kétrészes göncöt (pőostával volt 24k a kettő együtt), ami az alábbiakból állt:
    Kushitani japán kabát. Isteni, mintha rám öntötték volna, és nagyon masszív kivehető protektorokkal rendelkezik. Könyök, váll, gerinc. Van hozzá termobélés, de csak 15 fok alatt szükséges. Amúgy 10-35 fok között teljesen jó benne a klíma, nem tudom hogyan csinálják, nem izzadok bele a Lidl-es aláöltözővel. Imádom, de annyira öreg, hogy az eredeti fekete színe helyett már csak középszürke, ráadásul a fényvisszaverő csíkjai is lekoptak rendesen.

    Vele együtt volt egy szinte újszerű Shox nadrág, na az egy rakás sz*r: dögnehéz, 3 rétegű, de egyáltalán nem szellőző anyagból van, plusz a kivehető termobélés. 10-15 fok körül meg lehet benne fagyni, 20 foktól felfelé (bélés nélkül persze) szabályosan belerohadok, folyik az izzadság a szárán alul kifelé. Ezen semmiféle aláöltöző nem segít, egy pár órás önfeledt motorozás után messziről bűzlik az egész. A benne lévő vékony szivacs protektorok szerintem sz*rt sem érnek, főleg hogy a térd az lecsúszik a fenébe, pedig a nadrág jó rám.

    Bő másfél évig egy legalább 10 éves gyalogtúra-bakancsban motoroztam, ami kényelmes volt, vízálló, de mostanra szétment, ráadásul mivel ilyen fémcsatos volt a főző része, így .- mivel a málhazsákra feszített sisakhálóban elakadt leszálláskor - kétszer borítottam miatta magamra a motort. Egyik alkalommal a benzinkúton, a kutasok röhögve "ástak ki" a gépem alól. Nem volt vicces. :O

    Tavaly karácsonyra megleptem magam egy 10 eft-os, noname, de teljesen vízhatlan és szinte vadonatúj motoros túracsizmával a Vateráról, és nagyon bevált! Kényelmes, magas szárú, van benne bokavédelem, ráadásul akár kilométereket is lehet benne gyalogolni, hegyet mászni. Persze a bokavédelem az nem versenycsizma szintű, de hát nem is annyival döcögök a kis 125-ösömmel. :B Szóval bevált!

    Kesztyűből többféle olcsó vackot vettem már (csak újakat), a legelső M-zone nevű gagyi pár hónap alatt szétfeslett a varrásoknál, pedig esőt soha nem látott. Aztán az Adamoto-tól vettem akciósan saját márkás pakisztáni bőrkesztyűt, jelenleg is ezt használom: nagyon kényelmes, de sajnos a tavalyi erdélyi túrán a 3 napos felhőszakadásban kissé megviselődött, azóta engedi a festéket. Amúgy szeretem, bár télen nagyon hideg.

    Februárban meg beruháztam a membrános Lidl-esre. Ez télen jó meleg, állítólag a vizet is bírja, de kinézetre nagyon snassz, és nyáron nem szellőzik rendesen.

    Ha meg lesz az új jogsi és a motor, akkor a csizma meg a kesztyű marad, de ha összejön a rávaló, akkor boltból fogok venni valami normális, márkás cordura göncöt túrázni.

    Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

Új hozzászólás Aktív témák