Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mocsanisi

    senior tag

    Na gyerekek ezennel vége a motorjavítós story-nak, leírom az elejétől pont azért mert sok támadást kaptam hogy rágalmazok, illetve páran gondolom kíváncsiak a dologra.

    Vettem egy 400-as Banditot, ami bekerült KawaSzatiékhoz. Otthagytam 120-130ezret (karbipucolás beállítás, illetve szelephézagállítás a lényeges ebből), a motor még mindig nem volt jó, 2100-2200 alapjárat alá nem lehetett tenni mert fulladt, melegen 4-5 másodperc reakcióidő alapjáratról befulladás, 8ezres fordulattól 10ezresig torpanás, 12000 fölé nem forgott. Szatiék azt mondták rossz mind a 4 úszó, vigyek úszót és hibátlan lesz a gép. (itt kaptam a támadást hogy rágalmazok, mert spúr vagyok 4 úszót venni). Felkerestem Taschnert, tudna-e segíteni, ma fogadott. Kis garázs kis faluban. Először mértünk egy kompressziót, 1-2-4 henger 150psi, 3. henger 165 psi. Gyertya a 3-masban szép, 1-2-4 tiszta korom. Hengerek nem dolgoznak együtt. Karbi szétszed és jön a meglepetés, csupa dzsuva, ez nem volt rendesen kitakarítva. Pár O gyűrű hiányzik. Úszók hibátlanok, csak nem voltak beállítva az úszószintek. Karbiszinkron, pilot állítás, tűszelep állítás. Próba, minden gyertya kormos, örülünk legalább egyszerre dolgoznak a hengerek. Újra állítgatás, próbakör. Eredmény: 1500-as fordulaton ketyeg az alapjárat, akármilyen hirtelen gázra se torpan, kiforogja a 15.000-ret, vagyis végre leforog tiltásig. Fordulatot szépen ejti, minden hibátlan. Tasi szerint nagyobb főfúvóka van benne, ezért kellett annyit szórakozni vele (cirka 5 óra). Közben a fia megcsinált apróbb dolgokat, kábelek rendezése, index, idomok rendes illesztése.
    Szóval a történek vége az, hogy jelenleg teljes mértékben működik a motor (15.000-ret hagytam tasinál, 1 év gari a munkájára), úszók teljesen rendben voltak szóval feleslegesen dobtam volna ki 60-80ezret úszókra. Hétfőn megyünk haver banditájáért Szatiékhoz, én pedig erre az egészre rá fogok kérdezni, hogy egyáltalán minek fizettem a karbi pucolásért, ha meg se volt csinálva....

    Itt a vége a kavalkádnak :)

    ‎"Vékony srácoknál a kockahas olyan, mint dagadt csajoknál a nagy mell. Nem számít..."

Új hozzászólás Aktív témák