-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
redlingg
tag
Hello
Egy TPlink 1043ND router hatótávolságát kellene "meghosszabbítani" egy ilyen (wrt54g) routerrel.
Tudna vki segíteni a konfigurálásban?.. És persze wifin keresztül...köszi
[ Szerkesztve ]
-
redlingg
tag
..megoldottam
-
Tenken
őstag
válasz redlingg #12353 üzenetére
Mesélhetnél róla. Custom fw-el? Tomato nem megy tplink-en, ha jól tudom. Nekem is van wrt56gl-em amit befognék hasonló szerepben valami más modem mellé. Most egy asus n15u-m van, de a belső antenna annyira nem szimpatikus, lehet lecserélem valami külsős-re.
"Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
-
petir
senior tag
válasz Tenken #12354 üzenetére
Szia!
Itt nem a tp-linkre kell a custom fw. Az csak egy AP lesz mint alap esetben. A wrt54gl-t kell tuningolni mondjuk egy ddwrt-vel es annak segitsegevel mar tudsz csatlakoni a sima AP-hez ami aztan majd tovabb szorja Neked az elso router netjet...
Ha mindent jol csinaltal! -
Tenken
őstag
Hát. Nekem ez így nem jött össze amikor próba képpen a gyári fw-s wrt54gl jelét próbáltam repeatelni gyári fw-s asus rt-n15u-val. Ezért feltételeztem, hogy a manőverhez mindkét egységen azonos fw-nek és egymásnak megfelelő beállítások kellenek.
Elrontani nagyon nem tudtam mit, mert sok választási lehetőséget nem adott az asus és mégsem jött össze...
Persze lehet, hogy ez a "házasság" ebben a felállásban nem működik csak, meg tudom, hogy inkább az n15-öt kellene ap1-re tenni, de arra még nem volt lehetőségem."Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
-
petir
senior tag
válasz Tenken #12356 üzenetére
En anno mikor csinaltam ezt az egeszet akkor RT-N16-on tomato volt/van a wrt54gl-en ddwrt. Alap esetben minden wifi ap ugyhogy azt nem piszkalnam viszont a linksysre kene a moddolt fw mert a gyari fw-vel tuti nem tudsz csatlakozni !
Amugy Intruder oldalan az otletbazarba talalsz errol egy kis leirast is! -
-
zsozu
csendes tag
Sziasztok!
Van egy WRT54GL routerrem (ha minden igaz v1.1) Tomato fw-el. Több éve, nem is tudom mennyi pontosan de legalább 5éve gond nélkűl teszi a dolgát. Használva is van rendesen közel 10 eszköz csatalakozik rá wifin. Viszont most úgy néz ki megadta magát. THome 20Mbit/s-es netem vam, wifi-n keresztűl egyik percben ki tudom használni a maximális sebeséget, de utánna visszaesik 10 vagy 8, de olyan is volt, hogy 2Mbit/s-re, mindeközben UTP-n hozza a maximumot. Néhány perc múlva ismét elérhető a maximum sávszélesség.
Találkozott már valaki ilyennel? Lehet ezt orvosolni, vagy vennem kell egy újat?Köszönöm,
Zsolt -
MODERÁTOR
-
zsozu
csendes tag
válasz Intruder2k5 #12360 üzenetére
Szia!
Köszönöm, a csatorna módosítást próbáltam, de nem használt. Most a 11-esen van.
A 6-oson volt, de ott időnként megjelent egy TP-Link router és a 20dB-es jelemet is felűl múlta.
Érdekes volt az inSSIDer-ben néztem és a TP-Link jelének nem látszott a teteje. Nem értem hogyan lehetséges ez amikor a fél métere lévő notebook-om max 20dB tudott produkálniSzóval jelenleg, a 11-en van, nincs a környékén semmi, mixed mode és WPA2+AES a titkosítás.
Merre tovább?Zsolt
-
Tenken
őstag
válasz Intruder2k5 #12360 üzenetére
Nekem wpa2+aes -en nem elérhetővé válik a wifi hálózat wrt54gl-en. (Mással még nem néztem. )
Egyszerűen egy piros x-el jelölve lerakja a látható hálózatok aljára. Ez mit jelenthet?"Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
-
MODERÁTOR
-
Tenken
őstag
válasz Intruder2k5 #12363 üzenetére
Nekem egy dell e6420-as notebook-om van intel dw1501 n-es wifi kártyával. Konkrétan nem tudom ismernie kellene-e, de szerintem van annyira új, hogy nem kéne problémának lennie. (Még azt tudom elképzelni, hogy valami beállítás rossz rajta, de ennyire sem értek hozzá sajna.)
-
MODERÁTOR
-
Tenken
őstag
válasz Intruder2k5 #12365 üzenetére
Még nem, de tervezem!
-
petir
senior tag
Szia
A trx file a firmware kiterjesztese a gyari meg ha jol emlekszem a bin.
Mi a kulonbseg?
Eg es fold alternativ es gyari fw. Azert rakd fel a Tomatot mert jobban ki fogod tudni hasznalni a router adottsagait mélyebb szintű beallitasok. Sokkal kezelhetobb a tomato menurendszere mint a gyari.
Szoval en nem tennem vissza a gyarit. -
zsozu
csendes tag
Szia!
Köszönöm a választ, de úgy látom félreérthető voltam. Tudom mi a különbség a gyári és pl.: a tomato fw között, sőt tomato-t is használok a routeren mióta megvan. Lehet félreérthető voltam, ami most fenn van az 1.17-es az is tomato, ezt szeretném 1.28-ra frissíteni. Letöltöttem a http://www.polarcloud.com/tomato oldalról a Tomato_1_28.zip-et ezt kibontva láttam, hogy van benne néhány bin és egy trx.
Most nézem, hogy a leírás alapján a routeremhez a WRT54G_WRT54GL.bin kell a trx meg a WHR-G125, WL520GU, és a többihez.
Szóval amire kíváncsi voltam hogy mi ez a trx, de ez most megvan
Már csak azt árulja el valaki, hogy mi a különbség a sima fenti linken megtalálható tomato WRT54G_WRT54GL.bin fw között és az itt a fórumon ajánlott tomato_RAF között.
A WRT54G_WRT54GL.bin is egy costum fw, nem?
-
MODERÁTOR
-
zsozu
csendes tag
válasz Intruder2k5 #12371 üzenetére
Ok, köszi.
És amit 3 lépésként fölteszel a TRX fájl az mit tartalmaz? Az miért kell?
-
MODERÁTOR
Ha már Tomato-d van, akkor nem kell három (vagy kettő?) lépés, csak az utolsó file! Az elsőt azért írtam, mert azt lehet feltenni a gyári f-re, arra pedig felmegy az új verzió... Az új, Shibby féle nem megy fel a gyárira közvetlenül!
Ja, és, hogy mit tartalmaz....?
[ Szerkesztve ]
-
zsozu
csendes tag
válasz Intruder2k5 #12373 üzenetére
Nagyon jó, köszönöm Így már értem
Köszönöm a táblázatot, bár fogalmam sincs melyik oszlopot nézzem ehhez a fájlhoz: tomato-ND-1.28.5x-108-VPN.trx
[ Szerkesztve ]
-
DjKoxi
senior tag
Sziasztok!
Ilyen routerem van GL, gyári firm-mel. Ezen nincs statikus DHCP sajnos.The Client Lease Time is the amount of time a network user will be allowed connection to the Router with their current dynamic IP address. Enter the amount of time, in minutes, that the user will be "leased" this dynamic IP address.
Ez a szöveg a DHCP fül alatt van. Ha jól értelmezem, ez a már kiosztott IP címek birtoklási idejére vonatkozik? 0 a beállított érték. Ha átállítom sokkal többre, akkor annyi ideig az adott IP-t mindig ugyanannak a MAC - nak fogja adni?
Nem akarok más firmet feltenni, mert félek hogy elrontom.
Köszönettel : Laci
-
And
veterán
válasz DjKoxi #12375 üzenetére
"Ha átállítom sokkal többre, akkor annyi ideig az adott IP-t mindig ugyanannak a MAC - nak fogja adni?"
Ennek továbbra sincs köze a MAC-címekhez: azt a lease time időtartamot állíthatod akármekkorára, akkor sem feltétlenül fog a kiosztott cím mindig ugyanahhoz a kliensgéphez tartozni. Tehát addig oké, hogy a kiosztott IP-k birtoklási idejét jelenti, de ebből sehogyan sem lesz a gyári fw-rel statikus DHCP-d. A nulla érték mellesleg tipikusan a lehető legnagyobb időtartamot jelenti, ha ennél nagyobb számot írsz be (a mező értéktartománya bizonyára korlátozott), csak rövidebb, vagy legfeljebb ugyanakkora címújrakérési időt szabhatsz meg, mintha 0-t írtál volna. Nincs mese, a MAC-hez kötött IP-kiosztáshoz ennél a típusnál sajnos 3rd-party firmware kell. De ehhez legalább van többféle is, nem úgy, mint egy csomó másik, hasonlóan régi típushoz, amelyekhez semmilyen sincs. Hogy miért félsz ezektől, azt nem értem, mivel hardveresen elrontani egyáltalán nem lehet velük a routert (pontosabban: többféle módszer is van, amellyel a szoftverhibás GL helyrehozható, akár teljesen kitörölt flash-tár esetén is), és ha követed a leírásokat, akkor nagyon kicsi az esélye, hogy 'elszoftverezed', legalábbis nem nagyobb, mintha a gyári firmware-t frissítenéd újabbra. -
MODERÁTOR
A Linksys WRT54G routerem története!
Van nekem egy Linksys WRT54G routerem, amit csak úgy hozzám vágtak régebben, mondván rossz, csak switch-nek lehet használni! Én meg gondoltam, hogy majd jól megcsinálom, és lesz egy fasza routerem! Na neki is estem, és valóban, sem IP-t nem osztott, se semmi életjel, az admin felülete sem volt elérhető, csak a Power LED világított rajta! Szétszedtem, és amit találtam benne 3-4 kondit, azok helyére vettem vadiújakat, és kicseréltem! Na ekkor eljutottam oda, hogy elindult a router... Gyors reset, fel a Tomato, próba! Sajnos azonban azt tapasztaltam, hogy terhelni nem lehet, mert azonnal újraindul, amint elkezdek letölteni rajta valamit! Böngészni, és email-ezni alkalmas, de semmi több! Ezután a tápot is szétszedtem, de az még a békebeli vasmagos táp, így abban semmi romlandó, és javítanivaló nem volt, meg aztán a feszültség megvolt terhelve is, így aztán jöttek a további firmware cserék... Több Tomato verzió, gyári, DD-WRT, OpenWrt, stb..., de sajnos mindegyikkel ez volt a jelenség, hogy minimális terhelést kapott, azonnal reboot-olt! Így aztán le is tettem róla, ment a fiók aljára... Aztán később egy ideig hirdettem is, szigorúan feltüntetve, hogy HIBÁS, volt is érdeklődő, aki kérdezte, hogy milyen sebességet bír, mert neki valami lassabb ADSL-hez kellene. Na inkább nem adtam oda, mert pontos választ nem tudtam adni a kérdésre, meg aztán a későbbi vitákat elkerülendő, mondtam, hogy ezt inkább olyannak szánom, akinek van némi elektronikai ismerete, és meg tudja javítani! Bár a hirdetését már rég levettem, de most megint előszedtem, mondom feltolom rá az új, 108-as Tomato-t, és megnézem mi az a sebesség, amit bír valójában, elindítva egy letöltést, és fokozatosan gyorsítva azt! És itt jön a meglepetés, ezzel az fw-vel simán működik! Visszatettem valamelyik régebbit, ismét újraindul... Aztán megint vissza a 108-as Tomato-t, és beton stabil! Rákötöttem dróttal az RT-N66U-ra, aztán a Linksys-re a gépemet, és töltöttem le Linux ISO-kat. Aztán beállítottam WiFi kliensnek is, így is töltöttem le, de nem indul újra!
Szóval ezt nem igazán értem, de minden esetre örülök neki! Bár pont a héten vettem egy Linksys WRT54GL-t is, így most van két majdnem egyforma routerem!
Status oldal...
Letöltés kábeles WAN csatlakozással...
Status oldal Wireless Client módban...
Letöltés Wireless Client módban...
About
[ Szerkesztve ]
-
DjKoxi
senior tag
Köszönöm szépen a választ!
Igazából az is visszatart a 3rd firmektől, hogy eltérő véleményeket olvasok róluk. Van akinek betonstabil a dd-wrt, van akinek meg ugyanaz a verzió hibázgat, más meg a tomato-t használja elégedetten.
Most van meg 5 éve, sokat már nem ér, lehet megkockáztatom a szoftverezést. Bosszantó hiányossága ez a funkció egy ilyen komoly eszköznek.
-
petir
senior tag
válasz DjKoxi #12379 üzenetére
ugyehogyugye sokkal kezelhetobb menurendszer, sokkal melyebb szintu beallitasokkal! Raadasul ahogy irtad a wrt54-es routered felett mar eljart az ido sajnos bar Nekem is van egy meg de csak tartalekba. Ha router cseren gondolkodsz mindenkepp erdemes usb kompatilist keresni es a routeredbol akar csinalhatsz egy kisebb NAS-t is ami webserver,FTP,samba,torrent,vpn,DLNA kepes
En ddwrt-vel kezdem aztan tomatora tertem at...hat nem bantam meg !
-
MODERÁTOR
-
DjKoxi
senior tag
A router mögött van egy gigás switch, van egy HP mikroszerverem ( 6 USB ), OMV op-rendszerrel NAS-nak, a net elérésem meg sokára fogja meghaladni a Linksys tudását. Gondolkoztam milyen lenne jó, talán a 1043 TP Link, de már az sem mai gép. Marad ez a félig ipari készülék.
Az 1.28.1816-ot tettem fel. Szépen felment, reset, konfig, és akkor a titász lekapcsolta az áramot....Egy félórán múlt a bukta.
Off : Köszönöm szépen a bátorítást! Jókedvemben, meg húsvét alkalmából, koccintok az egészségetekre saját meggypálinkával
-
DjKoxi
senior tag
válasz Intruder2k5 #12383 üzenetére
Az nem gond, hogy ez nem .bin fájl? Csak simán update?
-
MODERÁTOR
válasz DjKoxi #12384 üzenetére
Nem, semmi gond... A Tomato eredetileg trx, csak azért készül belőle bin, hogy a gyári fw-re is fel lehessen tolni! Simán update... Fentebbi hsz-emben is ez látható egy WRT54G-n, de a WRT54GL-emen is ez van fent!
[ Szerkesztve ]
-
beller
aktív tag
válasz Intruder2k5 #12377 üzenetére
Köszönöm a leírásodat, nagyon tanulságos volt. Nekem 54GL-em van a kb. 1700 le és 130 fel sebességhez tökéletesen megfelel, 4 év alatt talán egyszer kellett újra indítanom, de lehet hogy akkor is a modemmel volt a gond. Nagyon eltalált kis szerkezetek.
-
MODERÁTOR
-
DjKoxi
senior tag
válasz Intruder2k5 #12385 üzenetére
Köszönöm a linket, felraktam. Itt is kell csinálni " erase all data in nvram memory ( trough ) " opciót? Nem csináltam, de megy minden.
-
MODERÁTOR
-
DjKoxi
senior tag
válasz Intruder2k5 #12389 üzenetére
Akkor így marad. Remélem sokáig stabil lesz. Igaz, nálam csak a net-et osztja.
Köszönöm szépen a segítségedet!
-
zozo2001hu
tag
válasz Intruder2k5 #12383 üzenetére
Szia!
Pár hete már követem ezt a fórumot, hála neked sikerült is frissítenem a jó öreg WRT-54GL routeremen egy 2010-es Tomato 1.28-as firmware-t erre a Shibby féle tomato-ND-1.28.5x-108-VPN.trx firmwarre.
Az lenne a kérdésem hozzád és a többi kedves fórumtaghoz, hogy tekintettel arra, hogy átlagban 10-15 db wifi-s eszköz is csatlakozik erre a routerre melyik router típus lehetne a következő továbblépés? Jelenleg egy 15/1 megás ADSL internet kapcsolattal rendelkezem.
Elsősorban szempont a Tomato firmware megléte, mert nagyon szeretem a felépítését, menürendszerét és funkcionalitását.
Konkrétan az ASUS RT-N16-ra gondoltam mint utódra, nagyjából ez a bruttó 22-23e ft az ami kifizethető számomra mostanság.
Mekkora ugrás ez az RT-N16 a WRT-54GL-hez képest, váltott valaki erre közületek?
-
MODERÁTOR
válasz zozo2001hu #12391 üzenetére
Szia!
Ment válasz a másik topikba...
-
radi8tor
MODERÁTOR
Sziasztok!
Itt tenném fel a kérdésemet, mert elég jól pörög a topic.
Jelenleg egy 320N routerem van, hamarosan be kerül a lakásba egy EA3500 is. Kevés lett a 4 port, ezért switch és router között vacilálva inkább veszek egy újabb routert.Az lenne a kérdésem, hogyan állítsam be a régi 320N-t switch üzemmódba? Ilyenkor WAN portját a fő router egyik LAN portjába kell majd csatlakoztatni vagy annak is az egyik LAN portjába kell a másik LAN-ját dugni?
Köszi a segítséget előre is.
⭐ Stella
-
makszi
aktív tag
Sziasztok!
Egy Linksys WRT54GL routerem van gyári firmware-rel.
Van egy Synology NAS a belső hálón fix IP-n. kívülről szeretném elérni a Synology DNS szolgáltatása segítségével.
Regisztráltam a Synologyn, a NAS-on beálítottam a DDNS beállításokat.
Most ott tartok, hogy ha beírom hogy xxxx.synology.me akkor a router adminisztrációs felületéhez tartozó login ablak jön be, és oda be tudok lépni, de én nagyon nem ezt akartam. A NAS-ra nem továbbít tovább a router.
A routerben a DDNS service-ek nél csak 2 van az egyik a DYNDNS.org a másik a TZO.com. Itt nem szerepel a Synology. Lehet hogy ez a baj? A router nem ismeri a Synology DNS szoláltatását? Vagy valamilyen portot nem forwardolok a NAS felé?
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az elmúlt 2 évben a dyndns el működött tökéletesen a NAS távoli elérése, de 2 napja megváltozott számomra a dyndns weboldala és nekem úgy tűnik jelenleg, hogy csak fizetős szolgáltatása maradt a dyndns-nek én legalábbis ingyenest nem találtam. -
MODERÁTOR
válasz makszi #12394 üzenetére
Szia!
A DynDNS új regisztrálóknak valóban fizetős lett, de a régi acc-ok használhatóak tovább ingyenesen! Nekem is van három ilyen regem, és mind működik! Javaslom tehát azt visszaállítani! Ezen kívül a NAS admin felületére portot kell forwardolni, ami Synology esetén általában az 5000-es port!
-
makszi
aktív tag
válasz Intruder2k5 #12395 üzenetére
Szia!
Hát ez esetben nem tudom akkor velem mi lett, de nekem eddig az volt hogy valami.dyndns.com erre jött be a nas.
Most ha beírom a dyn.com on hogy domain ellenőrzése akkor ha azt írom be hogy valami.dyndns.com arra azt mondja hogy helytelen domain név. Ha az írom be hogy valami.com akkor azt mondja hogy "valami" is available!
Szóval nem tudom mit rontok el...Az 5000-es port az forwardolva van, szóval akkor a synology meg azért nem megy mert ez a linksys nem támogatja?
-
MODERÁTOR
-
makszi
aktív tag
válasz Intruder2k5 #12397 üzenetére
Igazad van nem com hanem org volt.
Kezd összeállni a kép nem a router és nem is a dyndns a ludas. Történt ugyan is hogy felkerült a laptopra egy delta-search nevű mailware vagy adathalász kártevő. Most hogy jobban belegondolok pont azóta nem megy a dyndns elérés amióta ez megjelent. Azt csináltam hogy spyhunter-el leirtottam minden kártevő mailwaert meg ehhez hasonlót. Ez még tegnap volt és a böngészőből sikerült is kiirtani ezt a delta-search-öt. Most megint lefuttattam és azt mondja a spyhunter hogy tiszta a gép. Viszont amikor elindítom a spyhuntert akkor azt mondja hogy "yous DNS setting has benn modified" Választhatok hogy accept vagy restore. Viszont akkor nem értem hogy ha már nem talál semmilyen vírust meg kártevő progit akkor a DNS beállításom miért mászik el? -
MODERÁTOR
válasz makszi #12398 üzenetére
Az a DNS nem ez a DNS! Amiről mi itt beszélünk, az a DynDNS, vagyis dinamikus dns szolgáltatás, amiről a programod beszél, az pedig a DNS, vagyis a Domin Name Server! Arról nem is beszélve, hogy a routerben beállított dolgokra nem sok hatása lehet egy PC-n futó programnak! Tehát javaslom, hogy első lépésként állítsd vissza a DDNS-t a routerbe!
-
makszi
aktív tag
válasz Intruder2k5 #12399 üzenetére
Visszaállítottam azokat a DDNS beállításokat amikkel régebben ment.
Statusra most ezt írja ki a router:
Domain Name is not correctBevallom kezdem elveszteni a fonalat...
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest