Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Üdv all!

Megtelt a tárhely így bővítenék, valamint a gépben is jelentősen túlmentem a tervezett 500napos futásidőn ezért az abban levő egységeket is váltani kellene.

A gépben 2db 1TB WD1003FZEX van, mire odaérek kb. 700napos futásidővel - jelenleg 660nap. Mindkettő hibátlan így a terv az hogy leformázom és megy másodlagos tárolónak. Annak idején a WD5000AAKS bevált ugyanígy, sztem itt se kellene gondot okozzon. Váltás után az éves futásidő kevesebb mint 24óra lesz, adat felnyom rá, ha kell levesz.

Röhej de új meghajtónak is 1-1 WD1003FZEX verziót vennék, vagy ha nem jelentősen hangosabb akkor 1 vagy 2db 2TB 2003FZEX variánst. De valamivel csak hangosabb lesz mert emlékeim szerint ez már kettő tányéros ugye?

Vadonatúj tárhelynek jobban kérdéses mit vegyek. Jelenleg a gép úgy ahogy van 1db 2TB WD20PURX egységre van gyakorlatilag kitükrözve, azaz ha önmagába visszatenném se volna változás, csak az hiányozna róla amit még nem tettem rá.

Vegyek a további adatok számára még egy WD20PURX vagy PURZ modellt, vagy WD2003FZEX tárolni is? Utóbbi nem sokkal drágább.

Ez most így kettő meghajtó a gépbe, és kintre is további kettő ha a gépbe 2x2TB lenne esetleg. 4TB egységet nem akarok venni ha a gépbe 2x2TB lesz azt már külön két meghajtóra akarom tenni kint is. 2x1TB esetén értelemszerűen 2TB lesz a backup úgy mint most.

Tehát jó még az FZEX a gépbe mindennap + tárolni, és/vagy a PURX/PURZ csak tárolni 48óra/év futásidővel?

Másik gondom de lehet nem ide vág, hogy én még mobilrack-el oldom meg ezt a dolgot. Hogy lehet a meghajtót úgy leválasztani hogy közbe ne nőjön a "Power off Retract Cycle Count? Jelenleg ez a művelet úgy néz ki hogy ha leválasztotta az oprendszer megszüntetem a tápot és úgy áll le meghajtó. Nem kísérleteztem ezzel, így nem tudom, mi történik ha előbb az USB-t húzom ki? Rémlik mint ha egyszer azt húztam volna ki előbb és akkor már nem tudom melyik meghajtó volt de kiparkolt és áram levételkor már nem kattant, lehet meg is állt már azelőtt hogy kikapcsoltam volna a tápot.

Kikísérletezhetem de jobb az ha valaki leírja aki jobban ért hozzá :D
    Köszi előre is!

IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

Új hozzászólás Aktív témák