- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
-
Mobilarena
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsekó
addikt
válasz czanga #65700 üzenetére
5400RPM általában nem hangos, de arukereson valaki panaszkodik, hogy hangos a fejmozgás hangja. SMR meg olyan amilyen. WD40PURZ-t ajánlok helyette, ami CMR, nem parkol, és halk is, valamint 3 év garancia van rá, viszont picit drágább, de ár/érték arányban jobb szerintem.
-
czanga
őstag
válasz Dzsekó #65701 üzenetére
Köszi! Ismerem őket, az van a Synology-ban itthon 2db a ti ajálásotok álltal, több mint 1 éve hiba nélkül teszik a dolgukat. Elgondolkodom rajta, köszönöm! Sajnos az update 2TB-ról 4-re is csak az alacsony ár miatt jött képbe, nem akartam többet költeni erre.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz SchumiBácsi #65699 üzenetére
Semmi észrevétel? Ezek szerint tuti a stratégia továbbra is?
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
titán
Nézegettem a merevlemezeket a napokban és felfedeztem egy érdekességet. Bár lehet csak számomra érdekesség. Nem találtam olyan merevlemezt, ami 5900/5400 - as fordulatú és 5 év garanciás. Nem tudom mi lehet ennek az oka. Az 5 év gyártói garis lemezek, mind 7200 - as fordulatúak.
[ Szerkesztve ]
-
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
Öreg WD RED 2TB-ot szeretnék cserélni valami nagyobbra, 4TB vagy 6TB méretben,
Mik most az ajánlott típusok torrentre és Full HD tartalmak futtatására lenne használva. -
tibaimp
nagyúr
Megnéztem a nagykerben, és igazad lesz! Íme:
- a legolcsóbb a WD1003FZEX 1TB-s WD Black 7200-as
- Eleve az összes WD Black 7200-as,
- az összes Gold is az,
- az összes Ironwolf NAS pro is az.
- Ezek a tök régi Seagete-ek is: ST1000NM0008.
- Barracuda Pro is az,
- a WD Red Pro is az,
- az összes WD Ultrastar is,
- ST Exos isSzóval nagyon úgy tűnik, hogy az lesz, amit mondasz, de ez jelent valamit szerinted?
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Dzsekó
addikt
válasz Alex91 #65710 üzenetére
Hát nem tudom... Nálam Hitachi 5K3000 2011-es. WD green 2013-as, WD red 2014-es. Az 5400/5900 RPM-es HDD-k mindig is max 3 év garival mentek. Régen a 7200RPM-esek is. Azokat emelték fel 5 évre, meg az árukat is... Cserébe valamivel tartósabbak lettek. Régi 7200RPM-es HDD hamarabb megdöglött, mint most bármelyik. Ismerős WD15EADS-e 10 évig bírta. Az az igazság, hogy jó táp is kell hozzá. Nekem és ismerősnek mindig Seasonic, FSP, Corsair tápokat vettem. És nem sok HDD döglött meg, lekopogom. Az én Hitachimban már 12000 óra van, ami nem olyan sok, de nem is kevés.
[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz Intruder A 6 #65708 üzenetére
WD Purple vagy Seagate Skyhawk ami a legjobb erre a célra (ha a Red nem volt lassú, nem nyúztad agyon torrentel).
-
lcee79
őstag
Sziasztok!
Most ment tönkre 10 év után egy 2 terrás WD Green-em
Most formázgatom (kivettem a pipát a gyorsformázásból 2 óra alatt jutott el 45%-ig...), túl sok mindent nem sikerült lementeni róla, de végül is szerencsére nem voltak rajta annyira fontos adatok, csak főleg rajzfilmek, filmek...
6%-ot mutat a sentinel, gondolom ezt már nem lehet sehogy feljebb tornászni? Vagy lehet?De a kérdésem az lenne, hogy van valami megbízható vinyó (8 tb-ra gondoltam) ami jól bírja, semmi különös tudásra nincs szükségem, PC-be lesz, sok adat férjen rá (főleg filmek...)
Az ajánlott listából néztem a Barracuda Pro-t (csak barracuda van az 5400-as, talán az is jó, de gondoltam gyorsabb jobb), de az árukereső nem talált 8 terrást, csak 10 meg 16, az meg már kicsit drága.Köszi!
[ Szerkesztve ]
https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
tibaimp
nagyúr
válasz lcee79 #65713 üzenetére
Én elég sok 8TB-s WD Purple-t hoztam, szerintem nem rosszak, "sima" használatra sem. Az Ajánlott listában is szerepel az összes változata, nem parkol, CMR-es, 3 év gar.
Illetve nekem van itthon ST Ironwolf NAS 8TB-os, ez se rossz, olcsó, gyors, halk, 3 év garos, szintén benne van a listában.A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
tknof1871
őstag
válasz Dzsekó #64763 üzenetére
Üdv! A 2TB-nál, adat videó, maradva. Mi az oka hogy inkább Toshiba P300 és nem Seagate BarraCuda 3.5 2TB? Árukeresőn nézve ST2000DM008 TOP 2 , Toshiba P300 TOP 16. Toshiba kicsit olcsóbb de majdnem ugyanannyiba kerülnek.
Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
imotep03
tag
Hali, ha jól emlékszem ö ([seagate2tb]) ajánlott itpus igaz?
köszi
-
1stVikman
senior tag
Sziasztok!
Közeljövőben terveznék tárhelybővítést.
Jelenleg egy 2 TB - os és egy 4TB - os WD EFRX van szolgálatban sharkoon külső házakban.
Filmek, sorozatok tárolására használom őket, továbbiakban is ez a cél.
Csak az adatok fel/lemásolásának idejére szoktam csatlakoztatni őket, nem mennek folyamatosan, nem róluk nézem a tartalmakat.
Az új is külső házba menne (tervek alapján ismét Swift case, vagy lehet valamilyen NAS lesz, de ekkor már állandó jelleggel lenne használatban), és szintén WD Red lenne az áldozat.
Ha jól értelmezem, akkor 6TB alatt csak az EFRX ajánlott, de pl. 8TB-nál már vehető az EFAX is?
Illetve találtam aprón 8TB-os EFZX és EZAZ jelzésűt, ezek miben különböznek a boltokban kapható EFAX - tól?
Valamint ezek a színes címkés hdd-k, újraellenőrzött WD-k mennyire vállalhatóak? -
Zsubi
őstag
Sziasztok!
Filmek tárolására DLNA szervernek milyen 2TB-os merevlemezt ajánlotok? Ami gyors és megbízható is?
Köszönöm! -
lcee79
őstag
Toshiba X300-as HDD-kkel nincs semmi tapasztalatom.
Mert ahogy nézem árban ezek a legolcsóbbak, és még az ajánlottban is szerepelnek.Ezek jók, megbízhatók?
PC-be filmek tárolására, semmi extra, csak legyen normális teljesítmény, és főleg ne menjen tönkre idő előtt
(mostani 2 TB-os WD green ami tönkrement, egy Dune Base 3.0-ában volt, ami gyakorlatilag úgy ment mint egy nas, tehát több ezer napot ír a hd sentinel, és így 10 évet bírt, ezt PC-be rakom "csak" itt annyit nem fog menni.)Köszi!
https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
doomsnight
csendes tag
Sziasztok!
Laptopomba szeretném bővíteni a tárhelyet, fotók, videók, dokumentumok részére (rendszer SDD-ről megy). Az árukereső ezeket a termékeket dobja 2 TB kategóriában. Van ezek között jelentős különbségek? Melyiket ajánlanátok leginkább? 7 mm és 9,5 mm is elfér.
Seagate BarraCuda 2.5 2TB 128MB SATA3 (ST2000LM015)
Western Digital Blue 2.5 2TB 5400rpm 128MB SATA3 (WD20SPZX)
Toshiba L200 2.5 2TB 5400rpm 128MB SATA3 HDWL120EZSTA
Seagate Mobile 2.5 2TB 5400rpm 128MB SATA3 (ST2000LM007)Válaszokat köszönöm előre is!
-
tibaimp
nagyúr
válasz lcee79 #65723 üzenetére
Azt, hogy tönkre megy-e idő előtt, kb. senki sem tudja garantálni. A srácok mindig azt mondják itt, hogy a fontos dolgokat 2-3 HDD-n kell offline tárolni.
A Toshiba X300 benne van az ajánlottban, de csak 2 év garos (ha jól tudom). Én elgondolkodnék kicsit több pénzért egy 3 év garos WD Purple-n például (halk, CMR-es, nem parkol), "sima" adattárolásra is sokat hoztam belőle, nem volt velük gond.
[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Dzsekó
addikt
válasz doomsnight #65724 üzenetére
Egy kutya mind kb. Mindegyik SMR-es, ezzel számolj.
-
Dzsekó
addikt
válasz 1stVikman #65720 üzenetére
8TB és felette jó az EFAX, ha kisebb méretűt szeretnél, akkor WD Purple 4-6TB-os az ajánlott.
4-6TB EFAX kerülendő az SMR miatt.
EZAZ az WD Green, nem olyan megbízható. Red-ek: EFRX - 64MB cache, EFZX - 128MB cache, EFAX - 256MB cache, lényegi sebességbeli különbség nincs köztük.[ Szerkesztve ]
-
lcee79
őstag
válasz tibaimp #65725 üzenetére
Szia!
Köszi a választ, de sajna már délelőtt meg kellett rendelnem, úgyhogy megrendeltem a toshibát. Elvileg az is CMR és gyorsnak is írják...
A 2 év garancia lehetne 3 de úgy voltam, hogy a mostani is 10 év után ment tönkre, úgyhogy sokmindent nem is lehet vele csinálni.
Szerencsére olyan dolgokat tároltam rajta (és ezen is azok lesznek), amik pótolhatóak, de a családi képek videókat még le kellene mentenem még 1 helyre legalább, hogy nehogy egyszer csak elvesszenek.https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
tibaimp
nagyúr
válasz lcee79 #65732 üzenetére
Amúgy gyors és CMR-es, ez igaz. (van nekem is itthon 3db még az előző szériából, de már csak külső házban pihennek és alig vannak használva )
Remélem beválik, használd egészséggel!
[ Szerkesztve ]
-
silencio
csendes tag
Sziasztok,
még jó, hogy benéztem ide hozzátok, mert már majdnem lekattintottam egy SMR-es WD Blue-ra, de azért még ott motoszkált a fejemben a gondolat, hogy azért ez az SMR technológia nem éppen tetszik, még így laikusként utánaolvasva sem, plusz a hasonló technológiával "megáldott" Seagate Barracudákra sok a panasz, hamar halnak, és lehet, inkább rá kéne még dobni az árra, vagy lejjebb venni a tárigényből, és körülnézni az SSD-k háza táján...
Szóval most teljesen elanyátlanodtam..
Azt már tudom, hogy WD Blue-t, Segagate Barracuda-t, Mobile-t ne, mert SMR.. de akkor MIT?
Ami kellene:
Új laptopomBA (belső) kiegészítő/tároló lemez a 250Gb-os rendszer&egyebekSSD mellé, egy sorozatos/filmes/torrentes mindenesre. Így marad a 2.5-ös méret, vagy az SSD-k.
A régi laptopommal most adtam el egy beépített ősrégi 1terrás Hitachit, ami zokszó nélkül tette a dolgát évekig. Gondoltam, azóta akkorát fejlődött a technika, hogy 4terra alatt meg sem állok, de.. hát rápillantva az árakra, megállapodtam magammal egy 2terrással..De Purple WD, IronWolf Seagate, amiket itt ajánlgattok, az mind 3.5.. Szóval, akkor most.. ?
Mit ajánlanátok nekem laptop belsős, 2 terrás, megbízható, CMR-es, de semmikép nem SMR-es (mert akkor nagyon leegyszerűsítve a 2TB is 1TB.. ) adathordozónak? Természetesen a valóság talaján maradva, mert azért 170ezerért egy vinyó.. akkor inkább havonta cserélem a 21ezres Barracudát..
Segítségeteket nagyon köszönöm!
-
tibaimp
nagyúr
válasz silencio #65734 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de olyan nem biztos, hogy van (2TB, no SMR). Illetve 15 mm vastag, ami nem az, de az meg nem fér be, gondolom.
Nézd meg az Ajánlóban a 2,5 colos HDD-ket én onnan választanék, nem tudom SMR-esek vagy sem, az a gond.Én még mindig azt javaslom, hogy vegyél egy 1TB-os SSD erre a célra is.
-
Dzsekó
addikt
válasz silencio #65734 üzenetére
2,5"-osban az összes 2TB-os SMR-es. És nagyjából az 1TB-osak is két kivétellel:
1TB WD Red WD10JFCX
1TB Toshiba L200 9,5mm vastag, nem slim (a slim ugyanúgy SMR-es)
A másodikkal csak az a gond, hogy webshopokban össze-vissza van feltüntetve és egyre ritkább a régebbi vastag kivitel. Nem tudod mit kapsz, de inkább a slim az esélyesebb.
Ez van sajnos. Volt régen 2TB-os SMR-es, de már kifutottak, nem kaphatóak.Ha állandóan használatban van (nincs több hónapos szünet), akkor SSD is jó lehet erre a célra, pl. Samsung 2TB 860 EVO. Az ára nem kevés, de nem is megfizethetetlen már.
[ Szerkesztve ]
-
Roland8622
aktív tag
Ha már szó volt a sebességről
Huawei P60 Pro / Huawei P50 Pro / iPhone 13 sima (1 hétig, de volt :D) / HTC U11 (már 4.5 éve) /BOSSHIFI B3 / FiiO BTR3
-
Truman
senior tag
Sziasztok, milyen olcsó 4 TB -os merevlemezt ajánlotok?
Számítógépben adattárolásra lenne használva. Nem életbe vágó adatoknak, de azért az sem lenne jó ha havonta elszállna róla valami.
A WD40EZAZ Blue -t néztem ki magamnak a 3 év gari miatt elsősorban. Szerintetek érdemes megvenni?Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
silencio
csendes tag
tibaimp, Dzsekó, köszönöm nektek!
Végül a WD mellett döntöttem, eddig még nem volt a márkával rossz tapasztalatom, igaz, ez nem garancia semmire. De még így is van rá öt éves gyártói.. -
Dzsekó
addikt
válasz Truman #65739 üzenetére
Nem, mert SMR-es. Érdekes ez a 3 év gari több boltnál, WD oldalán még mindig 2 év van... WD40PURZ ajánlott, valóban 3 év gyártói garival, nem parkol, nem SMR-es, és nem sokkal drágább (1-2 ezer).
silencio: Szívesen máskor is!
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
A P300 még az ajánlottak között van. 7200RMP-es így jobban melegszik, mint az 5400-as winyók? És úgy általában nem egy melegedős típus?
Köszi!
-
fcc
aktív tag
Hi!
a Seagate HDD-kel van valami gond? Adat tárolásra kell. -
titán
válasz SunMount3r #65743 üzenetére
Szia! Jobban melegszenek a 7200 fordulatú vinyók. Itt [link] írtam arról, hogy dokkolóban mekkora a különbség közöttük. Egy kevésbé szellőző házban azért van jelentősége. Azonban jól szellőző házban nem fog számítani.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
47-48 fokig hagytam melegedni és utána lekapcsoltam a dokkolót.-> Miért az már olyan soknak számít? Ez egy 320GB-os WD Blue és egy 500GB-os WD Black, mind kettő 7200RPM-es:
Sürgősen javítanom kellene a ház hűtésen? Mert ezek felé/alá még jönne be egy 1TB-os P300-as Tohsiba is (a terv szerint).[ Szerkesztve ]
-
1stVikman
senior tag
-
tibaimp
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Láncfűrész topik
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Ukrajnai háború
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Microsoft Excel topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen processzort vegyek?
- Projektor topic
- További aktív témák...
- WD RED WD40EFAX + Kolink HDSUB3U3
- Samsung 500GB M.2 SSD-k 970 - 980 PRO
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- BONTATLAN! WD Western Digital My Passport 2TB USB 3.2 Black (WDBYVG0020BBK)
- 4TB WD RED PRO! WD4005FFBX (NEM RECERTIFIED) 4TB 7200rpm 256MB! Teljesen új, bontatlan, sok garral!
- 4TB WD RED PLUS-ok! WD40EFPX (NEM RECERTIFIED) 4TB 5400rpm 256MB! Teljesen újak, bontatlanok, garral
- 256gb nvme ssd eladó
- Kingston 500GB NVME SSD SNV2S/500G - BONTATLAN
- Eladó bontatlan új 5 db ADATA su650 240gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs