- iOS alkalmazások
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oryctolagus
tag
Jó reggelt!
Szeretnék egy 1TB WD Blue WD10EZEX HDD-t beépítwni wgy 5'25-ös helyre és ehhez kellene valamilyen egyszerű keret.
Tudnátok ajánlani olyat ami olcsó, de jó.Per aspera ad astra.
-
Dzsekó
addikt
válasz Oryctolagus #66251 üzenetére
Legolcsóbb megoldás. Garantáltan hangmentes. Én ugyanezt kalapgumival oldottam meg, és azt odacsavartam a HDD csavarokkal a HDD-hez 4 helyen, kifeszítettem, totál stabil volt.
[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz Vistaboy #66250 üzenetére
Ha lefogod a házat, akkor persze, hogy nem hallod, mert a ház rezgését hallod. A HDD rezeg és valamit berezget, ezt hallod. A HDD rezgése önmagában hangtalan, de kézbe véve elég kellemetlen csiklandós érzés, így ki tudod szűrni, hogy melyik HDD rezonáltatja a házat. Logikusan ezt tenném legalulra, mert a ház a tetején tud a legjobban mozogni. Ha ez sem segít, akkor az előző hsz-emben lévő postásgumi/kalapgumi lehet még megoldás. Elég csak annál a HDD-nél alkalmazni, amelyik rezonál.
-
MZsoltee
veterán
Ti melyiket vennétek a kettő közül? Gépbe SSD mellé HDD-nek, játékok futnának róla, meg némi adat lenen rajta. Torrentre nem lenne használva.
WD10EZEX
vagy
Toshiba DT01ACA100A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
tjsz
senior tag
Sziasztok!
Kis irodába való Synology DS220j-hez ill. DS220+-hoz való 1TB ill. 2TB-os, hosszú ideig működő, strapabíró vinyókat szeretnék vásárolni. Felhasználási célok: felhasználói dokumentumok/fileok megosztása/mentése, helyi router log (sima text file-ba), valamint multifunkciós nyomtatók scannelése egy közös scan mappába.
Meglátásotok szerint milyet lenne érdemes vásárolni?Továbbá van egy üzemeltetésre átvett kicsi iroda, 3 felhasználóval, Synology DS220j NAS-al, benne 2x WD10EFRX-68FYTN0 hdd-vel (kb. 180GB doksi/file van rajta), felhasználás ugyanaz, amit feljebb már említettem. Mi a véleményetek ezen vinyókról? Ezek mennyit fognak bírni?
-
zskela
lelkes újonc
Hi,
egyszerű a kérdés: NAS-ba (QNAP TS-251D vagy Syno DS218+):
- SEAGATE IronWolf 4TB 3.5" 5900rpm 64MB SATA3 ST4000VN008
- WD Purple 4TB 3.5" 5400rpm 64MB SATA 3 Lila WD40PURZ (ezt inkább Surveillance [security] eszközökbe ajánlják)Mivel mindkettő kéttálcás, így a régi WD green mellé kerül amíg bírja (nem lesz RAID, JBOD, stb, csak két volume). Ha lehet indokoljátok is.
Köszi!
-
Alex91
félisten
válasz zskela #66261 üzenetére
A Seagate nalam kb. 3 es fel ev utan hirtelen, elozetes tunetek nelkul meghalt. Adatmentes otthon nem sikerult rola, kuka... Egyedul volt egy qnap nas-ban.
A WD egy Synoban van raid5-ben, vegyesen wd red es seagate hdd-vel. Ennek meg nincs baja, eddig...
Szerintem kvazi mindegy, amelyik tobb garis/olcsobb.Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Dzsekó
addikt
válasz Oryctolagus #66258 üzenetére
It azt sem látom igazán, hogy egy keretet hova lehetne rögzíteni. Azt is lehet, hogy egyik oldalára két csavarral felcsavarod a HDD-t. Keretben melegedhet eléggé.
-
zskela
lelkes újonc
válasz Alex91 #66262 üzenetére
Köszi, ahol venném (ipon), mindkettőre 3 év gari van, és az ár sem sokban tér el:
https://ipon.hu/shop/termek/seagate-ironwolf-4tb-35-5900rpm-64mb-sata3-st4000vn008/1518283 39e HUF
https://ipon.hu/shop/termek/wd-purple-4tb-35-5400rpm-64mb-sata-3-lila-wd40purz/1577795 35e HUFA szívem a WD felé húz, egyedül a Purple széria írási hibakezelésétől tartok. Olvastam hogy a megfigyelőrendszereknél engednek bizonyos %-t ahol ha nem sikerül egy frame, akkor továbbmegy és nem javít hibát, mert pl egy folyamatos felvételnél (24 kép/sec) nem olyan lényeges. Viszont adatok tárolásánál nagyon fontos lehet (még szerencse a torrentben van CRC check így ott nem lesz hiba).
-
Morris
veterán
Hali!
NVR-be szeretnék venni egy vinyót csak nem tudom melyiket válasszam.
Western Digital Purple 3.5 1TB 5400rpm 64MB SATA3 (WD10PURZ)
vagy
Seagate SkyHawk 3.5 1TB 5900rpm 64MB SATA3 (ST1000VX005) -
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Új gép vásárlása előtt állok, és HDDvel kapcsolatban lenne kérdésem.
Lesz a gépben egy 500Gb-os SSD a rendszernek, programoknak, minden más menne a HDD-re. Tehát ezen lennének fényképek, családi videók, dokumentumok, tehát olyan dolgok, amiknél fontos a megbízhatóság (ezek egyébként cloudba is el vannak mentve, de szeretném ha localban is meglenne), illetve ezeken kívül torrent.
Az lenne a kérdésem, hogy elég erre a felhasználásra 1 HDD, vagy inkább vegyek kettőt? Ha egy, akkor 3-4TB-os kellene, ha inkább kettő, akkor a fontos adathoz elég egy 1TB-os, a torrentnek lehet 2 vagy 3.
(néztem az ajánlott HDD-ket, elég sok közülük már nem kapható, illetve néhol elég nagy eltérések vannak árban, pl 4TB-os X300 és WD Black)
Tudnátok segíteni a döntésben? Max 30-40K-t szánnék ezekre.
-
Dzsekó
addikt
válasz Oryctolagus #66272 üzenetére
Nyáron lehetnek majd ott gondok... Ventilátorral hűtsd majd nyáron.
-
Dzsekó
addikt
válasz petyus_ #66274 üzenetére
Olcsóbb és 3 év garit megadják rá.
Red SMR bevezetése óta a Red Plus árát jól megtolták. Pedig Purple is CMR-es.
Eddig 1-2 ezerrel volt olcsóbb a Purple, most amit írtál a helyzet. Seagate oldalon a Skyhawk a Purple-nek felel meg, Ironwolf meg a Red Plusnak. Szóval ezek közül bármelyik jó, de 3 év garit adják meg rá és nyilván olcsóbbat célszerű megvenni. -
peter889
őstag
Sziasztok!
Egy bizonyos HDD-t és SSD-t szeretnék rendelni ma az egyik nagy Bp-i üzletből, mégpedig ezeket:
SAMSUNG 860 EVO 500GB BASIC SATA3 SSD
Toshiba 3TB P300Szerintetek van rá érdemi esély, hogy majd a fekete pénteki akciók keretében lényegesen olcsóbban megvehetem majd bárhol is, mint a jelenlegi korrekt árszint?
Mert akkor vérnék még, különben nem.Köszönettel várom válaszotok.
[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz peter889 #66277 üzenetére
Nekem ez a Black Friday varázslat sosem jött össze, ha kellett valami, akkor az pont nem volt akcióban, ha meg akcióban volt, akkor elfogyott, pedig már hajnal 3-4kor néztem. Az utóbbi pár évben meg egyre silányabb ez az egész Black-Pink-White (meg amit még kitalálnak) Friday dolog, így egy ideje nem is nézem. Igazából ez már csak a reklámról szól. Arra meg végképp kevés esélyt látok, hogy két termék legyen akcióban. Szerintem vedd meg. Maximum ha Black Friday keretén belül hiper-szuper olcsóbban tudnál venni, akkor vedd meg és miután vége az akciónak, add el bontatlanként papíros garanciával drágábban valamivel, és akkor valamennyire kihasználtad az akciót is. Ez esetben elég, ha egy termék akciós.
-
Telda
addikt
Sziasztok!
3DB WD10EZEX-et szeretnék lecserélni, mert már nem fér több a gépházba.
Csak adatok tárolására és torrenttezésre használnám persze ésszerű keretek között (általában 40-50 aktiv torrent, 80/15Mbit net).
A 4TB WD Purple-t néztem ki, de mivel ez állandó üzemre van tervezven nekem meg napi szinten 3-8 órát szokott menni a gép, a ki-be kapcsolgatás nem tudom mennyire tenne jót neki.
Amit még néztem egy 4TB Seagate BarraCuda Pro ST4000DM006.
Viszont Seagate-em még nem volt, a WD-k viszont jól megvannak . -
Dzsekó
addikt
Mehet a WD Purple. 300000 Load/unload-ot képes elviselni a gyártó szerint, de ennél többet is bírhat. Nem parkol, így ezt az értéket csak a tényleges ki-be kapcsolások számával fogja növelni.
4TB Barracuda Pro már nem nagyon kapható valamiért, sima Barracuda meg nem ajánlott.[ Szerkesztve ]
-
peter889
őstag
válasz Dzsekó #66278 üzenetére
Köszi szépen a tippet. Azt hiszem, megfogadom a tanácsod. Nekem sem jött sosem össze a vásárlás azon a napon. Sosem voltak azok a dolgok jelentős akcióban, amiket meg szerettem volna venni.
-----------------------------------------------------------------------------------Most látom, hogy a TOSHIBA P300 3TB-osokból kétféle van:
HDWD130EZSTA (Retail)
HDWD130UZSVA (Bulk)
Meg tudnátok mondani, hogy e két HDD között mi a különbség?
(Én nem jöttem rá.)Csak mert amit kinéztem, az a HDWD130UZSVA, és most látom, létezik a másik is, és ez most bekavart itt nekem.
Köszönöm szépen előre is.
[ Szerkesztve ]
-
peter889
őstag
válasz tibaimp #66283 üzenetére
Köszi szépen , jól sejtettem, hogy valami ilyesmi az ok. Tehát akkor maga a HDD ugyanaz.
----------------------Tudja, valaki, hogy winchestert és SSD meghajtót érdemes-e külföldről rendelni?
És ha igen akkor honnan?Én szúrópróbaszerűen néztem néhány helyet, de azoknál nem volt olcsóbb, mint a hazai árak.
[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
Szerintetek egy 1tb WD-red mennyire jó ötlet egy kamera rögzítőbe (NVR) ?
Jelenleg a számítógépemben ez van. Ha már veszek, akkor 2Tb-osat veszek és az új menne a gépbe, a red meg az nvr-be.És ha ez így működik, akkor sima adattárolásra (+ néha torrent) milyen hdd-t vegyek? (A rendszer ssd-n van)
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #66205 üzenetére
6 nap alatt ért ki. 5 után küldték a cserét, ami egy nap alatt megérkezett. Fekete címkés, refurbished HDD-t kaptam, remélem ezzel nem lesz gond. Most látom, hogy 64 kamerát is tud egyszerre kezelni.
Torrentnél számít, hogy milyen foglalási egységgel formázom? Torrent topikban a 64KB ajánlották, de én inkább maradtam a 4096B Advanced Format mellett.
[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz Morris #66288 üzenetére
Red és Red Plus is 5400RPM-es. Red Pro a 7200RPM-es.
Specifications -
zsombor22
aktív tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy 6TB-s 3,5-es hdd re,tudnátok ajánlani valamit.
KöszönömAsus Rog Strix Z790-F Gaming Wifi,I9-13900KS,Arctic LF III 420 A-RGB,G.SKILL Trident Z5 RGB 96 DDR5 6400MHz,Zotac 4090 Trinity OC ,2db Samsung 970 EVO Plus 2TB,Corsair HX1200 80+ platinum,Cosmos C700P,Keychron Q1 HE,Q2,Q5, Razer Mamba Elite Logitech G305,G402,G502,Samsung Odyssey G7 240Hz
-
L4D1K
őstag
Sziasztok.
Szeretnék nyugdíjazni egy 8 éves WD Elements 1TB külső vinyót amit eddig adatok és nonstop torrentre használtam és helyére keresnék egy modernebb, szintén halk 2-4 TB os belső HDD-t.
A külső vinyó a HD Sentinel szerint 98% kondicion van, 11e indulás/leállással, ezért meghagynám csak képeknek ill egyéb olyan adatok tárolására amit napi szinten nem veszek elő.
Az új HDD szintén 0-24ben menne, elsősorban torrent ill saját zenéim forrásaként. Játék / rendszerre külön ssd-k vannak.
Fontos a halk működés. Illetve nemrég kötötték be a T-s 1000/1000-es netet, szeretném kihasználni.
Köszönöm.
# ANTAL Tuning #
-
Dzsekó
addikt
WD Purple vagy Seagate Skyhawk. Ezek 5400RPM-esek.
Ha erős torrent forgalom lesz, akkor inkább 7200RPM ajánlott:
WD Gold, Red Pro, Seagate Ironwolf Pro, de ezek nem annyira halkak, mint a fenti kettő, viszont a 3 év helyett 5 év gari van rájuk. Természetesen az áruk is magasabb.[ Szerkesztve ]
-
zsombor22
aktív tag
válasz Dzsekó #66294 üzenetére
Általános tárolás,torrent.
Van 3 db régebbi hdd ezeket szeretném lecserélni.
Az ár 40-50 ezer de ha több és az se gond csak megbízható legyen.Asus Rog Strix Z790-F Gaming Wifi,I9-13900KS,Arctic LF III 420 A-RGB,G.SKILL Trident Z5 RGB 96 DDR5 6400MHz,Zotac 4090 Trinity OC ,2db Samsung 970 EVO Plus 2TB,Corsair HX1200 80+ platinum,Cosmos C700P,Keychron Q1 HE,Q2,Q5, Razer Mamba Elite Logitech G305,G402,G502,Samsung Odyssey G7 240Hz
-
Dzsekó
addikt
válasz zsombor22 #66297 üzenetére
6TB-osban 55 környékén van a WD Purple, ez 5400RPM-es, és ugyanennyi a Seagate Skyhawk, ez viszont 7200RPM-es már. Erősebb torrentnél inkább a 7200RPM ajánlott.
Ettől csak a Toshiba P300 olcsóbb, ami szintén 7200RPM. Toshibára 2 év gari van, WD és Seagate-re 3 évet adnak. Csendességben a Purple a nyerő.[ Szerkesztve ]
-
zsombor22
aktív tag
válasz Dzsekó #66298 üzenetére
Köszönöm a gyors és kimerítő választ.
Még megrágom hogy a Seagate vagy a p300 legyen.
Már használok kb 2 éve egy Toshiba P300 as ból egy 3TB-t és hibátlan.
Át kell gondolnom hogy megéri-e a plusz 1 év gari és hogy csendesebb a 15 ezret.Asus Rog Strix Z790-F Gaming Wifi,I9-13900KS,Arctic LF III 420 A-RGB,G.SKILL Trident Z5 RGB 96 DDR5 6400MHz,Zotac 4090 Trinity OC ,2db Samsung 970 EVO Plus 2TB,Corsair HX1200 80+ platinum,Cosmos C700P,Keychron Q1 HE,Q2,Q5, Razer Mamba Elite Logitech G305,G402,G502,Samsung Odyssey G7 240Hz
-
Roland8622
aktív tag
Sziasztok. A WD Purple 4TB-os verziója eddig bevált. Viszont mikor pihenőből magához tér akkor azért kell neki kis idő ill. pl. amikor filmet nézek és léptetem hallom a vinyó hangját.
Ha folyamatosan megy semmi ilyen. Mint aminek nehezére esik olvasni az adatot, pedig nem 10-20GB-os fájlméret volt. Vagy csak akkora csend nálam, hogy kihallom a rackből a fejmozgást?Másik dolog már picit off. Volt az alzánál ilyen kuponos kedvezmény. Ez a Black Friday időszakában volt? Mert a tavalyi akciónál addig vártam míg lecsúsztam egy 4TB-os vinyóról. Lehet nem is volt az ajánlottak között, de ha most lesz ilyen akció akkor beneveznék még egy WD Purple-re, kiváltva ezzel a dirib-darabban lévő 1TB-os vinyóimat.
Huawei P60 Pro / Huawei P50 Pro / iPhone 13 sima (1 hétig, de volt :D) / HTC U11 (már 4.5 éve) /BOSSHIFI B3 / FiiO BTR3
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Akciókamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mini PC
- Milyen processzort vegyek?
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- További aktív témák...
- 4TB WD RED PRO! WD4005FFBX (NEM RECERTIFIED) 4TB 7200rpm 256MB! Teljesen új, bontatlan, sok garral!
- 4TB WD RED PLUS-ok! WD40EFPX (NEM RECERTIFIED) 4TB 5400rpm 256MB! Teljesen újak, bontatlanok, garral
- 256gb nvme ssd eladó
- Kingston 500GB NVME SSD SNV2S/500G - BONTATLAN
- Eladó bontatlan új 5 db ADATA su650 240gb
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest