- iOS alkalmazások
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
válasz Alex91 #66351 üzenetére
Nem hiszem, ugyanazzal a kábellel másoltam az új Red-ről, a cserébe kapott felújított Puple-re. Semmi gond nem volt.
Morris az is lehet, hogy nekem valami egyedi hibás 3TB Puple HDD-m volt. 2017.05 vásárlás, és 2021. 12-ig garanciás. Akinek Purple HDD-je van, nézze meg legyen szíves, hogy meddig garis. Lehet a 3TB-ra több van, mint 3 év.
[ Szerkesztve ]
-
balazska92
senior tag
Sziasztok!
Új, bontatlan WD RE 3,5" 2TB merevlemez - WD2004FBYZ mennyiért lehetne elpasszolni?
-
bambano
titán
Üdv!
Rárabolnék a kedvezményes SEAGATE Exos X18 18TB 7.2K SATA ST18000NM000J diszkre. van ellenjavallat?
kösz
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Dzsekó
addikt
válasz Morris #66352 üzenetére
Red Load/unload 600000 gyári adat, Purple load/unload 300000 gyári adat. De a Purple abszolut nem parkol, míg a Red enyhén, rosszabb esetben nagyon parkol. Tehát a ki-be kapcsolások számára nem lehet alapozni egy meghibásodás esetén.
Lehet rossz táp, rossz kábel, gyártási hiba, használat, sok minden. Rengeteg szektor hibás Red-et is láttam már. És több PURX szektorhibásat láttam már, mint PURZ-ot. Tehát az első generációs Purple szerintem nem lett olyan jó. De ez csak az én tapasztalatom és véleményem.Pinnacle: Minden Red-re és Purple-re 3 év gyári gari van. Az, hogy Neked 5 év volt rá, az egyedi eset és nem tudom az okát, de ezt már megbeszéltük korábban is.
[ Szerkesztve ]
-
bolic
őstag
válasz balazska92 #66354 üzenetére
Szia!
Nekem vannak WD RE3 500GB winyóim, kb. 12 évesek és folyamatosan mennek torrentezve, kimondottan megbízható darab a WD RE. Az új WD Gold 50% árban kéne eladni ha nem tud adni garanciát. Ha van garancia, mindig nettó áron eladható.
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
Abrion
senior tag
Szép napot
Nem sokat változott a technológia, mármint van egy haldokló Samsung HD103SJ HDD, gondoltam megnézem milyet tudok venni 20,000FT ért. kb ennyibe került anno 10 éve.
Nagy csalódás a lista és a technológia fejlődés, a tárhely maradt ugyan azon a szintet mint anno 10 éve, talán a sebesség jobb lett, de ennyi? 10 év alatt?
Milyen vinyo volt 2000 ben a top? 18gb? szal a normál talán 5GB volt.
Mi történt? meghalt az összes technológiai zseni? nem kellene már a 100t HDDnek lennie?
Na mindegy, hagyjuk ezt, inkább ara kérek választ hogy milyen vinyot kéne néznek, tárolásra, és régi játékokra, az alap jó? -
tibaimp
nagyúr
válasz Abrion #66362 üzenetére
Alap, olcsó, mondjuk WD Blue szériából, vagy Toshiba P300, ezekre 2 év gar van csak. Mondjuk 20e Ft-ért már kijön 2TB is.
Így nézve pont duplázódott a technológia 10 év alatt számodra.
Amúgy jogos, a HDD technológia az utóbbi években lelassult, talán majd most a HAMR/MAMR technológiákkal meglódul és jönnek az 20TB+ HDD-k.A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Abrion
senior tag
most komolyan 10 év telt el, és még nincs 100t vinyo? mikor lesz 1 petabyte HDD? soha
amennyire lassú a növekvés. talán 100 év múlva lesz egy 100t vinyo vagy 200, de szerintem SSDbe van a technológia, tuti ott lesz 1 petas de HDD nem hiszem.Amúgy 5 éves garis HDD keresek, 20kból mi jót tudok venni?
[ Szerkesztve ]
-
Abrion
senior tag
válasz Carasc0 #66368 üzenetére
régi szép idök bemegyek a PC Bizibe mondom, menyibe kerül? 12 ezer forint a 20gb vinyo, 14 ezer ért kapsz egy 40gb és 16 ért 60GB , mondom ok adj egy 40gb
most bemegyek a boltba menyi egy 1t vinyo, a legolcsóbb 12 ezer, és és menyi 2t, az a dublája, és ha 3t akarnák, az meg 30 ezer és így tovább , mindig +10 ezer +1t -
tibaimp
nagyúr
Simán benne van a pakliban az is! Mondjuk eleinte nem is otthoni felhasználásra lesz.
Abrion: létezik 100TB+ SSD is már, ipari szintű, de az ára is annyi.
[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Abrion
senior tag
Visszatérve a topik témájára, szóval toshiba? 2 év garival? hát nem tudom, nagyon kevés a gari ideje, akkor inkább veszek 2t, de volt már egy 400GB WD és egyről a kettőre meghalt, bekapcsoltam a PC és nem volt vinyom. és 2 honapos volt a vinyo.
Toshibara nincs tapasztalatom, de WDre igen enyire jó már a WD? -
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Olyan gondom akadt, hogy egy asztali médialejátszóban (MEDE8ER) lévő Toshiba 3Tb lemezt a médialejátszón keresztül USB 3.0-án direktbe kötöttem össze a gépemmel. A felismerés, adathozzáféréssel semmi gond nincs. Viszont nem írja ki a Sentinel a kondíciót. Csak a lemezfelület tesztet ajánlja fel hogy megvizsgáljam a lemez állapotát. Mi lehet a gond?
[ Szerkesztve ]
Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!
-
Dzsekó
addikt
válasz Carasc0 #66373 üzenetére
A MEDE8ER vezérlője nem tolja át a smartot vagy Sentinel nem ismeri.
Próbáld meg azt, hogy Aida64-ben látod-e a cuccos smartját, mert ha az sem látja, akkor a média lejátszó vezérlője nem tolja át a smart adatokat. Végül is az egy extra dolog, a media lejátszóknak nem ez az elsődleges profiljuk. A régebbi külső keretek is sokszor nem vitték át a smart adatokat, ma már azért alap elvárás már szerencsére egy külső háztól, hogy átvigye a smartot, de a 2000-es évek elején-közepén még nem ez volt a helyzet. -
Carasc0
őstag
válasz Dzsekó #66376 üzenetére
AIDA sem látja. A vezérlő lesz akkor. Kár. Lemezfelület read tesztet nincs időm kivárni.
Azért köszönöm, valamiért nem tudom működésre bírni a házam tetején lévő natív Sata dokkolót. Pedig kikapnám a médialejátszóból aztán tuti. 6 éve nem néztem rá, szegényre csak másoltam rá filmeket meg töröltem.[ Szerkesztve ]
Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!
-
tibaimp
nagyúr
válasz Abrion #66372 üzenetére
Ma már jó a WD, illetve a többi sem rossz, eléggé kicsi már a meghibásodási ráta, persze attól még meghibásodhat, előfordul, mint mindennel.
Ha nem 2 év garos HDD-t akarsz venni és 2TB-os méretűt, akkor mélyebben a zsebedbe kell nyúlni.
Nagy részben az enterprise szintű HDD-k kapnak 5 év gart, az pedig drága.
[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
-
Dzsekó
addikt
válasz Abrion #66379 üzenetére
Inkább adathordozó, motor/fej és elektronika hibára vonatkozik a garancia. Csatlakozó anyagfáradás nincs, ha eltörik, az nem garanciális tétel, egyik fizikai sérülés sem az.
Partíció hiba az nem hardver hiba, hanem szoftveres hiba, ami újraparticionálással javítható.
[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
nagyúr
válasz Abrion #66379 üzenetére
Én úgy tudom, hogy fizikai sérülés esetén, azonnal ugrik a gar (a nagyker azzal kezdi, hogy átnézik a HDD-t tüzetesen, látható-e fizikai sérülés nyom, mert ha igen, akkor keksz a felhasználónak).
A gar, a meghibásodásra, bad szektorokra (de itt is nem 1-2 darabra!), motorhiba, felpörgési hiba, ilyesmikre vonatkozik.
Adatvesztésre, partíció hibára nincs, tudtommal (hacsak nem a fentiek közül valami okozta).A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Abrion
senior tag
gondolom a fejhiba a legritkább, előbb van partíció hiba mint fej D
valszeg karácsonyra veszek egy újat
amugy a Samsung 1T ra a sentinel 32 gyenge szektort ír és a kondiciója 81%
1,Raw Read Error Rate,51,100,100,OK,9599,0,Engedélyezve
197,Current Pending Sector Count,0,100,100,OK (Mindig rendben),32,0,Engedélyezve
200,Write Error Rate,0,100,100,OK (Mindig rendben),2759,0,Engedélyezve
az élettartamra 81 napot ír -
milan26
senior tag
Az hogy lehet, hogy a CrystalDiskInfo és a HDSentinel nem pontosan ugyanazokat a smart adatokat mutatja?
[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz milan26 #66383 üzenetére
Sentinelt adat résznél jobb klikkel lehet decimális adatmezőre váltani. Linkeld be a két képet. Decimális adatmezőre váltva meg kéne egyezzen a két smart.
Abrion: Akkor Te nem hallottál még a Maxtorok híres fejleszakadásáról. Gyenge volt a fejszerelvény felépítése. Rengetegnél szakadt le a fej, és akkor brutálul kattogott. Partícióhibám kevesebb volt, mint amennyi leszakadt Maxtor fejhibás HDD-t láttam. Tény, hogy az adathordozó a sérülékenyebb, ezért a rossz szektor a leggyakoribb hiba, de van, hogy a fej döglik meg és motorhiba is előfordul. Sőt elektronika hiba is volt: Quantum alultervezett kiégős chipjei. Mennyit láttam ilyen szépen kiégve, mint a linken lévő képen. A gyönyörű az volt, hogy pattintottam hozzá való nyákot, és minden adatot lehetett menteni, majd a nyák vissza a gazdi HDD-re, azt meg lehetett eladni. Ezek még csatlakozósak voltak, nem beöntött nyákok.
[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
Itt ócsároljuk a Purple-t a gyári 300000-re megadott load/unload értékével, hogy folyamatos üzemre van tervezve. Egy régi Quantum LCT20 datasheet szerint ez a HDD 50000 start/stopra volt hitelesítve, és tudjuk, hogy ezt ritkán érte el, mert LCT (low-cost technology) volt. Ennyit erről!
-
milan26
senior tag
válasz Dzsekó #66384 üzenetére
Én néztem a cseh kettőt, smart fülön pontosan ugyanazt írja. Az áttekintésnél vannak más adatok. Összes indulás/leállás száma: 17819 vs Bekapcsolások száma 80. Nehezen tudom elképzelni, hogy 17 ezerszer leállt és csak 80-szor indult el újra, hisz ahhoz hogy leálljon először el kell indulnia. Talán az a 80 a hülyeség. Vagy itt is benéztem valamit? A 83 a smart adatoknál gondolom a százalékos kondíciót jelenti a 100-hoz képest.
[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz milan26 #66386 üzenetére
"A 83 a smart adatoknál gondolom a százalékos kondíciót jelenti a 100-hoz képest."
Ott a pont. 100-ról számol lefelé és most 17%-ot számolt lefelé, ezért tart 83%-nál. A tényleges értékekért mindig az adat mezőt kell nézni 17819 az indulás és leállások száma. Minden ki és bekapcsolásnál kettőt számol. Leállítod-elindítod, megnézed a smartot, akkor már 17821-nek kell lennie. Ebben a 17819-ben benne van a parkolások száma is. Tehát 80x volt hidegindítás. De nem tudom, hogy azt 1-nek vagy 2-nek veszi. Tehát a load/unload vagy 17819-80=17739 vagy 17819-160=17659 kellene legyen. Jobb klikk az adat mezőre és Decimálist pipáld be. Ezután rendesen kiírja a load/unload-ot és hőmérsékletet is.
[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz milan26 #66391 üzenetére
Nem tudom ez a parkolás és a hidegindítások száma nálam sem adja ki pontosan a start/stop countot, csak kb. stimmel. Valami mást is számol még. De az elv az kb. ez, most már Te is látod.
Szerk.: Megnéztem. Start/Stop Count: felpörgések száma, tehát nem hidegindítás, de a motor leáll, fejek parkolnak. Drive power cycle count: hidegindítások száma (ki-be kapcsolás), Load/unload cycle count: parkolások száma (fejek parkolnak a villán, motor jár, tányérok pörögnek)
[ Szerkesztve ]
-
milan26
senior tag
válasz Dzsekó #66392 üzenetére
Akkor ebből az derült ki, hogy ennél a HDD-nél a viszonylag magas szám azért lehet, mert a windows kapcsolgatta ki- be, hisz ha a tàp vacakolt volna, akkor a hidegindítások száma lenne magas. Magyarul ez egy sokat ment, kicsit régi, de kifejezetten jó állapotù HDD. Nem mintha számítana, szakmai szempontból érdekelt. 😊
-
ates2
senior tag
Jelenleg egy WD Caviar Blue 3.5 1TB 7200rpm 64MB SATA3 (WD10EZEX) HDD-m van.
Gondoltam lecserélni egy 2TB-osra, mit javasoltok ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mini PC
- Milyen processzort vegyek?
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- Formula-1
- További aktív témák...
- 4TB WD RED PRO! WD4005FFBX (NEM RECERTIFIED) 4TB 7200rpm 256MB! Teljesen új, bontatlan, sok garral!
- 4TB WD RED PLUS-ok! WD40EFPX (NEM RECERTIFIED) 4TB 5400rpm 256MB! Teljesen újak, bontatlanok, garral
- 256gb nvme ssd eladó
- Kingston 500GB NVME SSD SNV2S/500G - BONTATLAN
- Eladó bontatlan új 5 db ADATA su650 240gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs