- Vodafone mobilszolgáltatások
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Snoop27
őstag
válasz Quadgame94 #83149 üzenetére
800 körűl lenne a keret. Még vacilálok, hogy 85-ös legyen de közben nézem, hogy 75-ösben is mi férne bele ebbe az összegbe, mi a bestbuy.
LG Optimus G Black --> LG G2 32 GB Black --> LG G4 Brown Leather --> Note 5 Black Sapphire --> Samsung S8 Orchid Grey + Moto 360 --> Huawei P40 Pro --> iPhone 11 Pro Max
-
exoduss
tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném mivel tv vásárlása előtt állok. Egy technika 10 éves 43"-os led tv-t váltana a nappaliban. Szóval nem nagy szintet kell megugrania
Maximum 250 ezer Ft.
TV adás, Film/sorozat nézése különböző streaming szolgáltatásokon. Illetve egy Pc lenne rákötve játékok miatt. Később esetleg PS%
Kb 2,5-3m
vegyesen
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
HBO, NETFLIX, DISNEY+, PRIME
HDMI 2.1
mindegy
Nem lenne gond ha VA panellel rendelkezne, mivel arról jobbakat olvastam.
Néztem két típust:
55" TCL 55C745 239900 Ft
55" Hisense 55U8HQ 239000 Ft
Hisense-n elvileg nincs HBO, de azzal együtt tudok élni.
Illetve olvastam a csoportban hogy a TCL nem igazán jól birkózik meg a TV adás felskálázásával. Így teljesen bizonytalan vagyok.
Ezek a modellek szerintetek lesznek még olcsóbbak A BLACK FRIDAY alkalmával? Vagy Esetleg várjak még hátha lesz akcióban?
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Csak új. -
rainman72
Topikgazda
válasz Meghivott #83151 üzenetére
3 és 500e között ez a TCL ami a nagy átlag fölött van.
A szintén TCL 75C805 vagy C845 valamikor lesz biztos 500e alatt,ezek mini ledek,jobbak.
De mikor kérdéses,figyelni kell az árakat.
Érdemes figyelned még a Sony 75X85K(ez egy direct ledes VA paneles tv local dimming nélkül) árát is,az egy jó tv,csak nem igazán esik az ára [link][ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
hyppo!
tag
Sziasztok
Lehet, hogy naív kérdés.
Szerintetek a Samsung.hu-n mennyi az esély, hogy akció ideje alatt az Oled tv-k készletét feltöltsék? -
rainman72
Topikgazda
-
Polben
friss újonc
Sziasztok!
Kicsit tanácstalan vagyok és hiába bújtam a netet az itt válaszadók tűntek a leghitelesebbnek, így gondoltam regisztrálok és a segítségeteket kérem.
Szóval lecserélném régi TV-m.
500 ezer Ft kis rugalmassággal, de nem baj ha olcsóbban megúszom
PS5-ön játszom, Netflix, Disney-t lesi az asszony és a gyerkőcök. A mostanival a legnagyobb probléma hogy mivel 2019-es (Sony KD49-XG9005) én hiába nagyon szeretem de már kissé lassan reagál, ami kiscsaládom többi tagjában feszültséget kelt és ha már módunkban áll akkor lecserélném.
55" fér el (maximum 58", de az necces) és a nézési távolság 1,5 és 2,3 méter közötti.
Világos szoba, tv vegyesen használva de játszani kifejezetten éjjel játszom
Szemből
Netflix, Disney+
HDMI 2.1 esetleg több USB port
mindegy, fali konzolon lesz/van
Nincs különösebb preferenciám
Eddig ezeket lestem, de ha mást javasoltok arra is nyitott vagyok:
TCL55C745
TCL55C845
55" Sony Bravia KD-55X85L
55" Samsung QE55S95C - ez keretemen kívül lenne a kérdés megéri-e a többletet.
55" Samsung QE55S90C
Csak új.
Előre is köszönöm a válaszra fordított időtöket! -
HF77
őstag
jól látom, hogy leginkább az euronics-nál vannak most 'igazán megéri' akciók?
[ Szerkesztve ]
xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
Vhiktor
veterán
válasz #42308056 #83165 üzenetére
A sok zóna szám, nem feltétlenül előny, jó algoritmus kell hozzá. Sokszor hiába van rengeteg zóna, ha xar az algoritmus. Tapasztalatom az, hogy miél több zóna van annál nehezebben és bizonytalanabbúl vezérlik. Bár az is tény, hogy pár 10 db zónával nem lehet csodát tenni, az is vacak lesz.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
balu807
csendes tag
Sziasztok!
300-400.000 Ft
Streaming (Netflix, Youtube)
65',
Világos szoba, vegyesen használva
Szemből
Netflix, Youtube
HDMI 2.1
Mindegy
Google TV
Igazából a TCL 65C745 és TCL 65C845 között vacilálok erősen, hogy a C845 megéri-e a 130.000 Ft-os felárat, de bármi más ajánlat is szóba jöhet, OLED-től sem zárkózok el
Nincs különösebb preferenciám
Csak új jöhet szóba -
Quadgame94
őstag
válasz Polben #83162 üzenetére
Szia. Én ennyiért már OLED-et vennék. LG 55C3. Ha nagyoooon világos a szoba akkor C845. A Samsungnál nincs dolby vision, a disney pluson pedig szinte csak olyan HDR tartalom van. De alapvetően egy QN90C is elég jó csak tudd hogy ez hiányzik belőle. A C3 is elég fényerővel rendelkezik. PS5-ön használok egy C2 OLED-et. Eszméletlenül szép!
-
Quadgame94
őstag
válasz balu807 #83167 üzenetére
Szia.
Nézd a felettem lévő hsz-t. Neked is ugyan ezt tudnám írni.
Ha nagyon világos és nincs lehetőség sötétíteni sem akkor C845. A 745 is teljsen jó, de a miniLED egy kategóriával feljebb van. Bőven elég lesz a következő 5 évre. Ha viszont tudtok néha sötétíteni és/vagy nem annyira világos a szoba akkor 55C3.
-
Alan[HUN]
senior tag
válasz Quadgame94 #83169 üzenetére
Mint friss C2 tulajdonos ezt megerősíteni tudom, ugyanakkor senki ne legyen olyan bolond mint én, hogy egyedül helyezi üzembe az 55"-os TV-t Illetve emagon most volt a 10%-os akcióban, szóval egészen jó áron lehetett megcsípni (Ha lesz több tapasztalatom, majd írok hosszabban is a archívumnak, egyelőre szokom, de könnyű használni, gyors és gördülékeny. Az már látszik, hogy megfelelő forrás nélkül, azért nem egy beszabehu, de ha van alatta rendes tartalom, azért odalép az OLED.
-
Swami
senior tag
Üdv, erről vélemény? Panasonic TX-65LZ980E. Most 600-ért van Emagon. Amúgy Panáról mindig csak jókat olvasok.
Esetleg bejöhet a versenybe a Samu 65S90CAT illetve a 65S95BAT mellé? Egyébként a két Samu közül melyik a jobb? Csak mert most majdnem ugyanannyi a két készülék.[ Szerkesztve ]
Vannak emberek, akik eljátszák a halálukat. Én eljátszom az életemet... (Julia Leigh)
-
rayoliviero
veterán
Telekomnál akarok 55" körüli tv-t venni hálószobába. Nálunk kapom meg kedvzményesen.
200 000 Ft alatti listaáras tv-k között keresgélek.Ezeket néztem:
Hisense 55A7KQ
Philips 50PUS8007/12
Samsung UE55CU7172UXXH
TCL 55C635
TCL 55C645
Samsung UE55AU7022KXXH
LG 55UR73003LAMelyik ajánlott? Tv nézés és Netflix.
-
Ez a Samsung UE55CU7172 150e ft-ért már bestBuy-nak számít?
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
Swami
senior tag
válasz rayoliviero #83174 üzenetére
Samu 7022-est ne vegyél. Nekünk van ilyen és képtelenség normális színeket állítani rajta, a feketéről nem is beszélve. A többit nem ismerem.
Vannak emberek, akik eljátszák a halálukat. Én eljátszom az életemet... (Julia Leigh)
-
mzsol
tag
Sziasztok! Jó pár hete olvasgatok hogy milyen tv-t is kelle venni. Jelenleg is samsung van itthon, belépőszint 43Q60 2 éves, így megnéztem hogy egy újabb és nagyobb 50Q60 mennyi is lenne. Következő gondolat, legyen kicsit jobb (Q80), de ez igazából szinte semmivel nem jobb összemérve a következő gondolattal. Legyen egy igazi jó hírnevű TV (sony), kaptam is ajánlatot az X85L személyében. Ez sajnos árban nem az a kategória amit meg tudok venni. A sony-k tanulmányozása közben viszont lett egy irányvonalam, androidos legyen (ha nem muszáj akkor nem tv boxozok a kodi miatt) esetleg mini ledes. Elkezdtem a TCL típusokat nézegetni. A legjobb ár/értékű a C835 lenne, de ez nekem költséges. Így lett a kiszemeltem a C805 mint mini ledes és a C745 mint talán legjobb nem miniledes.
Tehát a kritériumok:
- kb 250ezer (akciókat is figyelve)
- 50-55"
- android
- 65% sport műsor (minden napszak), 30% streaming (kizárólag sötétben), 5% játék és egyéb tv adások (minden napszak)A feltételeknek jó készűlékeket néztem e ki?
Van e más gyártó ami megfelene a fentieknek és jobb mint a kiszemeltek?
Meddig kapnak ezek a tv-k android frissítést, előfordulhat e hogy mondjuk 5 év múlva nem fog pl a netflix működni majd? -
djhir
tag
válasz rayoliviero #83177 üzenetére
Én a Tcl-t és az LG-t is kizárnám, marad a Philips és a Hisense...
-
Gino20
őstag
válasz #42308056 #83138 üzenetére
Ezt nem tudom. Ez a része engem nem mozgat. Nem konzolozok, de gondolom már megvan a válasz
#83168Quadgame94: ~1.5 éve, mikor 75XH9000 Sony-t akartam venni, akkor Én azt tapasztaltam, hogy pocsék az algoritmusa. A 75"-ban volt talán ~40 LD zóna és megnéztem vásárlási szándékkal egy 3 hónapos használtat otthon félhomályban és sírni tudtam volna olyan pocsék volt.
Tavaly év végén jött az új láz, hogy na akkor most kell egy miniLED. Ez 75C835 lett, ami blooming szempontjából a talán ~300 zónájával jobb eredményt hozott, mint a Samu miniLED. Ezt onnan tudom, hogy nekem meggyült a bajom a TCL-el és az istennek sem akart együttműködni a házimozi rendszeremmel, így éltem az elállással, majd lett helyette 75QN90B, ami blooming szempontjából egyértelműen rosszabb volt, pedig van benne 700-800 LD zóna és innen kanyarodtam (végül) az OLED-hez, de közben csak érdekelt a Sony miniLED, mert mozgásmegjelenítésben viszont a pana mellett az egyik legjobb (szerintem) a piacon. Na innen jöttek aztán olyan találatok Sony tesztre, hogy mondjuk vs LG C2 / Samsung QN90B / Sony X95K, amiben valahogy mindig a Sony vérzett el, vagyis amiben az OLED jobb, abban egyértelműen a C2 aratott, majd fényerőben a QN90B és Sony esetén megint csak azt olvastam (amit tapasztaltam "sima" FALD esetén is), hogy hát a blooming.....pedig ez akkor ~1.5x annyiba került, mint a QN90B (aminek engem néha zavart a bloomingja) szóval összefoglalva a kis tapasztalatom és Sony vs ...... miniLED teszt alapján az algoritmusuk szerintem pocsék. Ez lehet 23-ra már változott, nem tudom.[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
Kereten belül képminőséget tekintve legjobb a TCL 50C805 miniLED. Ennyiért samuból kb csak alap belépő QLED-et kapsz. Ami még kérdés, de nincs róla még igazán infó, hogy vajon milyen a C745, ami már FALD-os (FALD: összefoglalóban van róla infó) és papíron az elődhöz (C735) képest fényerőben is bőven elég mindenre is, viszont ez 5"-al még nagyobb, ami ha nagy a nézési távolság, akkor jól jöhet. Rendeld online emag-ról aztán, ha nem tetszik akkor jön érte a futár díjmentesen. Pl MM vagy Mall esetén neked kell megoldani a visszaszállítást, igaz ez 50-55" esetén nem nehéz ha van autó és közelben bolt, de mondjuk Mall 75"-hoz nekem kellett teherautót szereznem.
-
Snoop27
őstag
75 és 85-ös méret között van ajánlott miniled? Az este méregettük az asszonnyal, a 85-ös túl nagy lenne, a 75 viszont túl kis előrelépés lenne a 65-höz képest, emiatt érdekelne valami a 2 méretközött, de nem igazán találok ajánlottat.
LG Optimus G Black --> LG G2 32 GB Black --> LG G4 Brown Leather --> Note 5 Black Sapphire --> Samsung S8 Orchid Grey + Moto 360 --> Huawei P40 Pro --> iPhone 11 Pro Max
-
rainman72
Topikgazda
-
kolosszus87
senior tag
Üdv! LZ980-am van kb. 4 hónapja, nagyon elégedett vagyok vele. LG C2 kategória a tv képességekre. Pana plazmás voltam, szeretem a márkát ezért is döntöttem mellette C2 helyett. Röviden: Szokásos Panás minőséget hozza, kiváló kategóriaelső gyári kalibrálás filmmaker és professional módokban, nagyszerű felskálázás és képalkotás a HCX pro procinak köszönhetően. Az LZ szériától kezdve a Pana már a játéktudásra is ráfeküdt, van game mode extreme, bármelyik képmódban kapcsolható játékmód, game bar menü, 4K 120Hz, Vrr. Viszont 2db hdmi 2.1 port van, LG-nél ugye 4. A Pana a saját my home screen oprendszerét használja ami fluid és gyors, de nincs HBO max! A menurendszer az Panásan kissé idejétmúlt, nem túl trendi, de kb mindent is tudsz állítani és még az üzemidőt is megnézheted a menüben a rendszerinformációk fül alatt (más márkáknál ehhez a szervízmenüben kell turkálni). Frissítés nemigen jön a tv-re, mert itt Panásan minden úgy működik ahogy kell, nem nagyon van mit toldozni,foltozni rajta. Megcsinálták és megy ahogy kell. Én szeretem és egyáltalán nem bántam meg h ezt választottam. A Samu S90C QD-oled (S95B-t már ne vegyél, mert az S90C ugyanazt tudja, csak jobban), ott HDR-nél azért látványosabb képet kapsz a nagyobb fényerőnek és az erőteljesbb színek miatt mint egy LZ980 vagy LG C2-C3 vonalon.
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
loslobos
tag
válasz rayoliviero #83174 üzenetére
Szia TCL 55C645 (QLED). 5 év gari is van rá. Nekem 55C735 van de az ott nincs csak 98 colos de az már nem elérhető
-
Saccco
nagyúr
-
HF77
őstag
ez azért elég jó ár?!
Philipsxiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
HF77
őstag
xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
Faith
aktív tag
"elviekben gondolom meg kell hogy kapjam!! tudtommal kötelesek ennyiért adni!!"
"1.3.9. Amennyiben Eladó minden gondossága ellenére hibás ár kerül a weboldal felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, ideértve a feltűnő értékaránytalanságot is, valamint esetleg rendszerhiba miatt megjelenő “0” Ft-os vagy “1” Ft-os árra, akkor az Eladó nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében a Vásárló elállhat vásárlási szándékától. Vásárlót ezen elállási jog indokolás nélkül megilleti."
Ha valaki nagyon elnéz valamit vagy nem foglalkoznak vele maximum akkor kapod meg, de természetesen nem kötelesek ennyiért kiadni.
[ Szerkesztve ]
-
-
őstag
Hát most simán megpróbáltam volna én is, nincs ebben szerintem semmi.
Max nem küldik...
Persze ember megpróbálna jól járni, én is lehet próbálkoznék még 1-1 emaillel vagy telefonnal, ilyenek vagyunk. Aki ügyes néha jól jár.joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs