- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Android szakmai topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Buster17
addikt
Hali! Kicsit elbizonytalanodtam 55c745 -el kapcsolatban. Rosszakat olvastam hogy lassú a rendszer és rosszul skáláz. Nem tudom ezekből mi igaz?
Hisense 55E7KQ Pro néztem még.
Pro/kontra a két típusról?
Holnap BF és jó lenne valamelyikét beszerezni... -
benfolds
őstag
válasz rainman72 #83701 üzenetére
igen, én is azt feltételezem, hogy a 300x300 úgy van megcsinálva, hogy 200-nál is vannak lyukak, így a 200x300-as tv jó lehet rá. legalábbis így lenne logikus. de az is elképzelhető, hogy csak egyik irányban rugalmas, tehát csak függőlegesen vagy csak vízszintesen lehet eltérni. gondolom, hogy konzolfüggő.
-
benfolds
őstag
válasz #42308056 #83704 üzenetére
igen, én is így képzelem. nagyon nagy választék van amúgy az alzán, biztos lesz olyan, ami jó lehet. remélem, hogy ki tudom hajtogatni a tv-t ebbe a sarokba valahogy a 109 cm-es helyre (96 cm széles lesz a tv). a tv-től jobbra lévő fal, ahova fel lehet tenni a tartót, 93 cm széles. de a másik fal is jó lehet.
-
Marcus88
tag
Lenne két kérdésem még.
Nekem a műholdas digin van pár SD csatorna,vagy hébe hóba szoktam 480p filmet vagy sorozatot is nézni.
A C3 tv-n mennyire elfogadható a felskálázott minőség?A másik,ha valakinek van tapasztalata benne egy meghibásodásnál fellépő garanciális ügyintézésnél a Media Markt vagy az Euronics a megbízhatóbb?
[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
válasz Buster17 #83752 üzenetére
Én tegnap vettem át és üzemeltem be az 55C745 -öt. Rendszere nem lassú hanem inkább azt mondanám meglepően gyors! Ennyi idő alatt még gondom nem volt vele de persze nem tudom milyen lesz 1 év múlva. Csak hogy hasonlítsam valamihez sokkal gyorsabb mint a xiaomi mi box s-em volt! A gen 2 előtti mi box s - re gondoltam.
720P és 1080p letöltött anyagokat jól skáláz . A tv adasokat szerintem kicsit rosszabbul mint az előző samsung 48 h6400 tévém de az kisebb volt így nehéz összehasonlítani mert kisebb tévén mindig jobban mutat a kisebb felbontású anyagok.
Én összességében nagyon elégedett vagyok a tévével! Gyönyörű a képe (persze be kell állítani mert alapból túlzó színek és kontraszt van beállítva). Ami még nagyon tetszik, hogy szép homogén felhősödésmentes a képe ( tesztképekkel néztem) pedig én ettől paráztam re nagyon rendben van.Gondolom az arukeresőn írt véleményeket nézted amit egy ember írt. Arra ne adj. Csak az előző samsung 48 h6400 tévémhez tudom hasonlítani de annál jobb a képe és szebbek a színek na meg a fényerő is nagyobb. Én nem bántam meg, hogy ezt vettem .
-
Vhiktor
veterán
válasz Marcus88 #83759 üzenetére
Csodát nem kell várni tőle, de teljesen rendben van.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Bogyi007
veterán
válasz Imi1981 #83760 üzenetére
Hasonló a véleményem a kistesó 55C645-ről. Jó választás volt az is.
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
Euripidész
csendes tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a két tvről?
SAMSUNG QE55Q60CAUXXH
SAMSUNG QE55Q67CAUXXH
Alapvetően tv adások és youtube videók nézésére keresek 55-os méretben tv-t a szolgáltató a Yettel.
Elenyésző számban letöltött filmek pendrive-ről és a későbbiekben Netflix és társai. 😀A tévé adások és a youtube napközben átlagos világosságú nappaliban a filmek és a stream inkább este.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Vhiktor
veterán
válasz Euripidész #83767 üzenetére
Szerintem ugyanaz a 2 tv.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
tvamos
nagyúr
Bocs az off kerdesert, de ezek a hosszu kabelek mennyire jok? Vagy ezzel mar kart szenvedne a jatekelmeny? (PC-TV osszekapcsolasahoz lenne.)
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Tin
veterán
Sziasztok,
A régi 32-es Samsung tévénkben megpukkant valami pár hete, csíkozódik a kép, lecserélném. Gyereknél van, nem használja sokat, tévénézésre abszolút nem, csak Disney, Netflix és társai menjenek, tudjon néha Xbox-ozni rajta, nagyjából ennyi kell.
Valami olcsóbbat keresek, ami nem hulladék, és kibír azért 5-10 évet nem agyonhasználat mellett. Voltaképp elég lenne a 32-es FHD is, de azok nagyon ratyik, szóval inkább egy 43-as 4K lenne a cél. 600€-ért már ugye van LG OLED ebben a méretben, de nekem igazából elég a sima LED tévé. Ilyen 300€ alatti árra gondoltam.
Kínaiak ebben a szegmensben mennyire megbízhatóak? Azok közül esetleg melyik márka ajánlott? A "nevesebbeknek" (Samsung, LG) ebben a kategóriában van értelme, vagy ugyanaz a "minőség", mint a kínai? Esetleg Fire TV jobb lehet?
(német Amazonról vagy Media Marktból venném)
köszi előre is!
-
benfolds
őstag
az LG 43nano753qc mennyire jó 120-ért? vagy csak úgy általában? most lesz emagon.
-
rainman72
Topikgazda
válasz benfolds #83755 üzenetére
Nem olyan bonyolultak ezek a a tartók nekem 3 tv-m is azon van.
Ami a tvre csavarozható az végig van furva,vagy marva,20-30-40 vagy akár 60cm is lehet a hossza.
Utána meg felakasztod a tartó vasra ami akár 90cm széles is lehet.
Így variálható a többféle VESA szabvány.
[Ez ] pont jó lenne.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
kóóó
aktív tag
Sikerült megvennem Emagon a két akciós tv-t.
Szükségem is volt pont 2 TV-re, viszont nem jártam utána, megérik az árukat ezek a black friday akciós tv-k?Általános felhasználásra lenne kereskedelmi csatornák és film nézésre lennének.
Üdv.: kóóó!
-
Oszi90
csendes tag
Sziasztok !
tcl fronton 55c745 vagy 55c805 a jobb vétel ps5 mellé?
Köszi! -
Vhiktor
veterán
válasz tvamos #83769 üzenetére
Attól függ mire akarod használni, maximum 4k 60 hz 8 bit rgb fog rajta átmenni. Vagy yuv 422 4k 60hz 12 bit.
Szóval ha a tvd csak hdmi 2.0-al szerelve akkor elég, de ha 4k 120 hzet szeretnél akkor már nem.
[ Szerkesztve ]
-
Stealth
senior tag
TCL55C805 259.990.
-= Stealth =-
-
Marcus88
tag
Na 439 990ft-ért elhoztam az emagról egy 55-ös C3-mat,remélem meg is kapom és nem lesz semmi gond.
A 65-ös 497-ért nem volt sokáig,már nem lehet kapni. -
-
kóóó
aktív tag
válasz FireFox1996 #83784 üzenetére
Jogos
Hisense 43A6K 80.000 Ft
Samsung UE55CU7172UXXH 129.990 Ft
Ezt a kettőt.
Tv kellett alapból költözés miatt, de semennyire nem vagyok képben ezekkel csak Árukeresős árakat nézve, valóban akciós volt.Általános felhasználás lesz egy kis családnak.
Üdv.: kóóó!
-
doktordrog
aktív tag
válasz Vismajor01 #83577 üzenetére
50-es is mar neccesnek tunik. Ez az LG milyen lenne szerintetek?
@OldMike, árgépes linkek nem működnek nekem.
-
Vhiktor
veterán
Én egyszerűsíteném a döntést. A képméret vagy a képminőség a fontosabb? Ez alapján dönts
-
Véleményem az, hogy általános felhasználásra jók.
Pont ilyen Samsung van cégnél, bedugtam egy pendrive-t 4K és fulkHD filmekkel, hogy megnézem, viszi őket. Kép minőségben egy kicsit sötétebbnek tűnt az itthoni 2021es qled Samsung 43Q60-hoz képest. De gondolom ha állítgatom a kép állításban csak világosabb, csak nem akartam azzal szarakodni munkahelyen. De viszont a tv a munkánkhoz tökéletes, inkább laptop képernyőt vetítünk rá 🤣Ez a 2 tv reggel szintén volt a kosaramban, de végül elengedtem, mert inkább TCL 55C645-öt várom, inkább az 5 év gari miatt😀
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
Robertó79
tag
A két tv közzül melyik éri meg jobban általános felhasználásra?
tcl55c643 vagy Samsung UE55CU7172UXXH -
hunaqua
addikt
válasz Robertó79 #83798 üzenetére
Én is a TCL-t venném. Jó ár a 150 érte
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs