- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android szakmai topik
- December 3-án elhagyja Kínát az iQOO 13
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
z00li
senior tag
Sziasztok!
150k
TV, sport, film, stb.
43"
Javarészt délután, este
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Szemből, több fő esetén minimálisan oldalról
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Youtube, Netflix, HBO
Jack jó lenne
Mindegy
---
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
---
Csak új.Telekomtól kedvezménnyel ezeket néztem:
-TCL 43C645
-Samsung UE43AU7022KXXH
-Hisense 43A6K
-Philips 43PUS7406/12Melyik lenne ezek közül a legjobb választás? Segítségetek előre is köszönöm!
Üdv: Z
-
kóóó
aktív tag
Sziasztok lesz egy ilyen mediafalam aminek a legkisebb szélessége 123.2 cm, hosszúsága 106 cm, szóval az teljesen jó.
Ahogy látom van olyan az 55" tv-k mind 123 vagy 123+ centik néhány van ami 122.5 pl.Na most szerintetek keressék egy olyat ami milliméterre pontosan passzolni fog, jó lesz az úgy?
Vagy hagyjam és vegyek egy 50"-est inkább.Köszi mindenki válaszát!
Üdv.: kóóó!
-
bok92
addikt
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy az Lg oled c2 és c3 közül melyiket érdemesebb választani? Mert a DTS hang annyira nem érdekel, mert úgyis minden a streamingről menne… Vagy a fényerő vagy az eggyel újabb szoftver dob annyit rajta, hogy megérje azt az 50 ezer forintnyi különbséget?
-
hunaqua
addikt
Semmi képen nem vennék 50-es tv-t. Minél nagyobb annál jobb. Olyan tartót vennék ami kihúzható,így gyakorlatilag akár mekkora tv is lesz később az jó lesz.Maximum akkor a "doboz" elé kerül éppen,de a kábelek már nem fognak látszani.
[ Szerkesztve ]
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
baratka87
tag
Sziasztok!
150000Ft (esetleg van magenta1 telekom kedvezményem)
filmezés és tévézés
43col körülire. Kicsi szoba.
Is-is
Enyhén oldalról.
HBOMax, Plex
semmi extra
Mindegy
Most van 2db Samsung Qled, csak ez most nem fér bele az árba.
Semmi extra
Inkább új.
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv,
István -
B.Gábor 76
kezdő
ÜdvTCL 75col c643 és a c645 között van kb 50ezer Ft.néztem tesztet de nem értek hozzá. Azt szeretném kérdezni hogy az az 50 Ft különbség ér e annyit.filmezésre kéne HBO Netflix Skyshow...meg PC ről megosztva.350 tudok rá szánni csak.75c643 qled bele esik.köszönöm a válaszokat!!
-
Kornel
veterán
válasz B.Gábor 76 #82959 üzenetére
Elvileg ugyanaz a kettő.
-
rainman72
Topikgazda
válasz B.Gábor 76 #82959 üzenetére
Ugyanaz a 2 tv,75C64 a tipusa,az utolsó szám csak régió.Fura hogy ekkora az ár difi
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
B.Gábor 76
kezdő
Nagyon szép köszönöm a válaszokat.ez kb qled alsó kategória lehet?vagy hol állhat?elvileg minden videó formátumot tud.80%PC ről nézek megosztva filmeket!éhez a mérethez full hd lesz az alap.van jó házimozim optika kábeles.ezen nincs olyan kimenet nem találok sehol!c643 jól látom ugye??HDMI
USB csatlakozó
Ethernet
Wi-Fi
Bluetooth
CI+ interfész -
rainman72
Topikgazda
válasz B.Gábor 76 #82963 üzenetére
Minden tv-n van optika ezen is lesz nyugi.
Vagy megveszed ezt vagy olcsóbban 280ért a Samu 75CU8002-t.
Jelenleg ez az alja ami ajánlható még szerintem.Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Kornel
veterán
válasz B.Gábor 76 #82963 üzenetére
Alap QLED igen, viszont 4K forrással biztosan szebb lesz, DV-el még inkább.
-
Marcus88
tag
C2 55 most 399.520ft.
[link][ Szerkesztve ]
-
B.Gábor 76
kezdő
válasz rainman72 #82964 üzenetére
Jól néz ki. Samsung van 1 éves 55col van tcl 3éves 50col meg van LG 3éves 65col.nekem mind egy forma talán a tlc szebbek a színek de lehet mert kissebb.amit irtál.Samu 75CU8002 az kb ugyan az mint a tcl képbeli tudás..... háttér világítása meg a felhösödés vagy valami különbség van szerinted?
-
rainman72
Topikgazda
válasz B.Gábor 76 #82969 üzenetére
Nagy difi nincs köztük szerintem.
Ha ismered mind2 márkát az segít dönteni.
Én vinném annyiért a Samsungot.
A Samsung edge led ilyen a mostani tv-d is,a TCL direkt led,papiron jobb,de erre nincs mit adni.[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Üdv. Egyelőre még csak pusztán kíváncsiságból érdeklődnék, hogy milyen TV-t lenne érdemes venni manapság. Most Hisense 65U8QF-ünk van, abszolút elégedett vagyok vele, semmi gondja nincs. 2 éve van meg, ha jól emlékszem 300k volt, de úgy látom, azért azóta a TV-k ára is feljebb ment sajna. Specifikációkban min. hasonló tudású érdekel. Ugyanez a méret, IPS semmiképp, DV. YouTube, Netflix, Disney amiket tudjon, és kb ennyi. Ezeket is a gyerek illetve a feleségem használja, ha egyedül van, egyébként meg Nvidia Shield Pro a forrás filmezesre, streamingre. Közeljövőben szeretnék PS5-öt, leginkább majd a Gran Turismo-t szeretném nyomatni. Amit most szívem szerint megvennék specifikációk alapján, a Hisense 65U8KQ, de basszus 500k fölött embertelen Vagy a TCL 65C845, de ez is 450 Ha meg az ésszerűség határain belül maradok, akkor talán TCL C735/745? Olyan sok különbséget nem igazán vettem észre a specifikációkban ami azt illeti, hogy megérje az új a plusz 40-50e-et.
-
-
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
lenti spec. alapján tudnátok kérlek ajánlani? irodai használatra nem sok tapasztalatom van. itthon Sony LCD és LG OLED van, mindkettőt szeretem, de a Sony-hoz 4 év után kellett vennem egy új Chromecastot, annyira lepukkant az Androidja.
Samsungot nem szeretem, de nem vitatom el az erényeit. LG-t tartom jelenleg a legjobbnak (bár inkább OLED-del együtt igaz ez, lenti keretbe az nem fér bele).
szeretnék kérni opciót 250k és 350k körül is.
irodai használat, dwg-k, renderek, videók.
65" körül első körben. 6-10 fős asztal egyik végén lesz a készülék.
alapvetően világos, árnyékolás mértékkel megoldható
is-is, tárgyalóasztal körül
gyári médialejátszó lehetne jó.
semmi extra, 2x HDMI 2xUSB a minimum.
középen
LG párti vagyok, illetve webOS. Android, ha muszáj. Samsung ajánlást még szeretnék kérni. kínai márkák nem érdekelnek. Sony/Panasonic jöhet, de árban nem hiszem, hogy versenyképes lesz.
-
csak új, hazai megbízható kisker garis (MediaMarkt pl.)~250k
LG 65NANO763QA
SAMSUNG QE65Q60CAUXXH~350k
LG 65UR91003LA
SAMSUNG QE65Q70CATXXHezek közül vagy ezek helyett ajánlást megköszönök
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Biztos volt már róla szó régen, csak azoknak szól, akik mostanában tévednek ide: TCL bizonyos típusaira 5 év garit adnak: [link] (az oldal alján van egy pdf, ott vannak, hogy mik azok a tv-k)
[ Szerkesztve ]
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
YxVs
senior tag
Sziasztok,
Most kimondottan konzolhoz keresek tv-t értékelhető HDR képességgel, jó mozgásmegjelenítéssel, alacsony válaszidővel, 55-ös méretben.
Tudom oled...nekem is az van, de most 400 alatt szeretném megúszni...
Mit ajánlanátok? -
Vhiktor
veterán
válasz Szasza8000 #82937 üzenetére
Én ennyiért 55 colban megpróbálnék egy oledet. Lg c2, c3, samsung s90c, stb. Jobban fogsz velük járni.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
Miniled. Tavalyi szériából választanék.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
50ezret szerintem simán megéri, márcsak a hosszabb termektámogatás miatt is.
[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
válasz B.Gábor 76 #82971 üzenetére
Azt nem figyeltem,akkor így tárgytalan.
-
Vhiktor
veterán
Az nem miniled. Tcl c835 vagy samsung qn95b pl.
-
tkohun2107
tag
Üdv semmit nem értek a tvkhez ha e közül kellene választani melyiket valasztanátok ?
Hisense a7gq
LG un74
Előre is köszönöm ✌️ -
Lj23
csendes tag
Sziasztok!
120 eFt környékén 43-as méretben van jobb opció a TCL 43C635/639-nél? Elsősorban TV adás menne rajta, néha streaming.
Ha jól gondolom lényegesen olcsóbb megoldás nincs erre, csak sokkal rosszabb minőségben. A fényerőtől tartok egy kicsit a VA panel miatt, bár nem kimondottan világos szobába kerül, de nappal is használatban lenne.
Az árban hasonló Phillips 43PUS7607/7657 hogy viszonyul ehhez a TCL-hez?
A 43C735 valóban ugyanaz, vagy valamiben jobbat hoz? Ahogy látom ez a verzió is elérhető volt 120 eFt környékén korábban. Esetleg BF-en még beeshet, de ha valóban nincs különbség ebben a méretben, akkor felesleges várni.
-
Marcus88
tag
Eddig csak a C2-tőt sasoltam,de most már a C3-mat is figyelemmel kísérem ez a 450 még ha lentebb menne a BF körül vagy 400 ra egyből behúznám.
[link] -
balint0509
csendes tag
Sziasztok!
Szerwtnek uj tv-t venni, ki is toltottem a kerdoivet. Elore is koszonom.
250-350 e Ft
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)film, sorozat (hbo, netflix, youtube)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?55 col, kb 3 meter
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?vilagos, es valtozo h mikor
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?Enyhen oldalrol es egyedul.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)streaming+ youtube
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)Hdmi, bluetooth, vezeteknelkuli csatlakozasok
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?falra fuggesztett
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)Marka (lg, samu, sony)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)konnyu iranyithatosag. Pl youtube miatt
11. Csak új vagy használt
Csak uj
Egyebkent egy Sony KD-55xe8505 tv-m van es elado -
Vhiktor
veterán
válasz balint0509 #82991 üzenetére
Szerintem egy tcl c835 vagy c805 belefer a keretbe. Lehet egy nagyobb akcióval majd az lg c2 is.
-
Quadgame94
őstag
Helló!
Nekem is kéne egy kis help. Adott egy 4.25x2.9m szoba és ide akarok kialakítani egy mozi/gaming szobát. Viszont nagy dilemmában vagyok. A nappaliban mióta van kisbabánk szinte semmit nem megy a tévénk. Egy LG 55B2 van ott. Hetente kb. 4 órát ha megy. Plusz nem akarjuk, hogy az első években nézzen tévét.
Ezért úgy gondoltam, hogy a mostani B2 eladnánk és vennénk egyet a mozi szobába. A tévé 2.9m falon lenne tőle a fotelek pedig 2m-re. Én gyengénlátó vagyok szóval messze nem akarok ülni. Most a B2-től a kanapé 2.7m-re van és az nekem messze van. Persze az csak 55". Természetesen sötét lenne a szobában.
Tévére szánt összeg, forintban?
- 800 ezer - 1 millió
- Bluray filmek, DV filmek, Netflix, Disney+, PS5
- 65" de 77" is simán jó lenne. 2-2.2m. Immerzívebb élményt akarunk.
- Sötét. Redőny rulez
- Szemből. Két fotel lenen egymás mellett.
- Falon lesz
- LG, SONY. Panasonic?
- DV kell és inkább jó mozi élmény felé menjen el. PS5 ritkán lenne rá kötve, csak haverokkal játszanánk rajta.
11. Csak új vagy használt
- Új -
Zamma
őstag
Kinéztem két használt tv-t idős személyeknek, szeretnék tanácsot kérni, hogy melyiket érdemes inkább megvenni ha hasonló árban vannak?
- Samsung T32E310EX
- Samsung ue32eh5020wIlletve még egy, egy UE32F6100AW-hoz képest előre lépés-e valamelyik?
Köszi a segítséget! -
Szakiii
addikt
Sziasztok, kis segítségre lenne szükségem, még kari előtt tv-t szeretnék venni.
1. 250-350 e. ft
2. Streaming szolgáltatások néha egy kis playstation.
3. 65"-ra gondoltam egész messziről nézném. (akár nagyobb is lehet ha ilyen árban van értelme fentebb menni)
4. Nappal is, este is.
5. Többen néznénk.
6. Itt annyira nincs fontos, főleg ps intézné az ilyesmit.
7. Csak hdmi kell az meg már gondolom alap.
8. Falra szeretném itt vannak különbségek?
9. Eddig LG-nk volt egész jól bírta, de rátok bízom, nincs sok tapasztalatom, jó lenne ha gyors lenne a menüje.
10. Ambilight nagyon tetszik, de nem követelmény. HDR-t szeretnék és ha megoldható 100 htz-t tudja ps miatt.
11. Garancia szükséges használt nem baj.köszönöm!
-
Gino20
őstag
válasz Quadgame94 #82994 üzenetére
Ne viccelj már
Pár hsz-ed alapján képben vagy Te, nem kell szerintem neked típust ajánlani, inkább neked kell eldönteni, hogy mit szeretnél
De ha már kérdeztél, akkor Én kereten belül jelen esetben (hogy a C3 már olcsóbb, mint a C2) egyértelműen 77C3-at vennék. Ennek fényereje bőven elég egy dedikált moziszobába, ami sötét, vagy sötétíthető. Amúgy ha már moziszoba, akkor ehhez szerintem nagyon-nagyon dukálna egy komolyabb házimozi is. Ez esetben a fotelt lehet 2.5-2,7m-re raknám, aztán front hangfalakat sarkokból kicsit kiszedve (~30cm-el) lenne egy baromi ideális elrendezésed front és akár surround hangfalak elhelyezését tekintve is. (mit ad siten, nekem épp van egy több év garis felsőkategóriás Arcam AVR10-em majd az AVR11 árának feléért )
Amúgy viccet félretéve, egy ilyen dedikált helyiségbe Én biztosan építenék egy komoly rendszert. A jó mozizásnak a megjelenítő szerintem csak egy kisebb része, de ha ehhez társítasz egy jó házimozit, az hatalmas élménnyé teszi az egészet. -
Szasza8000
csendes tag
válasz Vhiktor #82978 üzenetére
Igen, az lenne a legjobb, viszont nem merem a monitor használat miatt. Elég sokat menne, napi ~8 órát biztosan, (munka, net, spotify / youtube) beégés szerintem garantált.
Melyik TV lenne szerinted a legjobb választás ami nem Oled?
#82942 Quadgame94
Köszi a véleményt. Eddig valamiért abban a tudatban voltam, hogy a Netflix-es tartalmak DV-ben és HDR10+-ban is fent vannak. TCL-nél is tartok kicsit az élettartamtól meg a firmware frissítéseiktől, de kép miatt valóban jobb lehet. -
Quadgame94
őstag
válasz Gino20 #82997 üzenetére
Képben, de ez nem.keves kiadás. Hangrendszeren gobdolkodom még erősen. Idővel ki lenne építve egy 7.2.4 vagy 5.2.4 de.abban még kikell okosítanom magam és penz is kell. Tavaszra lenne meg. Egyszerre nem tudok mindent. Egyenlőre egy LG S60Q lenne (olcsón venném.barátomtól).
Panasonic-ról van tapasztalatod? Vélemény?
-
hellboy
csendes tag
Sziasztok!
max 500 ezer Ft
pc monitor napi 10 órában, játék
2 méter, képernyő méret max 55"
világos
szemből
mindegy
mindegy
középen
mindegy
Chroma Subsampling = 4:4:4
2.1 HDMI, min 120Hz
csak újA VA panel ghosting, black smearing "funkcióitól" félek:
[https://www.youtube.com/shorts/b8blFJckmYc]
[https://www.youtube.com/watch?v=bAxIGPdUVVA]OLED esetén probléma a 3-4 év utáni beégés, és a fényerő világos szobában.
Így marad az IPS?Sajnos már nem találom a videot.
Az volt benne, hogy az egérkurzort mozgatva a fekete háttérnél
szépen látszódott a dimming zone átlépése egy-egy blooming "effektel".
Feltételezem ez paneltől független, így IPS esetében is látszódni fog?55QNED863RE-t néztem, de kezdek elbizonytalanodni, hogy kell-e ez nekem.
[ Szerkesztve ]
"sok irodában megfordulok... Gondolom megbízhatóak"
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Politika
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Autós topik